icon

Problémy v intímnom živote po štyridsiatke

18. okt 2025

Ahojte ženy, mám 43 rokov a partner má 48 rokov. Dali sme sa dokopy pred 20timi rokmi a sex bol pre nás veľmi dôležitý. Naozaj sme mali medzi sebou veľmi silnú chémiu. Toto trvalo tak do asi mojej 40ty a potom prišli veci... Treba povedať, že ja som od mojich 14tich rokov bola vždy veľmi vlhká dole, a to nielen pri sexe. Naozaj som priam tiekla a veľmi mi to vadilo. Často som musela nosiť intímku, lebo som bola stále mokrá. Hanbila som za to. Okolo 40tky som postupne začala mať hormonálne výkyvy (perimenopauza) a prestala som mať chuť na sex. Ten mám tak dva dni do mesiaca. Keď už k tomu dôjde, s výnimkou plodných dní som suchá ako Sahara, čiže bez lubrikantu to nejde. A ideme na ďalší problém. Sú dni, kedy sa moja vagína tak stiahne, že ho do seba nepustím, alebo ho normálne vypudím, neviem, či ste to niekto zažili, že sa do vás partner nevie dostať. Nerozumiem tomu. A napokon posledný bod - môj partner má už dva roky problém s erekciou. Vzruší sa, ale kým máme predohru a dostaneme sa k veci, tak klesne. Alebo neklesne, ale pri procese dostať sa do mňa dovnútra, striedame pozície, mažeme a on klesne... Obaja si vieme orgazmus privodiť masturbáciou, ale sex ako taký nám už nejde. On aj by mal chuť, ale ja nemám. Som po ňom boľavá a rozbitá. Skúšala som všetko - čípky s kys. hyaluronovou, čípky s probiotikami a dobrý lubrikant. Ale nejako poviem vám, že mi za to tých 30 minút nestojí. Ako to máte vy?

Strana
z2
anonym_920f08
19. okt 2025
@bluka2

@anonym_autor
@anonym_920f08 baby, pupalkovy olej v tabletkach na toto je super

@bluka2 ďakujem, skúsim. Inak ja som na to skúšala Macu peruánsku. Ale to už bol brutal, to som bola zase vlhká nonstop, viacmenej aj akoby vydráždená a mala som až extrémne bolestivú ovulaciu, zľakla som sa, že mi to rozhadze hormóny, tak som ju radšej prestala brat.

bluka2
19. okt 2025
@anonym_920f08

@bluka2 ďakujem, skúsim. Inak ja som na to skúšala Macu peruánsku. Ale to už bol brutal, to som bola zase vlhká nonstop, viacmenej aj akoby vydráždená a mala som až extrémne bolestivú ovulaciu, zľakla som sa, že mi to rozhadze hormóny, tak som ju radšej prestala brat.

@anonym_920f08 treba začať radšej malou dávkou. Ja som si začala dávať 2x denne pupalkovy olej à 1300g a to som poriadne prehnala. Potom som si kúpila iné dávkovanie a dávala som si raz za 2 dni 500g po menštruácii do ovulácie a to mi úplne stačilo. Druhý krát by som to skúsila naopak. Inak aj pleť bola lepšie hydratovaná. Teraz to neberiem, lebo som tehotná, ale skvelá vec

peter244
28. okt 2025

Och moja má 40 ja 31 a rovnaký problém, chuť má tak raz za mesiac a suchosť je extrémna , lubrikant nedovolí že jej škodi :( ja som čakal že taký problém bude najskôr o 10 rokov :( no a spíme bez ochrany spolu už 4 roky tak raz mesačne a neotehotnela tak to tiež asi niečo znamená či?

anonym_208f9a
29. okt 2025
@anna777115

Čo tak pouziť lubrikant a partner smer urolog. Dalsia tema do zbierky o impotencii v produktivnom veku. Tak, je toto normalne?

@anna777115 ani urolog neurobi zazraky a tie tabletky sialene z toho boli hlava ale ze fest.

anonym_208f9a
29. okt 2025
@anonym_3823e8

Tieto problemy su spojene s tym, ze nasi muzi, ktori su v podobnom veku ako my, nas uz nevzrusuju. Bud uz nemozu, alebo su neatraktivni, pribrati, zostarnuti. Vezmi kamosku, kupte dovolenku v Egypte, nabal prezervativy. A po 2 tyzdñoch skonstatuj, ci je naozaj problem v tebe

@anonym_3823e8 ty si blbec

anonym_208f9a
29. okt 2025
@anonym_09d491

@anonym_7435f4 ona je len ďalšia kurva čo chodí na dovolenky mužov trtkať a vlastného ma doma.

@anonym_09d491 takto zena nepise to bude mudry panko

anna777115
29. okt 2025
@anonym_208f9a

@anna777115 ani urolog neurobi zazraky a tie tabletky sialene z toho boli hlava ale ze fest.

@anonym_208f9a Myslim si že to je veĺmi individuálne. Nemože da to takto paušalizovať. Každe synteticke liečivo má aj nejaku kontraproduktivitu, ale treba zváziť pozitiva, ktore prevyšuju nad negativami.

anonym_5283f8
29. okt 2025

@anonym_autor ahojte baby, ja mam 38, ale uz pomalicky citim, ze tam dole sa to mení.
To co mi pomohlo a normalizovalo je cvicenie, tyzdenne raz chodim na pilates (aj na panvove dno pomaha) a okrem toho 1x do tyzdna sa snazim ist aj do fitka.
Kolko penazi a casu ste investovali do lublikantov a .... tak si najdite cas aj na cvicenie, toto je iba dobra rada, mudrovat nechcem, ale moze sa Vam to tak zdat.
Uz som som zacala citit aj koleno a fakt moj zdrav.stav sa zlepsil o viac, nez by som brala hocijake lieky.
Prosim Vas, cvicenie je dobre aj na rednutie kosti.
Skuste tie 2l vody vypit, ani mne sa nie vzdy podari, ked rano a poobede nepijem dost poobede sa uz nedozeniem.
Ked nepijem dostatok, aj dole som sucha, dokonca ja oko mam strasne suche, citim to pri praci.
Dalsie klise, kupte si aj bielkoviny a aspon 2x do tyzdna si to skuste dat a vypit, najprv kupte jednorazovu davku, aby ste nasli svoju prichut.

Vela som studovala a citala, ako by som si mohla pomoct, ale vsade som nasla to iste, silovy trening, vela vody a bielkoviny. Najdite si 2x do tyzdna 1 hodinku na seba. Doprajte si ten cas.

anonym_920f08
30. okt 2025
@anonym_5283f8

@anonym_autor ahojte baby, ja mam 38, ale uz pomalicky citim, ze tam dole sa to mení.
To co mi pomohlo a normalizovalo je cvicenie, tyzdenne raz chodim na pilates (aj na panvove dno pomaha) a okrem toho 1x do tyzdna sa snazim ist aj do fitka.
Kolko penazi a casu ste investovali do lublikantov a .... tak si najdite cas aj na cvicenie, toto je iba dobra rada, mudrovat nechcem, ale moze sa Vam to tak zdat.
Uz som som zacala citit aj koleno a fakt moj zdrav.stav sa zlepsil o viac, nez by som brala hocijake lieky.
Prosim Vas, cvicenie je dobre aj na rednutie kosti.
Skuste tie 2l vody vypit, ani mne sa nie vzdy podari, ked rano a poobede nepijem dost poobede sa uz nedozeniem.
Ked nepijem dostatok, aj dole som sucha, dokonca ja oko mam strasne suche, citim to pri praci.
Dalsie klise, kupte si aj bielkoviny a aspon 2x do tyzdna si to skuste dat a vypit, najprv kupte jednorazovu davku, aby ste nasli svoju prichut.

Vela som studovala a citala, ako by som si mohla pomoct, ale vsade som nasla to iste, silovy trening, vela vody a bielkoviny. Najdite si 2x do tyzdna 1 hodinku na seba. Doprajte si ten cas.

@anonym_5283f8 tak toto na mna nefunguje, vo fitku som 3x do tyzdna, mam fakt poctive zenske svaly, panvove dno v top stave, ale proste ta suchost tam je... najhorsie je, ze moj chlap to berie tak trochu osobne.. uplne nechape, ze to je len vekom a zacinajucimi hormonalnymi zmenami.

anonym_c1feac
30. okt 2025

Ja mam 35 . Vlhkosť je super s týmto problém nemám, dokonca intenzívnejšie citim vzrusenie atd a celkovo je to lepšie ako v 20-ke ,ale už som aj krvacala po sexe ,napriek tomu ,že som mokra a vsetko super na druhy den je opuchnuta,bolava atď. A to nepoužívame nič co by mohlo takto dražiť. Čiže naozaj sa to telo mení. Niekomu skôr inému neskôr. Mladšie uz nebudeme .

Strana
z2