Pocit, že sa v manželstve zadusím
Ahojte baby, napíšte mi prosím názor na situáciu , mám 10 ročne manželstvo ,ale niekedy mám pocit že sa zadusim ..môj muž si myslí že proste je najdokonalejší, nič nie je dobre urobené , upratané , spravené .Upratujem každý deň , vážne každý deň musí byť u nás umyta zem , povysavane , ale on si asi predstavuje že ja budem prestať celý deň , od rána do večera..máme dve malé deti , ktorým sa treba venovať , ako upratuje aj on ale toľko picungov koľko sa napocuvam , ja sa desim toho keď je doma, naozaj nemám pocit že mi je s ním dobre..čo ozaj nerobím a nenávidím je žehlenie, teraz si zehli (len svoje veci,) ale stále počúvam či mi nie je kokotno, či som normálna atď...zhnusil sa mi , ja chcem aj žiť , nie len sporák , zehlicka..rozhovory nikam nevedú , vždy sa pohadame pretože s dokonalosťou ako je on sa ťažko žije ..je mi smutno
mne toto hranici uz s psychickym tyranim :(
Nech si zaplati sluzku a.nech jej zaplati aj za to ze ju potom dodrbe ze.nevie upratat...srala by som na vsetko nepaci sa mu ked zacne pindat.zober deti von.a s usmevom mu povec ze ked si uprace podla jeho predstav nech ti zavola a vratis sa s detmi.domov😂
Asi ho rozjebe od nervov ale nech vie ako sa citis ty...
Baby upratuje dnes od 9 celý dom , doteraz neskončil...bola som s deťmi po vonku , povedal že musí psychologickú pomoc vyhľadať , lebo že nevie doupratovat ...nemusel byť ani s detmi ani variť ..
Ale upratať nevie celý deň 😅
A ani detské neupratal ...hotovy je 😄
@evamarek77 neviem 😄 ale vieš ako zundre , normálne by som aj smiala keby mi nebolo KOKOTNO🙈
To je chory pedant..😬...nech luxuje kazdy den..a ty sa mozes venovat detom aj sebe😊
Autorka, ako dopadlo to jeho celodenné upratovanie? Spokojný je so svojím výkonom? 😂
@zivotgombicka mám väčší bordel ako som mala zj.bala som ho
a vyzerá to, že sa z toho poučil a prehodnotí svoje správanie voči tebe v tomto smere aspoň? :D
@elizabet173 👍👍👍 Aj ja mám rozvedeného, tuším sú to najbezproblémovejší muži. 😁 Aspoň čo sa sebaobslužných činností týka.
@lenkakravcova Lenka, až sa čudujem, že toto píše žena, matka. Veď si bola tiež na materskej, nie? To nie je oddych, nie je to dovolenka. Jeden chodí do práce, druhý (druhá) sa stará o dieťa. Až na to, že ten prvý po práci skončí a ide si domov oddýchnuť. Tá druhá nie, ináč by popoludní odovzdala dieťa nejakej opatrovateľke a až do rána by ho nevidela. Žene na materskej povinnosti nekončia nikdy. My, ženy, sme s tým vo veľkej miere zmierené a ťaháme popri tom často aj tú domácnosť, mnohé aj po návrate do práce majú väčšiu časť domácich prác na krku a oddychujú menej, ako muži. Ale aby ma ešte niekto buzeroval, že som niečo urobila zle?! Namiesto vďaky za to, čo všetko robím (a tým pádom muž robiť nemusí).
@lenkakravcova - nie, nečakala by som vyleštený byt ani oprané. Čakala by som poriadok - rozumej nie bomba v byte, ale uložené prevádzkové veci na mieste tam, kam patria (umytý riad po jedení, hračky, ktoré sa nepoužívajú odložené), čiže na stav, že môže ktokoľvek cudzí prísť ku nám a netrafí ho šľak, kam to prišiel, nakŕmeného muža s deťmi a deti, ktoré mali cez deň aj nejakú zmysluplnú činnosť za sebou v ktorej by bol zahrnutý hlavne pobyt vonku - ideálne 2x denne, a tiež nejaký kontakt s kamarátmi.
Vysávanie, utieranie prachu, pranie a žehlenie nepovažujem za hlavnú náplň, ktorá patrí pod pojem "celodenná starostlivosť o dieťa" - to je totiž to, na čo je človek na MD a RD. Je bonus, ako to človek popri starostlivosti o malé deti počas dňa stíha, ale myslím si, že to sú veci, ktoré by mali robiť všetci členovia rodiny, pretože sa týkajú všetkých. Prach nepadá v byte len tomu, kto je s deťmi doma, ani oblečenie nešpiní len ten, kto je s deťmi doma.
Chlap si Steva spravil slúžku? Nič viac. Ja viem, že upratovanie je pre niekoho otravne, pre mňa to je hobby, čiže mne nerobí problém upratovať, však ale u Vás je chlap taký všelijaký pedant, čiže ja by som od takého utekala preč, mne by to vadilo.
@elizabet173 Ú nás nakupuje manžel. Max ideme spolu, ja sama nechodím na nákupy. Ostatne veci v domácnosti si delim na cykly tak aby som mala vždy dodobedu porobené všetko. Chce to systém, potom sa to dá. 🙂
A večer sú deti s nami oboma.
@katrinka8 To sa dá aj opačne povedať. Peniaze na jedlo nepotrebuje len ten, čo pracuje, ale aj ten, čo je doma tak by sa mal podieľať na ich zarábani. Keď všetko pol na pol, tak ozaj všetko.
Väčšina žien, ak by ich muži zarobili 2-3x viac, že by oni nemuseli pracovať. Tak by nepracovali. Jedine by sa venovali práci/hobby, ktorá ich baví (nie tej, ktorá je nutná ak sa chce rodina uživiť v bežných SR podmienkach) na privyrobenie. A vieme dobre, prečo to tak je. Lebo je to proste jednoduchšie pre ženy - väčšinu. Nemusieť nikam cestovať. Nemusieť riešiť to, že ma niečo tlači k zárobku inak budem mat finančný nedostatok, proste menší stres. Mat čas na rodinu a domácnosť. Je to výhoda byť v domácnosti.
Autorka môže dať dieťa do jaslí a podieľať sa na ziveni rodiny rovnako ako jej manžel. Potom on bude mať za povinnosť rovnako pratať atď. Bude to férové (a opäť nehovorím o tom, ak má muž prehnane nároky na čistotu, to už je potom možno aj na nejakú psychologickú pomoc pre neho 😀) - chyba nám tu jeho názor. Ktovie ako by to opísal celé on. Takto je to dosť jednostranne.
@elizabet173 Kto by ale potom autorku živil? Rodičák?
@elizabet173 ináč, väčšinou i tak sú doma take, ktoré zarábali malo alebo majú fizicky náročnú prácu , čiže by sa im neoplatilo platiť jasle, z toho čo zarobia a tak doma ostanú, ale baby, ktoré sa v práci realizujú, tam je im fakt škoda zostávať doma 3 roky.
Fyzicky sorry oprava.
@lenkakravcova máloktorá má take šťastie na dobrého chlapa a ešte aj s financiami, to je tiež pravda, ale autorka ma žiaľ aj iné problémy v manželstve.

Presne toto som mala doma. Ale u nas bol dovod na krik a nadavky aj ked bolo maslo zle odobrate z obalu. (Maslo sa berie nozikom len zvrchu a rovnomerne,nie zboku), aky nozik som vlozila do drezu- vacsinou na nom boli zvysky masla,aj za to bol hned krik. A upratovala som nahovno,nie dostatocne. Ale moj mi, na rozdiel od tvojho, doma krizom slamku neprehol,ani s detmi nepomohol,aby som dokazala upratat podla jeho predstav. Som od toho cloveka prec,rozvedena. A tak dobre ako mi prislo po rozvode,mi nikdy v zivote nebolo. Mohla som sa zhlboka nadychnut. A prisiel taky prilev energie,ze by som aj horou pohla. A ten pocit,ze sa zadusim bol nadobro prec. Oslobod sa,netrp preboha. Si uzasna,jedinecna bytost,takeho kretena si nezasluzis vedla seba trpiet.