icon

S manželkou sme sa stali skôr súrodenci ako partneri

15. feb 2022

Dobrý deň dámy!

Viem, že mnohé ma pošlete kade ľahšie, lebo je to mamičkovské fórum, ale vidím, keď som si to tak zbežne prebehol, že sa tu riešia aj iné rodinné problémy, a tak by ma zaujímal Váš názor na našu situáciou s manželkou. Sme manželia vyše 15 rokov, máme deti už v školskom veku, proste samé sa krásne už zabavia, majú svoje hobby, krúžky, aktivity, svoj detský svet, často chodia k babke, k sesternicám a bratrancom na prespávčky, máme pri nich čas aj na seba. So ženou máme niečo po 40tke, ale už nefunguje takmer vôbec intímne. Pripadám si, akoby sme boli súrodenci, nie manželia, pár. Cítim, že mi sex a zdravá intimita so ženou chýba, ale jej akoby nič, nechce ani počuť. Možno raz-dvakrát do mesiaca, niekedy ani to nie. Už sme boli rok od seba, vrátil som sa k rodine, ale v tomto sa nič nezmenilo. Bavili sme sa o tom, ona mi povie, že ona je spokojná, miluje ma a rovnako aj našu rodinu.

V čom to podľa vás môže byť? Mohla manželka prísť do skoršej menopauzy?
Stalo sa niekomu niečo podobné, čo vám prípadne pomohlo?

Ďakujem za slušné názory, nechcem tu rozpútať žiadnu hádku ani nikoho nahnevať.

Strana
z2
naira80
Autor odpoveď zmazal
yoxinka
15. feb 2022

Takto ti to napíšem. Ja som môjmu mužovi vynosila a porodila tri deti a lahké to nebolo vzhľadom na nejaké zdravotné komplikácie okolo toho.
Deti sme chceli obaja, muž sa o nás stará, je skvelý manžel a otec. Ja mám po troch pôrodoch 10kg navyše, akože žiadna katastrofa, mám 165cm a 70kg, ja cvičím (musím kvôli chrbtici) ale celkovo mám pohyb rada, je otázka času, kedy bude postava ešte krajšia, celkovo sa o seba starám (kaderníčka, úprava). Keby sa dozviem, že môj chlap randil s nejakou o 20 rokov mladšou cicou, mojím sebavedomím by to parádne zamávalo, ale z toho by som sa pozbierala, lebo som si vedomá svojej hodnoty a viem, že nie som len telo, ale moja dôvera voči mužovi by bola naštrbená veľmi zásadným spôsobom a keby za mno aj každú hodinu chodí s tým, že “láska vyber si niečo”, tak by sa mi s ním moc sexovať nechcelo. Sex je o dôvere, tu by bola dôvera veľmi vážne narušená.

janickacrazy
15. feb 2022

No to je ťažko, tvoja žena je proste taká, že jej stačí málo, nemá chuť a ty sa môžeš poskladať aj do kocky a nič s tým neurobíš. Možno ťa ani nemiluje, ale je s tebou kvôli peniazom, deťom, pohodliu, na ktoré si zvykla. Ja mám 45, tri deti a sex máme každý deň, maximálne každý druhý. A to naše deti nikdy neboli všetky tri naraz u babky, vždy je minimálne jedno doma.

laucia
15. feb 2022

Ako to tu čítam, napada ma, že ona kľudne môže mať zdravotný problém, o ktorom nevie. Hormóny sa menia a aj to môže mať vplyv. Nemá skutočne žiadny zdravotný problém? Aj taký čo na prvý pohľad vôbec nemusí vyzerať, že by mohol myť spojitosť. Nie je napr. viac unavená? Píšeš, že ide spať... Pouvažovala by som aspoň nad preventívkou a napr hormonálnym profilom. Evidentne jej na teb záleží a má ťa rada...a zasa takí starí nie ste...

katkati
15. feb 2022

Ona tiež niekoho mala, keď ste boli odlúčení?

autor
15. feb 2022

@katkati áno, mala.

katkati
15. feb 2022

Možno aj vieš prečo to nechce, len si to nechceš priznať.

sardinka32
15. feb 2022

Môže to byť hormonálne...ak v mladosti bola aktívnejšia a teraz už nie je...ak nebola ani v mladosti, tak skrátka to nepotrebuje tak často ako Ty. Za ďalšie možno ju to s Tebou nebaví, je to stereotyp...zažije pri tom orgazmus???...ak nie, tak potom je to pre ňu stráta času. Obávam sa, že ak budeš dobiedzať príliš často, bude to mať opačný efekt. Tu treba zrejme poriadne úprimný rozhovor a povedať si narovinu čo potrebuješ Ty a čo stačí jej...potom zhodnotiť či je to niečo s čím dokážeš fungovať a uspokojíš sa s tým. V opačnom prípade to budeš dookola riešiť a nebude to robiť dobrotu medzi Vami.

zuzahajdulka
15. feb 2022

Nemusi to byt pravidlo u kazdeho paru, no po 15 rokoch sa proste partner zunuje, aj keby vyzeral ako Adonis, cize ocakavat nejaku vasen z jej strany moze byt uz pase. Dalej unava. Pises, ze ma pani na upratovanie, ale proste mat na svojej hlave domacnost, deti, skolu, zamestnanie, kazdodenny kolotoc, to je po 40-ke unavujuce. Viem si predstavit, ze najvacsia divocina v posteli je pre nu lahnut si, mat konecne od vsetkych bozi pokoj a spat. Dalej to vecne dobiedzanie o sex od manzela funguje presne kontraproduktivne. Moze to brat uz nie ako nieco prijemne, ale ako nutnu povinnost uspokojovat fyzicke potreby manzela. Podla mna by si bol ziadanejsi, keby si prestal zadonit, organizovat predpripravne romanticke vecere, vikendy pre dvoch, sexi pradla a podobne akcie. Ak ma chut, opre ta aj v spajzi, ak chut nema, ziadne kulisy nepomozu. A mozno si sa jej tym bocnym vztahom zhnusil a tak ta s laskou prijme ako otca rodiny, ale ako partnera uz nie. Ale celkovo si myslim ze ak by si prestal tlacit na pilu a furt o tom hovorit, pomohlo by to.

luuubik
15. feb 2022

Toto je podla mna marna debata. Potreba sexu je vysostne individualna zalezitost. Niekomu staci raz za pol roka, niekto potrebuje denne, iny nieco medzi tym. Nie je ziadna "spravna" frekvencia sexu. Proste su ludia, pri ktorych mozes robit neuverirelne sexi kusky, nepohne to nimi, nemaju proste na sex chut. Nie su preto horsi, nie su divni, nie su chori (len velmi vynimocne ide o chorobu), a uz vobec to neznamena, ze by partnera nemilovali. Proste to tak maju, nemozu za to, chut na sex nie je nieco, co mozes volou ovplyvnit (ano, moze tam byt urcita stimulacia na zvysenie apetitu, ale to je len taka barlicka, ktora niekedy moze zabrat inokedy nemusi). Pises, ze mate sex velmi malo, no mozno aj to malo je vychadzanie v ustrety tebe, mozno byt to podla nej, bolo by este menej... Ak je to pre teba velmi dolezite, zial, inu moznost ako rozvod nevidim, ak to dokazes brat tak, ze hold smola, v tomto nie sme na rovnakej vlne no ine veci nas vo vztahu drzia a su fajn - proste v tom vztahu zostan a zmier sa s tym. Neviem, ci existuje ina moznost - asi uz nie, ked pises, ze volny vztah so sexom u inej nez u manzelky nezvazujes...

evlyb
15. feb 2022

Ja dám ešte inú odpoveď čo ma napadlo... za mňa odporúčam prečítať si knihu 5 jazykov lásky. Každý máme iný jazyk lásky a možno keby si k nej hovoril tým jej jazykom tak ak by sa napĺňala jej nádoba že sa cíti milovaná, a opätovala by to... Ja to vnímam za seba, že keď je napríklad môj jazyk lásky fyzický dotyk a muž si myslí že trávenie spoločného času a teda napr že potrebujem romantickú večeru tak to nefunguje.. pre mňa to bolo prelomové zistenie že aký mám vlastné ja jazyk lásky a môj muž... Čiže môžme pekne k sebe "hovoriť" tak ako partner potrebuje ❤️

jumama
15. feb 2022

Literarna vsuvka... 🙂

Odpoved ti da basen Miroslava Valka Z vody. V tej basni je o laske vsetko 🙂 Pochopi ju len ten, kto lubi/lubil, len ten kto ma srdce. A to srdce ho pri citani velmi zaboli. Pochopi, ze je davno koniec, ba dokonca, ze mozno ani nikdy laska nebola.

Vzajomne ocarenie, vzajomna ucta, obdiv, porozumenie, mnohe krasne spolocne chvile, mnohe pokojne spolocne chvile, spolocne deti, spolocne majetky... krasne a hlboke poznanie a priatelstvo. Pre niekoho stále málo!

Nevies totiz lubit. Niecim ste si so zenou vzajomne narobili kopec vnutornych zraneni, ktore bohuzial neviete zacelit.

Jej zranenia sposobuju zrejme tvoje ultimata. Aj ked si si zrejme vobec neni vedomy, ze jej ich neustale davas. Ze neustale vsetko musi byt podla tvojho, inak si nespokojny. Ona uz sa prisposobovala zrejme tak vela, ze mozno ani v dusi nevie, po co vlastne tuzi.

Kedy naposledy sijej nechal cas, aby si rozmyslela, po com tuzi? Ale takym sposobom, ze si naozaj trpezlivo pockal na jej odpoved.

Ty len davas ultimata, co vsetko potrebujes od druheho. A ked ti to nedava, nedokazes sa toho vzdat, hladas inde. Si nenasytny a hedonisticky. Nie je v tom ani stipka negativneho hodnotenia, ak by si chcel namietat. Proste su ludia, ktori to takto citia a je to v poriadku. Sme vsetci rozni.

Lubit znamena vediet pockat, vidiet v tom cakani zmysel. Vediet cakat bez utrpenia, vediet cakat rad.

Ak by si chcel vasmu vztahu dat sancu, tak si si mal odriekat a cakat, nie mat inu zenu. To nie je o sebavedomi, krase, mladosti, tvoja zena na tu tvoju priatelku pravdepodobne vobec neziarlila pre jej mladost a krasu 🙂 Pretoze vedela, ze mas hlavne jej telo, ze sa potrebujes nasytit fyzickou laskou. Tvoja manzelka v tej chvili nepotrebovala, aby si chcel jej telo. Mozno chcela, aby jej dusa bola pre teba tak dolezita, aby si o nu zabojoval. Aby si nenaliehal, svojimi slovami, cinmi, ncim. Aby si ju, konecne raz, nechal prist na to, co potrebuje a ci to v tebe ma. Aby si to akceptoval, aby si ju nenutil do vykonov a vitaztiev a preukazovania toho, ze si ta zasluzi... Ty si to cakanie nevydrzal. Ukazal si, co je a vzdy bolo pre teba najpotrebnejsie. Ty sam. Uspokojenie teba sameho.

Manzelka je zrejme poddajna, kdesi v duchu si asi zela pokojnu a stastnu rodinu, na aku sa vasa rodina zvonka podoba. Zrejme je velmi starostliva matka, vie vycarit caro domova. Zela si stastnu rodinu mozno kvoli detom, lebo mas pekne hodnoty, aj k detom sa spravas dobre a lubia ta. Aj k nej sa spravas dobre, vela jej davas, ved by mohla byt spokojna, vsak? Nechce to detom spravit, ze by to zdanlive stastie narusila. Nema kam ist za lepsim, a zrejme uz neveri v lasku.

Ona zrejme nie je nesebavedoma, ona velmi dobre vie kto je, aj vie, za co vsetko si ju vazis. Ale vie, ze to co k nej citis, nie je laska. Vie, ze vzdy uprednostnis seba.

Este ma napadol film so Scarlet Johanson a Adamom Driverom Marriage Story. Je taky ako ta Valkova basen. Velmi bolavy, ked clovek konecne pochopi, kde urobil vo vztahu k druhemu chybu a ze ta chyba voci druhemu je takmer nenapravitelna. Pozri si ho, poplac si, konecne budes citit lasku!

Najprv musi odist, aby mi chybala.

To raz kdesi vo vlaku som zapocula rohovor dvoch chalanov. Je to prekruta pravda. Az ked sa tvoja zena stane pre teba nedostupna, az ked ta nezahrnie vsetkymi citmi, vsetkymi nepotrebnymi malickostami, ktore su pre teba dnes samozrejme, ale nevsimas si ich, prides na to, ako vela ti davala. Az vtedy to zacnes potrebovat.

Chvilu ti to aj bude luto. Ale nie dlho. Najdes si totiz asi dost rychlo nahradu - si atraktivny, nebude problem.

A pozor, ani v jednej mojej vete nie je hodnotenie, ci je to dobre, alebo zle 🙂

A bola to len literarna vsuvka, nie pravda, ved mi tu nemozeme vediet, ako to medzi vami dvoma je. Tak sa uz nemrac 🙂 Pisala som len o Valkovi a Scarlet. Schvalne v tom filme je tak trochu nesexi, v tom filme je zo sexi Scarlet nesexi mamina, ktora zabudla, kym vsetky je 🙂

0silvia0
15. feb 2022

@jumama tvoja literarna vsuvka je takmer nadpozemsky opis lasky, ale fakt pekne😍

lenusiatko
15. feb 2022

@jumama oooooo, toto bolo pravdive, dakujem, chcela som to napisat autorovi tvrdsie, ale toto je dokonale.

rozunafi
15. feb 2022

U nás je to detto. Ja chcem, muž nie… Dôvod nepoznám. On stále tvrdí, že problém nemáme a ja som divná. Sex máme možno 3x do roka a je to brutálne málo pre mňa. Máme 2 deti a v iných oblastiach si rozumieme, ale tiež si pripadam, že žijem s bratom a nie s manželom. Riešenie nemám. Ak nejaké nájdeš ty, daj vedieť

matildam
15. feb 2022

Určite áno. Len teoreticky - počas odlúčenia mohla byť vo fáze, kedy si povedala, že napriek problémom vášmu vzťahu ešte dá šancu... a možno práve vtedy ju dorazilo, že ste si našli priateľku a doteraz sa nevie vyrovnať s tým, že ste mali vzťah (a sex) s niekým iným. Hoci aj ona niekoho mala, mohlo to byť len naoko - aby vám ´dokázala´, že aj ona si vie niekoho nájsť - rovnako rýchlo ako vy.
Neviem aké iné problémy ste riešili predtým ako k tomuto všetkému došlo, no keď žena odmieta intimitu, je to takmer vždy preto, lebo je vnútorne veľmi zranená.

elizita
15. feb 2022

Ja som tiez mala obdobie ako tvoja zena..teda nie az taky extrem a tak dlho.. ale mne slo na nervy, ked ma muz chytal, a daval navrhy pri kazdej prilezitosti.. uz som za kazdym jeho gestom videla ze ma chce pretiahnut 😀 a to mi normalne bralo chut a vzbudilo az nechut.. pritom uz ked k tomu doslo som si vravela ze preco nesexujeme kazdy den 😀 musel zvolnit a nechat sa dobijat a ked zacne bez zaujmu okolo mna chodit nahy.. hmm.. ale toto je len cast, podla mna to u vas ma suvis s historiou vztahu..

barborachors
15. feb 2022

Ano, moze mat z toho aj blok a nechapem naco si jej to vesal na nos ze si mal taku soplandu. Zeny maju predstavivost vies? A ani si nemusel nic nahlas komentovat alebo porovnavat. Akokolvek, ona uz citovo ochladla. Okrem ineho je tu aj kopa pribehov, o tom ako zena muza sice prijala spat ( kvoli detom ) ale sex uz skor nebol ako bol. Zeny maju sex vacsinou teda spojeny s citmi a ona ta uz jednoducho nemiluje. Mozno to bude trvat dlhsie aby zabudla, ale este je to cerstve pre nu. Mal by si si k nej najst cestu najprv cez city a az potom chciet sex.

marca12
15. feb 2022

Ked si sa vratil domov,ake to bolo? Objimali ste sa,mavali ste sex? Mne to pripada,ze zivotom otupela,spohodlnela. Naco by sa snazila,ked jej das vsetko? Mozno predtym si naozaj vela pracoval,nerozvijali ste vztah,kazdy si akoby zil svoj zivot a taky vztah sa velmi tazko zliepa. Uprimne sa s nou porozpravaj a dohodnite sa na rieseni. Musi vediet,ze tebe zivot bez dotykov a prejavov lasky nevyhovuje. Skuste poradnu,sexuologa.

lacibo
20. feb 2022

Myslim ze toto je podstata tvojho problemu, tvoja zena sa nevyrovnala s tym, ze si ju vymenil za inu,,mladsiu..skratka ti uz nedoveruje..a stratena dovera moze vazne nahlodat chut na sex vo vztahu..riesenie je iba porozpravat sa s nou, poriadne, bez deti, vyhradit si na to dost casu, mozno aj viac dni..dolezite je ze obaja budete k debe max uprimni, musite si povedat uplne vsetko a nic nezatajovat...ak tvoja zena uprimne chce zotrvat vo vztahu, len to nevie spracovat, musis jej s tym pomoct..ak uz ale nechce, nepomoze veru ani sexy pradielko..u zeny sa chut na sex zacina vzdy v hlave, tam to musi mat zrovnane

lacibo
20. feb 2022

@rozunafi a predtym.to bolo ok? Lebo ak sa to zrazu zmenilo, ma to svoj dovod...naruzivy sex zalozeny muz nemoze mat sex 3 krat za rok..jedine zeby mal inu alebo zdravotny problem...ale ak bol taky vzdy..menej na sex..tak sa to casom iba prehlbila tato jeho crta..

kassandra25
28. feb 2022

Tak nikoho nenahnevaj, zi dalej zivot podpapucnika a premyslaj. Raz nato dojdes. Uz mas 95 ? Nie? Aha, 40.

Strana
z2