icon

Prečo si mladé baby nevedia nájsť a udržať chlapa?

6. okt 2022

Ahojte, baby. Zakladám tému čisto pre zaujímavosť a na taký babský pokec. Lebo ma to samu zaujíma ale nemám to veľmi s kým prebrať :D Prosto... v poslednom čase sa čím ďalej tým viac stretávam s akýmsi fenoménom, že mladé baby okolo 30r si nevedia nájsť resp udržať chlapa. Nedávno dokonca jedna známa skončila v nemocnici, lebo sa zrútila, že je sama a nevie si nikoho nájsť (úplne vážne, žiadny vtip).

Myslíte, že majú dnešné baby/chalani na seba navzájom vysoké nároky? Alebo sú proste takí, že nevedia robiť kompromisy? Alebo čím to podľa vás je?

Paradox, čo si tak všímam, že tieto slobodné a "zúfalé" (nemám ten termín rada ale vystihuje ich) sú také, čo vyslovene túžia po manželstve, deťoch, rodine.... žeby príliš tlačili na pílu?

Zas je to aj naopak, aj mladí chalani viem že majú veľký problém si nájsť dievča, čo by im sadlo, vyhovovalo... žeby bol problém v dievčatách, že viac žúrujú a pijú než vedia variť a postarať sa o domácnosť?

Čo si myslíte vy?

pukina
6. okt 2022

hm, co ja viem, ja vo svojom okoli mam praveze vsetko zeny, ktore mame dlhe a stabilne vztahy, vela svadieb, stastnych manzelstiev, zakladame si rodiny. ale ono je to mozno aj tym, ze zeny, ktore maju prehnane predstavy o dokonalych chlapoch a iba placu ako ich niekto "odkopol" maju celkovo problem samy so sebou a s takymi sa (uz) nestretavam. lebo to vacsinou je negativny clovek v kazdom jednom smere zivota.

elizabet173
6. okt 2022

@liljana sorry, odbocim, ale nerozumiem o akých troch stratených covidovych rokoch píšeš. Tento rok mal niekto nejaký problém niekam ísť a zoznámiť sa? Ostávajú dva, z ktorých polovica bola taká, že si mohla ísť na dovolenku, kávu, na koncert a okrem pár mesiacov nebol problém sa stretnúť. Okrem toho príroda zatvorená nebola nikdy a písať, ci volať sa dalo tiež. Aj tu na MK je veľa žien, ktoré svojich manželov našli na zoznamke.Netvrdim, že to bolo také isté od marca 2020, ako dnes, ale tri stratené covidove roky je silné tvrdenie

liljana
6. okt 2022

@elizabet173 Covid su ruska cez usta, zakaz vychadzat. Je to aj home office, ze ludia prestali chodit do prace,... A home office po covide dalej pretrvavaju, takze sa ludia menej stretavaju v praci. Fitka,... boli zavrete. Schvalne, kolko ludi bolo zvyknutych chodit do fitka pred covidom a dnes su fitka stale prazdne, lebo si od nich ludia odvykli a sedia doma, alebo skor idu na bike do prirody. Sami.
Preco je tu potom posledne roky tolko diskusii o zoznamkach. Tolko diskusii o zoznamkach pred covidom nebolo. Atd. Covid zmenil spravanie ludi a chvilu potrva, kym sa od toho odnaucia.

ropucha6
6. okt 2022

@elizabet173 veru aj ja som sa stihla cez covid zoznamit, vydat a teraz som tehotna 🙂 praveze idealna doba, lebo sme spolu travili dost skoro vela casu.

elizabet173
6. okt 2022

@liljana neviem, vo fitku som v živote nebola, ani sa tam nechystám, plaváreň sa určitých podmienok fungovala a funguje minimálne rok, na bicykel sa dalo ísť vždy, zastavit sa na kávu, či čaj v nejakej záhradnej restike na turistiku sa tiež dalo, na dovolenke sme boli aj v roku 2020, aj 2021, aj tento rok. Ruska sme nenosili ani polovicu z tých troch rokov. Mne sa život zmenil minimálne, partnera si síce nehľadám, ale že by to bolo nemožné, to určite nie. Všeličo môže byť dôvodom toho, že si 30 ročne ženy nevedia nájsť partnera, ale minimálne rok to covid bude len v pár percentach

stanzi
6. okt 2022

Je zaujímavé, že vysoké nároky žien sú tu spomenuté viackrát, ale biedne možnosti výberu spomenula iba @elizabet173 🙂 Jasné, sú aj ženy, ktoré majú privysoké nároky, alebo nie sú ochotné robiť kompromisy a na vzťahu ďalej pracovať, ale myslím si, že všeobecne majú slovenské ženy nároky skôr nízke, a výber chlapov je dosť tragický. Vidno to aj tu na MK - takmer na dennej báze sú tu diskusie, ako žena minula na materskej svoje úspory, lebo chlap očakáva, že bude financovať deti a komplet domácnosť z rodičáku, ako chlap v domácnosti nepohne ani prstom, maximálne sa občas pošmotlí v záhrade, ako sa nevie postarať o vlastné deti a žena tým pádom nemôže ísť prakticky nikde, no a samozrejme, keď už deti idú do škôlky, tak to musí byť iba žena, ktorá bude brať OČR, lebo chlap jej povedal, že on proste na OČR nepôjde....veľa slovenských chlapov sa mentálne zaseklo v minulom storočí, a ja ďakujem Bohu za svojho manžela, lebo kebyže ho nemám a mám po 30tke, tak by som si veru že asi ani ja nevybrala, a radšej by som sa odlifrovala do zahraničia...

liljana
6. okt 2022

@stanzi Niekde v analyze bolo napisane, ze najvacsi problem vo vztahoch je, ze po narodeni dietata, ci deti si zeny myslia, ze pocas materskej po ubudnuti jedneho platu sa zivotna uroven nezmeni a trvaju na jej udrzani z jedneho platu. A muz si mysli, ze pocas materskej a ani potom doma nemusi pomahat, ked pracuje.

kvietocek87
Autor odpoveď zmazal
anika2007
6. okt 2022

moja babka ,ktora bola s muzom skoro 70 rokov vravievala .ked je Boh na prvom mieste,vsetko ostatne je na spravnom mieste a spravne v nasich zivotoch.a vzdy to hovorila hlavne o dnesnych vztahoch kde sa viac ako polovica rozvadza.mali krasny vztah.🙂

zeldia
6. okt 2022

Teraz a vtedy. Začnem vtedy sa spolu vyspali, dievčina otehotnela a už nebolo cesty nie že späť aké žiadnej cesty a nešťastnici sa žrali celý život lebo čo by ľudia povedali keby sme šli od seba, majetky atd veľa sa pilo, nevera sa neriešila boli deti trebalo ich živiť.
Teraz aj vďaka antikoncepcii, neskutočným možnostiam pre každého (nie je podľa mňa normalne že 20% obyvateľov planéty môže letieť x krát za mesiac kamkoľvek aj keď už asi vieme že vysoký účet za toto správanie príde) zábave sa jednoducho nechce žiť tak ako vtedy keď “dobre bolo”.

lulka321
6. okt 2022

@lucia7933 pripájam sa k tebe 😊 ja toho svojho mám už od 18tich, pred 5timi rokmi sme sa vzali a pred necelými dvomi týždňami sme sa stali dvojnásobnými rodičmi 😊

avicii18
6. okt 2022

Že 30r mladé baby? No duchom už asi nie v dnešnej dobe 🙂 Jedno čínske príslovie hovorí, že muž by si mal zobrať ženu, ktorá má polovicu jeho veku plus 7 rokov. Ak má žena 35 rokov, ideál je 56 ročný muž. Ak má dievča 20 rokov, ideál je 26 ročný mladý muž. Cítite tie rozdielne pomery? Preto ak čítam že 40-tničky sa vrhajú na materstvo, tak si živo pedstavujem toho 66-ročného čerstvého ocina, ako sa vytešuje že si so synom až vyrastie, zahrá futbal. Tak asi jedine na PlayStation-e. Ak ešte na to uvidí...
Ale aby ste si nemysleli, že tu na niekoho útočím. To rozhodne nie. Len sa treba pozrieť pravde do očí. Frekvecia sociálneho času sa zrýchľuje a jeho zákon je neúprosný. Ja som ešte neoslávil abrahámoviny a aj keď som fyzicky fit, vzdelávam sa, mením stereotypy...je mi to platné ako mŕtvemu zimník. Za pár rokov budem chodiť kŕmiť holuby 🙂 Ledaže...sa zastaví technologický vývoj a my zamrzneme v novodobom stredoveku (dosť veľa udalostí tomu v poslednej dobe začína nahrávať). Potom by som tie holuby možo aj mohol odsunúť na pozdejší vek.

spadnutaslivka
6. okt 2022

1. mnohí sú egoisti, nechcú a ani nevedia ustupovať a hľadať kompromisy
2. mnohí hľadajú len vlastné blaho, ale vzťah má byť o tom, že chceš šťastným urobiť toho druhého, nie seba
3. mnohí už kvôli internetu nevedia budovať vzťahy (ani kamarátske, nie ešte ľúbostné)
4. mnohí obmedzili stretávanie a komunikovanie, tak je jasné, že sa nevedia s novými ľuďmi zoznámiť a prehĺbiť vzťahy - nemajú sa proste kde stretnúť.
5. mnohí majú prehnané nároky
a teraz si idem prečítať komentáre od ostatných 😀

zuzi0911
6. okt 2022

Prispôsobiť sa je obrovský problém...30 roční už msju nejaký svoj standart a pohodlie a ťažko sa im učí novým kúskom....
Ďalej problém...neriesit ,ale utiecť...
Pocit,že som bohyňa a musí byť podľa mňa vo všetkom....(samozrejme sú aj vynimky)
A mnoho iného...

luccija
6. okt 2022

Moja kamaratka ma dceru 25 r s vl.bytom, autom fajn praca vyzera uzasne.Deti mat este nechce, takze na nikoho netlacila.Bud si najde workoholika, ktoreho opantal korporat a sedi tam aj, ked nemusi, dalsi jej odisiel studovat do zahranicia na VS, alebo dalsi sedia doma on sa hra na PC, mobile nikam nechodia, nic sa mu nechce, alebo ocakava, ze vsetko bude platit ona.Uz je zufala dnes sa cest vynimkam chalani do 30 r spravaju ako pubertiaci.
A vela ludi chce zit single praca nieco si kupit po ceste domov a tak dookola naco zavazky....prisposobovanie.Cez vikend ist do baru niekoho si najst, ale nie na vztah.Ked si nasla 32 r ten uz chcel deti ona nie.Kolegyna ma 29 r syna, ktory doma vari, perie rodinny typ jeho frajerka ma karieru je vela v praci , ze deti tak za 5 r...podla mna je dnes velmi tazke najst a zhodnut sa na tom chceme rodinu...za poslednych 10 r sa vela zmenilo zeny uz vedia co chcu, nechcu len ten cas tak rychlo zbehne VS, praca, ze potom su zufale chcu dieta a casto to skonci zle.uprimne nechcela by som znova randit, moje tvoje byvanie, nebudem Ta zivit, nechcem byt doma s dietatom a podobne pribehy ako su tu denne.

luccija
6. okt 2022

@avicii18 ked to mas tak matematicky vyratane, tak vies aku vekovu kategoriu hladat😆

zmrzlinka2021
6. okt 2022

Jednou zo skupin dovodov moze byt to,ze tieto zeny proste nie su pritazlive pre zrelych muzov. Vacsinou mudru a laskavu zenu, ktora ma svoje hodnoty, zasady, si proste ten dobry chlap vsimne.

Dobry muz v momente ked vidi, ze zena je primitivka, sprava sa ako stetka, riesi akurat tak kozmetiku a sprostosti - tak proste od nej bočí.

Z mojho pozorovania - vacsina zaujimavych zien je proste davno rozchytana. Vacsinou "ostali" na trhu tie, kde kebyze ja som muz, neprejavim tiez ziadny zaujem. Proste domotane zeny

mikadooo
6. okt 2022

Traja kolegovia sa ženili teraz v septembri a dve kolegyne sa vydali, všetko v rozpätí 28-33 r. Tak ja ti neviem 🤔. Asi je to dosť indivindi, v mojej bubline nebadám takéto tendencie...

terry658
6. okt 2022

Ja si myslím, že dnes ženy musia na seba zarobiť, byť úspešné, priebojné a ambiciózne. Prosto vchádzajú do mužského sveta a v podstate sú v role muž. Prestávajú byť ženské, jemné, citlivé. To čo mužov na ženách priťahuje vytesňujeme. Oni sa necítia potrebný, pretože si všetko spravíme samy. Muži tak ostávajú zakomplexovaný u maminky na gauči, pretože nemajú príležitosť byť mužmi a ženy si kupujú vlastné byty, lebo sa z nich stávajú muži.
Nevravím, že žena nemôže byť úspešná a finančne samostatná. Ale musí si dávať sakra pozor, aby z nej nevyprchala ženskosť.

veronika250989
6. okt 2022

moja skusenost, napr. som dost vysoka a teda mam problem najst si vysokeho muza. Ak uz takeho najdem, tak mam smolu bud na najvacsieho workoholika alebo chlapa pre ktoreho su prednejsie ine zaujmy - zabava, kamarati a pod...

tianna
6. okt 2022

@hilda08 👌 absolútne súhlasím..

lacoste8
6. okt 2022

@janickacrazy výstižné👌

lentilka78
6. okt 2022

No taky prípad je presne moja sestra, má 29 rokov, je zamestnaná, samostatná, aj keď žije u rodičov ale je samostatná, šikovná a zo všetkých nás súrodencov najkrajšia 😛 a je sama už pár rokov... Mala dlhoročný vzťah, stroskotalo to na tom ze boli obaja moc mladí keď sa dali dohromady... Potom par menej vážnych vzťahov.... A dnes už je dosť dlho sama... Lebo ako sama vraví, ti co sú normálni v jej veku sú už zadaní... A ti ostatní si chcú len užívať, o založení rodiny ani počuť...
A druha skupina mužov co jej nadbieha sú ženatí muži... Co z pochopiteľných dovodov odmieta...
Je dnes veľmi zvláštna doba... 😵

11iva11
6. okt 2022

@veronika250989 akú výšku máš? Len tak ma to zaujíma 🙂

svetlonos
6. okt 2022

Pretoze 30 rocna uz nie je mlada baba ale zena a chalan muz. Oni sa vsak spravaju ako baby a chalani - 18 rocni. Zodpovednost nulova, piesen Neviem byt sam od Elanu je ich zivotnym kredom namiesto aby boli radi sami so sebou, riesia hladanie stastia v partnerovi a detoch.Radsej si zavesia na krk kretena ako by mali byt same. A 30 rocni polomuzi su dnes väcsinou nedovivinuti/ nedospeli jedinci, neschopni zvladat normalny toboz este rodiny zivot zo vsetkymi radostami a starostami.
Mama hotel hola a naco by isli do vlastneho, ked mama ,operie, uvari, nakupi a casto este aj najom plati - to v pripade zien aj muzov.
Nesamostatni su - obe pohlavia. A bude to este horsie, ked sledujem dnesnych 15-17 rocnych. Bez telefonu a tabletu, pc hier si ani neprdnu a socialne siete - teda virtualna realita je predsa vzdy krajsia ako ta skutocna. Nie teda vzdy ale pre mnohych jedincov ano.
A cest vinimkam, su aj normalne pohodove zeny aj muzi, ktori su v 30tke (a obcas aj v 18tke ) naozaj dospeli a podla toho sa aj chovaju.

kristinka109
6. okt 2022

Je ťažká doba. Doba moderná. Je mi zle z toho kam sa to všetko uberá, sociálne siete tie nás tak veľmi ovplyvňujú, mobily,.... Ničí to ľudskú schopnosť prirodzene nadväzovať kontakty. Sme ako vytrhnutí z reality. Muži už o ženy nevedia tak bojovať, nechce sa im dvoriť, chcú všetko hneď a podla svojich vysnívaných predstav. To isté aj ženy. Život nabral rýchle tempo...
Priveľmi uvažujeme, váhame alebo sa bojíme. Desí nás predstava, ze budeme samy. Berieme prvé čo príde, zortvame aj keď nie sme spokojní, lebo si myslíme ze lepšie nenájdeme? Len tak uvažujem....
Tiež som vďačná za chlapa akého mam aj keď ma svoje muchy, keby nie jeho, ako tak pozerám, mala by som problém niekoho nájsť a to by som nemala vysoké nároky. Možno to je aj výchovou, ak naši rodiča neboli šťastní, problémy sa riešili len hádkami alebo vôbec, tak si berieme príklad z nich? Berieme na seba ich obraz.
Každopádne muži a ženy by sa mali dokázať rešpektovať a akceptovať vzájomné rozdiely

zorienka333
7. okt 2022

Co je to “udrzat si” chlapa? Chlapov treba nejako drzat? Oni nevedia rozmyslat a konat za seba? Treba nejake specialne zrucnosti, ako chlapa drzat?

Otazka stoji inak - preco chlapi nevedia zotrvat vo vztahoch.

liljana
7. okt 2022

@lentilka78 Nemozem si pomoct, ale vzdy ked niekto nezadany/a povie osuchanu vetu, ze vsetci normalni su uz zadani, tak mi z toho vyplyva, ze dotycny tym padom asi nie je normalny. 😝

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
finett
Autor odpoveď zmazal