icon

Som zamilovaná do moslima

3. mar 2022

ahojky, zamilovala som sa do moslima, zatiaľ ešte spolu oficiálne nechodíme ale máme medzi sebou veľmi blízky vzťah. Keď som to povedala okoliu všetci ma zato odsúdili, že nech si s ním dám pokoj, že nebudem šťastná a podobne. Je tu niekto kto mal vzťah s moslimom? Ako to dopadlo? Oľutovali ste to niekedy? Najlepšie keby sa tu našla žienka kresťanka-katolíčka zaujímalo by ma akú reakciu mali jej známy veriaci a či niekedy sa s tým "zmierili". A ešte jedna vec všetci mi hovoria, že ma bude týrať keď s ním ostanem, no pre mňa to je kúsok prehrotený názor máte aj s tým nejaké skúsenosti? Zatiaľ ako chlap mi príde veľmi láskavý, milý, zaujíma sa o mňa, všímavý... jednoducho žiadne náznaky, žeby bol tyran ale odkedy som to povedala okoliu tak sa celkom bojím...

katka533
6. mar 2022

Moj manzel je z turecka a mame dve deti. Pravidelne chodime do turecka, poznam celu jeho rodinu a nikto fanatik nie je. Nie som mu podriadená, nepresvieca ma na islam, moja svokra dokonca chcela.ist pozriet do kostola, pretoze ich to.zaujima..nikto s krestanstvom nema problem. Slavime vianoce, velku noc a manzel s tym problem nema. A dokonca moja svokra nema rada celozahalene zeny. Ani take, ze majetok je len jeho alebo podobne debiliny nie je pravda. Beru nas ako rovnocennych, ako na slovensku..turkyne z muzovej rodiny normalne pracuju, nemusia byt doma..akurat zeny ,ktorych muzi vela zarabaju,nechodia.

sono2
6. mar 2022

@lenkakravcova prosím prestaň. To isté môžme povedať o tvoje viere, že nám neni Ježiš žiadny mesiaš. Toto hlásanie patrí do islamskej krajiny nie tu.
Podľa nášho je to úplne opačne rovnako.
Podľa nás ty nepôjdeš do neba. Ale nebudem ti Toto vnucovať/presviedčať ťa/zdôraznovať, myslím, že to robíš už tretí príspevok po sebe.
Ono je presne toto, že vaša viera sa snaží ovplyvniť. Ja celkom nechápem, prečo si toto nepresadzujete vo vašich krajinách, ale tu sa snažíte ľudí meniť. Lebo toto je vaším cieľom

lenkakravcova
6. mar 2022

@sono2 Mojou krajinou je Slovensko. 🙂

sono2
6. mar 2022

@lenkakravcova a k tým pannam si nereagovala, myslím, že píšeš, len to, čo sa tebe hodí

sono2
6. mar 2022

@lenkakravcova a hlásať tu islam

lenkakravcova
6. mar 2022

@sono2 Jaaj, som to vynechala. Ospravedlňujem sa. Šla som k PC aby som to rozpísala a neposlala som to. Napíšem poobede. Bude to dlhšie. 🙂

0silvia0
6. mar 2022

@lenkakravcova vyznavaj svoju vieru, hlasaj svoju vieru aj tam kde sa ta nepytaju. Len jedno sa nauc. Pri hlasani svojej viery nepis, ze ina viera klame, zavadza (vymyslena trojica, modlosluzba), ale respektuj ine pohlady. Lebo toto co robis je presne to, co sa deje medzi ludmi ineho nabozenstva, etnika, narodnosti. Zbytocne konflikty, zbytocne nadradzovanie inej viery. Toto dobre vztahy nerobi.

sono2
Autor odpoveď zmazal
lenkakravcova
6. mar 2022

@sono2
Tak to je skôr pokrytec. Muži majú povinnosť živiť ženy, zakotvené v Koráne. Kľudne mu to môže ona vyhodiť na oči:

4:34 Muži sú povinní starať sa o ženy za to, že Boh uprednostnil jedných pred druhými i za to, čo míňajú zo svojich majetkov. Korán

Posol Boží povedal: "Najlepší dinár, ktorý človek minie, je ten, ktorý minie na svoju rodinu, ten, ktorý minie na svoje jazdecké zviera na Božej ceste, a ten, ktorý minie na svojich spoločníkov na Božej ceste." (Zdroj: Al-Adab Al-Mufrad 748, Sahih (Al-Albani), https://sunnah.com/adab:748)

Posol Boží (ﷺ) povedal: Najlepší z vás sú tí, ktorí sa najlepšie správajú k svojím manželkám, a ja som najlepší k svojim manželkám.. (Zdroj: Jami` at-Tirmidhi 3895, Sahih (Darussalam), https://sunnah.com/tirmidhi:3895)

Môžeš si to aj overiť, sú tam linky na sunnah.

Co sa týka pomsty:
2:280. Ak by bol niekto v tiesni, tak počkajte, až príde úľava. A ak niečo dobrovoľne odpustíte,
je to lepšie pre vás, keby ste len vedeli. Korán

Posol Boží (ﷺ) nikdy neudrel do ničoho rukou: ani sluhu, ani ženu, ale samozrejme vždy bojoval vo veci Božej. Nikdy sa nikomu nepomstil za krivdu, ktorá sa mu stala, ale, samozrejme vždy vymáhal odplatu pre dobro Alláha v prípade, že by boli porušené Jeho príkazy o nezákonných činoch. (Zdroj: Riyad as-Salihin 643, Muslim, https://sunnah.com/riyadussalihin:643)

lasoli
6. mar 2022

@sono2 v korane je stale oko za oko,zub za zub,

sono2
Autor odpoveď zmazal
sono2
Autor odpoveď zmazal
maria200981
6. mar 2022

@katka533 uplne ako ja

vevesh
6. mar 2022

@andreanova tvoje priklady su super ukazkou ako v anglicku (ne)funguje pravo- kazdy si robi co chce, ako chce a vsetci maju vsetko na haku😀😀😀necudo, ze si chcu niektori zaviest sariu, ktoru ani v "domacich statoch" neuplatnuju.
Len par veci k tomu:
- nikde nedostanes obcianstvo len preto, ze dieta ma obcianstvo
- ako nahle porodis dieta v zahranici, spadas pod pravnu sustavu zahranicia (ci je to anglicko, nemecko, maroko, irak alebo uae) a je jedno akeho obcianstva si ty, dieta, otec dietata.... (i ked v domacich krajinach sa nahrava domacim obcanom cize na slovensku ma lepsie karty slovenka, v emiratoch arab )
- v niektorych moslimskych statoch je povolena len jedna manzelka (ano, dobre si citala)- ale v anglicku si mozu aj harem urobit (alebo doniest...)
- a take iste problemy ako s moslimami, mas aj s anglicanom, nemcom a inymi narodnostami, dokonca aj medzi katolikom a evanjelikom. Len povedzme si, taketo problemy sa normalne vo vztahoch neocakavaju a ked ide o moslima, tak si to ludia extra zapametaju....

lenkakravcova
6. mar 2022

@sono2 V tom prípade vidíš, že sa neriadia tým, čo sa píše v Koráne a hádisoch. Vyššie som ti uviedla, ako je to správne podľa islamu.

Čo sa týka tých panien (ktoré nebudú ľuďmi ani bytosťami so slobodnou vôľou): V islame je raj definovaný ako kompletné dobro pre človeka. Plnosť všetkých plností. Nie len psychických, ale aj fyzických. Boli sme stvorení ako fyzicko-duchovné bytosti: telo+duša, a takí budeme aj v raji. Až na to, že tamojšie telá nestarnú, sú inej štruktúry a nepotrebujú vylučovať atď (ľudské pozemské metabolické potreby). Keďže v raji ide o plnosť aj duchovného aj fyzického dobra, bude tam o nás postarané v každom ohľade.

Boh prisľúbil veriacim:
3:15 Povedz: „Mám vám hovoriť o niečom lepšom než to? Tí, ktorí boli bohabojní, majú u Pána svojho záhrady, pod ktorými tečú rieky, v ktorých budú naveky, a majú očistené družky a spokojnosť pochádzajúcu od Boha“. A Boh dobre vidí tých, ktorí sú Mu odovzdaní,

44: 51-57 Bohabojní budú na mieste bezpečnom. V záhradách a pri prameňoch čistej vody. Obliekať si budú odev z jemného hodvábu a z hodvábu hrubého, oproti sebe budú. Takto to bude a oženíme ich s pannami okatými. Budú v nej žiadať o každý druh ovocia, v bezpečí budú. Neokúsia v nej smrť, iba smrť prvú. Ochráni ich pred trápením pekla, Dobrodenie od Pána tvojho to bude. To je tá výhra obrovská.

56:11-26. Tí budú priblížení, V záhradách blaženosti, Skupina z tých prvých, A malý počet z tých posledných, Na lôžkach vypletených, Na ktorých budú opretí oproti sebe, Budú medzi nimi kolovať chlapci veční, S pohármi a džbánmi a pohárom s čírym nápojom, Nebude ich hlava z neho bolieť a ani nebudú opojení, A ovocie aké si len vyberú, A mäso vtáčie z toho, po čom zatúžia, A panny okaté, Podobné perlám uchovaným, Ako odmena za to, čo konali. Nebudú v nich počuť plané reči a ani nič, čo by im ako hriech bolo vyčítané, Iba slová: „Mier, mier“.

dahliaa
6. mar 2022

Mám manžela muslima z Uzbekistánu. Jsme spolu 11 let a máme 2 děti. Manžel je praktikující muslim - modlí se, drží půst, chodí do mešity.. Nikdy mě netýral, nepije alkohol, není mi nevěrný, věnuje se rodině... Tyhle všeobecné řeči, které ti říká okolí bych vůbec nebrala vážně. Na dobrého ale i špatného člověka můžeš narazit všude.

dahliaa
6. mar 2022

@cocolino234 Jako že je důkaz lásky to, že by jeden opustí svou víru, Boha kvůli ženské/chlapovi? To myslíš vážně?

chellina
6. mar 2022

@lenkakravcova a v islame a korane sa aj odporuca sudit ateistov alebo ludi ineho vyznania ? Na to ma aky nazor ? 🙂

lenkakravcova
6. mar 2022

@chellina Dáva sa nám za povinnosť šíriť islam a privádzať ľudí k pravde. Nie odsudzovať ľudí. Ak si všimneš moje komentáre, tak neodsudzujem konkrétnych ľudí, tu teraz napr v diskusii, ale iba ich teórie, ktorým veria - nemôžem pritakať názorom, ktoré nie sú založené na pravde.

chellina
6. mar 2022

@lenkakravcova ale to je tvoja pravda, každý máme svoju. Mala by som ťa teraz odsúdiť za to že mám iný názor a nezhoduješ sa s ním ? Takže islam odporúča súdiť všetkých čo majú iný názor ale nie jednotlivcov ano ? Nezabudaj. Súdiš budeš súdená. Tak to je. Nikomu neprislúcha súdiť iného... môžes mať akéhokoľvek boha, môžeš mať akúkoľvek vieru ale každého presviedčať o svojej jedinej pravde nemôžeš. Neviem ktorý boh to odporúča...

lasoli
6. mar 2022

@lenkakravcova ale neodpovedala si pre @sono 2 ci plati stale oko za oko,zub za zub,zasa si si vybrala len to,co vyhovuje tebe.A podstatu si zamlcala.Cize ako to je ?

mircalla
6. mar 2022

Odporucam si precitat skutocne pribehy https://www.martinus.sk/?uItem=191072

lenkakravcova
6. mar 2022

@lasoli Napísala som výrok z Koránu a Sunny, ktorý na to platí. Pozri vyššie.

lenkakravcova
6. mar 2022

@chellina Čítaj ešte raz co som napísala. V kľude. Nádych výdych:
Islam neodsudzujem ľudí. Iba teórie, ktoré nie sú pravdivé a vyzýva k pravde.

Islam neodsudzujem ľudí. Iba teórie, ktoré nie sú pravdivé a vyzýva k pravde.

Môžeš si to ešte pár krát prečítať. Možno pochopíš časom.
Nemám nič proti tebe ako človeku, ani proti žiadnym kresťanom ci ateistom. Nie som tu na to, aby som vás dotlacila do neba. Kto nechce, nechce. Máme slobodnú vôľu. Každý z nás.

sono2
6. mar 2022

@lasoli s tými pannami to je tiež úplne ináč napísané. Ja to poznám v znení mužov riadnych islamistov a to isté mi potvrdil internet.
Ona píše nejaké rúškom zahalené riadky hádam aby nás presvedčila.
A tí muži? Prečo najprv nepovedia ženám áno? Budeme manželia ale toto ťa čaká, toto ja budem robiť, s deťmi, s dievčatami, a že viac žien je OK
Žiadna by si ho nezobrala. Ja fakt neviem na čo oni naše ženy motajú a že bez dcéry neodpíšeš je hlúposť? Prečo by hlúposť propagovali točili o tom film?

chellina
6. mar 2022

@lenkakravcova stále si ideš len to svoje, stále tu vkladáš nejaké citáty. Skutočne šťastný a spokojný človek by nepresviedčal neustále na modrom koníku všetkých o svojej jedinej pravde, vysmievala si iné náboženstvá, iné prístupy, jediné čo je dôležité je žiť najlepšie ako to človek dokáže bez toho aby súdil životy iných a miešal sa do života ostatných. Ja nechodím ani do kostola, ani nemám deti pokrstené a nemôžem tvrdiť že to je jediná správna cesta a všetci by sa mali na ňu podujať lebo ja to tak vidím správne. Ži a nechaj žiť. Je to tvoja pravda, každý má tú svoju . Mala by si popremýšľať nad tým čo ti chýba keď musíš toľko času tráviť na koníku vkladaním citátov a presviedčaním všetkých o tom že len islam je jediná správna cesta a ak sa niekto rozhodne pre inú tak je to nesprávne

lenkakravcova
6. mar 2022

@chellina Nechýba mi nič. 🙂 mám kopu času a považujem za správne ľudí učiť, tak ho na to využívam (tak ako niekto iný napr na sledovanie seriálov, alebo čítanie fb, instagramu..). Mier s Tebou.

lenkakravcova
6. mar 2022

@sono2 Dala som ti priamo citácie z Koránu o tom. Ver si čomu chceš, ale dala som ti priamo zdroj k téme, ktorú si žiadala. Neviem z akého zdroja čerpáš ty.

dahliaa
6. mar 2022

@sono2 Mohla bys mi zde napsat, co poznáš o pannách v ráji od mužov riadnych islamistov? To mě opravdu velmi zajímá. (Také jsem muslimka)

sono2
Autor odpoveď zmazal