Sme spolu 8 rokov a partnerka ma už nepriťahuje
Ahoj, mám 35 rokov a už 8 rokov mám vzťah so svojou partnerkou. Rozumieme si, máme rovnaký humor, podobné záľuby a koníčky, vieme sa navzájom počúvať a poradiť si ale.... Necítim príťažlivosť z mojej strany. Táto situácia trvá už asi rok aj pol.
Keď sme sa spoznali pred 8 rokmi nepritahovala ma, necítil som žiadnu chémiu. Ľudsky mi sadla ale úprimne som vtedy vzťah neriešil. Bol som rád že je pri mne ako fajn človek. Spoznali sme sa, ona mi bola oporou a stála vždy pri mne čím si ma získala. Potom časom sa to trochu zmenilo a spávali sme spolu. No teraz je to ešte horšie ako to bolo. Keď sa ma dotkne alebo dá pusu automaticky sa odtiahnem. Bez premýšľania. Stále ju mám rád a rozumieme si ale necítim žiadnu príťažlivosť. A najhoršie je že pri niektorých ženách z okolia cítim chémiu, iskrenie, pokiaľ sa mi niekto páči. No snažím sa ovládať. Vždy som bol vášnivý ale pri nej to tak necítim. A sám neviem či má zmysel sa doručovať k niečomu alebo skrátka ísť ďalej sám. Poraďte. Ďakujem.
@jana_eyre_2 Presne tak. Niektorí ľudia to tu očividne vôbec nepochopili. My sme sa vždy mali radi, ona mňa aj ja ju. A trúfnem si povedať že som ju ľúbil. Raz viac, raz menej. Ale ľúbil. Nikdy som ju nepodviedol, a presne ako si napísala. My sme si okrem intímnej oblasti rozumeli vo všetkom. Záujmy, voľný čas, spoločné aktivity, humor. Skrátka podľa mňa bola doteraz najlepšia partnerka akú som mal. Ale áno, mal som to riešiť skôr. V tom som urobil chybu. Nahováral som si,že sex nie je doležitý a že to bude fajn. Nie je to ale fajn, lebo aj ona aj ja cítime že takto by to byť nemalo. Bohužiaľ stalo sa. Teraz nám dám voľnosť obom aby sme mohli byť šťastní. Aj ona aj ja.
@daniel1988 Prečítala som si aj ďalšie tvoje odpovede.
Rozchod bude určite takto najlepší.
V iných krajinách, kde je polygamia, takto ostávajú muži aj s prvou ženou a pomáhajú jej naďalej. S ďalšou napr majú deti (ak s tou prvou nemajú, alebo je to prípad ako váš). Tu to takto nebýva bežné. Takže rozchod.
Mne to znie ze si bol na zaciatku velmi zranitelny. Umrela ti mama bol si nestastny a ona tam bola kamoska alebo Nova znama. Chcela ta. Ty si ju vpustil dnu k sebe. Lebo si niekoho potreboval. Vyhoval ti jej zaujem jej snaha. No nikdy si ju nechcel nevidel si ju ako zenu ktoru by si miloval, Mas ju rad ako kamarat . To nie je o chemii a intimnostiach . Ale uz nevladzes pokracovat v tom vztahu . Si jej vdacny ze ti bola oporou ked si bol na dne a si snou zo zvyku . Ved Nebolo vam spolu zle. Ty ani nevies ako si sa ocitol v tom vztahu si nerozhodny. Ona chcela vztah Tak si to skusil . Len 8 rokov je sakra dlha doba na taky experiment. Ona ta miluje nechce byt tvoja kamoska ked sa rozidete. Ty v nej cely cas vidis prave tu kamosku o ktoru nechces prist. Rozist si sa mal uz davno len si zbabely. Tymto vztahom kde nie je laska neublizujes len jej ale aj sebe. Mas ju ale rad . Ako cloveka no prave Preto by si ju mal oslobodit nech ide free prec z tvojho života nech mà sancu najst muza ktory ju bude milovat ako ženu partnerku . Nie ako ty - kamaratku. To nie je len to povrchne ze ta fyzicky nepritahuje. Len ti sadla ako clovek .
@miadi Áno, napísala si to úplne výstižne.
@daniel1988 neboj sa ju zranit a stratit rozchodom. Bude to najlepsie riesenie pre oboch. Uprimne jej povedz ako to citis. Ona to urcite aj tuši no nadej umiera posledna. Aj ked rozchod boli je to ina mensia bolest ako žit s niekym milovat ho nemilovana. Pre oboch je ten vztah len lekcia do buducnosti. Kazdy z vas si zasluzi viac . Obaja najdete co spolu neviete najst v niekom inom.
@miadi Ja viem. Už dávno som to mal riešiť. Dnes sa s ňou porozprávam. Bude to tak najlepšie pre oboch.
@daniel1988
Ťahal si kočku za nos 8 rokov, tak žiadne kamarátstvo z jej strany nečakaj. Kamošku nechal frajer po 8 rokoch vzťahu, ona žila v tom, že sa vezmú, plánovali budúcnosť a on jedného dňa prišiel domov, že ju proste neľúbi. Baba mala 33 a prišla o 8 rokov života. To čo nasledovalo bolo veľmi škaredé. Kočka sa z toho spamätávala roky. Chlapom úplne prestala veriť a uzavrela sa. Vzťahu sa bojí, bojí sa tej bolesti, keby sa niečo podobné stalo znova. Je od teba strašne nefér, že si to nesekol niekde po dvoch rokoch, ale určite je rozchod najlepšie riešenie. Normálne mám nervy na teba, sorry … 😕
@daniel1988 nikdy nechod do vztahu ked mas zle obdobie ked si zraneny ked si na dne. Lebo vtedy daju ludia skor sancu niekomu komu by normalne sancu nedali. Vztah zacinaj ked si spokojny so zivotom vyrovnany. Ked ta nikto nemusi “ zachranovat “ ked nebudes potom vo vztahu z “ vdacnosti.” 35 ste obaja este mladi mate sancu este len zazit ozajstnu vasnivu hlboku lasku. Len Musis byt viac “ vnimajuci” ked budes zacinat vztah . Aj skor ho ukoncit ked to nebude ono, Necakat na zazrak.
@daniel1988 ono sa to deje castejšie, akoby si myslel..Najst v jednom človeku vsetkych 5P
Minule ju jedna kočka pisala, zas mali užasny sex furt ho vychvalovala, len zas bol nezodpovedny a tiež mala pochybnosti ohladom buducnosti
@lenkakravcova Čiže ak by to tu bolo bežné, tak v pohodičke, našiel by si popri tej svojej dobrej aj nejakú sexicu a problém vyriešený, no nie? Až na to, že tá prvá žena má proste smolu, môže byť rada, že muž ju naďalej podopruje, ale ona už si nezasexuje, nezažije vášeň, lásku, pocit, že je pre niekoho výnimočná a príťažlivá... Fakt som rada, že nie som ženou v tých tvojich obľúbených iných krajinách.
@miadi Trefne napísané. Ďakujem pekne za komenty, vystihla si celú situáciu najpresnejšie zo všetkých komentov tu. Už sme to ukončili. Tak snáď to bolo správne rozhodnutie.
@daniel1988 dal si jej kopačky? ako sa tvarila? plakala? či už skor vycitila, že k niečomu sa schyĺuje
@daniel1988 ja mám inú otázku , toto je tvoj najdlhší vzťah alebo boli aj podobne dlhé? Preto sa pýtam či je toto len pri nej alebo to bolo po rovnakých rokoch aj v iných vzťahoch . Lebo ak si s niekym predtým bol 2-3roky tam ešte neubehol zas toľko času aby sa dvaja prestali priťahovať ale po dlhých rokoch je to asi aj normálne už musia len nejak s tým pracovať. Predstav si že sa s ňou rozides a najdes si ženu s ktorou budeš už trebárs do konca života a teda aj 30 rokov , myslíš že ta ta bude priťahovať navždy? Ak vieš že iba tu to teda zlyháva tak rozchod je asi na mieste.ale ak to tak má byt všade tak bohužiaľ museli ny sme si nového partnera hľadať každé dva roky
@karolinakr Prijala to v klude. Vedela že to medzi nami nefunguje už dlho a v kontakte zostať nechce, lebo by sa trápila.
@jessx Mal som 2 ročné vzťahy najviac. Ale tu nešlo o to že vyprchala chémia. Medzi nami chémia nebola ani na začiatku, nie z mojej strany. Takže to nebolo o tom že zrazu niečo zmizlo. A keď som v minulosti mal vzťahy chémia bola stále. Nikdy som počas vzťahu ani nepomyslel na niekoho iného. A necítil takú frustráciu z toho ako teraz, že ma to zožieralo.
@daniel1988 tak to je smutne najmä teda voči nej. Keď si to vedel tak dlho. Vidím to aj v okoli- chlapi ktorí sa ako nezadani stretavali s viacerými ženami aby si urobili nejaké porovnanie s ktorou čo ako bude 😃a vždy to bolo nasledovne : prvá sa mu pacila uplne chémia všetko len bola nevyhovujúca pre iné veci.. druha nebola na pohľad žiadna sexica ale klasická baba ktorú si v dave nikto nezapamätá ale bola sikovna mudra vedel si s ňou oredstacit budúcnosť. Vybral si druhu 😊 s prvou by si možno užíval bezhlavo by sa zamiloval a časom by to asi padlo pre veľa veci keď by sa mu už aj zunovala..s druhou mu to drží ale ja osobne by som nikdy nechcela byt v pozícii ze muž si ma vybral pre nejaké veci ale nepriťahovala som ho nejak.. vždy hovorím je neurekom ľudí ktorí sa nám pacia alebo s ktorými si rozumieme -vedeli by sme byt skoro s kazdym keby nám stačí pár kritérií. Prečo ale nehladat ďalej kým nenájdeme niekoho s kým to bude všetko? Spomedzi všetkých tých ľudí sa nájde nkekto kto bude aj šialene priťahovať a ešte si aj dokonalo vyhovovať . Teraz niekto povie ze len aby taký človek neskončil sám ktorý bude toľko preberať . No tak zostane ale aspoň nie s pocitom ze kazdy koho bude mat pri sebe mu bude chýbať niečo čo bude mat okoloidúci.
@daniel1988
@miadi ti to zhrnula uplne presne. Ty si ju nikdy nemal rad ako ženu, v podstate si využil príležitosť, aby ti pomohla, podporila ta a pod. ked ty si sa cítil na nič. Pokial by to bolo rok, dva, ok. Ale nie 8 rokov! Ta normalne obdivujem, ze si sa dokazal pretvarovať tak dlho (myslene ironicky samozrejme).
@yoxinka presne tak, mal to useknut skôr, nie to ťahať 8 rokov. Baba si možno myslela ze aj napriek "tazkemu" začiatku sa možno potom niečo zmení. Poznám vzťahy, kde aj napriek tomu, ze to boli skôr vzťahy z rozumu, potom ta chémia prišla a trvá dodnes.
No vsak ja som presne pre toto nikdy nesla do takeho vztahu, lebo viem, ze ked ma niekto nepritahuje bohužial nič s tym nespravim..mala som prikežitosti, mužov čo mi vyznali lasku, žiadali o ruku, chceli chodiť spolu, ale pre mna boli len priatelia alebo kamarati . Mala som ich rada.S jednym ma uz v byvalej praci vydavali, a brali nas za par, lebo sme boli stale spolu, ale nedalo sa im vysvetlit, že mna nepritahoval ten chlap..A toto mi kolegyna tvrdila, ze si zvyknem alebo otočim alebo neviem čo.. na tomto pripade vidiet, že neda sa to dlhodobo
Čiže za mna je si ich držat od tela, ak chcu byt kamarati - dobre, ak nie - tak nie...
Ale ked sa s nim vyspiš, tak už nieto cesty spät - ta dana osoba ta nikdy nevezme iba za kamaráta
@lienka.7 Ja som sa nepretvaroval. Mal som ju rád. Písať také kraviny že vlastne som ju využil a ona chúďa nevinné trpela pri mne. To sú také sprostosti že až. Ale dobre. Keď sme sa spoznali tisíckrát som sa jej pýtal prečo je so mnou keď vedela že nie som na tom dobre a som zraniteľný. Hovoril som jej že budem sám a nechcem vzťah ani nič. A jej reakcia bola že ona vie, a páči a jej tá moja zraniteľnosť. Čo som v tej dobe vobec nechápal a nedávalo mi to ani zmysel. Ja z nej nejdem robiť zlú ani ju neočierňujem. Vôbec nie ale ona tiež vedela s čím ide do vzťahu. Nedával som jej pištoľ k hlave. A nesluboval jej večnú lásku až za hrob a podobne. Bol som v takom stave že som ledva prežíval.
@karolinakr Tiež som v práci zažila niečo podobné. Mala som kolegu, s ktorym som si veľmi dobre rozumela, sadli sme si ako ľudia, ale úplne vo všetkom, ako moja druhá polovica. U neho iskra preskočila, u mňa nie, ale aj tak sme spolu trávili veľa času v období cca 15 rokov. Každý sme občas riešili aj niekoho iného, ale vždy sme sa zdoverovali. Vzájomne sme si nastavili veľmi vysokú latku porozumenia a súladu, ktorú sa nám s nikým iným nepodarilo dosiahnuť, ako u mňa, tak aj u neho. To, čo sme si my dvaja dávali ako ľudia, nikto iný nedosiahol. Vzájomne sme sa napĺňali, ale aj brzdili. Dodnes ja ani oon nemáme stabilný vzťah 😃
@toskanka a nejde to s nim, čo? 😂
@lienka.7 aha tak baba si môže myslieť že sa niečo zmení, muž si to myslieť nemôže..
@jana_eyre_2 Asi tak. Z niektorých komentov tu mám pocit že ide len o to že som chlap. Keby toto napísala baba tak je chúďa ale keď to napíše chlap tak je sviňa. Treba mať rovnaký meter na ľudí bez ohľadu na pohlavie. Ja si uvedomujem svoju chybu aj to že som to mal skončiť skôr, som si toho vedomý ale nič nie je jednofarebné. A vo vzťahoch 2 ľudí už vôbec nie.
@nika23t no ja to vidim skor tak, ze ked bol v ,,srackach" tak mu bola dobra, lebo ho z nich vytiahla a on z nej mozno cical energiu. A ona chuda je vecny zachranovatel, ktora z lasky k nemu stale cakala a dufala, ze si to bude vazit. Ale on ju vlastne po 8mych rokoch posle do certa, lebo sa zrazu citi vylieceny a chce si uzivat. Pre mna je takyto chlap slaboch....proste muz na spravnom mieste by konal hned a z ucty k tej osobe, ktora mu pomohla, by ju preboha nechal ist a dovolil jej, aby bola pre niekoho princeznou. Takto ju natahoval a v 35tke posle do certa, lebo sa zrazu spamatal
@karolinakr Tento rok sme sa stretli po 7 rokoch, objali sme sa, bolo to krásne, ale nič viac.
@romi0310 To čo si napísala je totálna blbosť. My sme boli vo vzťahu rovnocenní. Ona pomáhala mne a ja jej. A neraz som jej bol oporou a držal ju. Stál pri nej, chodil s ňou všade, trávil s ňou čas, takže napísať že som slaboch a ona chúďa ... Chápem že máš skreslený pohľad a teda nemáš šajnu o čom píšeš ale aj tak. A ja si nechcem užívať. Ja sa nechcem trápiť a rovnako ani ju už. To je celé. Lebo sme dospeli do bodu, kedy sa nevieme pohnúť nikam. Fin
@toskanka romantický vikend sa nekonal..škoda 😻

Ja som si vzdy myslela, ze ta “chémia” akosi moze prist casom. Takze ma prekvapuje, ze za 8 rokov sa nic take nestalo. Skor mam potom pocit, ze si stretol niekoho, pri kom to tak zrazu citis a vďaka tomu si zistil, co ti v tom vztahu chýbalo. Lebo ak by ti to chýbalo cely cas, nechce sa mi verit, ze by si to vydrzal tak dlho potláčať.
Na druhej strane, ja som si uz par vzťahmi prešla a mozem za seba povedat, ze vsetko to, co tu pises, ze ste v tom vztahu mali, je podla mna ovela dôležitejšie ako ta chémia. Lebo chémia nezachráni vztah, ak sa nebudete vediet na seba spoľahnúť, ci byt si oporou. Nikde totiz nemas tu záruku, ze pri žene, s ktorou ta chémia bude, dostanes aj to vsetko, co si mal pri tejto. A verim, ze ste mali naozaj krásny harmonicky vztah, ktori vam ini mozu len závidieť.
Ak si sa zamiloval do inej, tak nie je o com. Len aby si to potom neľutoval, ked zistis, ze ona az taka úžasná nie je..