icon

Prečo je toľko agresívnych mužov?

18. sep 2022

Otazka znie jasne. Ved to by nebolo dna,kedy by tu nebol prispevok ako sa manzel/partner zmenil, zacal zenu urazat, byt agresivny atd. Ako je toto mozne?? Ku mne keby sa takto spraval muz, tak skonci v ciernom vreci. Aj kamaratky,rodina mi vravia aby som sa nevydavala a neriskovala , stači sa len stretavat. Uz mam nato rovnaky nazor. Poznate vela takych parov , kde je muz debil?

Strana
z3
viestta
18. sep 2022

@stanulienkat áno, v tomto sme na tom my dve rovnako. Nemáme problém pomenovať problem presne a výstižne. A tým pádom sme bezcitne a kto vie co ešte.
Ono za socializmu už to nebolo s tým podrucim ženy mužovi až také prikre. V mestách už si ženy vedeli zariadiť život aj inac, ale na dedinách by bol rozvod hanba na cely chotár, ženy držal pri mužovi majetok. Vtedy nájsť miesto kde hlavu skloniť ty a tvoje deti bol problém, nie, že by teraz nebol, ale vtedy v plánovanom hospodárstve aj rozvedené páry museli bývať pod jednou strechou. Takže rozvod aj tak nič nevyriešil. Ženám byty nepridelovali, ak áno, poradovnik bol nekonečný a uprednostnili v ňom uplne rodiny s deťmi, a chlap sa z toho "svojho" odsťahovať nemal kde.

karolinakr
18. sep 2022

Keby každá odišla po prvej facke,nemali by s kým ti agresori uzatvárať manželstvá..Väčšinou ženy hľadajú dôvod a ospravedlnenie,prečo s agresorom ostať..A vychovavaju svoje dcéry v tom alebo synov..Tak má každý nastavené hranice inde,niekto môže byť aj sirota ale má zdravý rozum a povie si - toto nechcem a povie nie..Ja reálne nechápem ženy,ktoré sa 20 rokov nechajú bit,ponižovat a určite tam je aj násilie v sexe, a keď dostane 30 strán rád - odíď od neho,zmaže diskusiu ..Tak keď niekomu toto vyhovuje,tak čo s tým ostatní narobia.

kiki68
18. sep 2022

Osobne si myslim, ze toto je aj kulturou, mentalitou, prostredim kde najdes partnera a to vsetko ho ovplyvnuje. Tiez rodina , aky je tam vztah, aky je otec k zenam, nazory. To cele vytvara predpoklady pre take spravanie. Pretoze ked sa to v rodine vylozene neakceptuje, tak ten muz od dietata vie, ze to musi ovladat do najvacsej miery. Rovnako tak zena . A varovne signaly to ma, napr ako sa partner sprava v strese, ked je opity, ked nieco vyvedies( napr obdries mu disk na kolese), ako sa sprava a opisuje situacie so zenami ( kolegyne, napr predavacka v obchode atd). Toto cele dava obrazok o nom. Mnohe zeny to prehliadaju, tie prve signaly. Casto ma taky typ muza specificky vkus na zeny, ktore maju nizke sebavedomie, ktore to zazili v rodine a beru to normalne. Moj muz a ani jeho kamosi nie su tie agresivne typy, nemaju to v rodine. Tu je zena v rodine dost respektovana a tak to vidiet. Moj muz na mna nikdy za roky nekrical. Ani nic ine. Ako max nieco ohundral, ale inak nic. Keby je aj na mol, tak nie je ten typ bitkara, on je proste iba ako maznavy kocur. Ale on ani nejako nepije, proste ma ine zaujmy. A kym s muzom nezijes, tak nevies aky naozaj je. Lebo sa moze vyhnut urcitym situaciam. Kamoska takto zdupkala po tom ako spolu zacali byvat a on zacal byt fakt neprijemny. Stacilo par veci a prejavil sa. Baba mala rozum a povedala dovi len taky fukot .

anita1978
Odpoveď bola odstránená
karolinakr
18. sep 2022

Dokument To všechno z lásky

https://www.youtube.com/watch?v=X-uhLFz_4W4
karolinakr
18. sep 2022

Jedna ako manekýnka tam vyzerá,druhá kočka,tretia tiež fajn a keď tam opisujú,ako ich muž otlkal a rozbíjal nábytok v celom byte,mala som chuť nimi zatriasť - preber sa a ujdi ! 12,17 rokov s nimi žili ! Ako to je možné! Fakt hruza

macko_usko222
19. sep 2022

@stanulienkat a čo to je "hlúpa žena"? lebo rada by som poznala Tvoju definíciu.To je taká ktorá sa odovzdá rodine?

mimikarol
19. sep 2022

@stanulienkat toto som si tu všimla aj ja. Žena má muža debila a pritom si s ním nespraví jedno ale aj 2/3...deti.

stanulienkat
19. sep 2022

@macko_usko222 Odkiaľ si nabrala definíciu, že hlúpa žena sa odovzdáva rodine??🤔
Nemyslím si, že by som ti musela túto definíciu ja objasňovať. Stačí si prečítať každý deň zopár statusov od žien ktoré sa nechajú ponižovať, robia slúžky, robia matrace, nechajú sa podvádzať, zneužívať, využívať. Mnohe sa nechajú biť, pretože si myslia, že udržujú akože rodinu, a mnoho ďalšieho... sú to aj ženy, ktoré nikdy nepracovali, nic nedosiahli, nič nemajú, urobia si x detí s debilom bez ďalšej vízie života, mentálne nerastú, proste stale su s agresorom a plne im to vyhovuje, pretože dostanú kus chleba, majú strechu nad hlavou a to im ku šťastiu stačí a myslia si, že tvoria, rezp. zachranuju rodinu. Ale pritom iba ničia. Ničia svoje životy, životy svojej rodiny a najma životy svojich detí.

thunderdome
10. nov 2024

Všimol som si to aj ja. Agresívne ženy poznám tak maximálne 10 za celý život. Muži sú agresívni skoro všetci. Vždy ma bili, šikanovali, robili mi zle, psychické nátlaky, posmešky, dehonestácie. Neznážam toto pohlavie aj keď ním som. Ženy sú ovela lepšie. Milšie, citlivejšie, chápavejšie, praktickejšie.
Z vedeckého hladiska vraj testosterón to robí. Estrogén je taký priatelskejší. Však aj u psov vraj feny sú menej agresívne.

Strana
z3