icon

Stretávam sa s mužom, ktorý je obézny. Vadí mi to

29. apr 2022

Stretávam sa s jedným 30 ročným mužom, zo všetkých tých, ktorých som za svoj život stretla je tento muž s ktorým si naozaj rozumiem. Spĺňa moje predpoklady. Mame si vždy čo povedať a ladíme si aj povahou, zdieľame rovnaké názory, proste paráda. Je tu ale jedna vec, ktorá ma veľmi skre. Jeho obezita, jeho príliš veľká obezita. Možno si pomyslíte, že som nejaká po vrchná puchra ale nie som. Sama nemám 90-60-90, ale jeho nadváha je až príliš a žiaľ nemôžem sa kvôli tomu posunúť... Sama sa snazim žiť co najzdravšie, zdravo sa snazim stravovať a tým že pol dna v práci pre sedím zapojila som aj pohyb do svojho života. Teraz prosím o radu ako vyriešiť môj problém, ako človeka sa ho nechcem vzdať ale zároveň viem ze také fyzicno ake momentálne teraz ma, ma nepritahuje a ani nikdy nebude. Mrzí ma, ze konečne ked som našla niekoho akeho som chcela tak just sa stane niečo také to. Mám mu to povedať? Nechcem ho zraniť alebo uraziť ale zaroven ho nechcem ani naťahovať alebo namotavat, to sa nerobi. Myslíte ze by postavu začal riešiť? Ide tu hlavne o zdravie a jemu by naozaj tych 20kg schudnúť pomohlo.

katetuc
29. apr 2022

@zoro9836 ale to všetko môžu zisťovať spolu. Ak sa on bude cítiť zle, pochybujem, že ho bude nútiť. A môže sa stať aj taká “sranda”, že ich to zblizi a nakoniec to autorke prekážať ani nebude 😅 život vie byť zvláštny 😁 my sme s mužom obaja aktívny ľudia, ale on je ten čo rýchlo priberá a ja som ten kostitras. Vieme sa navzájom vyhecovať ale aj každý zvlášť, no nikdy sme sa tým nejak extra nezaoberali. Možno k takému “zladeniu” dôjdu aj títo dvaja 😁

vilma7
29. apr 2022

Tak to už má teda poriadnu nadváhu, ak nemá 2.20. Aký je vysoký?
Ja verím že ťa to nepriťahuje, lebo budem úprimná, ani mňa by nadváha vyšších rozmerov nepritahovala.
A ako to riešiť? Z jeho strany nepadlo slovo, že by chcel? Len potrebuje podporu? Je spokojný s tým, kam to dotiahol? Nadhodi niekedy túto tému aj sám od seba? Lebo vtedy by si na to mohla nadviazať.
Ale nemá v úmysle aj sám s tým niečo urobiť? Myslím že sa sám určite necíti dobre a.príťažlivo.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
savanna
29. apr 2022

To je osemetna situacia. S aktualnou vahou ta nepritahuje, co je asi aj pochopitelne, ale co ak schudne 40 kil kvoli tebe a ty zistis, ze aj tak ta nepritahuje? Do vztahu by si mala ist s niekym, kto sa ti paci taky, aky prave je, kto ti vonia a chces ho tu a teraz.
Ze ti sadol ako clovek, to nestaci. Podmieneny vztah naozaj nemoze fungovat, asi lepsie z toho vycuvat, usetris trapenie vam obom.
Nehovoriac o tom, ze vacsina ludi aj ked schudne, ma velke problemy si vahu udrzat a obzvlast to plati u ludi s vyssou nadvahou, ktori sa roky prejedaju, su emocionalne zavisli na jedle, nehybu sa, atd. Cize aj keby schudol, moze sa mu vaha vratit naspat a to by si opat nebola spokojna a on by sa este viac trapil.

andreatytler
29. apr 2022

@zoro9836 Ja to beriem podla seba. Akakolvek poznamka od mojho muza, alebo kamosky na moj vzlad by ma ranila. Ja som svoj najvacsi kritik.
A co ak sa mu podari schudnut, lebo ho nova znamost nakopne, ale po par rokoch znovu sklzne do obezity? Autorka ho potom opusti, alebo bude zase riesit jeho vahu? Podla mna je to pre nu vo vztahu prilis velka prekazka na to aby to malo vobec zmysel zacinat.

autor
29. apr 2022

@andreatytler
@savanna myslím ze mate pravdu, bude lepšie ak to ukončím

martinkatinka
29. apr 2022

Tak zamilovana nie si, proste ste kamarati 🤷

panelacikova
29. apr 2022

a prečo si sa s ním vlastne začala stretávať? či len ako kamaráti? či ako?

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
jaja20
29. apr 2022

Môj brat mal 160 kg a 188 cm. Bohužiaľ,má to v rodine ( je z druhého manželstva mojej mamy ) a nech robil čokoľvek,bicykloval,chodil na turistiku,denne makal v ťažkej práci...atď.,tak nedokázal dostatočne schudnúť. Sexuálne priateľky mal,lebo má veľkú charizmu a super povahu,humor,empatiu,ale on chcel aj vážnu známosť,tak išiel na bypass žalúdka a schudol vyše 70 kg ... a v septembri sa bude ženiť 🙂

fidka79
29. apr 2022

140 premna fuuuj.. A odpor, ak nema zdr problem..ako sa moze niekto takto vyzrat..a jasne je uplne super a rozumies si snim Lebo ina by on nezakopla, resp rovnako obezna by asi za kopla.. Ved ja sa necudujem ze je ako med, a motuzu po pod fuzy Lebo si je vedomy ze inu uz mozno dalsich 10r nenajde.. Kto by chcel vyzrateho 140kg, jedine vyzrata tak isto..

euka210
29. apr 2022

moj ma 95kg a tiez kvoli zdraviu by bolo lepsie tych 85 ako mal kedysi...ale je v tom aj genetika, pracu ma fyzicky narocnu, teraz je stale praca okolo domu az do jesene a prirodzene mu akosi nejde schudnut ani pri tolkej praci. Snaha bol bicykel, ale akosi sme sa k tomu pravidelne nedostali. Mam ho rada aj tak, lebo je to dobry clovek a tiez ma ma rad taku aka som.
Len jemne nadhodit temu, ze ako to zoberie a zareaguje. Skuste spolocne prechadzky, bicykel...

fidka79
29. apr 2022

@euka210 95 na chlapa ak ma vysku je OK... Nepotovnavaj... 140 je ze fuuuj a hnus.. Pokial nema vypracovane telo

mamamasama
30. apr 2022

@0silvia0 moj velmi podobne... Zacal chodit do fitka,lebo som chodila aj ja a za pol roka bol z neho iny clovek. Moj vsak nechudol, ale naberal 🙂

eliza333
30. apr 2022

Tak sa s ním nestretávaj. Dobre mu to asi nepadne ale čo už . Telesná chémia je veľmi dôležitá

euka210
30. apr 2022

@fidka79 fuuu, tak 140 kg je fakt ze veeela.

mimka1402
30. apr 2022

Autorka vieš čo? Ja to vnímam asi inak. Za mňa ak by si mu to nadhodila a aj začal chudnúť tak mu môžeš iba pomôcť a hoc napríklad ty by si s ním už nebola, ale myslím, že i jemu by sa lepšie žilo. Niektorí ľudia potrebujú motiváciu skrz iných a nie seba... Ja by som asi riešila to takto a nie ukončením..

diamond007
30. apr 2022

@mimka1402 presne tak

elementissa
30. apr 2022

@petamich presne, v inej téme zasa žena hovorí, že jej mužovi sa páčia iba štíhle ženy a aj jej to náročnú povedal a ona má 160cm a 65kg a že či sa teda má celý život obmedzovať. No samozrejme- má sa hneď rozviesť a nájsť si niekoho, kto nebude chuj. Tak každý máme nejaké preferencie, aj fyzické, na partnera a snáď svadbou ešte nikto neoslepol a nejaký ten štandard vyžaduje aj po svadbe. To je len moderné sa na koníku chlacholit, ako aj žena XXL je nádherná a žiadaná a chlap čo jej povie, že sa mu páčia štíhle ženy, tak je debil. Keď je to naopak, že žene sa nepáči XXL chlap, tak je to už úplne prirodzené. Neznášam túto faloš a dvojitý meter na všetko. Fakt nechutné

hankm
30. apr 2022

@elementissa mk by mal mat v podtitule “dvojaky meter”.

autor
30. apr 2022

V prvorade názov diskusie mi bol automaticky zmenený. Po druhé ja som nepísala v zmysle, že sa mu vysmievam, pohorsujem alebo niečo v takom štýle. Chcela som radu ci by bolo správne ho nato upozorniť, nakoľko ako človek mi sadol a záleží mi na ňom, preto žiaľ riešim jeho váhu lebo tu už ide aj o zdravie nie len o nejaký vyzor. Ďakujem za pochopenie.

diamond007
30. apr 2022

Určite by som to riešila, aj keby bol len kamarát. I keď si pravdepodobne uvedomuje, čo mu váha spôsobuje.

karolinakr
1. máj 2022

Porovnavat 65kg u ženy a 140kg u chlapa je úplne, ale ze uplne na hlavu...60kg baba je stihla, ked ma plus 5kg možno ma gram tuku na bruchu poznam 110 kg chlapa a ten ma brucho ako v 12, nie 9 mesiaci a je viac do šírky ako do vyšky, tak si 140kg chlapa neviem predstaviť, to musí byť megaobezny....
Alebo 140kg babu porovnavat s 65kg chlapom a nazyvat to dvojakym metrom .Normalne mu autorka povedz, ze toto už je daleko cez mieru tvojej tolerancie, žiadne jemne naznaky a rukavičky, alebo idete do posilky alebo..sa poobzeraš inde.Ked ho nebavia činky, može byt futbal basketbal volejbal, tam bude v kolektive a mat intenzivny trening a beh cez 2 hodiny denne a kila pojdu same dole...Ako si sa rozhodla? Zabalila si to či to ešte skúsiš navrhnúť?

autor
2. máj 2022

Po rozhovore povedal, ze on sa nezmení s ze jeho štýl života mu vyhovuje. Tým som to aj ukoncila.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
andreatytler
2. máj 2022

fuuu... a ako ten rozhovor zobral a ako ides riesit vas vztah? Ostanete priatelia?

hankm
2. máj 2022

Tu sa ukazalo, ze castokrat ludia iba deklaruju snahu zmeny teda schudnut ale vnutorne je im to jedno. Max vyplakavaju, ze maju zly metabolizmus, ze priberaju zo vzduchu… on tu snahu aspon ani nedeklaruje.

karolinakr
2. máj 2022

Fuha, no to je silne kafe.Ked pekny vztah, kde ma baba oňho zaujem, vymeni za svoje pohodlie...Jedinu nadej mi dava serial Extremne premeny, kde sa najdu ludia a narazia na bod, ze sa naozaj chcu zmeniť..Elizabeth Taylor napisala knihu Elizabeth radi, kde bola v zivotnom obdobi, ze pribrala, pila, nestarala sa o seba a potom došiel zlom, že takto to dalej nejde a začala s dietou a cvičiť

stanulienkat
2. máj 2022

@karolinakr nuz,keby chcel, tak sa zacne snazit uz pri stovke. Tymto ludom to vyhovuje. Zrat a sediet. Chlapik ma 50-60 kil navyse. To je jeden cely clovek. Fuuu, a ze nadvaha. To je morbidna obezita. Autorka-dobre, ze si s nim hodila rec. Keby s tym chcel nieco robit, uz davno by to spravil. A teba by obezny nikdy nepritahoval, moze byt akokolvek fajn clovek.