Pocit, že sa v manželstve zadusím
Ahojte baby, napíšte mi prosím názor na situáciu , mám 10 ročne manželstvo ,ale niekedy mám pocit že sa zadusim ..môj muž si myslí že proste je najdokonalejší, nič nie je dobre urobené , upratané , spravené .Upratujem každý deň , vážne každý deň musí byť u nás umyta zem , povysavane , ale on si asi predstavuje že ja budem prestať celý deň , od rána do večera..máme dve malé deti , ktorým sa treba venovať , ako upratuje aj on ale toľko picungov koľko sa napocuvam , ja sa desim toho keď je doma, naozaj nemám pocit že mi je s ním dobre..čo ozaj nerobím a nenávidím je žehlenie, teraz si zehli (len svoje veci,) ale stále počúvam či mi nie je kokotno, či som normálna atď...zhnusil sa mi , ja chcem aj žiť , nie len sporák , zehlicka..rozhovory nikam nevedú , vždy sa pohadame pretože s dokonalosťou ako je on sa ťažko žije ..je mi smutno
Prečo si s takym mala dve deti? Určite sa takym nestal z večera do rana.Je to veľká chyba,ktorú robi vela žien žiaľ. Su finančne zavisle na chlapovi a v prípade potreby nemozu odist alebo to neje len tak keď človek nemá vlastné peniaze.Nic iné ti neostáva,len čo najskôr začať pracovat a šetriť si na odchod od neho.Nemas rodičov,blizku kamošku niekoho kto by ti na začiatok pomohol,u koho by si mohla ostať? Neviem no nechať sa ponižovať,len preto že nemaš momentálne peniaze neje žiadne terno.Treba to riešiť čo najskôr inak sa stoho zblazniš doslova.Mať takeho chlapa,tak by už nedýchal
Ja sa len jednému čudujem...každý deň u nás musí byť umytá dlážka. Musí? Prečo to robíš vôbec. Bojíš sa, že ťa zbije? Chceš mať od neho pokoj, čo aj tak nemáš? Vyhodí ťa? Ostane on potom na RD s deťmi? Či prečo? Nebude umytá a hotovo, nemala som čas a basta. Prečo to všetko robíš, keď aj tak je zle a ničíš samu seba.
@mony232 nie nebol taky od začiatku , skôr mám pocit že sa má rokmi objedol
@mony232 časom sa mu aj prestalo páčiť ako vyzerám aj ako sa obliekam ,maľujem ...po druhom dieťati .
To znamená rokmi ,časom
Treba to riešiť jednoznačne.A neodpovedala si či máš rodičov,či ti ma kto pomôcť.Lebo neviem no.Vacsinou sú take témy o tom,že žena nemá nikoho blízkeho len manipulatívneho manžela.O niečom to je
Pozri, ja by som to spravila tak:
Nepaci sa ti, ako mas upratane? Vies, kde je vysavac, metla, handra, voda tecie, ukaz ako sa to robi! A aj si navar, aby si na obed nebol hladny, aj si nezabudni oprat. Nie jeden den, ale nechat ho. Mne by bolo jedno, ci je bordel ci nie, az vtedy by videl, ako to vyzeralo, ked som pratala a starala sa. A nech si pinda kolko chce.
Ziadna sluzka, ziadna otrokyna, to kde sme, aby mi muz nadaval, kym on sebe skrabe vajca?!
Pekne si zober deti, chod von a povedz mu, nech sa ukludni a medzitym nech nezabudne na domace prace.
Typickým znakom manipulátora už od začiatku vzťahu. Najskôr ťa odstrihne od rodiny, blízkych, priateľov aby ťa mohol časom pretvárať,tyranizovat, ponižovať, manipulovať a nemať východisko úniku.
@tosomja ešte by som mu povedala a keď sa vrátim z prechádzky s deťmi očakávam upratané, oprate, navarené, samozrejme podlaha umyta,...by som chcela vidieť, čo by na to hovoril
Máš príbuzných, ktorí by ti pomohli? V prípade odchodu?
Podla mňa to treba riešiť tak,že mu pekne nechať deti a nech si pán dokonalý skúsi, aká je to tá materská "dovolenka". U nás tiež niekedy muž frfle,ale zase aj on uprace,to nemôžem povedať. A vieš kedy si uvedomil,že je ozaj náročné sa o všetko starať? Keď som teraz mala covid a on 2 dní sa staral o malého,nákupy, domácnosť a aj o mňa. A hneď prvý večer čo som bola v izolácii mi napísal,že je úplne vyčerpaný. Tak asi pochopil.
Lenže u vás je chyba aj v jeho sprostom slovníku. Takto sa vyjadruje aj pred deťmi?
Ja by som si hubu naňho otvorila hneď. Ono vieš nechať po sebe skakat a až potom sa ozvať,to už môže byť neskoro
On žehlí a ty sa mas prepadnúť od hanby? 😂 …príhod mu aj svoje a povedz mu ze az teraz sa začínaš trošku cítiť trápne ked ti zehli blúzku, ale nie je to nic hrozne 😂, a ked mas chuť tak s nim popri žehleni rozvin debatu preco si to mysli.
@babovka2321 aj ja mám takého, nerád upratuje.. Ma alergiu na zvuk vysávača 🤣ešte koľko krát mi vraví nevysavaj
A ako to začalo? Nepostavila si sa do roly slúžky sama? Prečo si nepracovala, aby si nebola finančne závislá? (Nehovor, že lebo deti, dieťa si mohla kľudne v roku dať do jaslí). Nevyhovovalo ti to, byť len doma, nenosit žiadne peniaze, nechať sa živiť? Nemám rada túto nerovnováhu v domácnostiach. Byt je spoločný, upratujeme spolu, dieťa je spoločné, staráme sa spolu. Peniaze sú spoločné, zarábame ich obaja. Ja by som nedokázala toto... Postaviť sa do roly puťky domácej, čo sa stará o deti a domácnosť. Proste nie. Dieťa som musela vynosiť a porodiť ja, lebo bohužiaľ, inak to biologicky nejde. Ale od prvej minúty sme rodičia 50:50. Obaja sme boli aj na materskej, aj sme popri nej pracovali. Keď má prísť návšteva, tak upratujeme spoločne. Keď robíme rutinné upratovanie, tak spoločne. Varíme spoločne. Na prechádzky chodíme spoločne. Keď jeden pracuje, druhý je s dieťaťom a naopak. Všetko v živote je tak, ako si zariadis. Až na to, že na teba z modrej oblohy padne traktor. Tomu sa nevyhneš a ani to nevieš predpovedať. Ale ostatné je, ako si urobíš. A že chce každý deň umyté dlážky- to začal chcieť teraz, lebo ty si to tak roky robila sama od seba alebo to chcel už predtým? S týpkom, čo by chcel, aby sa celý môj život točil okolo domácnosti by som nešla ani na druhé rande, nie mať s ním 2 deti a 10 ročné manželstvo 🤷
vybrala si si magora, sorry
Horsie veci su v manzelstve 😊 toto si vies agresivno-asertivne dat do poriadku.
Keby mi muz povedal, ci mi nie je KOKOTNO, tak sa mu 10 minut rehocem do ksichtu 😂😂😂 kktovi jednemu
Si submisivna, trosku o svoju dostojnost zabojuj, nie kazda ma vedla seba pana dokonaleho 😏
@elementissa ja som pracovala v zahraničí , celý život od strednej ,ja som musela dať výpoveď a nemám sa kam vrátiť
Podľa toho, čo píšeš, nie je problém upratovania ten jediný, aký máte
@elizabet173 👏takto presne sa to robi v podobnych pripadoch
Pred svadbou ste spolu nebyvali? Zmenil radikalne svoje spravanie? Je mi to luto aj citat,zivot s takymto psychopatom ta necaka pekny..Co najskor by som sa snazila financne osamostatnit a odist lebo prides o nervy aj hrdost
Vždy je kam ísť. Vždy sa dá riešiť situácia. Lenže prepáč - ty ju riešiť nechceš. Radšej budeš plakať do vankúša a sťažovať sa ženám na modrom koníkovi, než aby si dala mužovi ultimátum a poňala veci z druhej strany. Máš malé deti? Existujú jasle. Si na ňom finančne závislá? Nie, nie si - len si to myslíš. Existuje výživné - na deti a dokonca aj na teba. Potrebuješ poľutovať, alebo sa chceš vzchopiť? Lebo ak to prvé, si tu správne. Ak to druhé, vhodnejšie sú stránky ako napríklad profesia.sk.
Je mi smutno, keď vidím, koľko je tu v poslednej dobe žien, čo sa boja vlastných mužov. Čiže ľudí, ktorí by im mali byť najbližší. Žena má strach, keď spadne dieťa, ale nie preto, že si ublížilo, ale preto, že chlap bude vyvádzať, iná žena sa bojí už len toho, že on príde z práce a vynadá jej, že je doma bordel... Prečo si to, ženy, od nich necháte? Prečo sa nebránite, alebo im nenastavite zrkadlo rovnakým správaním? Autorka, choď niekedy na celý deň preč, deti nechaj mužovi. Nenechaj im navarené, ani nakúpené, nevychystaj deťom oblečenie. Nech sa o všetko postará muž. Keď prídeš, nezabudni ofrflať, že je všade bordel, opýtaj sa, čo je navarené a či dal prať. Všetko, čo urobil, skontroluj a nešetri kritikou. Predpokladám, že to skončí konfliktom, ale vydiskutujte si to, vysvetli mu, že si sa tak správala naschvál, aby videl, ako sa cítiš, keď sa celý deň o všetko staráš a namiesto vďačnosti a pochvaly dostávaš pravý opak.

@zoro9836 to nebude v spotrebičoch, to je v jeho hlavičke manipulatorskej, si dvíha ego, že neustále ponižuje