icon

Používajú vaši manželia kondóm aj v dlhoročnom manželstve?

20. feb 2026

Používajú vaši manželia kondóm aj v dlhoročnom manželstve? Používate aj nejakú inú ochranu alebo len kondóm?

anonym_6555ca
21. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_6555ca A u koho? U teba alebo u muža?

@anonym_autor Ja som bola na sterilizacii.

ankare
21. feb 2026

@anonym_autor samozrejme, používame.

anonym_27ac20
21. feb 2026
@anonym_6555ca

@anonym_autor Kondom nam nevyhovuje, nakoniec som to vyriesila sterilizaciou.

@anonym_6555ca taky tak

anonym_0da32b
21. feb 2026

@anonym_autor nepouzivame, ani manzelovi ani mne kondom nevyhovoval. po druhom dietati manzel absolvoval vazektomiu.

anonym_e8b281
21. feb 2026
@anonym_d38639

@anonym_f33e0e áno liečbu užívam, infekčná nie som a už roky hiv-negativ keďže virus je na minimume

@anonym_d38639 môžem sa opýtať kde si sa nakazila? A ako dlho máš HIV?

anonym_34f721
21. feb 2026

Sterilka plus vazektomia, šli sme skoro naraz :D

anonym_d38639
21. feb 2026
@anonym_e8b281

@anonym_d38639 môžem sa opýtať kde si sa nakazila? A ako dlho máš HIV?

@anonym_e8b281 bola som znásilnená pred ca 20 rokmi.

anonym_d90e58
21. feb 2026

Ano, používame počas celého, zatiaľ 26 rokov trvajúceho, manzelstva

anonym_e8b281
21. feb 2026
@anonym_d38639

@anonym_e8b281 bola som znásilnená pred ca 20 rokmi.

@anonym_d38639 to je mi ľúto.
Ako je to teraz, viesntir plnohodnotný život? Máš nejaké rizika väčšie ako bežný človek?

anonym_d38639
21. feb 2026
@anonym_e8b281

@anonym_d38639 to je mi ľúto.
Ako je to teraz, viesntir plnohodnotný život? Máš nejaké rizika väčšie ako bežný človek?

@anonym_e8b281 vediem úplne normálny život bez akýchkoľvek obmedzení. Krátko na to ako sa to zistilo som začala liečbu a po pol 3/4 roku som už mala vírus v krvi pod nezistiteľnou hranicou a teraz mám minimum vírusu v krvi takže ma vedú ako hiv negatívnu. Len keď som mala nejakú operáciu alebo pri plánovanej operácií musím povedať lekárovi. A napr teraz pri tej super chrípke či covide musím dávať viac pozor kvôli imunite aby nedošlo k zápalu pľúc ale inak ostatné choroby žiadne riziko. Užívam pravidelne liek ktorý mám predpísaný a chodím pravidelne na kontrolu

anonym_e8b281
21. feb 2026
@anonym_d38639

@anonym_e8b281 vediem úplne normálny život bez akýchkoľvek obmedzení. Krátko na to ako sa to zistilo som začala liečbu a po pol 3/4 roku som už mala vírus v krvi pod nezistiteľnou hranicou a teraz mám minimum vírusu v krvi takže ma vedú ako hiv negatívnu. Len keď som mala nejakú operáciu alebo pri plánovanej operácií musím povedať lekárovi. A napr teraz pri tej super chrípke či covide musím dávať viac pozor kvôli imunite aby nedošlo k zápalu pľúc ale inak ostatné choroby žiadne riziko. Užívam pravidelne liek ktorý mám predpísaný a chodím pravidelne na kontrolu

@anonym_d38639 úžasné ako medicina pokročila 🫶🏻👌🏻

anonym_d38639
21. feb 2026
@anonym_e8b281

@anonym_d38639 úžasné ako medicina pokročila 🫶🏻👌🏻

@anonym_e8b281 áno, na začiatku som užívala 2 tabletky teraz posledných 10 rokov som na jednej v ktorej sú 3 účinné látky a už existuje aj injekcia ktorú treba podávať len raz mesačne. Na to sa chcem na ďalšej kontrole opýtať či by som mohla na ten prejsť

anonym_e8b281
21. feb 2026
@anonym_d38639

@anonym_e8b281 áno, na začiatku som užívala 2 tabletky teraz posledných 10 rokov som na jednej v ktorej sú 3 účinné látky a už existuje aj injekcia ktorú treba podávať len raz mesačne. Na to sa chcem na ďalšej kontrole opýtať či by som mohla na ten prejsť

@anonym_d38639 super ♥️ a ešte ak môžem...kedy si to zistila? Po akej dobe od toho....? Mala si nejaké príznaky, či?

anonym_d38639
21. feb 2026
@anonym_e8b281

@anonym_d38639 super ♥️ a ešte ak môžem...kedy si to zistila? Po akej dobe od toho....? Mala si nejaké príznaky, či?

@anonym_e8b281 približne po 2 mesiacoch som mala príznaky ako teplota, bolesti hrdla, svalová slabosť, opuchnuté lymfatické uzliny a žlté oči.

autor
21. feb 2026
@anonym_2e13a1

Kým muž nepôjde na vasektomiu nebude nič. Kondóm je nepohodlný boli ma to drie ma to.. Antiku užívať nebudem. Prešla som si potratom po ňom som musela ísť na ďalšiu kyretaz lebo mi to urobili zle čiže v podstate 2 kyrety v rámci jedného týždňa o bolestiach a zápale maternice ani nehovorím. Nie nebudem nič z toho postupovať druhýkrát. Niečo musí obetovať aj on

@anonym_2e13a1 A skúšali ste viaceré typy kondómov?

autor
21. feb 2026
@anonym_6555ca

@anonym_autor Ja som bola na sterilizacii.

@anonym_6555ca Akolko si mala rokov? Nemala si nejake nežiaduce účinky?

autor
21. feb 2026
@anonym_0da32b

@anonym_autor nepouzivame, ani manzelovi ani mne kondom nevyhovoval. po druhom dietati manzel absolvoval vazektomiu.

@anonym_0da32b A môžem sa opýtať, koľko mal manžel rokov?

anonym_4f4a1c
21. feb 2026

Samozrejme, pouzivame. Manzel je chvalabohu normalny a nerobi mu to problem.
Podľa ostatných odpovedí už rozumiem tomu, že na modrom koníku ženy otehotnejú úplne náhodou a neplánovane. Potom sa čudujú že zostanú po pár týždňových vzťahoch tehotné alebo ich chlap ako tehotnú necha. To naozaj neexistuje potreba chránit sa pred neželaným tehotenstvom?

anonym_7c3cfe
21. feb 2026

@anonym_autor Nepoužívame žiadnu ochranu,ani kondóm už 14 rokov odkedy sme spolu.

anonym_f33e0e
21. feb 2026
@anonym_4f4a1c

Podľa ostatných odpovedí už rozumiem tomu, že na modrom koníku ženy otehotnejú úplne náhodou a neplánovane. Potom sa čudujú že zostanú po pár týždňových vzťahoch tehotné alebo ich chlap ako tehotnú necha. To naozaj neexistuje potreba chránit sa pred neželaným tehotenstvom?

@anonym_4f4a1c je to tvoja vec ci iny par pouziva kondom?

anonym_0da32b
21. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_0da32b A môžem sa opýtať, koľko mal manžel rokov?

@anonym_autor 36. je to dolezite? vazektomia nie je podmienena vekom.

dadis
21. feb 2026
@kiki68

@anonym_autor ano pouziva a nevidim na tom nic divnehi. Teraz pojdem ja do sterilky. Len cakam kym dieta podrastie, aby som mohla byt 3 dni v nemocke. Vzdy sme pouzivali len kondomy.

@kiki68 Kvoli comu si sa rozhodla pre sterilku? Vacsinou takyto zakrok na seba prevezmu muzi, lebo si uvedomuju, ze zeny si svoje odtrpeli tehotenstvami a porodmi..

anonym_7efd33
21. feb 2026

@anonym_autor úplne na začiatku vzťahu sme sa chránili,po 2 deťoch už vôbec,ja som stále vedela,kedy mám plodné dni

anonym_7efd33
21. feb 2026
@anonym_4f4a1c

@anonym_4f4a1c si predstav,že počas 20 ročného manželstva som otehotnela 2 ×planovane, nepoužívam žiadnu antikoncepciu, jednoducho poznám svoje telo,a nie ,už neotehotniem

marion09
21. feb 2026
@anonym_001f53

My nič. kondom manž. odmietol, ja zas antik.
Fungujeme na prerušovanom sexe.

@anonym_001f53 Môžem sa prosím opýtať niečo súkromné?prosím napíšte mi spravu

anonym_f33e0e
21. feb 2026
@anonym_7efd33

@anonym_autor úplne na začiatku vzťahu sme sa chránili,po 2 deťoch už vôbec,ja som stále vedela,kedy mám plodné dni

@anonym_7efd33 mas overenu metodu prosim? Ja este nemam cyklus rok po porode takze na symptotermalnu metodu sa nemozem spoliehat. Rada by som okopirovala tvoje metody a nebala sa tretieho dietata😂

marion09
21. feb 2026
@letfenixa

My sme zopár rokov používali Pharmatex čipky.

@letfenixa A fungovalo aj keď sa muž spravil vo vnútri teba?či ste aj tak vyťahovali?

anonym_6555ca
21. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_6555ca Akolko si mala rokov? Nemala si nejake nežiaduce účinky?

@anonym_autor 37 alebo 38, nepamatam si. Ziadne neziaduce uvinky, ani neviem ake by mali byt.

katarinka963
21. feb 2026
@anonym_d38639

@anonym_d38639 viem, ze sa nieco hovorilo o transplantácii kostnej drene ako prostriedku na vyliečenie.
deti môžeš mať?

anonym_d38639
21. feb 2026
@katarinka963

@anonym_d38639 viem, ze sa nieco hovorilo o transplantácii kostnej drene ako prostriedku na vyliečenie.
deti môžeš mať?

@katarinka963 nepoužívajú to priamo na vyliečenie hiv, to len pri leukemii atď áno deti môžeme mať a môžem normálne teda vaginálne rodiť, keďže mám minimum vírusu v krvi nehrozí nakazenie dieťaťa počas tehotenstva ani pôrodu a je aj antiretrovirusova liečba vhodná počas tehotenstva.