icon

Podviedla som ho?

zoe09
20. feb 2022

Caute zenusky. V mojom živote sa stal menší problém. Proste mame kamosa, ktorý má ku mne veľmi blízko.
Jeden večer sme boli všetci v kine a potom sa čo to popilo a ja som si s kamarátom dala jednu nevinnú pusu ( pripita hlava).
Nič by sa nedialo keby nemám dlhoročného priateľa, s ktorým sú občas problémy ale milujem ho nadovšetko. Aj keď tá pusa pre mna neznamenala nič, nemám sní výčitky lebo beriem ho ako dobrého kamosa, myslite že to mám vesat priateľovi na nos?
Bojim sa že ked mu to poviem tak to absolútne nepochopí :/
Ďakujem za odpovede.

Strana
z2
spadnutaslivka
21. feb 2022

@zoe09 hlavne si najprv odpovedz, či ozaj pre teba tá nevinná pusa nič neznamená a nemáš výčitky, lebo mne to príde, že klameš samú seba. Ak by si nemala výčitky a nič by neznamenala, tak je celá debata na MK zbytočne. Ale reálne je to asi takto- voči priateľovi je to nefér, lebo jemu sa isto nebude zdať tá pusa nevinná. Akonáhle mu o tej puse povieš, tak priznáš, že je to niečo mimo normál, lebo máš potrebu ho o tom informovať. Ak nepovieš a prezvedelo by sa to neskôr, tak len povieš, že veď normálka, je to kamoš, normálna pusa na privítanie alebo na rozlúčku. (Neviem za akých okolností ste si ju dali.). A potom bude vášnivá diskusia o tom, čo je podľa koho normálne a že máte očividne inak nastavené hranice vo vzťahoch. Mne by ale rozhodne vadilo, keby sa môj muž pobozkal na ústa s inou ženou a rovnako aj keby som to urobila ja, určite by to nebolo normálne. Nemusí sa za tým hneď vidieť sex, ale proste sú určité hranice. A vy obaja ich musíte chápať rovnako. Inak budete mať vo vzťahu problémy. Prakticky tu nejde len o túto jednorazovú vec, ide o všetky možné pusy do budúcnosti. Bola to chyba a už si s nikým iným pusu nedáš? Alebo to nič neznamená, lebo je to len kamoš a môžeš si dávať pusu hocikedy s kamošmi? Ale keď mu to priznáš, aspoň uvidíš, či mu na tebe záleží alebo váš vzťah zahodí pre mizernú pusu, ktorá ti asi ani nestála za to. Len ti pripomeniem to, že si dobre zváž, čo si ty o tej puse myslíš, lebo ak je to podľa teba v pohode, tak to pravdepodobne pri ďalšej "náladičke" zopakujete zas, lebo v podvedomí budeš mať, že veď to je v pohode.

zabludenadusa
21. feb 2022

Áno, podviedla si ho. Do kina máš so sebou brať človeka, ktorého ľúbiš a nie chodiť osobitne iba s kamarátmi a kamarátkami. Keby si ho skutočne ľúbila, tak by ti v tom kine chýbal, ale zrejme si sa tam cítila lepšie s tým druhým priateľom. Najhoršie čo môžeš v živote spraviť je klamať v láske samu seba.

roja01
21. feb 2022

@huxy nie, nechcela. V zivote su dolezitejsie veci ako 1 pusa. Evidentne to bol u autorky skrat, ktory ju poucil. A na co sa ma znervoznovat partner, nema kazdy dost starosti a problemov?

ruzasipova
21. feb 2022

@makakova Dakujem, ze si ma odsudila, si “super”. Nenapadlo ta, ze to radime podla toho ako by sme sami zniesli z partnerovej strany? Ja by som sa pre pusu na rozlucku teda rozhodne nerozvadzala.
Ty si strasny moralista…

huxy
21. feb 2022

@roja01 kazdy ma hranicu tolerancie ci moralnych hodnot niekde inde. Pre mna by to bol podvod a takemu cloveku by som nedokazala viac verit. Uz by som mala pochybnosti, co by spravil nabuduce, ked uz doslo k bozku.

roja01
21. feb 2022

@huxy a prave o to ide. Predstav si, ze ti partner povie o jednom bozku a je rozhodnuty, ze uz to nikdy nespravi. Ty by si sa podla toho, ako to vnimas bud rozviedla, alebo znefunkcnila vas vztah podozrievavostou a urazenostou, co by znamenalo velky negativny zasah do celej rodiny. Na co je to dobre?

huxy
21. feb 2022

@roja01 ako pisem, kazdy ma inu toleranciu. A ako pisem, ja by som o takom niecom chcela vediet. Uz neviem ako inak napisat, ze pre mna je aj to druh nevery, ked je pritomny akykolvek fyzicky kontakt.
Len si predstav, ze by sa to neskor dotycny dozvedel od inej osoby. Myslis, ze to by bolo lepsie? Ak ma autorka "gule", tak to partnerovi povie. A uz je na nom, ako s tym nalozi. Mozno to pochopi a bude jej verit. Ale urcite je to lepsie povedat, ako klamat. Vztah zalozeny na klamstve nemoze byt normalnym. A kde beries tu istotu, ze dotycna by toniekedy nezopakovala alebo nespravila nieco viac???

koticka
21. feb 2022

@zoe09 predstav si, že on dal pusu inej žene. Chceš o tom vedieť ? Chceš aby sa Ti priznal ? Nepytam sa či by si Ty spravila scénu … ale či by sa to radšej dozvedela od neho, nikdy nedozvedela alebo možno raz niekedy náhodou pri nejakej vtipnej poznámke on dotyčnej ktorú pobozkal.

Mám kamošku. Stalo sa jej presne to. Nevinná pusa od iného keď bola zadaná. Nepriznala sa, o nejaký čas (2 roky) sa jej priateľ stretol s tým chalanom a ten sa ho opýtal či je tá jeho priateľka ešte vždy taká, že kade chodí tade sa bozkáva s inými mužmi. Bolo to vtedy dosť zlé, boli spolu 9 rokov a tento incident skoro zapríčinil ich rozchod.

Ja som so svojim priateľom tému podvádzanie prebrala. Jeho vyjadrenie bolo: ak by to mal vedieť každý a len ja nie, chcem aby si sa priznala. Ak to by to bola len jednorazovka a pre teba to nič neznamenalo, nikto by o tom nevedel, tak si to nechaj pre seba.

Ja by som chcela vedieť od neho aj o takej nevinnej puse čo neznamenala nič …

Zamyslí sa nad tým … ja by som sa priznala … hoc je to naozaj ťažké. Ak to náhodou niekedy v budúcnosti praskne, bude to ľahšie keď o tom bude vedieť

rembura
21. feb 2022

ak chces rozbit vztah tak povedz, ak chces na to zabudnut a aby bolo vo vztahu dobre, tak to nechaj tak, potlac to v sebe a vybavene, niekedy je lepsie nevediet ako sa hovori 🙂

roja01
21. feb 2022

@huxy ja som zasadne proti klamaniu. Ona nemusi klamat, on sa jej na to neopytal. Len mam uz co to za sebou a aj ja som dostala za vydata nejake ponuky na vztah. Mala som znervoznit mojho partnera, ked som ich nevyuzila? Na co? Aj autorka pise, ze to pre nu nic neznamenalo.

huxy
21. feb 2022

@roja01 nemyslis ze ponuka na vztah sa lisi od fyzickeho kontaktu?

niveacremik
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2