Riešenie frustrácie vo vzťahu: Potreba na milenku?
Ahojte dievčatá, chcel by som sa zdôveriť a hádam si aj nechať poradiť - žijem sporiadaný život s manželkou, ktorú naozaj aj po 9 rokoch manželstva strašne milujem a máme spolu 2 deti. S manželkou si rozumieme hodnotovo, osobnostne, pri výchove detí a dokonca aj v sexe. Sme vnímaví jeden k druhému. Ale deti (7r a 5r) sú strašne naviazané na manželku a často s ňou spia v posteli - tým dosť trpí náš sexuálny život. Mne sa so všetkými v našej (hoci aj veľkej) posteli spí veľmi zle, mám ľahký spánok, deti spia na "hviezdicu" skoro vždy v noci kopu a často sa zobúdzam na úplnom okraji postele tesne pred spadnutím - nevyspím sa dobre. Často rezignujem a idem spať do detskej izby - ktorá je paradoxne prázdna. Vinu kladiem na manželku, že nevie rázne deti odrezať a zanechať ich v detskej. Na druhej strane mám potrebu na sex 1x denne, maximálne 1x za tri dni. Ale manželke stačí 1x za týždeň a častejší kontakt nepovažuje za dôležitý. Keď k tomu dôjde, tak je to super. Ale je to pre mňa málo, strašne tým trpím a som frustrovaný. Keď boli deti malé, tak som to chápal a snažil sa to nejako prečkať. Ale deti už malé nie sú a mňa to rozožiera vo vnútri. Mám šialené myšlienky a chcem/potrebujem sex. V poslednej dobe mám čierne myšlienky na iné ženy. Viem, že je to nesprávne, sám som z toho nesvoj, lebo máme vzťah založený na dôvere a určite to nechcem takto primitívne pohnojiť. Ale neviem si pomôcť ... tie myšlienky vychádzajú z môjho vnútra a aj keď mi moje rácio hovorí, že to nie je správne ... neviem si pomôcť. Je to čim ďalej tým neúnosnejšie. Naozaj nechcem aby to zle dopadlo a celý život by som si to vyčítal. Čo by ste poradili? Vzťahovú komunikáciu máme na dobrej úrovni - manželke o svojom nedostatku so sexom hovorím opakovane - ona už to ani nechce počúvať. Som bezradný.
@jozeffezoj Tvoj príbeh si z MK pamätám. Ako ste na tom teraz?
Vsak a to ked deti spia neviete ist do obyvacky/ kuchyne atd? Nas ked je v skolke a my doma alebo vecer, tak to tu je sodoma gomora 😀 Spalna je iba na spanie, tam sa neda nic poriadne robit. Pomoz zene viac s detmi a nemusis hladat ine zenske
@jozeffezoj ty si ochotny robit oral, ked nemáš chuť na sex a žena potrebuje vypustiť paru aj 2x tyždenne jednostranný orál žene robit? áno alebo nie?
@karolinakr 🙂 ach ale si.... Pre mňa zamna nech jej to on robí hodinu a ona jemu 5 minút. Hneď vsetkondavas na váhy. Tiez sa trochu skonsoliduj...
Milenka nič nevyrieši,len zamotá. Zvláštne je,že vždy,keď je malo sexu,napadne hneď akcia "hop na druhou". Nenapadne žiadny odborník, žiadny sexuológ. Ak máš len problém s "pretlakom" (nie rajčinovým) pomáhajú "ručné práce" (nie štrikovanie). Alebo? Zamestaj hlavu inou aktivitou, športom. Na začiatku píšeš,že si rozumiete aj po sexuálnej stránke a na konci sú už myšlienky na milenky. Odborník nenapadne vôbec.
@karolinakr nemám s tým problém ak by prišla. Robím veľa vecí cez únavu a vyčerpanie z prace a nemam problem tak fungovat. Čiže hocikedy.
Aj my to mame tak, ze ja spim uz cca 1,5 roka a detmi ale v detskej. Tiez su v podobnom veku 4 a 6. Ale my to mame tak, ze sa striedame kto ich ide"uspavat" a lezi s nimi kym zaspia, co je cca 30 min. Ja pravidelne zaspim tiez 😀 ale manzel ma pride zobudit a potom normalne pridem za nim do obyvacky. Spalna je volna tak sex mame tam a potom sa ide spat. Manzel sam do spalne a ja k detom. Je to tak, lebo pred tym 1,5 rokom bol mladsi strasne chory a musela som s nim byt aj v noci. Manzel ma problem so spankom a ked sa nahodou zobudi, nedari sa mu zaspat a je potom hore aj niekolko hodin..cize radsej som zostala tam a nevyrysujem ho v pripade ze deti v noci mrncia (mladsi este zvykne) alebo chcu ist na wc. Takto nam to zatial vyhovuje a neskor sa vratim do spalne..takze neviem ako to ma autor ale mozno sa treba pohrat len s logistikou.
@jozeffezoj lenže nedostatok sexu rieši on, mne skôr príde ze bud ma jeho žena veľmi veľa povinnosti, nieje spokojná vo vzťahu alebo ju už nepritahuje. To není o deťoch v posteli ... a keďže by s ňou rad mal sex nepríde mi "opustena"
7 a 5 už je celkom dosť na spoločné spanie.
Z môjho pohľadu..
Pomaly presúvať do detskej..
Najlepšie spolu.
Len, či to manželka nemá ako najpohodlnejšiu výhovorku a vyhovuje je to za tie roky..
@lb1984 tak mne to je jqsne. Aj keď si on myslibze sex majú pekný. Problém je inde
@moonlight1210 a ty mas ako casto sex? Nemusis odpovedat 😀 ale Zvladla by si toto tempo tolke roky? Tento natlak?
Idem citat vsetky komenty
@jozeffezoj vypúšťajú páru sexom muži. Ty akoby si vôbec nepoznal ženské nastavenie v sexe. Fakt by som Ťa tipla na single starého mládenca s týmto názorom na párové sexuálne fungovanie. Neviem si predstaviť, že Ti to môze v partnerstve pri tomto nastavení fungovať. Ak áno, tak Tvojou zásluhou to určite nebude. A to nemyslím v zlom a nechcem urážať. Ale pri takomto mužskom nastavení si uspokojivý sexuálny život neviem predstaviť.
@jozeffezoj mne sa strašne páči,ako seba prezentujes za top partnera,....ale ako vieš, ktorá žena čo dnes spravila ,keď máš istotu hodnotiť,že tu si niečo viac a viac roboty si spravil?zase tvoje domnienky, ktoré s faktom nemajú nič spoločné?
A čo keď tie ženy, ktoré dnes komentujú tento príspevok sú v práci, Alebo spravilo prácu v sobotu aj za nedeľu,majú navarené, upratané, časť domu prerobeného, postarané o deti nebodaj odpisujú,keď in malé dieťa spí na rukách ?
Stíhajú vykonávať prácu presne tak,ako ty?
Dokonca aj uspokojené sexuálne aj ich partneri?
Keď si ty vieš nájsť čas na časté prispievanie názorov do diskusie,popri Tom robiť nejakú tú svoju prácu, starostlivosť o rodinu,prečo tie ženy to nedokážu?
Prečo sa snažíš ponižovať ženy,a seba vidíš v tom lepšom svetle?
Väčšina žien píše nejaké návrhy, otázky, ktoré by mohli byť príčinou nespokojnosti vo vzťahu, nedostatku sexu.ale ty si všetko nejak na seba prezentujes,na svoj vzťah?!a len ty si ten dokonaly partner...
Vzťah sa žiaľ nebuduje len sexom.
Väčšina mužov randenie má len na dosiahnutie cieľa (spoločné bývanie, manželstvo) a potom rezignuju.mysliac,že sex stačí.alebo keď navarím,upracem,budem mať sexu koľko len chcem....(Žiaľ,spolocna starostlivosť o domácnosť by nemala byť ako nejaká zásluha)
Sex je základ,ale okrem neho je základ aj budovanie emočneho vzťahu, neustále posúvanie vzťahu....
Ak autor sa snaží len z hľadiska sexu ,dobiedza neustále,ale nemá nejaký záujem spoznávat a uspokojovat vzťah aj iným spôsobom,ta nechuť k sexu čoskoro nastane.....
A čo robí teda tvoja partnerka keď robíš všetku robotu ty? venuješ sa MK a nie jej?
Možno presne to,čo iné ženy tu na MK , ktoré stíhajú byť aj aktívne v odpisovaní...
Prvé, čo by som urobila, (po uprimnom rozhovor) je presunúť deti do detskej izby. Sú už dosť veľké a skutočne nemajú čo robiť v spálni s rodičmi
Normálne im vysvetľovať, ze už sú veľké a majú svoju posteľ.
Jedna vec je spať s bábätkom, a úplne dačo iné s takto veľkými deťmi.
No a potom deliť si povinnosti, nie že žena príde z prace a čaká ju druhá sichta doma a muž sadne na gauč a vyloží nohy. To potom by nijaká normálna žena nemala chuť a energiu na sex. Ako sa vraví, u ženy začína chuť v hlave a keď tam má len prácu, varenie, nákupy, pranie, učenie s deťmi, skrátka povinnosti, tak logicky už tam nebude "miesto" na harasenie v posteli.
No a takisto - raz za čas dať deti babke, dedkovi a urobiť si manželské rande, kino, večera, wellness, prechádzka a podobne.
Ja nemám nič proti spoločnému spaniu ale 4 osoby v jednej posteli? Už dávno ste ich mali presunúť do vlastných postelí, aký je v tom problém? Či len žena nechce? K milenke sa radšej nevyjadrujem, porieš si to doma a nie ľahké cesty hľadať.
@anketkarka nie je to vôbec o tom. Aj ženy vypúšťajú páru a je ich dosť. Možno to nie je tvoj prípad. Ja och mam naokolo dosť.
@fantaghiro21 Ah si v nepohode?. A kľudne sa uraz. Ja z daleka dokonaly partner nie som. A vieš čo robí? Spi po nočnej. Spokojná?
Vy go tu všetci skatulkujete nie ja. A co robi tvoj muž teraz doma mi povedz? Možno upratuje a možno ppuera o 5 minút 12. A možno o práve rozmýšľa ze si s ním 2 tyzdne nespala a pozerám niekde badoo.
Ja jikoho neskatulkujem ale začali ste tu s tým vy. Dokonale návody na dokonalé vzťahy. Ja tu prídem raz za 2 týždne. Chcel by som vedieť ako často si tu ty.
Poslal by som ti aj fotku conribim aby neostalo len pri kecoch.
Podľa mna je najhoršie ak chlap si začne sex vydobíjat fnukanim , ľutovanim začne sa chovať ako dieta a z manželky sa stáva naozaj mama nielen pre deti ale aj pre manžela . Fakt je že deti dokazu zmeniť život dosť výrazne . Aby sexuálny život manželov fungoval ( aspoň podľa mna ) muž by mal ostať mužom , partnerom a žena ostane ženou manželkou . A nie len povinnosti a obskakovat” veľké fnukajuce dieta “
A denno denne počúvať chcem sex ,chyba mi sex je odpudzujúce . Frustrujúce aj pre ženu .
Treba urobiť rozhovor s manželkou co urobiť aby viac po chlapovi túži . Ne všetko u ženy je len sexom ,ale žena sa väčšinou nastavuje na sex cely deň ako sa muž správa .
Všeobecne mám pocit že tu si muž hľadá pochopenie - ospravedlnenie aby mohol mat milenku sám pred sebou .
Inak odporucam knihu “ She comes first “, tam he to velmi dobre vysvetlene preco tie zeny potom nechcu zrazu experimentovat. Z mojho pohladu tymto pristupom obaja ohrozujete svoje manzelstvo. Lebo ked pojdes za druhou, tak si komplet znicite vsetko. To sa oplati iba ak ten druhy uz absolutne nechce byt v tom vztahu.
@vampir00 presne viem co cítiš u nás je to presne naopak a jikto mi neverí lebo však chlap musí chcieť stále sex ale nieje to tak ja som čudná? Neviem a nie nemá milenku ani nemysli na iné ženy...zo začiatku mi to aj vyhovovalo ze mu nezáleží len na tom ale roky bežia...a po 13 rokoch som mala aj veľa krát čierne myšlienky ale tak ostane to len tam ...
Nic v zlom,ale to si nevies vyhonit a dat jej proste pokoj? Nastastie mam v tomto normalneho muza,ktory chape,ze zeny nie su sexualne stroje,kt.su povinne vyhoviet ich potrebam,kedy sa im zachce. Nam,na rozdiel od vas kolisu hormony cely zivot,takze aj chut na sex sa meni a neurobis s tym nic. Ak na nu budes tlacit,bude sa citit ako rohozka,to chces?
@iwesska tvoj manžel možno chápavý je, či spokojný o Tom by sa dalo polemizovať.
@jozeffezoj 😀 ine je začiatok vzťahu, alebo začiatok bývania spolu. Ak ani jeden z páru nie je vyslovene bordeli, tak cez týždeň nemáš čo upratovať a po raňajkách a večeri sa riad správe do mycky za pár sekúnd, po práci riešia len voľný čas a seba, takže áno žena na začiatku ztahu ma chuť na sex hocikedy. ALE, pri dvoch deťoch, skole, úlohách, krúžkoch nákupoch a sto iných veciach, ak pan tvorstva max vynesie kos s odpadkami, nie ze nemá chuť na sex, u nej sa ta chuť nemá ako vytvorit, lebo je vyčerpaná ako kon.
@dharmasanata Tak berie to v pohode,nenarieka tu,nechodi za milenkami, lebo vie,co vsetko je za tym a ze mam aj ine kvality. Nebral si ma len kvoli vagine.
@som_realistka to beriem. On zas píše niečo iné. Tak či pomáha ci nepomáha nevieme
@anketkarka blbosť, mne fajny sex pomôže uvoľniť sa, zmierniť stres
Ďakujem všetkým za ich názory - potreboval som nejaký vhľad do myslenia ženy. Zopár rád si zoberiem k srdcu. A teraz pre dokreslenie situácie:
Ja rád varím a nakupujem - čiže jedlo 80% pripravujem ja a 100% nákupy. Myčku a riad obsluhujem ja tak na 60-70%, lebo mám rád čisto v kuchyni. Po sebe si veci pracem. Deti vodím do školy/škôlky a manželka ich vyberá. Manželku v priebehu dňa občas objímem, pobozkám. Pravidelne sa zhovárame na dennej báze minimálne 15-30min - kto sa mal ako v práci, na čo myslíme, čo sa chystáme robiť.
Manželka upratuje 100%, perie 90% a žehli 100%. Stará sa o deti príkladne, úlohy a desiate s tým jedným rieši ona a ja občas. Dovolil by som tvrdiť, že sa v globále staráme o domácnosť 50/50 (občas deti brávam aj na 2-3 dni preč z domu a manželka má čas pre seba - cca 1x za dva mesiace).
Čo sa týka večernej logistiky - manželka chodí spať "so sliepkami" a deti naháňame do postele od 20:30, ale oni si uľahnú aj tak až okolo 22h. Manželka je už potom aj tak unavená a ide tiež rovno spať. Deti samozrejme priúčame aj na spanie v detskej, ale oni štrajkujú ... treba pri nich ležať kým nezaspia a v noci sa jeden z nich k nám aj tak do spálne vkradne.
Ja viem, že milenka je veľmi zlý nápad - nechcem ísť týmto smerom, pohnojil by som všetko a uvedomujem si to. Bol som zvedavý na vaše názory
@vampir00 Nepočúvaj tu tie zamindrákovane ženy niektoré, lebo keď čítam tie ich komentáre až sa za hlavu chytám 🤦, iba naozaj pár sa ti tu snažilo poradiť . Deti treba naučiť spat v posteli, a treba to aj žene povedať , že musia spat vo svojej posteli , neviem či je za alebo proti aby takto spali u seba ale ak nie tak to treba tak spraviť aby spali vo svojej izbe . Ďalšia možnosť je deti davat do tábora na týždeň dva a dávať ich aj do družiny poobede a na krúžky aby si vytvoril viac času pre seba a ženu . Musíš častejšie takéto príležitosti vytvárať , skús ju keď budú deti preč pozvať niekam na wellness pobyt a skúsiť či tam budete mať ten sex viac krát alebo nie . Musíš zistiť kde bude možná príčina lebo keď toto nepomôže tak príčina môže byť aj inde , ako dlho trvá táto frekvencia sexu ? A koľko rokov má manželka , môže byť že má nižšiu hladinu niektorých hormónov , preto to libido je nižšie , keby mala vyššie libido neverím že by takúto frekvenciu chcela .

@jozeffezoj ten oral by mal byt spoločny a nie neustale jednostranne od ženy vyžadovat