Skrýva muž niečo pred svojou partnerkou?
Viem,ze nikto tu nema vestecku gulu, ale chcem vediet ci vam to pride v poriadku ( on sa tvari,ze to je v poriadku) ak
1. Nemam pristup do jeho mobilu, nikdy som nemala. On do mojho pin vie, a ked som si ho zmenila, zistil to ( asi mi fonho chcel ist) a potom ma podozrieva,ze ktovie,co tam mam, ked si menim pin ( asi podla seba, sudim teba).
2. Nemam pristup k spolocnym financiam (rezerve), kaxdy ma svoj ucet, spolocny ( kde je vzdy mala ciastka) a rezerva, on ani nechce,aby som mala prehlad o mesacnych vydavkoch. Vravela som mu xkrat, nech da vsetky zmluvy na kopu,ze si pozriem kde kolko platime. Vzdy ma odbil,ze nema cas, teraz sa mu to nehofi, teraz to riesit nejde.
3. Ked pridem k nemu a robi na mpbile, vavsinou to vypne, len obcas to nevypne, ked sa ho pytam,preco to robi, povie,ze som ako sibnuta,ze mu tam skocim , taj to radsej vypina.
Nepride mi to normalne, neviem,co si o tom mysliet.
Pokial ste manzelia, tak to su spolocne financie, opakujem SPOLOCNE. To znamena, ze ty mas vediet o prijmoch a vydavkoch rovnako ako on. Nevies? tak to ries, kym nie je neskoro. Nenechaj sa odbit tym, ze teraz nie, nehodi sa to, neotravuj, nemam to pri sebe. Lebo toto nie je normalne. To, ako mate podelene financie je vylucne tvoja vec a tvojho manzela. Odstihnutie jedneho od financii a nemoznost ich kontrovat nie je normalne. Ako vies, ze sa pomenili energie, on Ti povie co chce a vyhovuje mu to tak, ked nevies, kolko ste platili a kolko mate teraz?
Vedela si o vydavkoch z jeho rozpravania? Toto si snad robis z nas tu vsetkych v diskusii srandu?!?
Musis??? Zlata moja, musime len umriet… a ty naozaj nemusis zit s debilom, ktory sa k tebe chova ako k handre a este ta aj obera o peniaze. Najlepsie ti tu poradila @vroni - precitaj si jej prispevok z 13:03 este milionkrat a sprav to presne tak ako ti radi 🙏 kvoli sebe, kvoli svojmu dietatu… lebo mne to pripada tak, ze on sa pripravuje na to aby ta nechal s holym zadkom. A aj ked pojdete od seba, on ti je dlzny len polovicu zaplatenych splatok, to nie je velka suma a to este bohvie kolko to budes z neho tahat. Ano, aj pripadne uspory ci zostatky na uctoch by mali ist na polovicu, ale som si ista, ze on na tom svojom oficialnom ucte ma mensi zostatok ako ty presne kvoli tomuto. Prepac, ale tvoj muz je jeden vychcany kkt a mala by si sa mu postavit cim skor. Porozpravaj sa s mamou, hanba-nehanba, treba to riesit.
zrus okamzite posielanie penazi a ked sa ta opyta preco tak mu jednoducho povedz ze kym ti neukaze vsetko na co si sa uz 100x pytala nech zabudne. a celkovo by som mu asi povedala ze to chce rozhovor aj o inych veciach a cakat nebudes.
Autorka - okamžite sa zdover mame. Možno sa nevenuje prave tejto problematike, ale ak nie, možno pozná niekoho, kto áno.
Toto je prvý krok.
Potom si nechaj poradiť, ako ďalej..
Ja som raz takto mala podozrenie, počkala som si muža kým prišiel domov a jednoducho som zahlásila požičaj mi telefón, idem sa tam pozrieť. Ja sa riadim heslom podľa seba súdim teba. Ze ak on niečo vymýšľa, tak automaticky upodozrieva aj teba. To som mala v predošlom manželstve a odporúčam po tom ísť. Každá veta, kde ma buď upodozrieval, alebo na druhu stranu bol prehnane ani neviem ako to nazvať, boli to vety ako neprežil by som bez teba, keby si si niekoho našla zabijem ho a pod, vždy to znamenalo, že niečo nebolo s našim sľubom v poriadku.
Ja by som mu neposlala žiadne peniaze, pokiaľ by som nevidela obraty na účte. Ak je spoločný, tak máš právo vidieť, čo sa tam deje. Ak má na iné výdavky mimo rodiny, tak musí mať na to bez ohľadu, či mu príde 200€ alebo nie
body 1-3 sú nepodstatné, do mobilu mu nemáš čo liezť - ale ani on tebe. Že vypína mobil, keď k nemu prídeš - no, možno vie, že by si mu do toho "skočila" a je mu to nepríjemné. Čo je ale podstatné, sú peniaze. Toto si fakt neviem ani predstaviť. Bola si hlúpa, že si na to na začiatku pristúpila a si hlúpa, že naďalej tak roky funguješ. A mama právnička! Preboha, okamžite ju alebo ňou odporúčaného kolegu požiadaj o radu, čo sa s tým dá robiť. Pretože ak to ostane takto a ty tvojho pána a veliteľa po čase omrzíš, odídeš s holým zadkom
Nemusela by som mat pristup do jeho mobilu...to by ma az tak netrapilo,ale nechapem ako nemozes mat pristup k spolocnym peniazom...?
Tak prestan na spolocny ucet pioselat svoju cast z vyplaty,nie?
My mame tiez kazdy svoj ucet,ale do spolocneho davame obaja rovnako a vidim ked sa zalogujem jeho a moje odoslane peniaze ,a na konci roku to spolu zhodnotime,ci sme dost nasporili.
A ze ti hovori...sibnuta..nieje to od vyzreleho muza spravny slovnik
V prvom rade sa nemate urazat...to potom hovori dost o tom ako ta respektuje...alebo...teda nerespektuje.
suseda hovorila, že jej manžel rok neplatil nájom, potom.musela to naraz uhradit
Ja ťa neurazam, to bol zúfalý výkrik. Toto proste nie je v poriadku a nech sa tvoj muž chystá na čokoľvek, pre teba to dobre nebude. Tak sa konečne prestať hrať na ranenu labuť a zabojuj. Za seba, za dieťa a možno nakoniec aj o manželstvo. Rodičia ťa môžu podporiť, určite ti pomôžu, ale za seba sa musíš postaviť sama. Ustrachana žena nevzbudzuje ani uctu ani lásku, ani u vlastného muža. A u takeho, ako máš ty už vôbec nie. Musíš prekročiť svoj tieň, inak to nepôjde. Nediskutuj s ním. Oznamuj. Keď sa začne rozčuľovať, vyhrážať, kričať, hocičo, odíď z miestnosti. Neskusaj argumentovať. Keď nie si bojová povaha (a to evidentne nie si), tak ta argesivnejsi partner argumentačne rozdupe. Nedaj mu príležitosť. A neskusaj riešiť všetko naraz. Postupne, krok po kroku.
Ak ste manželia nemali by ste mať žiadne tajnosti a financie by mali byt spoločne a vedieť o nich kde koľko je , aby ste sa nedostali do situácie že budeš niečo potrebovať kúpiť a naraz zistíš že peniaze nie sú a podľa mňa veľa veci tají ináč by tá pustil do jeho mobilu
Mas mamu pravnicku? Boze zena, ved ty vytahujes samé esá z rukava. Mama pravnicka, mas kam ist s dietatom a ty si nechas od takeho hochštaplera skakat po hlave? 🫣 super, zmenila si si pin. Som zvedava kedy na to pride. Z dalsieho rodicaku mu neposielaj nic a povedz mu, ze nebudes posielat peniaze kym nepoznas vydavky vasej rodiny. A ozaj. Nic mu ani okrajovo nespominaj, ze to budes riesit s tvojou mamou. Nech sa na vas nema sancu pripravit a nieco ututlať.
Zmenila by som si pin na mobile aby sa do neho nedostal, neposielala by som mu tych 200€ a Kazdopadne manzelia by mali zriadit dispozične nakladanie z účtom druheho manzela, keby sa nieco stalo. Cize by som trvala na tom, ze mi zriadi dispozične pravo k uctu aby som videla finančnú situaciu, kedze odchádzajú vsetky platby z jeho uctu. Co keby sa mu nieco stalo? Ved ty vobec netušíš na com ste? A to, ze ti hovori, ze si sibnuta je iba manipulatívna technika. My mame s muzom kazdy dvoj ucet, na ktorom nam ostava určitá suma, volajme ju vreckové. A potom mame spolocny ucet, dve karty, kazdy ma k nemu IB a tam posielame kazdy nejaku sumu a stade idu vsetky poplatky, nakupy, setrenie. Ja si ani neviem predstavit, ze keby sa nieco stalo, ten druhy by nevedel s účtom nakladať, co kde sa plati a s akou rezervou pracujeme.
Mala som podobng problem, muz tipoval zapasy, bral na to uvery atd...kopu penazi prehral
Preco ide 200 na jeho učet. Všetko plati on? Aj byt, aj energie, dovolenky, vylety, potraviny? Je medzi Vami nerovnovaha. Veľmi veľka. A vydeľovanie financii je manipulacia. Rozmyšlaj prečo!
Prestaň mu posielať tých 200 eur ...... akože len tak bez slova a až sa začne zaujímať - ze co sa deje -tak si ho posad za stôl -a nech vyloží karty na stôl
Ze chceš presne vidieť-ako finančne na tom ste
A podla jeho reakcie sa už zariadis
čo sa týka mobilu, v manželstve nevidím dôvod mať tajnosti a niečo skrývať. obaja by mali mať prístup všade, aj do mobilu, aj na všetky účty v banke.
Manželstvo znamená bezpodielové spoluvlastníctvo manželov, pokiaľ nebolo súdom zrušené. Takže je jedno, koľko máte účtov a kto má na svoje meno aký účet, peniaze, ktoré boli nadobudnuté počas manželstva, patria obom, aj keď ty nezarábaš. Takže požaduj prístup aj dispozičné právo v banke ku všetkým účtom. Môže ti napr. aj narobiť dlhy, o ktorých nebudeš vedieť, ale splácať budeš povinná aj ty.
Schovávanie mobilu, netransparentné správanie by som netolerovala v manželstve. Tam je súkromie spoločné.
Iné je, keď trebárs dvaja spolu chodia.
co ja viem, nechce sa mi rozpisovat ku danym situaciam, ale podla mna taketo spravanie znaci, ze si ta nevazi, a myslim si ze je to taka povrchna narcisticka povaha s velmi plytkym empatickym citenim, neverim ze sa taky clovek zmeni, ja by som s takym nebola, nie je to povaha milujuceho muza, ktori by pre rodinu zniesol modre z neba a snazil, aby rodina bola jedno silne, bezpecne hniezdo, proste zle si si vybrala
@vroni 👍
Peniaze sú SPOLOČNÉ. A máš právo o nich vedieť. Vzchop sa a zabojuj za seba. Nie si handra.
Moja znama sa dozvedela 3 roky po rozvode, ze jej ex ma 5 rocne dieta s inou...
Tieto reci, ze co si si zobrala to mas, su nezrele a hlupe.ludia sa menia vekom, skusenostami, zivotnymi udalostami, majetkom, poziciou v praci...mohla by som pisat roman. Takze nie, nie je to tvoja chyba, ze je aky je.zmenil sa. Drzim palce zenam, ktore ti vypisuju ze bol taky aj pred svadbou, aby sa vplyvom okolnosti aj ti ich superhrdinovia nezmenili...
2.Nie, jeho spravanie nie je normalne. Ze ti lezie do mobilu, je brutal.a co sa tyka financii, tiez.chce to poriadny rozhovor, mozno budu lietat triesky.nemozes mu dat razne ultimatum, ze ak bude v tomto pokracovat, bude medzi vami koniec? Lebo takto sa zit spokojne dlho neda :(
Veľmi divne sa správa. Určite niečo tají a nedala by som mu pokoj, kým by mi neukázal mobil a účty. 1000% najdeš niečo čo sa Ti páčiť nebude a je koniec.
Tak treba hľadať problém vo vašom vzťahu , možno sa u vás niečo zmenilo , preto aj jeho správanie sa zmenilo a pohľad na veci alebo to máte od začiatku tak ?
V mojom okoli takto funguje viac parov. Zena to toleruje. Ja tomu nerozumiem. Ake pol na pol ked si na materskej alebo zarabas menej? Zivotna uroven manzelov ma byt rovnaka. Mas narok aj na polovicku rezervy. Proste sa daj zapisat ako spoludisponent na jeho uctoch. Ved si manzelka. Pokial taji vydaje nieco v tom bude.

Pozri, tvoja mama je právnička. Mohla si to napísať hned. Normálne si s ňou sadni a zdôver sa jej. Ja chápem, že sa hanbis, ale raz budeš ľutovať, že si to neurobila skôr. On moze mať niekde nemanželské dieťa a to bude po ňom aj dediť. Ty nebudeš mať takýmto štýlom nijaké úspory nikdy. Takže môžeš veľmi zle dopadnúť. Mama nech ti sľúbi, že mu nič nenaznači, ale nech ti pomôže, poradí ako sa dostať k informáciám. Z rodicaku mu neposielaj nič, to sú peniaze na dieťa! PIN do mobilu si zmeň hned a v žiadnom prípade mu ho nedaj. Nie že mavnes rukou, že nevadí, nič by tam aj tak nenašiel. Ale podľa práva, keď ty nemas nárok vedieť jeho, on tvoj naozaj nemá prečo mať. Musis vyžadovať nejaký rešpekt od neho. Pracuj na tom. Nemá ta za nič