icon

Ako riešiť nepríjemný intímny zápach u žien?

Včera o 15:31

Ahojte baby, idem anonymne otázku, nakoľko sa jedná o intímnu vec, odpovedajte kľudne anonymne. Ako často sa sprchujete denne? Meníte si nohavičky aj počas dňa? Používate nejaké vaginálne čapíky? Ja som žena 45r. Už si rok badám na sebe - že sa cítim. Špeciálne keď idem na WC, je tam taký nepríjemný odor. Sprchujem sa raz denne štandardne, mením si nohavičky raz denne. Keď je veľmi horúco, v lete, tak 2x denne. Rovnako keď mám menštruáciu. Používam niekedy intímky, ale málokedy, nepoužívam tampóny. Pri umytí mám emulziu lactacyd, ale už som skúšala s čistou vodou nejaký čas. Na gynde som bola niekoľko krát, nemám žiadnu infekciu, ani mykózu apd, lekár nevidí problém. Skúšala som aj viacero vaginálnych čapíkov, beliema, gynimum rapid, laluna, fytofontána gyntima, s kys hyaluronovou. Pomôže to na prechodné obdobie. Chcela som vedieť, ako to majú iné ženy, či sa naozaj všetci sprchujete 2x denne. Priznám sa, mne sa ráno málokedy chce. Ale budem asi musieť. Aktuálne nemám partnera, ale priznám sa, hanbím sa... ak by som mala...preto to chcem odstrániť. Ako to máte vy? Prezdieľate svoju skúsenosť? Mali ste podobný problém?

laura19102
Včera o 15:50

@anonym_autor drzim ti palce, nech najdes riesenie ktore ti ulavi. si super ze si sa ozvala

sara07
Včera o 16:36

nemám podobny problém
ale je uplne super vec aspon na doma , je to možne len kde je umyvadlo na toalete alebo pripojka vody, wc sprcha - no ano tie so zabudovanim to je cez 600€ -
ručná sprcha na wc , možeš sa vodou osprchovat častejšie
inak pri menzese totálne boží ....
ohladne pachov máš taký vek už ked tie pachy citiš viac, vyraznejšie ... možno to bude len tym - perinomenopauza pomaličk začina

anonym_4065f5
Včera o 16:37

@anonym_autor vies co, ja to mam tiez. Niekedy pomoze na chvilku brat vaginalne probio a oholit sa. Podpa mna je problem, ja to rak mam, ze niekedy tie chlpy akoby stvrdnu, nechapem, ale mam to vekom horsie, mam 43 rokov. Tak ked ich dam prec, ten problem sa zmierni. A niekedy to naozaj sposobuje premnozenie bakterii, ked aj na povrchu, ze nemas problem dnu.
Ja mam manzela a ted aon sa nestazuje, ale je pravda, ze vzdy pred sexom sa ideme umyt...

iwesska
Včera o 16:38

Podla mna ti nepomoze nic,je to hormonalny pach.

anonym_7d80d8
Včera o 16:41

A nemáš to len v hlave? Veď vagina nemá voniat po konvalinkach ale ma normálnu mikrofloru ktorá ma charakteristickú vôňu (naschval nepíšem zápach 😂). Zdravá vagina nesmrdí. V lete sa viac potíš na celom tele, takže prirodzene aj v intímnych partiách. Ak sa potrebuješ osviežiť v práci alebo sa ti počas dňa nechce liezť do sprchy tak buď bidet, alebo vlhčené obrúsky bez parfumacie.
Lactacyd by som vynechala a umývať sa dôkladne čistou vodou (aj smegma, ta sa urobí kludne do 24h ale mydlo na to nepotrebuješ, stačí tepla voda a dôkladne sa umyť). Všetky intímne deodoranty a výplachy a voňavé mydla ti môžu narušiť pH a potom ti tam bufe naozaj smrdieť.
Inak nepoužívať nylonove a polyesterové gaťky - od tých naozaj smrdi fuňa. Najlepšie bavlnené.

autor
Včera o 16:45
@anonym_4065f5

@anonym_autor vies co, ja to mam tiez. Niekedy pomoze na chvilku brat vaginalne probio a oholit sa. Podpa mna je problem, ja to rak mam, ze niekedy tie chlpy akoby stvrdnu, nechapem, ale mam to vekom horsie, mam 43 rokov. Tak ked ich dam prec, ten problem sa zmierni. A niekedy to naozaj sposobuje premnozenie bakterii, ked aj na povrchu, ze nemas problem dnu.
Ja mam manzela a ted aon sa nestazuje, ale je pravda, ze vzdy pred sexom sa ideme umyt...

@anonym_4065f5 vaginálne probio som užívala - to sú tie čapíky. A vždy som dole oholená.

simsalabim
Včera o 16:46

Ja som citala, ze v perimenopauze to nie je nic nezvycajne, vplyvom hormonalnych vykyvov.

anonym_423a10
Včera o 16:46

aj ja sa citim, mam 48 a voniam/pachnem inak ako pred rokom. Je to hormonmi, hygienu dodrziavam.

yanni
Včera o 16:56

Nikdy je menej viac. Prestan pouzivat vsetky tie somarinky a uvidis. Ja mam 48 a nic sa u mna nemeni.aspon zatial.

autor
Včera o 16:59
@yanni

Nikdy je menej viac. Prestan pouzivat vsetky tie somarinky a uvidis. Ja mam 48 a nic sa u mna nemeni.aspon zatial.

@yanni neužívam všetky.. skúsila som ich za rok. Aktuálne mám neužívam nič.

yanni
Včera o 17:01
@anonym_autor

@yanni neužívam všetky.. skúsila som ich za rok. Aktuálne mám neužívam nič.

@anonym_autor Ved prave, ze si Toto vsetko vyskusala, stale dookola. To Fakt nie je dobre pre telo. Hlavne v intimnej oblasti sa Ma pouzivat len cista voda.

autor
Včera o 17:02
@yanni

@anonym_autor Ved prave, ze si Toto vsetko vyskusala, stale dookola. To Fakt nie je dobre pre telo. Hlavne v intimnej oblasti sa Ma pouzivat len cista voda.

@yanni lenže pri tej vode... to takto dopadlo...

nikoletta1712
Včera o 18:22

@anonym_autor Ja nedám dopustiť po každej potrebe vlhčené obrúčky na to určené…Ten pocit čistoty a vône milujem!

anonym_2e95b6
Včera o 19:51

Mam 42r a nemam taky problem. Mozno to bude hormonmi ako pisu...tak sa mam na co tesit 🤦‍♀️
Sprcha 1xdenne, nohavicky menim 1xd, v lete niekedy 2x menim aj 2x sprcha ked sa spotim.
Neholim sa, lebo mi to drazdi pokozku, umyvam len cistou vodou. Manzel sa nestazuje na nic

anonym_bfa2ed
Včera o 20:09

@anonym_autor mam 38 a podobne to mam aj ja že sprcha vecer a na druhy den po práci uz sa citim...ked som doma napriklad v nohavičkach ...ja sa zvyknem aspon vlhčenymi dole utriet ....rozmyslam ze ci to vekom ide alebo aj lieky uzivam na dost vaznu chorobu plus kortykoidy...takze napadlo ma aj to....viem si raz mesacne davat lactofeel take tubicky do vnutra ..celkovo ppcit čistoty mam mozno vecer ked sa okupem a ranom to hasne...

anonym_3faefa
Včera o 22:31

@anonym_autor
Skúšala si už toto?
https://www.sklekaren.sk/4991551-gynimun-trio-v...

Mne to nakoniec pomohlo a prestala som mať problém so zápachom. Prvú
krabičku som užívala dvakrát denne, teraz mi stačí raz za deň. Na intímnu hygienu používam gél chilli, biely s modrým nápisom, pH 3,5.
Prestala som používať denné vložky, keďže som ich mala takmer stále. Zistila som tiež, že príliš časté sprchovanie môže narušiť prirodzenú rovnováhu – vyplavujú sa tým aj „dobré“ baktérie a potom sa môžu viac množiť tie nežiadúce, čo môže viesť k zápachu.
V dňoch, keď nemám menštruáciu a som doma, sa nesprchujem každý deň, aby sa mikroflóra stihla prirodzene obnoviť. Sama som dosť citlivá na vlastný pach, ale pri sprchovaní každý druhý deň je to pre mňa v poriadku.
Možno to znie zvláštne, ale niekedy môže aj prílišná hygiena urobiť viac škody než úžitku.

anonym_042330
Dnes o 06:25

Možno treba viac pit vody,ja málo pijem a tiež je to poznať aj pri bežnom poteni
Po 1x sprche za deň je cítiť prirodzenejsiu vôňu a podľa mňa je to normál pokial neutieras zakaždým mokrou servítkou alebo neoplachnes
Tak isto aj záleží na ,,masteni,, niektoré ženy mávajú viac vlhko dole a to samozrejme tiež robí svoje