icon

Stratila sa iskra v manželstve: Čo robiť?

18. máj 2024

Ahojte, je tu niekto, kto nieco podobne zazil? Ja sa idem zblaznit. S manzelom sme spolu 4,5roka, z toho 2 roky manzelia, deti nemame. No posledny pol rok zacinam pochybovat, ci to bolo spravne, ci to nebolo velmi skoro, ci je to naozaj to co chcem do konca zivota. Mame 30 a 27 rokov. Manzel je ku mne dobry, stara sa, proste ma vsetko co by mal mat, ale ja mam aj tak pochybnosti, co ide ruka v ruke s tym, ze ma prestal pritahovat. Casto myslim nato, ze by bol zivot lahsi keby sme neboli svoji. Desi ma ked si uvedomim, ze som vydata a nemozem len tak odist. A desi ma to, ze mam taketo myslienky po 2 rokoch manzelstva, ked mame este cely zivot pred sebou. Myslim, ze zato moze aj to, ze som sa zacala vo vztahu nudit. Robime stale to iste dookola, jemu to 100% vyhovuje, no ja potrebujem este zit. Cestovat, objavovat, spoznavat… proste zit. Mam pocit, ze on je uvazneny dochodca v mladom tele, a to je asi to preco ma aj prestal pritahovat. Samozrejme, ze som sa s nim rozpravala o tom, ze sa nudim, no je odpoved nato je vzdy, ze ako sa mozem nudit, ved co by za nas zivot dali iny ludia. Ma pravdu, zijeme si pekne, zarabame, mame pekny byt, no ja si nie som ista ci to tak teraz citim. Chcela by som cestovat, no on je domased, ak niekam ideme, tak ho musim aspon mesiac prehovarat, vsetko zariadit do posledneho detailu… chyba mi v zivote proste nejaka iskra, zabava… elan… proste nieco

Strana
z2
kp7333
18. máj 2024

Zamilovanost vo vztahu odchadza po cca 2 rokoch, potom zvacsa padnu ruzove okuliare a clovek vnima partnera inou optikou. Ak zamilovanost presla do hlbsieho vztahu - lasky, clovek je ochotny partnerovi jeho nedostatky odpustit, lebo ho ako celok miluje aj s nimi. Ak vsak laska nenastupi, vztah upada a dochadza k rozchodu. Vy ste sa brali pomerne mladi, po kratkej znamosti, este vo faze zamilovanosti. Teraz nastala druha faza a je len na vas, ci vzajomne rozdiely prekonate alebo sa stanu neprekonatelnou prekazkou a vy sa rozidete. Kazdopadne hovor s partnerom o svojich pocitoch a obavach a skuste najst spolocny kompromis. Ak sa vam nepodari obnovit vzajomnu pritazlivost, posunut vztah na dalsi level, asi nema zmysel pokracovat. Treba si vsak uvedomit, ze kazdy vztah prechadza roznymi fazami, obcas treba zabojovat, najma ked uz su deti.

domkakvet
18. máj 2024

Na manzelstvo si este nevyspela, aj ked dospela uz si. Skus sa dohodnut s tvojim manzelom, ako casto si budete robit vylety a take ktore budete realizovat spolocne.

maxalla
18. máj 2024

necitala som ostatne komentare, ale autorka, ak chces cestovat, objavovat, spoznavat, tak cestuj, objavuj a spoznavaj. Manzelstvo nie je choroba a ani to neznamena, ze kvoli manzelstvu musite robit vsetko len spolu.

daniela1911
18. máj 2024

@maxalla súhlasim. Cestuj a realizuj sa, deti nemáte, nie si pripútaná na nejaké miesto alebo čas. Manžel to určite pochopí a podporí ťa, ak ťa miluje. Veď nejde o nič zle. Ideálne ak by si našla nejakú kamosku s rovnakým záujmom. Budete si s mužom možno vzácnejší a zároveň odídeš z bubliny a budeš vidieť z iného pohladu zhodnotiť vašu situáciu.

liduska12
18. máj 2024

No ak mas pochybnosti, ze pri detoch sa prehlbia myslienky na rozvod, tak to ti len mozem potvrdit, ze urcite sa ti prehlbia. Dokonca ta mozu zacat zozierat vycitky, ze si nielen znicila (alebo nicis) zivot sebe, ale aj tomu malickemu stvoreniu, ktore si priviedla na svet. Jasne, su pripady, kedy zeny neplanovane otehotnu a situacia je ina. Ty vsak si vydata a to, ze budete mat spolu dieta/deti je vysoko pravdepodobne. Kazdopadne, urcite by som tuto situaciu nejak vyriesila este pred detmi, lebo materstvo je extremne narocne a problemy zvycajne len prehlbia skrz vsetku tu vycerpanost a unavu. Mas aj ine moznosti ako rozvod, manzelska poradna alebo absolutna zmena postoja voci manzelovi. Ja napr kym som mala deti som brala svojho muza ako lasku mojho zivota, milovala som ho celym srdcom a absolutne nic mi na nom nevadilo. Zivot ale neni linearny a veci aj city sa obcas menia….

denithestrange1993
19. máj 2024

Neda sa urobit nejaky kompromis? Ty by si chcela bohvieake cestovanie a on na to nie je a co tak najst si nejaku zalubu? Ist na miestne akcie, na ochutnavku vina, bowling, prechadzku do lesa, raz rocne mozno nejaka zaujimavejsia dovolenka. Zivot je o tych malickostiach,ktore denne zazivame. Ono uvedom si,ze nikdy nestretnes niekoho kto by ti na 100 % sedol,vzdy tam bude nejake ale. Tak ked je len toto problem tak to skuste spolu nejako poriesit. Ked predsa len chce sediet doma tak kludne ty sa vydaj na turistiku,sport,nikde nie je napisane ze ako manzelia mate byt siamske dvojicky co robia vsetko spolu.

jana_eyre_2
19. máj 2024

Mala by si sa s ním porozprávať uprimnejsie.. nie že sa nudíš, ale úprimne ako to cítiš, že jednoducho ako na teba vplyva to, že sa mu nikam nechce ísť a kam to až môže vyústiť.. (rozchod) jednoducho pomenovať mu ako to vidíš..

Ono v partnerskom vzťahu treba robiť kompromisy, najmä ak ide o ľudí čo majú iné záujmy.. lenže z toho čo píšeš mám dojem že muž očakáva že sa bude všetko prispôsobovať len jemu.. on je domased, tak teraz máte sedieť doma lebo "čo by za to iní dali"? To je aká hlúposť.. prečo by to malo byť len po jeho a nie po tvojom? Úprimne, mňa by vystrelo s človekom čo nikam nechce ísť, ja neznášam byť doma, našťastie mám ale muža čo to neznáša tiež a tak stále vymyslíme nejaký program..

Nemyslím že by ste sa mali hneď rozísť, ale dohodnúť si jasné pravidlá.. tak ako on túži byť doma, tak nech je rozdelený týždeň na dni ktoré patria tvojim rozhodnutiam a dní, ktoré patria jeho rozhodnutiam..

Čiže napr pondelok, utorok - ste po práci doma, streda, štvrtok idete po práci sa prejsť, či na bike, alebo pôjdete do kina, či čokoľvek čo vymyslis, v piatok - doma, sobota - celodenný výlet, nedeľa - doma.. alebo rozdeliť to na týždne - dva víkendy máte plány, dva víkendy doma.. (na väčšie cestovanie tiež naplánovať viac týždňov)

Vzťah treba vždy podľa mňa takto udržovať, aby ste sa mali o čom baviť, čo plánovať.. aspon by som to najprv vyskúšala či ma v mojom ponímaní vďaka tomu znova začne priťahovať.. ak toto nevyjde, bohužiaľ bude koniec..

liliana8
19. máj 2024

Vies, ono je to aj tym, ze nemate momentalne vazne problemy (zdravotne, v rodine, existencne). Keby ste mali, tak sa mozno prejavia zase jeho kvality, na ktore sa teraz nezameriavas a mozno by si ho vtedy nedala za nic na svete.

tttbb
19. máj 2024

Ved cestovat a zit mozes aj sama, alebo s kamoskou. Rozvadzat sa preto, lebo necestuje ked inak vam vztah funguje? Vela stastia..

sisska96
19. máj 2024

@doriiis manželstvo po 2,5 roka nie je vôbec skoro, tak akurát. Ja som tiež nečakala 10 rokov na svadbu

karolinakr
19. máj 2024

musite všetko robit s manželom spolu? na cestovanie a koničky nejaku partiu kamaratiek?
ked ti bude zakazovat chodit von, to bude zle
ale pokiaĺ môžeš, nemusite vsetko spolu robit

evelin1002
19. máj 2024

A co si citila pred svadbou? Vahala si? Vzala si si ho len preto ze to ocakaval po zasnubach? Ja som raz mala taky vztah, kde som nevedela ako z neho von, ale na druhej strane som mala velke pochybnosti keby ze sa mam za neho vydat, nastastie osud to zariadil ze sme sa rozišli, aj ked som nad rozchodom dlho premyslala a skor som ho nechcela ako chcela ale po rokoch som pri manzelovi nemala vôbec take pochybnosti pred svadbou, prislo mi to celé prirodzene, uz mame 2 male deti, vztah sa sice zmenil, nemame na seba tolko casu, ale stale mi nase manzelstvo pride prirodzene a to sme si uz prešli naozaj tazkymi skuskami

pbra40
19. máj 2024

Odist, nerozvadzat sa. Odist byvat do ineho bytu, plnit si sny. A bud sa tebe rozsvieti, ze ten tvoj manzel nie je az taky zly, alebo aj nemu, ze o teba nechce prist. Parovy terapeut je tiez dobry napad. Najdolezitejsie je ist teraz od seba, nebyvat spolu. A o par mesiacov uvidite, ci smer rozvod alebo to este date

barbie00
19. máj 2024

Čo tak nájsť si nejakú kamarátku na aktivity, ktoré ti chýbajú ? Ak vám to v iných sférach klape a nevytratila sa iskra tak náplň tieto svoje potreby s niekým iným. A nemusí to byť chlap. Ak ťa baví turistika, výlety, koncerty to všetko môžeš zažiť s kamoškou zatiaľ čo chlap bude mať doma papucovu kultúru. Aj vlk bude sýty, aj ovca celá.

zabka79
21. máj 2024

To sa stava, clovek si nevazi co ma , berie to ako samozrejmost kym nespozna manipulatora alebo agresora a urobi si s nim deti. To nuda nebude. Ja spätne porovnavam partnerov a veru mala som to podobne. Ti dobri boli nudni. Nechcela som ich. Dnes by som ich vysoko ocenila. Dufam ze este takeho " nudneho" stretnem 😀

kubo654
21. máj 2024

Najdi si animatora v grecku

stanulienkat
21. máj 2024

@kubo654 😂😂 vraj v Egypte su lepsi. Vedia robit z uterakov labute.😂

drahomirrra
21. máj 2024

@stanulienkat Usi 😀 😀 Bože, už som aj zabudla na túto kauzičku.

hara_vara
21. máj 2024

@zmrzlinka2021 veľmi múdra veta
súhlasím 👍

margotka17
26. máj 2024

@maxalla presne tak. Mám vydatú kamošky a keď jej poviem, že príď na víkend, jej odpoveď je, že jej manžel nemá chuť ísť niekam, on je tiež domased. Vravím jej, že príď sama a ona, že veď sme manželia, ja chcem ísť s ním. Tak sedia stále doma pri telke v bytovke. Moja sestra bola sama s deťmi cez cestovku pri mori, manžel nechcel ísť. Bol doma a chodil do práce teda.

maxalla
26. máj 2024

@margotka17 taky zivot by ma ozaj nebavil, byt stale nalepena na muzovi.

Strana
z2