icon

Rozmýšľate nad dieťaťom s homosexuálnym priateľom?

23. mar 2024

Ahojte,

zaujima ma Vas nazor,
mam kamarata, velmi mileho, dobreho, vzdelaneho, relaticne mladeho (ma tesne pred 30) ja mam 34 rokov.
Je homosexual, ale velmi tuzi po dietati a netvrdim ze ja nie.
Nemam ziadneho partnera a myslim si, ze po poslednom zlomenom srdci, ani po ziadnom netuzim.
Obaja sme zabezpeceni (auto byt dobra praca….)
On by so mnou to dieta chcel, a ja nad tym zacinam tiez uvazovat.
Poprosim len o slusnu komunikaciu … nadavky a osocovanie tu nehladam (prijmem aj kriticke nazory, ale nie nadavky)

silvike
23. mar 2024

Ja chapem ze sa vztahy vyvinu vselijako a nie vzdy dieta nakoniec zije v milujucej rodine kde sa mama a otec lubia ale uz rovno prvoplanovo brat dietatu pravo na taku zakladnu vec aby mohlo vyrastat s obomi rodicmi a aby videlo tu lasku medzi nimi je podla mna dost sebecke a hlupe....lebo JA chcem aspon dieta. A ked potom stretnes toho praveho, nebude ti luto ze napr. druhe dieta mas s tym svojim partnerom a to prve len tak kadejako s kadekym ? Co ja viem, take cudne zmyslanie podla mna.

lindous
23. mar 2024

Myslela som partnerskú lásku, o ktorej sama hovoríš, že tam nie je… nehovorím, že to dieťa by nemalo dostatok lásky, určite by jej malo omnoho viac ako veľa iných detí, ja si jednoducho neviem predstaviť mať dieťa s kamarátom, ani takým, ktorého ako človeka síce milujem, ale stále je to kamarát, ale tak to som ja a trochu sa asi na to pozerám aj cez to, že to že som doma nemala príklad partnerskej lásky sa na mojom ľúbostnom živote rozhodne odrazilo… a teda obávala by som sa tiež toho čoho sa bojíš ty, aj keď to že niekto je z netradičnej rodiny by nemalo byť dôvodom na šikanu, nič by nemalo byť dôvodom na šikanu, ale decká sa aj väčšej blbosti chytia, obzvlášť keď to počujú doma a toto ľudia asi riešiť budú… ale ak sa rozhodnete, že do toho idete, tak úprimne držím prsty, aby to bolo tak ideálne ako to vyzerá v predstavách

mamamasama
23. mar 2024

Preco si radsej nezamrazis vajicka a nepockas na toho praveho? Nevies ci ho nespoznas uz zajtra. Aby si raz nelutovala.

martinka13
23. mar 2024

A aký bude mať to dieťa život? To bude žiť s matkou a jej homosexuálnym kamarátom ( nič poti homosexuálom, ale decka sa nik nepýta, či s tým súhlasí)? To bude mať perfektné. Ešte si to rozmysli. Aj keď si teraz smutná z nevydareného vzťahu, daj šancu žiť svojmu dieťaťu v normálnej rodine.

kiki68
23. mar 2024

@silvike tak realne ma 34 rokov, ked pocnu mozno 35, potom ma kolko rokov na dalsie? Ak nechce rodit v 46 rokoch. Zena potrebuje hlavne ekonomicku istotu, ze nebude na vsetko sama. Mozno viac ako velka laska a potom chlap, co ziarli na dieta, lebo on nebol pripraveny. Takych je tiez vela. Blbe bude, keby on najde partnera, nejak to cele riesit. Ale ked je taky gay, ze nechce verejne vsade zit tym “ aha my sa lubime “ , tak to dieta Bude mat pomerne normalnu rodinu. Akoze nebudu nejak preco ho zacat sikanovat. Ludia sa dnes uz nepoznaju ako kedysi. Ved ani na dedine uz nasi nevedia koho maju susedov. My v meste sme vobec nevedeli, ze kto je vo vchode. Ludia pridu a odidu. Deti idu 15 km do skoly inde a nikto po par rokoch nevie, ze co je s nimi.

katka700
23. mar 2024

Autorka, neber to ako kritiku skôr na zamyslenie.
Váš vzťah popisujes až príliš ideálne, máte platonicky vzťah, v podstate keby bol na ženy ste ideálny pár.
Máte obaja predstavu čo obnasa starostlivosť o malé dieťa?
Koľko stoja lekári, krúžky, školy, vzdelanie? Ako to ovplyvní vás pracovný život, kto bude na OCR?
Čo spravíte keď si jeden z vás alebo obaja nájdu dlhodobý vzťah. Nebude dieťa na vedľajšej koľaji?
Ak máte všetky otázky vyriešené a vydiskutovane - tým myslím skutočný otvorený rozhovor nie tvoje domnienky a dohady o tom ako tvoj kamarát zareaguje/bude sa správat v určitej situácii, choďte do toho.
Malé dieťa je náročné, aj v hetero vzťahoch ide na čas vzťah muža a ženy tak trochu na vedľajšiu koľaj. Ak ste obaja ochotní dočasne obetovať vzťah s potenciálnym partnerom (napríklad kým dieťa bude mať 3 roky) a odhodlaný fungovať ako rodičia na plný úväzok tak môžete obavy z "tlaku" okolia riešiť tak že uzavriete civilný sobáš a po čase sa rozvediete.

silvike
23. mar 2024

@kiki68 Sak nejde o ludi , o okolie, o peniaze ale o samotne to dieta, nie ? Sak hlavne v zaujme dietata je mat stabilny vztah kde sa rodicia lubia a preto ziju spolu a maju deti. Aby to dieta videlo priklad lasky rodicov. Tak asi je to hlavne o tom nastaveni, ci pozeram len na seba, lebo ja chcem dieta alebo pozeram aj na to dieta a na to potrebuje ono.

autor
23. mar 2024

Samozrejme bavili sme sa o tom s kamaratom viackrat, ale neznamena to, ze jasne teraz do toho ideme je to super napad, bavime sa o tom ako normalni ludia, co kto vie obetovat, kto sa coho odmieta vzdat, my nie sme rozhodnuti, len sa o tom bavime. A aky bude nas zivot ak by sme mali dieta? Netusime, ale to netusia ziadni rodičia. Ano, nas vztah je mozno
idealny, ale to preto, ze medzi nami nie je ziadna ziarlivost intrigy a podobne.
Snazime sa v nasich hlavach si ujasnit veci, ci sme schopni to takto zvladnut.
Snazim sa ho presvedcit, ze meno Jozef pre chlapca nepripada v uvahu 😂 (zartujem, snad chapete)
Preto som tu, lebo viem ze aj tu sa da diskutovat na urovni a rozumne, uz teraz mam asi 4 postrehy, ktore s nim urcite preberiem, lebo som na ne ani ja ani on nemysleli, ale tuto jedna dáma ano 🙂
Nie nejdem do toho pohlave ze “A ja chcem dieta a budem mat”.
Len mozno uvazujem aj nad tym, ci nie je uz idealny čas….

siska53
23. mar 2024

Ak vam to obom vyhovuje..preco nie?

klementinka58
23. mar 2024

ja by som sa bala, ze on si najde casom partnera a dieta mi bude chciet zobrat

doriiis
23. mar 2024

Autorka a čo budeš robiť,keď príde ten pravý? Povieš mu,že máš dieťa s homosexuálom,lebo si chcela dieťa? Trošken psycho.

twinflame
23. mar 2024

Autorka, tvoja otazka postrada jeden podstatny rozmer - to dieta. Kto mysli na to dieta? Bude to pre to dieta dobre?

autor
23. mar 2024

@twinflame ak by si citala co som pisala, zistila by si ze nepostrada. Presne o tom som pisala, ci to dieta nebude sikanovane a podobne….

doriiis
23. mar 2024

Ja si myslím,že v tomto prípade skôr či neskor vyjde najavo,že dieťa bolo spravené účelovo.Bez urazky

martinkatinka
23. mar 2024

Ja by som to nerobila

petronela1985
23. mar 2024

Ja len k tej šikane - poznám osobne podobný prípad, manžel začal podvádzať manželku s chlapom, začal s ním žiť, spoločné dieťa malo osem rokov, keď sa to prevalilo, tri roky na to sa rozviedli. Ten syn má teraz 15 rokov, veľmi zle to znáša. Dlho si myslel, že jeho otec ma iba spolubývajúceho kvôli cenám nájmu v Bratislave. Až raz počul, že sa spolu rozprávajú - miláčik, zlatko a tak. Z prvej školy odišiel, deti sa to dozvedeli a mal veľa posmechov. Nastúpil na osemročné cirkevné gymnázium, tam nevedeli o tom, ale sám sa priznal, keď mali nejakú kázeň na túto tému. Povedal, čím prechádza. Odvtedy má problémy aj tam, posmievajú sa mu, jeho mama bola už viackrát v škole riešiť šikanu. Už to zašlo až do bodu, že mu mama začala hľadať školu číslo tri. A to sme na západnom Slovensku. Na východe, myslím, že je to brané ešte konzervatívnejšie. Tým nechcem povedať, rob čo cítiš. Len som chcela odpovedať aj na toto, s chlapcovou mamou robím a často to spomína. Niekedy musí z práce utekať pre neho do školy hneď po vyučovaní, keď majú deti tú svoju fázu, že mu robia zle. A to ešte raz podotýkam, je cirkevné gymnázium. Úprimne mi ho je ľúto.

30katrusa40
23. mar 2024

Bavili ste sa aj o možnosti že by bolo dieťa choré ? Narodí sa s postihnutím prípadne časom prídete na to že nie je v poriadku. Bude ho aj tak chcieť. Keby máte autistu neprídete na to v tehotenstve. Tam je potom sa problém vrátiť do práce od takého dieťaťa. Je schopný to ustáť ? Je to skrátka častý problém že ľudia sú pripravený na zdravé dieťa problém je keď príde vážna choroba

lienka.7
23. mar 2024

Ja osobne nie. Nevieš, ako v budúcnosti. Nemáš 40, žeby to ušiel už vlak pomaly. Hľadaj si normálneho chlapa, co s nim vytvoríš normálnu rodinu, nie kamaráta (to ci je teply alebo nie je teraz irelevantne).

vivuska666
23. mar 2024

Hmmm…neviem si to predstavit. Ako to vysvetlis ked sa bude pytat kde ma tatina. Preco spolu nebyvate ked sa mate radi. Pochopi to ak bude starsie. Ale aj tak je to mischung pre mozog.

monikkatt
23. mar 2024

Prepac ale toto nie. Este nie si tak stara ze by si nemohla pockat na toho praveho. A tomu dietatu to daju spoluziaci riadne pocitit.

lakebabe
23. mar 2024

Ak to on zvládne "prirodzene " určite by som išla do toho. Koľko žien má deti doslova s idiotmi , tak prečo nevybrat dieťaťu super otca a co keď je gay.
A toľko párov v poslednej dobe sa rozviedlo, že muž bol gay len to tajil, lebo bola iná doba až teraz sa to prevalilo že mi to ani čudné nepríde. Prečo nie keď nie je v rozhlade iný chlap potencionálny manžel otec deti chod do toho😉

dadka1997
23. mar 2024

Mňa by zaujimalo, ako by k tomu oplodneniu došlo .. umelé, alebo prirodzene ?

emuemu
23. mar 2024

Asi by som si prediskutovala, ako to bude v pripade, ak si jeden z vas alebo obaja najdete partnerov…striedava starostlivost? A tiez ako to bude na zaciatku, ked ku babatku treba idealne 2 ludi…urcite je to moznost, len treba premysliet vsetky situacie, ktore dobuducna mozu nastat…

maranco
23. mar 2024

Píšeš že už má vybraté meno pre chlapca, bude rovnako túžiť po dieťati aj keď sa narodí dievčatko?
Aké mu dáš priezvisko, po sebe alebo po ňom?

mareka49
23. mar 2024

Sústredila by som sa na hľadanie partnera a vzťahu s heterosexuálom, ktorý by ťa mal rád a rád by s tebou splodil dieťa a dal mu otca a mamu pod jednou strechou.
Za mňa toto nie.
Podľa mňa mimo iného si zarábas na problém do budúcnosti.
Je to ako z nejakého filmu, ale podľa mňa do života nič moc štart.
Jasné že sú situácie kedy muži gay plodia deti a tvária sa.
Ale ty ideš vedome do toho a tam je rozdiel, že si akoby účastna na na tej lži.
Žena, máš na viac ako nechať sa oplodniť..
Držím palce

fido69
23. mar 2024

Každý vzťah je obchod. Žena dostáva lásku a peniaze a muž sex. Žena ponúka sex nielen počas plodných dní, ale kontinuálne počas celého produktívneho obdobia a muž za to poskytuje ochranu rodine a monogamiu jednej žene.

Váš vzťah a dieťa je čisto pragmatický a vyrovnaný. Je to rovnaký obchod, len ho neskrývate za lásku a manželstvo. Máte k počatiu a výchove dieťaťa všetky predpoklady a najmä spoločnú chuť. Tak smelo do toho. Kde v živote nájdeš šikovného partnera - lekára, ktorý bude chcieť mať s tebou dieťa? Ktorý sa bude o vás starať a podporovať vás, nie z prchavého citu, ale z jasného rozumového rozhodnutia...

Hlavne nenechajte veci náhode ako sa to robí v manželstve. Nech on uzná svoje otcovstvo dieťaťa a urobte zmluvu ako pri rozvode, kde budú jasné podmienky vášho vzťahu, vzťahu k dieťaťu a podpora teba počas materskej a dieťaťa počas jeho života až do dospelosti. Budeš sa mať vždy o čo oprieť. 😉

mareka49
23. mar 2024

@fido69 dieťa ako predmet zmluvy a obchodu.
Drsne

fido69
23. mar 2024

@mareka49 Celý náš život je jeden veľký bussiness. Môžeš si myslieť čo chceš, ale tak to jednoducho je.

silvike
23. mar 2024

Ved idealny cas je, ale tak snad mam dieta ked mam aj partnera s ktorym si viem predstavit zalozit rodinu a ideme do dietata lebo sa lubime ako muz a zena nie, ze je najvyssi cas na dieta...to je take ...no ...za kazdu cenu mat dieta :/ Ty stale pises len o tom ci vy dvaja by ste to zvladli a co ty a co on, ale nechces sa na to pozriet aj z pohladu toho dietata ? S kamaratom mat dieta...moze sa pritrafit pri takych modernych vztahoch FwB ale ist do toho takto planovane ? No, nic moc hlavne pre to dieta podla mna.

silvike
23. mar 2024

@fido69 Aaale kde. Cely zivot je hlavne o vztahoch.