icon

Prečo je podľa Biblie masturbácia hriech?

6. nov 2022

Prečo je masturbácia hriech?

h2
6. nov 2022

@hiro Uspokojovať dušu je OK, uspokojovať telo je hriech. 😁

osky
6. nov 2022

@rikarika si si kopla?
Urobilo ti to dobre?

Autorka:
V katolickej cirkvi mame 7 hlavnych hriechov a jednm.je aj SMILSTVO
Okrem toho-6.prikazanie NEZOSMILNIS

Preco je to hriech:
Sex je povoleny iba monogamne,zena a muz,ktori su platne cirkevne zosobaseni.
V zmysle lasky a plodnosti Sa Tito dvaja jeden druhemu navzajom daruju.z lasky.
Sex je predsa najintimnejsia situacia medzi ludmi,odhalujeme nielen svoje tela,ale i svoje pocity,emocie....
Nemalo by to byt pudovo,ako u zvierat.
Ma to byt naplnenie manzelskej lasky-sobasom Sa stanu sa jednym telom a dusou.

Okrem toho,Boh nas stvoril na svoj obraz.cistych,nevinnych.
Nase telo je chramom Ducha sväteho.
Tento chram ma zostat cisty.
Preto robit si dobre,pudovo ,bez darovania Sa svojmu legalnemu partnerovi,tento "chram" nici, poskvrnuje.
A preto je to hriech.
Urazame tym Pana Boha.
Jemu jedinemu Sa mame klanat.
A nie svojim telam.

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
hipuska
6. nov 2022

@osky no, treba podotknúť, že 7 hlavných hriechov je cirkevné prikázanie, nie Božie. Narozdiel od 10toro Bozich prikázaní...

Ja mám napr.prilad z praxe, ohľadom používania antikoncepcie. Používanie aj tej sa považuje za hriech. Ale, ja osobne, keď som už mala viac detí, dostala som povolenie ju oficiálne používať. No, tak ako to potom je? Raz to hriech je a raz nie je?

kallanchoe
6. nov 2022

Zakazuje to biblia?alebo katolícka cirkev? Nechcela so položiť otázku tak?

mrva
6. nov 2022

Neviem. Ja som tiez veriaca a na nabozenstve mi to vtlkali do hlavy. Pekne mi tym dogabali sex. vyvoj. Vzdy, ked som masturbovala, mala som totalne vycitky, vnimala som vlastne telo negativne. Moje deti som preto odmietla dat od 5. teiedy na nabozenstvo, resp. bola som za ucitelom nabizenstva, ako riesia sexualnu vychovu. Ucote ma schladil, ze ma 4 deti vo veku nasich a rozhodne im nebude vtlkat do blavy, ze masturbacia je zla. A ani nevtlkal. Ponal to uplne prirodzene, biologicky. Ale doma som ich omtom sama poucila, ze je to dobre, spravne a v pohode a ze Boh s tym rozhodne nema ziadne problemy. Nech si nerobia ziadne vycitky. Ja osobne mast. nemusim, ani k tomu nemam nejaky extra vztah, mame s manzelom fakt bohaty sex. zivot. Ale urcite sa na teba Boh nehneva, ze si sama doprajes takyto relax a pozitok. Pokoal to nevadi tvojmu muzovi, resp. nerobis to na ukor vasho manzelskeho sexu, tak so to pekne uzivaj. Zbav sa vycitiek a v klude chod aj na prijimanie. Bud si ista, ze za toto do pekla nepojdes 😉

maja22
6. nov 2022

@mrva povysujes vlastnu predstavu toho, co je hriech a co nie nad cirkevne ucenie. Nemas na to patent, ale s opovazlivou istotou tvrdis, ze za toto do pekla nepojde. Do pekla ide dusa, ktora je pysna a odmieta sa sklonit pred Bohom. Ak niekto pacha tazky hriech vedome a dobrovolne, v plnej slobode, tak vacsinou ide prave o to, ze ho premohla pycha, pocit vlastnej dolezitosti a odmietnutie Boha a jeho poziadaviek. V tomto kontexte moze byt aj masturbacia tazkym hriechom. @osky to dobre vysvetlila. Nasimi telami mame uctievat Boha, lebo na Bozi obraz sme boli stvoreni a mame nesmrtelnu dusu. Sexualny pud mame vediet ovladat a usmernovat. Ma smerovat k vzajomnemu sebadarovaniu manzelov. Sebaovladanie nas cvici v sebadiscipline, schopnosti prinasat obete a milovat inych cistou laskou. Vsetko do seba zapada, ked clovek nepozera na veci povrchne, ale hladi do hlbky. Boh nas vzdy pozyva zatiahnut na hlbinu a divat sa na svet trochu aj jeho ocami...

dusankomoj
7. nov 2022

Možno sa mýlim,ale neuznala cirkev,že peklo neexistuje?

lulaby1982
7. nov 2022

Boh chce ,aby sme viedli bohabojny život , spoločenský povedané ,aby naše superego - morálka a etika fungovala. Boh chce,aby sme žili sexuálne ,ale pocestne ,manžel ,manželka, iné je cudzoložstvo , ťažky hriech, pokiaľ nie som v manželstve si cudzoloznik. Ak by nebolo náboženstva a morálky ľudia by sa správali ako zhyralene zvery,pod hrozbou trestu su ako tak morálni a pocestní. Sme boli splodeni nie stvorení a preto musel Boh vymyslieť Bibliu,aby sme boli krotki.

Masturbácia je vlastne prežívanie sexuality,autoerotika, kt. nie je podľa mňa hriech, problém je , ak sa z nej stane závislosť , a závislosť je jeden zo stupňov posadnutia diablom a nazýva sa obsesia, potom je úplne pohltenie posesia ,kt.ked sa bavíme o sexualite a pôjdeme do extrému môže vyústiť až do obcovania s diablom , títo diabli sa volajú incubus a sucubus,sú to sexuálnu démoni ,kt . zvádzajú takto ľudí, čiže sú posadnutí sexuálnymi démonmi.

A my vieme ,kedy pôsobí diabol,keď pokúša a mu dáte príležitosť, žijete zvrátený život, vestite si z kariet,vyvolavate duchov, zapierate Boha a prečo sú Židia vyvolený národ,prečo sa im darí,lebo sú lojálni voči Bohu, poznáte Zida kt.nema peniaze,ja nie, je to preto, lebo je oddaný Bohu..

dusankomoj
7. nov 2022

Znovu sa možno mýlim,ale čo sa týka židovských peňazí,nebude to tak,že Židia nemohli vlastniť žiadnu pôdu a tak sa venovali obchodovaniu? A obchodníci už vedeli ako zariadiť,aby neboli v strate😇

osky
7. nov 2022

@hipuska dostala si povolenie od koho?
Su knazi a knazi...
Niektori su striktni ,ini benevolentni,ini lajdaci...
Je to ako s lekarom.
Rovnaku Diagnosu je fajn prevrat s viacerimi odbornikmi.
Svedomie ta nepusti.
A ten ,kto ti to povolil,bude teda za to niest zodpovednost....

osky
7. nov 2022

@dusankomoj o Tom,ze peklo existuje, je mnoho- az prilis mnoho zjaveni.snad najznamejsim je Fatimske,ale su mnohe ine dokazy priamo z neba.

mrva
7. nov 2022

@maja22 masturbacia nie je tazky hriech. (Teda ak nou niekomu neublizujeme). A co sa tyka mna, svoju dusu nepovazujem za pysnu. Takze som v klidku a stretneme sa v nebi 😉 Z tychto bu-bu-bu strachov som uz vyrastla.

osky
7. nov 2022

@mrva spytaj Sa na to pri spovedi....budes prekvapena.
Masturbacia urrcite tazky hriech je.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
mrva
7. nov 2022

@osky a ked sa sama seba dotykam a v principe masturbujem pocas sexu s manzelom?

stanulienkat
7. nov 2022

@maja22 Neviem či si sa už o tom dopočula, ale peklo ani boh neexistujú. Sú to výmysly katolíckych tmárov, ktorí znásilňujú malé deti a miništrantov, tak už prestaňte vnucovať a strašiť normálnych ľudí. Najviac zlá robí katolícka cirkev.

777januska777
7. nov 2022

@stanulienkat a máš k tomu dôkaz? Kľudne mi ho ukaz. Sú veci, ktoré dokázať nikto z nás nevie, jedine po smrti. Takže tvrdiť niečo s takou istotou je pekná trufalost.

stanulienkat
7. nov 2022

@777januska777 a ty mas? Prečo majú veriaci stále pocit, ze musia vnucovať niekomu svoje nabozenstvi, názory a kázať druhým ako sa majú správať ? Treba odlúčiť cirkev od štátu a zrušiť v školách náboženstvo.

maja22
7. nov 2022

@stanulienkat mna nemusis presviedcat o neexistencii Boha a pekla, pre mna su to len prazdne slova... Ja mam s existenciou Boha vlastnu skusenost a som za nu vdacna, lebo som si ju nicim nezasluzila, bola to milost dana zhora. Nemam o tom pochybnosti, ze Jezis je zivy Boh. Nemam ani pochybnosti o existencii satana, s jeho pokusanim mam dennu skusenost. Ludi, ktori maju s existenciou Boha vlastne zazitky asi nepresvedcis, ze neexistuje, aj ked to teda skusas, uz som ta tu asi v nejakych diskusiach, zda sa mi 🤔 V podstate si v tomto taky diablov pomocnik, ked sa snazis presvedcit ludi, ze Boh neexistuje, v tomto s nim aktivne spolupracujes, aj ked teba presvedcil, ze vlastne tiez neexistuje... Porozmyslaj nad tym, tento svet nie je len materialnej podstaty, ale aj duchovnej. 😉

dusankomoj
7. nov 2022

@osky cirkev sama pripustila,že peklo neexistuje.

maja22
7. nov 2022

@dusankomoj ktora cirkev? Ja patrim do rkc a ta ucenie o pekle nezavrhla. Ale niektore krestanske denominacie mozno ano.

ibrunova
7. nov 2022

@stanulienkat máš to tu, diablov pomocník 😎

dusankomoj
7. nov 2022

@maja22 a nestačí to? Treba sa ujednotiť v názoroch a potom ich prezentovať masám.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
ibrunova
7. nov 2022

Poznám pár ľudí. V kostole v prvom rade. Ale v reálnom živote...

mamula20
Odpoveď bola odstránená
maja22
7. nov 2022

@elizabet173 Boh sa nezjavuje v strachu, ale v laske a v uzasnom pokoji 😉

stanulienkat
7. nov 2022

@mamula20 @maja22 mnozstvo takých príbehov ti vedia povedať aj miništranti, ktorí boli pohlavne zneužívaní kňazmi, alebo siroty, ktoré v Írsku v päťdesiatych rokoch minulého storočia zabíjali mníšky a aj ich deti, vedeli by ti o tom povedať upálení ľudia ktorých upálila cirkev, že sú bosorky a čarodejnice, vedeli by ti to povedať aj ľudia, ktorí boli počas križiackych výprav zavraždeni v mene vášho boha. Také silné svedectva vie povedať naozaj veľmi veľa ľudí. Su miliony, co to zazili na vlastnej kozi.
Apropo, ja nikoho nepotrebujem presviedčať, že boh neexistuje, pretože naozaj neexistuje. To vy máte stále pocit, že musíte presviedčať ľudí , že existuje imaginárna osoba.