Prestali ste ľúbiť manžela?

9. feb 2022

Ahojte zienky. U nás v rodine sa toho za posledné 4 roky stalo strašne veľa a ja mám pocit že už nelubim svojho manžela. Stalo sa to už niektorej z vás? Našli ste si k nemu opäť citovú cestu?

bajka16
9. feb 2022

Áno už nie raz sa mi to stalo. Sťahovanie, muzova nová práca, dve deti za sebou, choroba v rodine, spory v rodine. Je toho veľa. Ale nejak si vždy k sebe nájdeme cestu. Nakoniec vždy dospejeme k tomu že jeden bez druhého by sme neboli nič. 🤷🏻‍♀️

wewuliatko174
9. feb 2022

Nuž nestalo si mi take ale skutočnu odpoveď vieš ty sama.Či to je daka kriza sterotyp ..Ako dlho ste už spolu??Je niekto kto sa ti pači či len si si niesi ista laskou k manzelovi ..Neviem čim ste si všetkym prešli ale polož si otazku vieš si predstaviť niekoho ineho pri sebe? Prečo si sa zamilovala do muža,je to este tam,treba veru na vztahu pracovat obaja.Musi tam byt snaha

autor
9. feb 2022

@bajka16 ďakujem. To je pekne 🙂. Ja som si to uvedomila asi pred dvoma dňami že ho vlastne už nelubim. Že som s ním kvôli našim deťom. Už má ani nepriťahuje a pritom vždy ked mám možnosť tak pokukujem po iných mužoch. Začo sa aj veľmi hambim lebo nikdy som to nerobila. Už fakt neviem čo robiť.

autor
9. feb 2022

@wewuliatko174 najprv má chcel podviesť s nejakou ženou za peniaze, musela som to riešiť lebo partner tej ženy sa to dozvedel a chcel mi narobiť poriadky s mojim manželom a chcel odškodné 200€ lebo ta jeho úžasná partnerka mu ich zevraj ukradla a on ich musel vrátiť (blud a bola som blbá že som to nenahlásila na polícii ako vyhrážanie), potom sme kúpili dom všetko bolo ok a zrazu sa to začalo kaziť a ja chodiť s modrinami. Keď to všetko prešlo a bolo opäť dobre tak išiel raz s kamarátom do mesta (však ok aj ty potrebuješ odych) a skončil u toho kamaráta na byte so 4 mladými opitými dievčatami z mesta. Neriešim čo sa tam stalo je mi to jedno. Sťažuje sa že sa o neho nestarám po sexuálnej stránke že vždy zaspim s deťmi a aj keď nezaspim tak že prídem ako mumia. Že mame iba rýchli sex a že sa o nič nesnažím, že chodím po dome vo “vreci” a ešte aj pred sexom sa mám nejako obliecť. Nechcem to pre mna to nie je podstatne. Aj keď sa občas snaží o nejakú predohru tak sa mi to málokedy páči a radšej predstieram aby sa neurazil a aby som nebola na vine zase ja. Začali sa mi pacit iný muži čo sa sama sebe divím a aj niekedy rozmýšľam nad tym či by mi s niekim iným nebolo lepšie. A ak mám pravdu povedať tak už ani neviem prečo som sa do neho zaľúbila. Sme spolu 13 rokov z toho 7 rokov manželia.

autor
9. feb 2022

@wewuliatko174 a ešte bolo aj obdobie kedy chcel od nás odísť. Raz si dokonca aj pobalil veci a išiel preč a na diskotéke všetkým vravel že je opäť slobodný že od nás odišiel.

diamond007
9. feb 2022

Je to iba v hlave

kiki68
9. feb 2022

Toto sa mi nastastie nestalo , ale moze sa vzdy nieco stat vplyvom okolnosti.

bajka16
9. feb 2022

Koľko ste spolu? Máte deti? Toto je asi v každom dlhodobom vzťahu. Áno aj to že ťa nepriťahuje. Je to normálne. To je čistý stereotyp. Neponaraj sa do toho musíš to brať s nadhľadom. Dajte si pár dni oddych od seba. Dá sa to aj v jednej domácnosti.
Moj muž chodí domov okolo 18:00 z práce a to už rýchlo chystáme deti spať. On zaspí pri uspavani staršieho synčeka. A ráno znova do práce. Takže vtedy tak na seba nemáme čas aj pár dni vôbec sa nestihneme ani porozprávať. A vtedy mi začne chýbať.
Skúste to aj vy tak pár dni nič neriešiť a byť spolu menej. A uvidíš či ti začne chýbať alebo ti to bude vyhovovať.

bajka16
9. feb 2022

Až teraz čítam.. chcel ťa podviesť? Udrel ťa? Fuha.. toto neni ani kríza. To by som ho už tiež nechcela..tu je už asi všetko zle

beronsche
9. feb 2022

isla som ti napisat nieco v zmysle, ze je este sanca to napravit a potom som si precitala tvoj dalsi prispevok...
On chcel pretiahnut k*rvu za peniaze a zamotal do problemu aj teba, mlade opite baby na byte, este aj to, ze ta nevie v posteli uspokojit je tvoja vina, mlatil ta zrejme, kedze pises, ze si chodila s modrinami..

Co ta drzi pri chnupovi okrem deti?? Ty sa nepotrebujes znova zalubil, ty sa potrebujes od debila uplne odstrihnut..

elenita
9. feb 2022

Dievca moje, po tomto, co si tu rozpisala, sa Ti necudujem, ze si ho prestala lubit. Takto dobre manzelstvo nema vyzerat. Vsak on Teba prestal lubit uz davno ☹ Radim Ti vzchopit sa a porozmyslat, ci a ako si vies zariadit buducnost bez neho. Toto nie je o tom, ze vztahu chyba iskra. Ale o tom, ze sa k Tebe chova ako hovado. P.S. Dobre citam, zacala si chodit s modrinami??!!!

autor
9. feb 2022

@bajka16 áno mame 2 malé deti. U nás je to bežne tak že mi príde domov okolo 17:30 alebo 18:00 navečeria sa a sadne na gauč s telefónom v ruke. Potrebuje svojich 15 min, potom sa ide osprchovať a je 18:45 a už sa má pýta kedy idu chlapci späť. Ja lietam okolo všetkých a chystám ich späť aby už okolo 7 ležali v posteli a čítala som im rozprávku. Keď mi mladší spinka v škôlke tak večer dlhšie zaspáva a musím tam pri ňom ležať niekedy aj dlhšie ako hodinu a to potom už zaspim. On je už ofucany že má čakal a ja som zase zaspala. A ked mu poviem nech ich ide uspať tak to nie. Sme spolu 13 rokov z toho 7 rokov manželia. Ja sa snažím najst k nemu cestu len neviem prečo to nejde. Doteraz to vždy dako išlo.

autor
9. feb 2022

Viem že by som mala od neho odísť. Žiaľ do roboty ísť nemôžem keďže mame jedného chlapčeka autistu a do škôlky mi chodí ani nie na 4 hodiny keď pôjde škôlky tak so školským klubom rátať nemôžem lebo tam je bez asistentky. Ak by som od neho odišla nezostalo by mi nič. Z mesta sa presťahovať tak ísť nemôžem kvôli synčekovi lebo tu už má všetko zariadené. Mesačne na terapie a benzín dám viac ako 300€. Chcem hlavne kvôli chlapcom aby to bolo dobre. Keď budú šťastný oni budem aj ja. Viem znie to pateticky. Už som aj rozmýšľala nad tým že mu poviem nech si nájde milenku a nech mi dá po tejto stránke pokoj lebo ja sex naozaj nepotrebujem som tak vyčerpaná že je to to posledné načo myslím a aspoň by bol kľud v rodine a všetci by sme boli spokojný.

yoxinka
9. feb 2022

Nie, neprestala som ľúbiť svojho manžela, sme spolu 15 rokov, manželia 12 rokov, máme tri deti a ľúbim ho stále viac. Len môj manžel sa ma nikdy nepokúšal podviesť a nechodí do bytov s cudzími ženami. Miluje mňa, miluje naše deti, a každý deň nám to dáva najavo.

liljana
9. feb 2022

Velke krizy su po 1, 7, 14, 20 rokoch. Ta vasa sa zacala. Uvidis, ci to uhrate, ci to vobec chcete, alebo sa rozvediete.

gabikaa96
9. feb 2022

@liljana ako čítam komentáre autorky rozvod by bol pre ňu to najlepšie čo sa jej môže stať.
Autorka chápem ťa ale taká atmosféra čo môže byť u vás nie je dobrá ani pre deti. Nemá ti kto pomôcť aspoň na nejaký čas? Rodina?

ckocka
9. feb 2022

A to všetko čo opisuješ sa ti javilo ako normálne a až pár dní nazad si sa prebudila? A teraz uvažuješ či k nemu nájsť znova citovú cestu?

liljana
9. feb 2022

Uz ste spolu iba kvoli detom. ty si unavena, nemas chut na sex. On hlada sex inde. Iba hlada, alebo uz aj nasiel? Otazka je, co zacalo skor. Tvoja nechut na sex, jeho vyhladavanie inych zien, alebo naopak. Pridaj krizu stredneho veku. Kvoli financiam sa aj tak asi nerozvediete, ked mate dieta autistu. Tak je nacase nieco ako manzelska poradna, ako to manzelstvo a krizu zvladnut bez konfliktov, rsp. co najzmierlivejsie. Lepsie ako po sebe kazdy den zazerat.

wewuliatko174
9. feb 2022

Ono vždy sa lahko radí druhym,alebo aspon lepsie lebo niesom vo svojej koži...keby si sa nerozpisala o tych zlych veciach by som povedala možno ze treba detina varovku a dat si rande,lebo v behu povinnosti veľa rodičov nestiha sa starat aj o vztah a niele o deti domacnost,je to aj tažke ale da sa.Milujem cast strávený ako rodina hoci zatial sme traja,čoskoro budeje štyria a bude to náročnejšie ale dôležité je aj ten sex a vztah po sexualnej stranke inak by sme boli iba spolubyvajuci, áno čas chut zladit je tažke,aj ta unava.ale z toho tvojho rozpravania mi pride ze si na vela veci sama plus dieťa autista je to určite aj naročnejšie a to treba pomoc oboch rodicov.Z tvojho pisania mi to pride že je to egoista,ide o jeho potreby a on jedine zaraba ci pomahal s detmi ,a doma? Velmi vela je takych rodin.Tak sama pre seba si polož si štastna? Ak nie najťažšia vec,spravila ju kamaratka po x rokoch dala sa na rozvod s dvomi deťmi,ano bolo to tažke,začiatok mat kde a z čoho žit.Horšie bolo prve roky riešene deti na sudoch proste robil zle.Teraz je štastna a spokojna,a veru aj zadana a štastne

wewuliatko174
9. feb 2022

Ach mrzi ma to😐...toto už nieje asi o laske,si v bludnom kruhu a chceš len aby sa mali tvoje detičky šťastné,ale ty budes neštastna..Je to tažke ..je niekto kto by ti pomohol,ale takto sa da asi isty čas žit,kebyže nemate deti mysliš ze by ste boli spolu?Kiež by sa ti dalo pomôcť,v rodine by si nikoho nenašla? Deti su ako stare?

katkati
9. feb 2022

Tvoj muž je debil. Zbytočne iné rozpisovať.

autor
9. feb 2022

@wewuliatko174 na otázku či by sme spolu kebyže nemáme deti neviem odpovedať. Ono veľa robí moja únava. Keď sme nemali deti nemali sme problémy, žiadne. Mali sme všetko. Mali sme byt bez hypo, prácu a čas pre seba. Teraz mame dom, hypo, pôžička na auto a k tomu syncekove terapie. Chápem že aj na muža je toho veľa obrovská finančná zodpovednosť. Môj tatino je na dôchodku a keď sa narodil druhý synček tak mi veľmi chodil pomáhať každý týždeň za nami cestoval viac ako 100km aj teraz sa snažia pomáhať ale môj tatino sa veľmi zmenil a už sa snim nedá poriadne vydržať a kebyže sa k ním vrátim tak sa asi zbláznim. Chcel by mi až moc organizovať život. Dokonca aj v lete keď som bola u nich s deťmi na prázdninách tak musela mat maminka dovolenku inak by som tam ani nešla. Svokra o tomto všetko vie nadšená z toho nie je ale vraví že jej syn sa snaží.

wewuliatko174
9. feb 2022

Rozhodne je to komplikovane..Snad bude lepšie nech urobiš čokoľvek...a Rozhodne. Ked to tak pišes neviem ako by si tomu dala šancu alebo chcela dat..Ked ano nieje zle si dat jeden jediny den večer,bez deti obliect ist na večeru prechádzku,zmenit frmol naháňačky a o všetkom sa porozpravat ak to je možne ze aspon na dve tri hodinky by niekto deti postražil

autor
9. feb 2022

@wewuliatko174 no budem musieť niečo vymyslieť. Lebo deti má rad a aj oni ho veľmi ľúbia. A keď sme sa hadavali tak mladší ho s plačom prosil aby nešiel do roboty.

lucpro1
9. feb 2022

no toto uz nie je len o tej laske, tu je toho uz ovela viacej. Presli ste si mnohym otazka je ci by ste mali obaja snahu nieco zmenit aby bolo lepsie. Treba si najst chvilku, aby ste sa o tom porozpravali.

katkati
9. feb 2022

Deti má rád, lebo mu neoponujú. Chodila si s modrinami, to ti nestačí? Čo chceš dohadovať s takým človekom. Normálne by bolo jedine rozchod. Deti môže ľúbiť aj ako rozvedený a svoju lásku voči ním by mal dokazovať tým, že nebude biť ich matku.

bajka16
9. feb 2022

Neviem či by som dokázala takto žiť s niekým kto je schopný ma podviesť a udrieť... musíš nájsť riešenie vždy je nejaké..a on ti musí pomôcť aj keď od neho odídete je povinný pomôcť s deťmi aby si našla nejaké riešenie aby to tebe a deťom vyhovovalo. Neverím že sa nedá odísť od neho.. ďalšia vec deti toto iba poznačí. Je pekné že ho ľúbia ale ľúbia aj teba. A ak sa majú pozerať nato ako ti on ubližuje tak to teda zato nestojí

kittykat22
9. feb 2022

Prekvapuje ma, ze si svojho muza milovala tak dlho. Rozhodne dlhsie ako si zasluzil. Otazka je, co s tym teraz. Nechces ostat, nemozes odist ... Ten syncekov autizmus je aky? Nejaky tazky? Dokaze sa zaradit aspon do malotriedky? Mate v meste skolu ktora dokaze zaradit take dieta do skoly do cca 15:00 aby si mohla aspon na part-time do prace? Tvoja situacia sa zial neda riesit impulzivne.

autor
9. feb 2022

@kittykat22 chvalabohu ľahší. Zatiaľ navštevuje špeciálnu MŠ kde ho chvália. V apríli mu idu robiť rediagnostiku a aj iq testy a ja idem žiadať o opatrovateľský. Školu sme mu našli a riešime po známosti keďže bývame na dedine tu je nanič ale v meste kde sme tu zs našli majú skúsenosť s takými deťmi no rovno mi povedali že na školský klub môžem asi zabudnúť keďže tam už nemá asistenta. Ideme mu dávať ešte rok odklad tak uvidíme ale všetci vravia že by mohol zvládnuť normo školu. Ono je to u nás ako na vlnách. Tie modriny som mala keď prišiel covid a trvalo to asi 4 mesiace aj to len pri nejakej veľkej hádke. Odvtedy nič. Nemôžem povedať že ja som svetuskarka ale takto by sa nemal k žene správať žiadny chlap aj keby traktory padali to viem. A to má aj zranuje. Keď sme sa brali bol ideál.

kittykat22
9. feb 2022

tak to je super, ze pojde do beznej skoly. Skus mu vybavit asistenta postupne. Mozno budes mat stastie. Ak s nim nebudu problemy tak ho do klubov vezmu. Ty si postupne hladaj pracu, nasetri si peniaze a uvidis. Ked sa zapojis do prac. procesu a budes mat nejake fin. istoty tak ti bude lahsie. Keby si nabuduce skoncila v hadke kde ta muz napadne zavolaj policiu. Oni toho asi vela nevyriesia, aj tak nechces odist, ale muz bude vediet, ze si to fakt nemoze dovolit. Mozno by ti prospelo odist niekam na 10-14 dni v lete bez muza. Aby si uvedomil, co ma doma.