icon

Prečo je to stále takto?

27. feb 2023

Žienky, mám 34 rokov, som slobodná mamina. S manželom sme sa rozviedli po 11 rokoch, proste nám to nevyšlo, o dieťa sa riadne stará aj po finančnej stránke aj po citovej. Som 3 roky slobodná. Stretla som sa s 3 mužmi za tie 3 roky. Ale každý jeden bol v istom smere rovnaký. Po pár (2-3) stretnutiach už lásku vyznávali, hneď na všetko išli veľmi rýchlo. Ja som si to spoznávanie predstavovala ináč. Spoločné aktivity, spoločný čas na spoznávanie, komunikácia atď. a nie hneď po týždni už vzťah a nenormálna láska. Mne to nepríde ok. Tí muži ma v podstate ani nepoznali, asi som staromódna, ale vždy ma tí muži vyplašia. Prečo to takto musí byť? A napíšem úprimne, nie som modelka, sú oveľa krajšie ženy ako ja, som baculatá, hanblivá...Takže nemyslím, že im išlo len o tú fyzičnosť. Je mi z toho trocha smutno, keďže mi chýba spoločnosť muža, je to nejaký nový trend - ísť na všetko takto rýchlo? Samozrejme som ich s dieťaťom nezoznámila, v tomto som zásadova. Ale príde mi to dosť čudné povedať niekomu po 3 stretnutiach, že ho ľúbim, keď ho vlastne ani nepoznám...mali/máte to takto aj vy?

falbala132
28. feb 2023

ako by si pisala o mne, ja som mala asi 5 rande z internetu a 4 pripadoch som zazila cisty love bombing uz po prvom rande. niektori z muzov sa mi zdali na tom rande aj fajn a dala by som si s nimi dalsie, ale po tom ich citovom natlaku som to radsej ukoncila. na mna to ich chovanie posobilo priam az odstrasujuco.

autor
28. feb 2023

@falbala132 Veď to, a síce sa nájdu ženy, ktoré to chápu a majú rovnakú skúsenosť ale nájdu sa aj také, ktoré si myslia, že som divná ja...a možno aj som 😁

mirco50
Odpoveď bola odstránená
som_realistka
28. feb 2023

Možno si v rozhovoroch spomenula ze bývaš sama, tak si mysleli ze za par medových reciciek sa nasťahujú, sú aj takéto indivíduá.

som_realistka
28. feb 2023

@falbala132 presne, po prvej káve, večer 20 správ, no najlepšie zdupkat co najďalej od takych

autor
28. feb 2023

@som_realistka
Jediné, čo som spomenula je to, že som samostatná, finančne nezávisla žena...lebo som nechcela, aby si mysleli, že zháňam chlapa, ktorý ma bude financovať...prvú kávu som ich nechala zaplatiť, druhú som platila ja...tiež nechcem, aby mi neskôr vyhadzovali na oči, že som ich obrala o 3.50€ za kávu 😁

toskanka
28. feb 2023

Tak veľa ľudí nechápe, že sa nezamilovali do toho človeka, ale skôr do svojej predstavy o ňom. A keď stretneš muža, u ktorého naplnis tieto predstavy, tak sa domnieva, že je do teba zamilovaný. Pre nich to nemusia byť omáčky, oni to takto naozaj cítia. a keď sa im tieto predstavy rozplynú, opadne aj záujem.

autor
28. feb 2023

@toskanka Chápem, len ja ak mám o niekoho záujem a cítim, že som do toho človeka zaľúbená...ale viem, že ten druhý to momentálne takto necíti...síce záujem o spoznávanie má, chce sa stretávať...chce ma spoznávať..tak nebudem predsa tlačiť na pílu..dám mu tú šancu, nech ma spozná...a neskôr sa uvidí...

To som dala príklad, ak by to bolo opačne ..ale ako bolo spomínané...muži a ženy majú iné zmyšľanie...Ináč, mňa len zaujímalo, či dokáže človek po takto krátkej dobe zamilovať sa a či to môže byť úprimné...ja by som tomu šancu dala, ak by na mňa nerobili nátlak...ja keď cítim tlak, stres ...tak cúvnem...v osobnom živote...

toskanka
28. feb 2023

Mňa toto takisto odrádza a často to spomínam v komunikácii, že sme 3 mesiace v skúšobnej dobe 😃. Že spoznávanie sa nevnímam ako vzťah.

vilma7
1. mar 2023

Tak ja som sa s takým správaním nestretla.
Ale zas chlapi 35+ sa s tebou nebudú roky prechádzať po parkoch, chodiť na zmrzlinu atď...tie vzťahy vo vyššom veku už zrejme fungujú inak ako v puberte.

autor
1. mar 2023

@vilma7 To je samozrejme, že nebudú a ani to neočakávam, ale taktiež po týždni nepoviem niekomu, že ho ľúbim ak ho nepoznám a nezbombardujem ho telefonátmi a správami...ale tak každý človek je iný...ja netvrdím, že to boli zlí chlapi alebo neviem čo...len to tempo mi nevyhovovalo...akože fajn, nech je zaľúbený, to nikomu neberiem..ale ja ak to tak necítim, tak potom sú tie stretnutia trápne..oni sa chcú dotknúť...oni sa chcú pusinkovať...držať za ruky...a na mňa to je proste nátlak...

falbala132
1. mar 2023

uplne z duse mi hovoris, kde su ti muzi, ktori sa vedia ovladat, aby nas nechali aspon trochu po nich zacat tuzit? uz davno som nezazila ten pocit, ze mi z chlapa az horia usi, ako velmi ho chcem, lebo do tejto fazy som sa vobec nestihla dostat, kazdy sa hned núka ako na tácke, ledva ho trochu poznám.. a mna to hned odradí.

autor
1. mar 2023

@falbala132 Presne ako píšeš...myslím, že problém je práve ten, že ja potrebujem o toho chlapa napríklad zabojovať, získať si ho niečim, túžiť po ňom...tak ako muži nemajú radi ženy, ktoré sú pre nich ľahká korisť...teda na niečo dlhodobejšie...tak ja tiež chcem spoznať muža, ktorý, ako si napísala, sa mi neponúkne na zlatom podnose...

ahhola
1. mar 2023

Ahoj, nechcem hnidopichovat, ale si rozvedená, ji slobodná.
V dnešnej dobe, aj keď pred rokmi sa ešte dá odviesť pôrod tak, aby si si rok nesadla, to musel byt horor teda💦

1sally12
1. mar 2023

Presne ťa chápem autorka, tiež som zažila ten neustály nátlak, a bombardovanie správami. Ešte som si neprečítala ani prvú a už správa druhá, tretia, štvrtá...:hneváš sa? Si tu? Prečo neodpisuješ?🙄🙄a keď som chcela spomaliť tak to už oni nejavili záujem🙄

toskanka
1. mar 2023

@autorka Z toho, čo si tu uviedla a v mnohom s tebou súhlasím, usudzujem, že hľadanie si partnera prostredníctvom zoznamiek nie je pre teba vhodná forma. Ty potrebuješ poznať muža v reálnom živote, postupne ho spoznávať, postupne si ho pripúšťať k telu a rozvíjať city. Mužov s týmto nastavením je v súčasnosti na zoznamkach ako šafranu. Nikto nebude za tebou cestovať xy kilometrov, aby ste sa len videli a porozprávali sa. Muži potrebujú vidieť posun najneskôr po 3 rande, inak strácajú záujem. Na tvojom mieste by som sa sústredila na spoznávanie mužov z tvojho okolia.

katkazocele
1. mar 2023

@falbala132 Môžem si trošku rýpnuť? 🙂 takže keď muž prejaví záujem, dá ti najavo, že si mu sympatická, že je ochotný to s tebou skúsiť, že je sa ,, ponúka,, na chodenie s tebou, tak toto ťa odradí? nechaj ma hádať. Si žena cca 35rokov, bezdetná, bez partnera a máš 2 mačky? 😉

autor
1. mar 2023

@ahhola
Myslela som slobodná akože nemám nikoho 😁 a áno rodinny stav je rozvedená...a rodila som pred pár rokmi 4 rokmi

autor
1. mar 2023

@1sally12
Veď to, že niektorí chlapi sú veľmi uponáhľaní...neviem prečo...

katkazocele
1. mar 2023

@autorka môžem ti skúsiť odpovedať? keď chlap povie milujem ťa nemyslí to isté čo žena, vyjadruje v úvode spoznávanie túžby sa s tebou zblížiť ... proste možno sa im zdáš super, tak nechcú čakať že ťa zbalí iný muž a sú preto agresívnejší, to by mala byť lichôtka pre teba, že sa boja že ťa stratia nie? 😉

falbala132
1. mar 2023

@katkazocele reč bola o mužoch, ktorí sa ma po 2 hodinách snažili dotýkať, bozkavat sa so mnou, ktorí mi po stretnutí napísali ze som žena ich života, ktorí ma bombardovali správami a nedali mi dýchať, ktorí mi poslali po stretnutí dickpic s tym, ze o toto som dnes vecer prisla. Ale ty si na muzov asi menej náročná ako ja, teba by to asi potešilo ;)

autor
1. mar 2023

@toskanka
Jeden bol zo zoznamky len, veľmi na tie zoznamky nie som, skúsila som, ale to isté dokola...už aj keď sa niekto javí, že je v pohode...príde od neho správa, že ma na prvom rande ťapne tak po tom veľkom zadku, že na to budem s usmevom mysliet ešte dlho 😂😂😂
Ostatní dvaja boli muži...z "ulice" ...ale asi som nenatrafila na správneho, ja to nevzdávam...len som chcela trocha pochopiť ich zmyšľanie, ale to asi nepochopím

katkazocele
1. mar 2023

@falbala132 Na moju obranu, toto si ale nenapísala, tieto podstatné detaily! Teraz sa môj názor zmenil😵 PS: letmý dotyk po 2hodinách rande je zlý? len sa pýtam? lebo ja som veľmi konzervatívna, ale toto by som asi rozdýchala( myslím tým za ruku alebo tak)

autor
1. mar 2023

@katkazocele Ahoj Katka, teba som tu čakala 🙂 ja viem, že to nemyslia doslova, že ma ľúbia, milujú a neviem, čo, nie som fakt blbá...len náklonnosť sa dá vyjadriť ináč...reči ako..."Hneď ako som ťa zbadal, vedel som, že budeš moja" 🙄🙄🙄 akože nehnevaj sa...ale pre mňa je to odrádzajúce, aj to neustále vypisovanie, volanie, 10 krát za deň správa "Čo robkáš?"...alebo správy typu.."Idem do sprchy"...no načo mi to je vedieť? veď nech si do sprchy ide, ja ho nedržím...alebo.."Ty mi prečo nenapíšeš, keď ideš do sprchy? Aspoň myšlienkami by som tam s tebou bol"...Kebyže tu napíšem všetky hlášky, tak by si možno mala iný názor...A k tomu, čo si napísala...Môžu sa obavať konkurencie, ale konkurencie sa obavajú len chlapi, ktorí si nie sú sebou istí, nemajú sebavedomie, atď. ...a ak by mi dali šancu a spoznali ma, tak by vedeli, že o niečo také strach nemusia mať.

falbala132
1. mar 2023

@katkazocele tak začalo to nežným dotykom a stupňovalo sa to, nakoniec sa chcel objímať, zo slušnosti som ho objala, lebo rande uz končilo a on mi do toho zacal do ucha spievať nejaky sladak z filmu Nothing hill 🙈😄

autor
1. mar 2023

@falbala132
😂😂😂 aspoň pekne spieval?

falbala132
1. mar 2023

Akože hej, celkom mal talent, ale aj tak ma uplne z tej situácie striaslo 😄

falbala132
1. mar 2023

@autorka s tou sprchou je to taka klasika, toto používa snad kazdy chlap, hrozné 🙂

autor
1. mar 2023

@falbala132
Buď rada, že ti nedýchal do ucha hneď na prvom stretnutí...nechytil ťa pri tom objatí za zadok a neopýtal sa vzdychavým hlasom..."Takto by sa ti to páčilo?" 🙄🙄🙄🙄

falbala132
1. mar 2023

Hrozné, to by som asi utiekla 😄