Sme spolu 8 rokov a partnerka ma už nepriťahuje
Ahoj, mám 35 rokov a už 8 rokov mám vzťah so svojou partnerkou. Rozumieme si, máme rovnaký humor, podobné záľuby a koníčky, vieme sa navzájom počúvať a poradiť si ale.... Necítim príťažlivosť z mojej strany. Táto situácia trvá už asi rok aj pol.
Keď sme sa spoznali pred 8 rokmi nepritahovala ma, necítil som žiadnu chémiu. Ľudsky mi sadla ale úprimne som vtedy vzťah neriešil. Bol som rád že je pri mne ako fajn človek. Spoznali sme sa, ona mi bola oporou a stála vždy pri mne čím si ma získala. Potom časom sa to trochu zmenilo a spávali sme spolu. No teraz je to ešte horšie ako to bolo. Keď sa ma dotkne alebo dá pusu automaticky sa odtiahnem. Bez premýšľania. Stále ju mám rád a rozumieme si ale necítim žiadnu príťažlivosť. A najhoršie je že pri niektorých ženách z okolia cítim chémiu, iskrenie, pokiaľ sa mi niekto páči. No snažím sa ovládať. Vždy som bol vášnivý ale pri nej to tak necítim. A sám neviem či má zmysel sa doručovať k niečomu alebo skrátka ísť ďalej sám. Poraďte. Ďakujem.
@daniel1988 to tu tak býva často.. je to zrejme tým, že ženy sa vedia vcítiť skôr do role tej ženy, cítia sa zneužité.. lenže ani jedna z nás nežila vo vzťahu o ktorom píšeš, vy dvaja ste ho boli účastni a úprimne pochybujem ze to bol zlý vzťah, inak by netrval 8rokov.. ľudia tu podľa diskusii sexuálnu stránku často stávajú nad tu citovú, to som si už dávno všimla.. tak si z toho nič nerob, obaja máte pekné spoločne roky za sebou, verím že aj dosť dobrých spomienok a proste idete obaja ďalej.. niektoré ženy tu z nej podvedome urobili nejakú chuderku ktorá stratila najlepšie roky života akoby pri tebe trpela alebo čo.. ja si napríklad v mojom vzťahu omnoho viac cením to, že sme s mužom dobri priatelia a že máme mnoho spoločného ako to, aký máme život v posteli..
@jana_eyre_2
To závisí aj od skúsenosti. Ja píšem, že stratila 8 rokov života, lebo to presne povedala kamoška, ktorú frajer nechal po 8 rokoch. Ten vzťah tiež nebol zlý. Mali spolu pekný čas. Mali spoločné záujmy, bavili ich tie isté veci. Plánovali spolu budúcnosť. A zrazu jej chlap povedal, že už neľúbi 🤷♀️. A áno, ona mala presne pocit, že stratila roky života. A 1. nevie si len tak nájsť vzťah, 2. neverí chlapom, jej frajer jej neskutočne týmto ublížil 😕.
@yoxinka tak ten pocit by mala ak by sa predsa rozišli aj z dôvodu napríklad jeho nevery, nie? Alebo cojaviem že by ich zadlzil.. To, že ťa niekto prestane ľúbiť sa môže stať úplne každej z nás.. ja tiež nemôžem tvrdiť že môj muž sa nikdy nezalubi inde a mňa ľúbiť prestane, aj keď sme spolu už 19r.. alebo sa náš vzťah proste dostane do konca.. ak zanevriem na chlapov a už nikdy žiadnemu nebudem preto verit - to už bude moje rozhodnutie, za to už môj muž nebude môcť..
Ja si nemyslim ze si ju vyuzil a odkopol. Skor ty Sam si “ obet” svojej nerozhodnosti. A toho ze si Mozno nikdy nezazil dobry vztah lasku nez si ju stretol. A nevedel si rozoznat medzi milovat a mat rad. Mas ju rad no nikdy si ju nemiloval. Vztah chcela ona hoci vedela ze ty nie. Casto su pre ludi najvacsie lakadlo citovo nedostupny ludia . Chcu nieco “ nedosiahnutelne”. Uspokojil si sa stym ze si milovany . A cakal si ze casom ju budes milovat ako ona teba. Tvoj najvacsi problem v celom vztahu bola nerozhodnost. Nerozhodol si sa ze vztah chces “ ocitol si sa v nom” . A potom si sa dlho Strasne dlho nevedel dokopat vztah ukoncit, Vo vasej story jednoducho ona jej vola bola silnejsia. Ale laska sa vynutit neda. Mohla byt fantasticka partnerka a Preto to vydrzalo tak dlho. Nabuduce len Musis svoje city lepsie analizovat. A ist do vztahu len ked aj ty naozaj vztah s tou osobou chces.
@jana_eyre_2
Áno, ale tu išlo o to, že oni v podstate nemali problém. Normálne sa bavili o svadbe a tak a zrazu príde chlap s tým, že ju neľúbi. Baba v podstate nevie, čo sa v ich vzťahu stalo. On to nijako nevedel vysvetliť. Ty si možno super nad vecou, ale mňa by to teda nepotešilo a neviem, či by som to vedela riešiť len tak, že veď sme spolu mali pekný čas a teraz si každý pôjdeme svojou cestou, stáva sa 🤷♀️. A toto zrejme čaká autorovu frajerku, tak neviem, či bude tak v pohodke, ako to tu ty píšeš.
@yoxinka kde prosím ťa píšem že "bude v pohodke"? Naozaj nemám rada ak mi niekto podsúva slová ktoré som ani len nenaznacila, úplne tým manipulujes diskusiu..
píšem že mali jednoducho svoj vzťah, ktorý nejaký čas evidentne vyhovoval obom a jednému prestal.. skončil a ako sa s tým vyrovna jeho expartnerka bude na nej..
Ani nikde nepíšem že som nad vecou, len píšem čo sa všetko môže stať a nijako to človek neovplyvní, na človeku je už len potom to ako sa s tým vyrovna.. niekto sa utápa v ľútosti a niekto ide ďalej.. nič nie je správnejšie alebo nespravnejsie, to je jednoducho život.. ale áno, asi sa tu očakáva že by sa mali všetky ako osy zlietnut nad chlapa ktorý sa rozišiel so ženou a psychicky ho úplne zdeptat, nech vie "zač je toho loket".. no ja to jednoducho robiť nebudem..
@jana_eyre_2
Ale veď áno, môže sa hocičo stať atď. Ale on OD ZAČIATKU vedel, že ho nepriťahuje, nikdy ho nepriťahovala, sám to priznáva. A nechal to trvať 8 rokov!!!!! Toto je podľa mňa ten hlavný problém.
@h2 Sú ak ženy, ktoré sex veľmi nemusia ale chcú mať vzťah a muža. Aj take tu do diskusií píšu (teda ich muži sťažujú i sa na sex 1x ta mesiac, ak vôbec..). Nie je vždy všetko ideálne pre každého rovnako. Každý človek je iný. Nie každý má rovnaké predstavy o šťastí ako ty alebo ja. Nemôžeš to súdiť všeobecne, ak tých ľudí a ich potreby nepoznáš.
@yoxinka ak si čítala pozorne, mali viac období kde ho aj priťahovala, len sa to proste skončilo.. ty tu však píšeš o svojej kamarátke a dávaš to do súvisu, avšak tam zrejme išlo o úplne niečo iné a vôbec to tam nemuselo byť tým že ju nikdy nelubil, ale prestal (z rôznych dôvodov ) Tak musíš vybrať či píšeš o autorovi alebo o kamarátke, lebo nejde o tie isté osoby a osudy..
(Zhodou okolností tiež poznám ženu ktorej len tak z čistá jasna skončil dobry vzťah.. stretla potom muža kde je šťastnejšia ako predtým, co to dokazuje? Nič, je to jednoducho ina zivotna cesta)
@karolinakr To nikto z nás ani neočakával 🙂. Ale je to spojenie už na celý život.
Ak o tej chémii, tak ta bud je, od zaciatku, alebo nie je a nikdy ani nebude. Urcite sa to “nespravi” casom.
Na druhej strane….aj vzťahy, kde ta chémia kedysi existovala, mozu otupiet a rovnako nemusia. Na konci je vzdy ten charakter cloveka, ci dokazu zit v harmónii.
Takze akokolvek a ktokoľvek….ci s chémiou, ci bez, kazdy vztah sa casom dostane do tejto roviny. Myslim, ze sa po rokoch nic nezmení, ak by ste sa rozišli a nasiel by si si novy vztah, len si zopakujes este raz to iste aj s tou chémiou 😁 A moze to vystreliť aj horsie….chémia bude a ta ked po rokoch vyprchá, tak budes mat vedla seba neznesiteľnú zenu 😁
Rozprávali sme sa. Bolí ju to a rovnako aj mňa. Strávili sme spolu 8 rokov a dovolím si tvrdiť že pekných rokov keď nerátam intimitu. Ona tvrdí to isté. Moja chyba bola že som išiel do vzťahu v čase zúfalstva keď som bol zranený a ubolený a áno mal som to ukončiť dávno. Ale nechcel som ju stratiť, rovnako ani ona mňa. Proste sa stalo čo sa stalo. Napriek tomuto celému si myslím že čas ktorý sme spolu strávili zbytočný nebol. Práve naopak. Dali sme si veľa navzájom. Jeden druhému sme pomohli vyrásť vo vela veciach a byť si oporou. Naučili sme sa od seba kopec. A za to som vďačný.
@daniel1988 Ono v podstate nebola strata casu ani pre nu kedze nemoze mat deti nie je to Akoby stebou prezila cele svoje reprodukcne roky chcela deti rodinu a koli tebe sa k tomu casovo nedopracovala. Takto mà sancu najst muza trebars co uz deti mà (rozvedeneho ci vdovca) alebo nechce alebo bude chciet adopciu. Bude mat viac jasno aj ona co od buduceho vztahu chce a co nechce. Ak sa pouci nebude tlačit do vztahu chlapa ktory ju nechce, v tomto bude hladat opak teba. Chlapa co jej da od zaciatku najavo ze ho pritahuje ze ju chce ze tie pocity budu vzajomne. A ty asi budes hladat u novej partnerky podobne kvality ktore si ocenoval u nej ale das si viac pozor aby tam nechybalo to podstatne. Nikto z vas nie je “ zly.” Len ste sa k sebe hodili .. ale bez lasky so vsetkym co k nej patri, ste boli len dobri spolubyvajuci. A to nestaci ani jednemu z vas .
@miadi Hej. Už asi obaja budeme si všímať to čo nám chýbalo. Ja som vždy tvrdil že chémia je druhoradá a nie je podstatná. Teraz už viem,že ked to neiskrí na začiatku nebude to ani po čase. A že iskra preskočiť musí. Ideálne by bolo aby sedel aj charakter aj fyzično heh 🙂
@charliee1980 chemia nemusi nikdy vyprchat. Nejde tu len o tu fyzicku ale aj emocionalnu. Ona nebola zena ktoru miloval bola zena ktoru mal len rad. Spolocnost. Kamaratka. Ked najde zenu ktoru bude milovat tak ho neodradi ani ked priberie 25kg ani ked uvidi ako jej vychadza hlavicka ich dietata z tela. Ktoru bude chciet Aj ked uz telo nebude mat fyzicke potreby. Ktora bude prenho specialna jedina. Bez ktorej si nebude vediet predstavit život . Nie koli potrebe ale koli volbe. A moze mat vacsie “chyby” ako Tato zena no aj tak by ju nevymenil ..,dalsi vztah nemusi vobec dopadnut rovnako. Lepsie “stratit” 8 rokov vo vztahu s muzom co ju nikdy nemiloval ako snim prezit cely zivot lebo Ved “ chemia vyprcha” a nikdy nezažit opetovane city . Niekomu staci malo a potom sa cuduje ked je neskoro . Kto chce viac sa neuspokoji s hocicim a najde “ viac .”
@miadi Pravda. Ked som mal 2 ročný vzťah partnerka tiež nebola stále rovnaká, raz pribrala potom schudla ale tá chémia tam fungovala tak či tak. Lebo.... proste to bola ona. A bol som do nej zbláznený bezhlavo.
@daniel1988 bol si do nej zbláznený bezhlavo , bola tam chémia ,prečo teda len dva roky ? Čo sa potom stalo ?
@subartic Povahy sme mali rôzne. Chceli sme odlišné veci. Ja som skôr rodinný typ, ona riešila len zábavu, dobrodružný život chcela a tak. Preto aj stále píšem,že s touto mojou súčasnou, teda teraz už bývalou sme boli na jednej vlne ale žial neklapala chémia. Ešte som nezažil vzťah kde by klapalo oboje. Aj jedna stránka aj druhá. Vždy tam niečo chýbalo.
@daniel1988 ale toto neni tvoja foto, že? to si stiahol odniekial?
@karolinakr Nestiahol. Je moja. Stará asi rok ale moja.
@daniel1988 napriek tomu si s nou išiel do vzťahu , ked si vedel že má úplne iné priority ako ty ? prečo ?
@subartic 🙂 pretože mi imponovala svojou spontánnosťou, tým že sa na nič nehrala. Mala umelecké vlohy ako aj ja. A skrátka vtedy som si nehovoril že hladam celoživotnu partnerku. Bol som mladý, blbý ešte. Túžil som po láske a ona mi učarovala. Samozrejme,že dnes človek premýšla inak s rozumom čo má ako kedysi.
Poznám to 🙂 ukončí to nech skôr než budete mať deti... nech sa ani jeden z vás netrápi a má čas nájsť ešte lásku svojho života . Potom už bude ťažko toto riešiť 🙂
@sonicka96 Už sa stalo.
@sonicka96 Len mi volala že sa chce stretnúť buduci týždeň aby sme si odovzdali veci a toho sa obávam trochu. Aby to zase neprešlo niekde inde .... A nedomotalo sa to.
@daniel1988 mozes najst taku kde nebude chybat nic len Musis lepsie selektovat. Na svete je niekolko billion zien. Ta povrchna fyzicka chemia tu ludia citia hnet za par sekund minut - ak tam je . Pritazlivost . Magnetizmus. Bud tam je alebo nie je . A potom uz len spoznavat odhadnut charakter pocas randenia .
@daniel1988 kiež by to bolo také "ľahké" u všetkých 🙂👍 .... Treba si stať za svojím nech sa stane čokoľvek
Vy ste spolu nezili v jednej domacnosti? Ci hnet odisla? Ked si chce veci odovzdat. Zas ta tvoja nerozhodnost. Bojis sa ze sa to zamota staci ked ona bude chciet? Ved nechces nemilujes koniec 8r sa to dost dlho tahalo nedavaj jej uz zbytocne nadeje.
@daniel1988 napriek tomu , že si príťažlivý muž , chodíš do vzťahov ako do obchodu, najprv ti imponuje spntánosť, ale nehľadáš životnú partnerku , potom najdeš ženu s ktorou si hlboko rozumieš ale od začiatku vieš že ta nepritahuje.
Ideálne vzťahy naplnené sexom , chémiou a dlhodobým porozumením je v podstate ilúzia ktorú poskytujú červené knižnice. Každý vzťah prechádza krízou , peknými aj nepeknými obdobiami , je nutné sa opakovane zamilovávať do toho istého človeka, vtedy sa ukáže sila toho vzťahu a tá nie je založená na žiadnej chémii. Veľmi veľa vzťahov začalo na úžasnej chémii a skončilo katastrofálne, mnoho žien sa sťažuje že sa brali zamilovaní , že sexovali kade tade a teraz o ňu muž takmer nezakopne, nekomunikuje a žije si svoj život, rovnaké sťažnosti počuješ aj zo strany mužov.

@daniel1988
OK, kočka s tebou začala vzťah z blbých dôvodov. Zrejme jej imponovalo, že ťa “zachraňuje”. To tiež nie je dobré, lebo časom z toho vedia byť problémy. Ale aj tak, ťahať to 8 rokov??? Zase neverím, že si bol mimo tak dlho. Preto píšem, keby si to uťal skôr, tak ok. Ale 8 rokov je šialená doba, keď jeden vie, že druhý mu je skôr kamoš ako partner.