Svoju manželku nemilujem
Mile mamicky,
taká tema na úvahu.. som ženatý, mám deti.. no nemilujem svoju manželku.. milujem niekoho iného, už niekolko rokov.. láska, vášeň, motyle v bruchu, porozumenie.. stale, aj po tych rokoch.. boli medzi nami aj hádky a nedorozumenia, ale prehrmeli.. o domácnosť sa starám, manželku mám rad a vážim si ju.. ona ma miluje, aspoň to tvrdí.. ale vydiera ma.. vydiera ma citovo a deťmi.. chce docieliť aby som ju znova miloval..ale to sa neda.. kto zažil, pochopí.. snazi sa, ale už je neskoro.. dlhodobo sa o seba nestarala a odmietala ma.. sex tak 3-4x do roka.. rodinu neopustím ale srdcu neviem rozkázať.. stalo sa, nič som nejvyhladaval, ani to nebolo mojim cieľom.. . a tak sa pytam, nie je láska sebecka? Manželka chce aby som ju miloval (vydieraním cez deti, že s nimi odide, si vynucuje aktivity a p.).. lebo ona miluje mna.. nie je to tak, že ten kto miluje mal by chciet stastie toho druhého, aj keď jeho samého to boli (ak je to teda prava láska)? Prečo vydiera? Aj keď začnem pre nu robiť nejaké veci, nikdy to nebude úprimne a ona to bude cítiť..
@cecilia29 presne tak, ked su to hormony, zena vlastne ani nevie preco.. a aj zeny aj muži by si mali uvedomit, ze krasa sa nehodnotí len podla výzoru, pre skutočného muža je jeho zena krasna lebo mu dokázala porodit dieta, odkojila ho stovky noci, vychovala z neho človeka…samozrejme sa zena ma o seba starat ale tiez z lásky k mužovi a k sebe…ale teraz uz pojmy láska a krasa maju uplnw iný význam …
Ona to nerobi z lasky ale zo zufalstva a proste je v takom stave, ze nechce aby si bol stastny ak si jej spravil to, co si sipravil. Mali by ste ist kazdy svojou cestou, lebo zostavanim v nefunkcnej rodine nic nevyriesite a tak ci tak sa to casom rozpadne
Sa čudujem niektorým tu komentárom 🤦rozved sa🤦čo tak dať vzťah do poriadku? Vzťah je o kompromisoch. Na vzťahu treba pracovať! Raz podrži ona teba raz ty ju. Teba len do va..c nakopat. Namiesto toho aby si hneď na začiatku problémov začali pracovať na vzťahu tak si nájdeš milenku. fuj Si úžasná podpora pre ženu. Miloval si ju vôbec niekedy? Asi nie. Zaujímal by ma aj pohľad tvojej ženy. Dúfam, že si toto tu prečíta aj ona
takéto zufalky ktoré nemajú svoju hrdosť neznášam...ale rovnako aj chlapov ktorý si nevedia stáť za svojím. ked niekoho neľúbim tak s ním nebudem . a čo? vyhráža sa ti deťmi? sa zobud...pokiaľ bude chcieť po tebe alimenty musí ti dať aj deti...plus deti majú svoj rozum a pokiaľ máte dobré vzťahy tak sa mamička môže aj na hlavu postaviť. toto sú len výhovorky lebo nemáš odvahu začať niečo nové a odísť z pohodlia ktoré máš....
@domca1408 platenie alimentov nieje podmienene tym, ze mu deti dat musí. Jedine co musi, je platit... Zato su rychle nasledky a ta druha strana zial.
@khuliniova ale ved to by ich musel týrať alebo ja neviem čo aby mu súd zakázal styk s nimi a len platiť výživné...musela by mu ich dávať...
Tak ja veru poznám dva prípady, keď chlap odišiel, keď zistil, že ženu "nemiluje", a do roka a do dňa bol späť. Len v oboch prípadoch už ženy mali svoje životy poriesene a obe zistili, že dokážu lepšie fungovať aj bez ďalšieho "decka". Je rozdiel milovať a byť zamilovaný. Motýle v bruchu vymiznú časom v každom vzťahu, to ale neznamená, že vymizla láska. Daj si otázku, či chceš na vzťahu s manželkou pracovať, lebo dá sa to. Len možno budeš potrebovať pomoc. Aj keď mám pocit, že ty si sa už rozhodol.
@domca1408 nehovorím o tom co rozhodne sud ale ako sa rozhodne matka... Ked človek chce dokaze narobiť velmi vela zla,, cez deti "no aj tak v konečnom dôsledku je ublížene len im..
Podla mna je tiez sebecke ze mas deti ktore vam vynosila a porodila tvoja zena, s unavou sa starala o nich, o teba a o domacnost a na nu samu zrazu tolko casu nemala. A ty ked bolo uz "zle" si zdupkal kde je lepsie, milenka asi nema deti a tak ked sa bude o teba starat nebude to to iste ako tvoja manzelka ktora sa musela starat este aj o deti a teda uz po viacerich prebdetych nociach, nemusela mat tolko energie ako mala volakedy. Nemyslim si ze je to len jej vina, alebo len tvoja, toto je presne o tom ze o vztah sa treba starat, vidiet toho druheho skutocne si ho vsimat ci ho nieco netrapi, nepreziva a komunikovat. Zamysli sa ci by ta opustila keby si sa zmenil pre chorobu napriklad pribral. Ona mozno pribrala kvoli tehotenstvu a kvoli materstvu na seba nemala cas, sice to nie je choroba ale zenam sa to deje bezne, nie je to lahke ale da sa s tym nieco robit, mohol si jej s laskou povedat ze vidis ake to ma tazke a kolko malo casu zrazu na seba ma, ze ti chyba a ze by si jej s niecim rad pomohol aby mala viac energie a mohol aj spomenut ze ju potrebujes aj fyzicky a nie len aby sa starala o tvoje pradlo a plne brucho. Bavit sa o vahe, hygiene a o sexe by nemalo byt vo vztahu tabu.
@lentilka78 ak by o neho mala ta milenka seriózny záujem, tak už by bol pri nej dávno a nevyhovaral by sa na deti. Proste jej to tak vyhovuje príde ku nej potrtka ju, dá jej aj peniažky a ide domov. Nemusí mu prať, žehliť, nezere jej nervy. Nemusí ho znášať celé dni pri sebe, zato chudák manželka tá musí trpieť pri takom chujovi. Sprav dobrý skutok a vážne odíď od manželky, ale otázka je že kde by šiel 😂
@mimi2120 ja by som ho vykopla úplne. Nech si ho milenka užije so všetkým a žiadne zadné vráka nebudú. Na čo mi je taký muž. Zaujímalo by ma, kým sa ona starala o domácnosť, deti ako sa on staral, v čom pomáhal. Aby ju trochu odbremenil nech má čas aj na seba
Úprimne ja sa len čudujem ze manželke nevadí ze máš milenku a milenke z eje ta druha. Keby si chlap tak sa rozhodneš. Manželku ne miluješ ale vravíš ze ta vydiera odchodom? Tak co ju ne necháš ist? Ci ty by si aj rodinu a ale aj milenku aby sa obe tvárili ako je to cool?
A to ze to neurobíš kvôli deťom je čistý alibizmus z tvojej strany ale nie je to kvôli deťom ale kvôli tvojmu egu
Aj milenku prestaneš zrazu milovať vo víre povinností keď opadne očarenie....
@modrymotyl8 budem sa opakovať... Ale toto co píšeš je taky klasický vzorec ako je to v spoločnosti prezentované... Ale veci nie sú len čierne a biele...
Osobne poznám z veľmi blízkej rodiny podobný preklad, 14 rokov manželstvo naoko super, šťastná rodinka, avšak muž potreboval viac citov, dotykov aj toho sexu... Manželka bola chladná... Tak sa časom prestal aj on snažiť lebo ho nebavilo sa doprosovat... A áno pomáhal, varil, robil s deťmi úlohy, pričom ona bola žena v domácnosti... A tak sa jedného dňa stalo ze sa zamiloval do inej a už sa žena mohla snažiť ako chcela, po 2 rokoch trápenia sa rozviedli.... Ta mladšia milenka predstav si ze na neho čakala, a s radosťou sa stará o neho ako aj on o ňu, nedržal oju to len pár týždňov... A už čakajú druhé dieťatko.... Každá minca má vždy 2 strany
Chybu ste urobili a stale robite obaja.
1.ako manzelsky par ste si mali vydiskutovat a vyriesit problemy v sexe
2.ked uz si si nasiel milenku tak si sa mal priznat ze ju mas a dat svojej zene na vyber.
3.ona sa uz mala davno spamatat a bud vyriesit problemy alebo ta mala opustit.To plati aj pre teba
4.chybu robite obaja ze ostavate v takomto vztahu kvoli detom....je to ta najubohejsia vyhovorka pod slnkom
ja nebudem súdiť ani jedného ani druhého..... je to VŽDY chyba oboch....sama som rozvedená, bývalý manžel mi dosť ublížil, sme rozvedený 8 rokov, mám už nový vzťah ale cez to všetko netvrdím, že to bola len jeho vina....a možno autor miloval dotyčnú ešte pred manželkou, ale z nejakého dôvodu spolu nemohli byť tak sa medzitým oženil, a aj miloval svoju manželku.... ťažko povedať.... podľa mňa my ženy robíme chybu keď sa staneme matkami, že začneme partnera zanedbávať....viem o čom celé materstvo je, mne môj ex nepomáhal s ničím , na všetko som bola sama, pracoval mimo mesto takže bol od rana do večera preč. ale na druhej strane by sa mal autor rozhodnúť čo chce, byť v nefungujúcom vzťahu nemá žiadny zmysel ani pre jedného z váš tobôž pre deti....veľa šťastia
Manželka je zlá, lebo nechápe, že ju nemiluješ. Ale miluješ ženu, ktorej celé roky nevadí, že má ženatého, ktorý sa tým pádom doma absolútne nesnaží, aby na vzťahu zapracoval, veď v hlave má inú a aj sex si poriešiš mimo domu. Milenku si vážiš viac ako manželku, s ktorou máš deti a lezie ti na nervy ešte aj to dobre, čo chce pre rodinu, viac tráviť čas spoločne ako rodina. Ak ju máš rád a nemal by si roky milenku, pozeral by si na manželku a vaše problémy úplne ináč. A láska kľudne môže prísť opäť, nemusí to byť zamilovanosť. Len musia na tom zapracovať obaja a vzdať sa cudzích ľudí, ktorí do vzťahu nepatria.
Och nedá mi. Ty si taky chudáčik. Milenku máš, s nou si užívaš a ešte ta manželka vydiera tým, že ťa opustí aj s deťmi. Jeden by ta aj poľutoval keby bolo za co. Zdovodnovat milenku sexuálnou podvýživou, to je také chlapské. Vyplakavat, že matka jeho deti ho priviazala reťazou ku kuchynské u stolu to je také chlapské. Obviňovať z toho, že si neudržal gasparka v gatiach kým mala matka tvojich deti ťažké obdobie práve tu manželku to je tiež také chlapské. Ale riešiť veci na rovinu a strpiet aj všetky nevýhody, ktoré z toho plynu, to už nie. Tam až tvoja chlapskot nesiaha.
Veď keď ju nechceš, tak sa s ňou o tom porozprávaj. Len si to všetko poriadne premysli. Nájdi vhodné slová. Pripnúť ju sa zamyslieť. Ja by som asi nechcela ostať s mužom, ktorý ma nemiluje a je so mnou len z ľútosti. Ale to som ja.
Celkovo nechápem niektoré reakcie komentujucich. Je tu množstvo diskusií z opačnej strany kedy žena nemiluje muža a napriek tomu pri ňom zostáva lebo deti. Tej radia, aby radšej odišla ako sa trápiť. Teba autor sprznia pod čiernu zem. Čo už.
Je to zlé, že ste sa so ženou tak odcudzili. Asi by mi puklo srdce, ale...
Možno len chvíľkové odlúčenie by pomohlo. Ona si tiež potrebuje uvedomiť, že niečo treba zmeniť, aby to fungovalo. Hoci už možno nie s tebou, ale s niekym iným.
Je to tvoj boj. Ty musíš vedieť čo platí na tvoju ženu. 🙂
Prajem ti, aby si našiel to čo ti v živote chýba. 🤗

Ukonci tu agoniu tvojej manzelky. Ved ty ju takto trapis. Sedis na dvoch stolickach, uzivas si a davas jej falosnu nadej. Hnus. Zachovaj sa ako chlap. Bud jeden vztah alebo druhy.