Priateľ nechce používať prezervatív
Ahojte, potrebovala by som poradiť, resp. vidieť názory iných žien na túto problematiku. Mám 20r, som ešte panna, študujem na VŠ, mám priateľa, ktorý má 25r.. Aby som to príliš neobkecávala, prišlo na tému prvého sexu. Ja som zásadne za použitie prezervatívu, nakoľko antikoncepciu užívať nemôžem. Priateľ má však voči prezervatívu výhrady, vraj s ním to nie je ono, atď... a nemám sa báť, dá si pozor (je skúsenejší, partnerku už mal..). Ja nechcem nič riskovať, keďže ešte študujem, školu si dokončiť chcem a ak by sa náhodou niečo stalo, tak by som na školu mohla zabudnúť a celkovo, ešte mám čas.. Keď sme sa už konečne dopracovali k tomu, ze by na prezervatív pristúpil, spraví to pre mňa, nebol z toho nadšený (a mala som pocit, že by to nevedel praktizovať dlhodobo, časom by ma začal prehovárať)... Z čoho zasa nie som rada ja, nechcem ho obmedzovať, ale bez ochrany len s jeho ubezpečením, že si dá pozor, mi to pride ako risk, nezodpovednosť..
Ako to vnímate vy, aký postoj by ste zaujali? Dá sa mužom v tomto veriť alebo radšej vsadiť na ochranu?
Ďakujem všetkým za odpovede k veci.🙂
@ravenman nemusi byt...mozno ma len ženu, kt. to dokáže super s gumou i bez;)
No k pesaru, je fajn a predsa prave kojim. A kamoska tiez fungovali dlho na prerusovanej a hop... Cca 2 tyzdne mame rozdiel medzi detvakmi...
Este nepadla rada nad sledovanim bazalnej teploty. Chce to trochu praxe a poznat sa, ale je to tiez celkom dobre...
S muzom som 12r a otehotnela som 2x a to planovane. Sex mame pravidelne bez ochrany! Da sa to. Ja osobne tiez nie som za kondom, je to cudne 🤷♀️ a co tak teliesko?
Ak mám byť úprimná, aj ja som spozornela pri tejto reakcii a určite si prvý styk ešte počká. O iných metódach ochrany viem, zvážim do budúcna určite. Mňa len zaráža ten laxný prístup. Bez ochrany, bez navrhnutia inej formy ochrany, teda, okrem hormonálnej antikoncepcie, ktorú ale nemôžem a ani by som nebrala.., mať nechránený styk a vraj keby sa stane, postaráme sa. Neviem, toto ma vážne trocha dostalo na ňom.🙁
@kaja118 podla mna prehanas aj ty aj niektore zeny tu. Ved na kondom pristupil, tak co? Ak by aj nie na dlhodobo tak to mozte casom poriesit inak. Skus sa poradit s dr. Moj muz nema rad kondom a ten sex je pre neho cudny, cize sama by som od neho nechcela aby ho pouzival dlhodobo. Tvoj to zrejme citi podobne a uz mas byt opatrna! 🤷♀️ Ale tvoj pristup, ze ho chces k tomu dotlacit je fajn. Nechapem
@kaja118 my sme od zaciatku s gumkacom. Po 3 rokoch sme isli bez. Daval som si pozor a nic sa nestalo 6 rokov. A potom ked sme chceli sup a bolo babo. Ale zas viem oddialovat v podstate do nekonecna. A potom sup na brusko s tym, alebo sikovna ruka pomoze. A keby sa aj stalo vedeli sme ze chceme byt spolu. PS: urcite by som mu doveroval, ale neveril. Moze sa stat a mas po skole, po zivote. Ziadny muz za to riziko nestoji. Nech kupi extra tenke. 😉 A ked ta bude do toho tlacit, vyzera to ze mu ide o sex viac ako o Teba. Nedaj sa😉
Teda mne sa ešte nestalo, že by sa nejaký muž pomýlil, zabudol alebo nestihol...🤦♀️Ale teda určite aj takí trkvasi chodia po svete... Hlavne moja sestra ma na nich šťastie 🤣🤣🤣🤣
To som jediná v tejto diskusii ktorej ten kondóm neprekáža už roky? Ani mužovi nevadí.. Aj popri antikoncepcii.. Proste som paranoidna 😂
@kaja118 ano, prve sklamanie z jeho pristupu. Ved vyckaj a uvidis. Nemas sa kam nahlit.
neviem a ani nechcem si predstaviť ako by mi žena robila fajku s gumou
@oblecenie99 neboj, nie si sama 😉
Ja som tiež mala prvý sex ako 20 ročná počas štúdia na VŠ. Prezervatív sme neriešili. Prvýkrát som si to chcela vychutnať so všetkým, čo k tomu patrí. Milovali sme sa tesne po skončení mojej menštruácie, keď je možnosť otehotnenia minimálna. Dopadlo to dobre 🙂 Ani potom sme nepoužívali prezervatív ani antikoncepciu. Priateľovi sa ani raz nestalo, že by nestihol alebo zabudol... Je to však len moja osobná skúsenosť. Každý nech sa zariadi tak, ako mu to najlepšie vyhovuje.
@ptmt1011 prečo by ona mala do seba pchať chémiu, keď milostivemu je zaťažko použiť kondom?
Autorka, určite na dobre slovo v tvojej situacii nikdy. Vieš ako sa hovorí, stačí kapka a ses tatka. V tvojom prípade mama. Keby si v situácii, že ti pripadne tehotenstvo nevadi je to úplne o inom
@lucia147852 mali by najst kompromis. Preco je podla mnohych tu, spravny krok jeho nutit k niecomu?
@petulda333 nutit? z racionalneho hladiska je to asi ten najlepsi, najbezpec. a najzdravsi sposob ochrany v ich pripade.... ak ma v halve a nie je egoista, tak by nerobil ziadne caviky
@petulda333 Prepac, ale co je v tomto pripade podla teba kompromis? Ziadna ochrana, nejaka ochrana, aka ochrana? But konkretnejsia... lebo mne sa zda byt kondom najlepsi mozny kompromis pri prvom sexualnom kontakte pre oboch partnerov.
@petulda333 pretože je to jediný dostatočne spoľahlivý druh ochrany pri ktorom si ona neničí telo? To čo presadzuje on je egoistické. Povyšuje svoje uspokojenie nad to, že ona má pred sebou školu. Nikto netrvdi, že by tak fungovali cely život ak budú spolu
@kaja118 tak mu povedz, ze nech ti do banky vlozi stotisic alebo stopatdesiattisic na pripadnu vychovu dietata, keby sa stalo.
A mozete sexovat bez ochrany a spoliehat sa na jeho “dam si pozor”.
Vsak mu ich potom vratis, ked sa rozidete a tehotna nebudes.
Hadam ta nechce urazit tym, ze ti neveri.
Ved presne akoby ti on dal stotisic na tvoje dobre slovo, ze ich raz vratis, tak on chce, aby si ty na jeho dobre slovo, ze vcas vytiahne, dala do stavky celu svoju buducnost a celu buducnost pripadneho dietata.
Ani jeden by nemal zaruky. Len sluby.
@sorciera24
@number19
@lucia147852 ano nutit, lebo on to nechce, ale to je v poriadku jeho nutit. Opacne uz to je zle. Tak hlavne sa maju dohodnut oni. A nie, nechapem co riesi. Ved pristupil na kondom, ale to sa jej zas nepaci. Tak co ma robit ten chlap? Ak by aj nechcel takto fungovat dlhodobo, tak casom mozu skusit nieco ine. A kompromis napr obcas kondom, obcas prerusovany styk... My bez kondomu fungujeme 12r,teda asi raz sme ho mali. Nevyhovuje nam
@petulda333 kde písala ze pristúpil na kondóm? Nepostrehla som..
Ty píšeš ze bez kondómu vyhovuje vám obom..ale jej nie..dávať jej rady aby obetovala možno svoje zdravie kvôli jeho pohodlnosti...fakt to chceš porovnávať?
@puklica13 pisala to hned v uvodnom prispevku. Ja nejdem porovnavat co je lepsie, ale ten princip. Jemu kondom nevyhovuje a nie, nenutila by som ho. Sex ma byt potesenim pre oboch, ak nenajdu strednu cestu, tak radsej nech idu od seba

@sorciera24 možno je pod papučou 😆😆😆