icon

Priznali by ste partnerovi jednorazovú neveru?

7. dec 2022

Išlo o jednorázovú záležitosť s človekom, s ktorým sme roky priatelia, bol dlhý čas takou tou platonickou láskou, vždy sme si boli blízki, ale k aktu medzi nami nikdy predtým nedošlo, ale vzťah kvôli vekovému rozdielu a okolnostiam neprichádza do úvahy.
Urobila som to vedome, nechcem sa vyhovárať na alkohol ani nič podobné, lebo nič v tom nebolo.
Priznať sa partnerovi alebo to mať ako tajomstvo, ktoré ako sa vraví si človek vezme do hrobu?

karolinakr
7. dec 2022

nie

karolinakr
7. dec 2022

tam pišeš - nepremýšlam nad rozchodom s partnerom, tak na keru riť mu chceš povedat, že má parohy? nechápem, bol to úlet, pošmyknutie jednorázove a ideš to pitvat, odkrývať a žiadat rozhrešenie..no neviem, aký to má vyznam..ešte keď sa už nestretávate..zmysel tvojej akcie? ak je do teba zamilovaný, 98,9% istota, že dostaneš kopačky 👀 🙋‍♂️

kamatopo
7. dec 2022

Ja odpadnem. To ako naozaj vôbec premýšľas niečo také povedať partnerovi??? A ako by si mu to povedala? ,,Vieš láska bola som ti neverná ,veď vieš s tým mojim kamošom čo mi je skoro ako otec. Áno ten čo má tak veľa krát podržal ,tak som mu podržala aj ja. Aj keď to bolo TOP a neľutujem to s tebou chcem zostať a nerozchadzat sa. A láska čo spravím dnes na večeru???,,😂😂😂. Není nad to hodiť svoje svedomie na druhého. Veď sa trápme všetci.

karolinakr
7. dec 2022
karolinakr
Autor odpoveď zmazal
karolinakr
Autor odpoveď zmazal
nazormuza
7. dec 2022

Povedz mu to az ked ho s nim podjebes druhy krat. Jaj druhy krat uz nebude viem viem 😀

huxy
8. dec 2022

Ty svojho partnera neľúbiš, inak by si ho nikdy nepodviedla. Nič viac, nič menej. Je mi ho ľúto. Ja osobne by som to chcela vedieť. A nežila by som s podvodníkom a klamárom.

beataxxx
8. dec 2022

Ak mu to povies, pokazis vsetko, co je medzi Vami, ja by som to v ziadnom pripade nerobila…hlavne, ked v tom neplanujes pokracovat….nechaj si to v sebe ako peknu spomienku s trpkou prichutou a viac to neries

luscious
Autor odpoveď zmazal
huxy
8. dec 2022

@beataxxx ona to už pokazila tým, že ho podviedla.

Ja sa fakt ženy čudujem, že vy by ste nechceli vedieť, keby vás muž podviedol. S niekým, s kým to spravil vedome, s túžbou, neľutuje to. Ako vážne?

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
beataxxx
8. dec 2022

@huxy co by som z toho mala, keby som to vedela?Vyznam by to pre mna malo len v pripade, ze by som sa chcela rozviest, ak by som v manzelstve ostala, len by to vsetko este viac pokazilo, ja to nepovazujem za az taku dramu, mrzi ju to, uz to viac neurobi, tak na to treba co najskor zabudnut

kvetinka75
Autor odpoveď zmazal
kvetinka75
8. dec 2022

ale rátaj s tým, že každé klamstvo raz víde na povrch.

kvetinka75
Autor odpoveď zmazal
huxy
8. dec 2022

@beataxxx každý človek berie neveru, hoc i jednorazovú, inak. I keď ani tomu neverím, že bude len jednorazová. Kto dokáže podviesť raz, kľudne to spraví znovu. Pre mňa nevera do manželstva nepatrí, ani do vzťahu. Preto ja osobne by som to chcela vedieť. Nepoznám dôvod, prečo zostať s niekým, kto ma neľúbi a neváži si ma.
Nikde nečítam, že autorku to mrzí. Práve naopak.

beataxxx
8. dec 2022

@huxy lahko sa to hovori, ze treba sa zbalit a odist, kazdy mame svoje kriteria na rozpad vztahu, nevieme co maju spolu vybudovane a ci je ten stabilny len partner, alebo maju rodinu, takze moj nazor som napisala, a Ty mas nazor, ze to treba riesit…..cas ukaze, vztahy sa vyvijaju, mozno spolu ostanu, mozno sa rozidu, ale v ziadnom pripade by som mojho partnera nezranila takouto krutou informaciou

huxy
8. dec 2022

@beataxxx je to uhol pohľadu, že by si nezranila partnera takou krutou informáciou. Ale zranila oveľa viac samotnou neverou a podvodom (i keď sa to možno nikdy nedozvie?). A nie, nehovorí sa mi to ľahko. Ja som to prežila. A bola to síce tvrdá rána, ale ja som bola vďačná za to, že som túto info dostala. I keď trvalo dlho, kým to prebolelo. A tiež sme mali dieťa, nové bývanie... Ako píšem, každý neveru vníma inak. Pre mňa osobne je to to najpodlejsie, čo môže partner spraviť (ak nepočítam fyzicky útok).

inak2022
8. dec 2022

Ak to s tvojim partnerom myslíš vážne, myslím, že si mu ublížila už dosť. Ak si myslíš, že by s tebou ostal aj napriek tomu, netráp ho viac než musíš, a nehovor mu to. Prečo aj? Aby sa odlahcilo tebe? Aby sa mohol rozhodnúť, či chce s tebou ostať napriek tomu? Nehadz na neho tvoju chybu. Sama sa rozhodni, či chceš s nim ostať napriek tomu, ako si ho podviedla. Sama si rieš svoje svedomie. Priznať neveru a napriek tomu ostať vo vzťahu je pre toho druhého rana a bolesť porovnateľná s úmrtím niekoho blízkeho. Ja by som to svojmu partnerovi nechcela spôsobiť veru

gabym
8. dec 2022

Ja by som si večer nevedela ľahnúť do postele k priateľovi s vedomím, že som ho podviedla a on o tom ani len netuší a je ku mne láskavý stále rovnako.. Áno ublížiš mu keď mu to povieš, ale určite si nezaslúži byť klamaný.. A ty ak si charakter a mala si odvahu na to spraviť mu to, tak maj odvahu aj nato priznať sa mu.. A ako to bude riešiť už nechaj na ňom.. Je to od teba veľmi nefér inak..

nurielka
8. dec 2022

Tak si si prišla po radu, že mlčať je zlato. Nepísala by si sem keby nemáš výčitky. Tu ani nezáleží na tom, či mu to povieš alebo nie. Ide len o to, či sa ďalej dokážeš pozerať milujúcemu človeku do očí, či ťa to bude roky zvnútra zozierať, hlodať tvoje vnútro, a či si to ty sama pred sebou budeš vedieť obhájiť a sama sebe odpustiť.
Môj pohľad je ten, že povedať. Čeliť pravde. Znášať dôsledky svojho konania. Pravda ťa posunie vpred. Ľahko sa to povie, ťažšie urobí. Nejde o to či sa ti uľaví. Ide o skúsenosť, ty si chcela zažiť to čo si zažila. Možno ti partner odpustí. Možno nie. A keď ti odpustí, odpustíš aj samej sebe. A budeš žiť bez klamstiev. Lebo zatajiť je klamať denno denne partnerovi do očí. Možno to aj on potrebuje zažiť. Sklamať sa, aby sa posunul dalej.
To, že ťa to nemrzí, aj veľa vypovedá o stave vášho manželstva. Takže táto tvoja nevera vás môže posunúť buď k lepšiemu(ak si všetko budete vedieť vysvetliť a vediet vykomunikovat), alebo keď manželstvo nefunguje a zlyháva, vás to rozdelí. V oboch prípadoch je to výhra. Lebo ak by si bola neskutočne šťastná vo svojom manželstve tak by si to čo si urobila stopla už v zárodku.

karolinakr
8. dec 2022

Jediny priklad odpustenia nevery je v manželstve Mirrandy a Steva..Steve čo spravil, by som nazvala momentalne zlyhanie...ostatne je kravina mu to zavesit na krk.Kopne ta do riti, ty sa s nim nechces rozist on s tebou po tejto informacii ano, takže si preventivne zbal veci do kufra

marca12
8. dec 2022

Jednorazovu neveru treba zamknut,poucit sa a v ziadnom pripade o tom nehovorit. Naco nicit vztah? Ty sa s tym musis vysporiadat a nie hodit tazobu na aprtnera. Je to tvoje svedomie.

terezka1947
9. dec 2022

Som veľmi prekvapená,že radíte žene,aby klamala svojmu priateľovi.
Klamala už raz,že ho vedome a chcene podviedla.
A vy ju ešte potlapkavate po pleci,že veď ok,poučila si sa,nehovor. Dokonca ste to mnohé otočili tak,,e vlastne ona urobí dobrý skutok v mene spoločnej lásky-bude mlčať.
Zlo je zlo. Netvárme sa,že si to vieme obkecat.
Ten muž ju roky priťahoval a priťahuje ju ďalej. Budú sa stretávať ďalej.
Ako môže niekto takto podviesť priateľa a doma sa tváriť,že sa nič nedeje.
Keby to bol muž,podali by ste niečo iné.
Každé klamstvo vyjde najavo a bude bolieť viac.
Ona nemá čo zachraňovať mlčaním. Nemá k priateľovi žiaden vzťah,hlbší cut,keď ho dokázala vedome a ako sama priznala,chcene podviesť.

lolitka25
9. dec 2022

Povedz mu to. Tvoj partner ma pravo byt so zenou co ho bude ozaj lubit a bude mat k nemu uctu. Ty tou zenou nie si.

karolinakr
9. dec 2022

@terezka1947 to neni dobry skutok ale neskutočna naivita - nerozmyšlam, že sa rozidem s priatelom.A čo on? 95% mužov sa po takejto novinke s ňou rozide, darmo sa ona nechce rozchadzať..Ked je pripravena na rozchod, uz mu to davno mala povedat, akurat nechapem, k čomu to bude dobre.Malokto takyto čin dokaže odpustiť a lepšie sa k nej spravať nebude, akurat ho to nastve a bude protivny..a možno s ňou už nikdy neprehovori, darmo bola velka laska medzi nimi..Ja nevidim v tom vyznam ..

karolinakr
9. dec 2022

Napriklad keby to bolo naopak, tiez 95% žien tu v komentaroch okamžity rozchod, neodpustia - podla toho, čo som tu čitala.Ja z toho taku tragediu nerobim, ale je to velka zaťaž na ego, človek sa citi ponižený a tiež neverim v teoriu - spravil raz, spravi druhy krat - potom, načo by sa priznaval.Ti, ktori podvadzaju sa nepriznavaju vôbec, vačsinou baby na to pridu nahodne, že si dopisuje cez siete s niekolkymi a posiela nahé fotky a dohaduje si stretnutia a dany chlap ma zablokovaný telefón..To si tu tiež všetci obhajuju, že je to spravne mať zablokovany telefon - mne to normálne nepríde.

jamacka
9. dec 2022

No byť na mieste tvojho chlapa,keby sa mu priznas, tak sa mu ani nečudujem, že ťa nechá, bol by blbý keby s tebou aj ostal.
A mala by si mu to povedať, to ho chceš klamať?Tebe by sa to ako ľúbilo.
Povedz mu to a to ,že ti to neodpustí a výmere sa na teba,tak nad tým si mala rozmýšľať skôr. Ak je tvoj chlap normálny myslím že si zaslúži lepšiu ženskú ktorá mu bude verná.
Ja som názoru,kto raz okusi neveru,tak to spraví pri najbližšej príležitosti aj po iné razy.

veronikalubko
9. dec 2022

Povedz mu to! Bud ferova aspoň v tomto prípade a nechaj chudáka chlapa žiť! Presne koli takým ako si ty, chlapi tiež neveria ženám, lebo však jedna bokovka ešte nikoho nezabila! Čoby nezabila! Zabila už mnoho vzťahov, dôvery v ľuďoch! To tak vyzerá, keď niekto neudrží svoje posrane pudy, nikomu nič neprajem ale veľmi by som chcela tvoj ksicht vidieť keď si vedome roztiahla nohy bez výčitiek! A teraz ten druhy, keď to tvoj chlap bude dúfam vedieť a dáš mu možnosť nájsť si takú v živote co nebude mať potrebu roztahovat nohy druhým... Sprav mu službu, daj mu pokoj a neklam ho...
A tie co tu radia, že držať ústa len koli svojmu svedomiu a vedomiu... Ona ho bohužiaľ nemá..😄 A tie ktoré si myslia, že pre svoje dobro je dobre mlčať asi by sa chovali podobne 👍🏻 Krása 👍🏻👍🏻👍🏻