Svoju manželku nemilujem
Mile mamicky,
taká tema na úvahu.. som ženatý, mám deti.. no nemilujem svoju manželku.. milujem niekoho iného, už niekolko rokov.. láska, vášeň, motyle v bruchu, porozumenie.. stale, aj po tych rokoch.. boli medzi nami aj hádky a nedorozumenia, ale prehrmeli.. o domácnosť sa starám, manželku mám rad a vážim si ju.. ona ma miluje, aspoň to tvrdí.. ale vydiera ma.. vydiera ma citovo a deťmi.. chce docieliť aby som ju znova miloval..ale to sa neda.. kto zažil, pochopí.. snazi sa, ale už je neskoro.. dlhodobo sa o seba nestarala a odmietala ma.. sex tak 3-4x do roka.. rodinu neopustím ale srdcu neviem rozkázať.. stalo sa, nič som nejvyhladaval, ani to nebolo mojim cieľom.. . a tak sa pytam, nie je láska sebecka? Manželka chce aby som ju miloval (vydieraním cez deti, že s nimi odide, si vynucuje aktivity a p.).. lebo ona miluje mna.. nie je to tak, že ten kto miluje mal by chciet stastie toho druhého, aj keď jeho samého to boli (ak je to teda prava láska)? Prečo vydiera? Aj keď začnem pre nu robiť nejaké veci, nikdy to nebude úprimne a ona to bude cítiť..
@adka176 stale nevieme prečo sa mu sexu nedostávalo. Áno, sex je dôležitý a majú si ho užívať obaja zúčastnení. Ale dôvodov prečo vo vzťahu nie je sex je veľa. Každá len hádame prečo sa u nich nesexovalo. Aj ty. A autor mam to už nevysvetli. Možno na nás nemá čas. Užíva si motýle v bruchu alebo doma umýva dlazky
@amiaja oni sa mali v prvom rade rozpravat o tom preco zena s nim nechce spavat. Tam moze byt milion dovodov ale to chlapi nikdy nepochopia. Napr. zdravotne, psych..... atd. To ale neznamena ze ho ona nelubi. To ze sa prestala o seba starat ....., ak ma zena toho na starosti vela tak mozno nema energiu chodit cvicit alebo sa malovat...
Jeeeziš.
A načo tu píšeš?
Čo chceš počuť? Mne príde každý sebec, keď si neuprace svoj život a žije životy dva.
Načo? Joj žena ti dávala 4 ×do roka. Chudáčik
V prvom rade jej nepomahas v domácnosti! Nemate role,polia,lesy,gazdovku..prides z práce a vsetko na 1/2.. domacnost je vasa,deti su tvoje, prídeš z práce a robis co treba,donacnost nie je na 8 hod/den,je to drina 24/7.. tak lridi domoc a makaj,to je rodina a domácnosť,vasa a spolocna ak to nechces,odid
Pan autor uz neprispieva. Mozno obraba milenku 🙄 Dufam, ze si jeho zena tiez niekoho najde, zoberie deti a tresne mu dvere pred nosom. Nic ine si ani nezasluzi. Mrzak.
Inak ak toto pani manzelka cistou nahodou cita , tak mam jedno odporucanie. Na takychto majstrov sveta ziadne normalne slovo neplati. Tu je jedina spravna taktika sa zbalit, na dva tyzdne sa odpratat niekam do wellnessu, uplne najlepsie aj s nejakym ochotnym kamosom, kolegom, starou laskou, lebo sak ked moze on moze aj ona a teda sa o seba zacat starat. Deticky nechat tu otcovi roka, nech sa stara pre zmenu on. By som sa kukla na tie motyle v bruchu, keby ich musel veduci riesit pomedzi pracu, deti a domacnost. A tiez na slecnu milenku, keby miesto rande pri vinecku mala utierat zadky cudzim detom a kukat Cocomelon. Mila manzelka, tento tvoj muz ta ma za handru. Nestoji ti za ten boj. Pozbieraj sebavedomie a ukaz mu, ze vies fungovat aj bez neho. A normalne tu stavim 100€ ze do roka ho mas doma naspat.
Ja nechápem načo sa ľudia sobášia, keď absolútne nechápu manželský sľub a vôbec nemajú v úmysle ho naplniť. Pri prvom probléme hľadajú riešenie vonku. Svätá tvoja manželka, keď vie o milenke a stále s tebou zotrváva v manželstve, pretože raz niečo sľúbila a hodlá to aj splniť. Ty sa zamysli, ci si si náhodou nespravil z huby riť a či by si sa nemal hanbiť za svoju úvahu, že jej nejde o tvoje šťastie. Aké tvoje šťastie? V manželstve a v rodine existuje len naše šťastie. Spoločné. A keď toho nie si schopný, tak sa prac a znášaj následky.
ty sa pytas, ci nie je laska sebecka? a ked si si zacal s milenkou, nebola tvoja laska sebecka? Apropo milenka, ona co na celu situaciu? staci jej uistenie, ze ju milujes a elaboraty o pravej laske? a potom aj pretrpi, ze sa vracias domov k zene, ktoru sa nechystas opustit, lebo ty od rodiny neodides? Takze milenka hra tu chapavu? Ale ty vravis, ze by urcite rada aj tie hajzle umyvala, tak neviem, ci je s vasim status quo az taka stastna, ako to je?... A zijes kde? predpokladam, ze s manzelkou..ci mate striedavu noclaharen? ...a vianoce? sviatky? vykendy? tam prichadzaju tie aktivity, kde ta chce tvoja zena vydieranim donutit fungovat ako rodina? A manzelka spohodlnela? A ty si nahodou nespohodlnel?...A ty sa citis ako kto vlastne v tejto telenovele, ako ten "hrdina" okolo ktoreho sa vsetko toci? ....nepoznam ta, ani detaily vasho pribehu, ale z toho mala co pises, znies ako ti tu uz napisali vyssie..ako alibista a slaboch, sebec, co pokrytectvo este skryva za akesi principy. Ak ti zalezi na rodine, skuste so zenou parovu terapiu. ..ale mozno si si len prispevkom chcel trochu poohriat ego, ak to cele nie je fake
moze nastat situacia ,ze si rozbijes manzelstvo a po case sa rozidete i s frajerkou terajsou,a nebude potom navratu...............
Autor: ak ešte čítaš a reaguješ, chcela by som sa spýtať, ako dlho si s milenkou?
Ono, stáva sa, že zistíme, čo mame, až keď to stratíme.. môže to byt tak aj s tvojou ženou, aj keď by si na to prišiel po rokoch.
Ale k veci… ona sa prestane snažiť, chciet, aby si ju miloval, až keď to skutočne pochopi, až keď v nej zomrie všetka nádej, až keď skúsi úplne všetko, čo jej napadne a ukáže sa, že to nemalo cenu a nič nepomohlo.
Cim dlhšie budeš pri nej zostávať, tým dlhšie si bude myslieť, že ma nejakú šancu. A ona aj reálne ma - štatisticky. Hovorí o tom jeden český párový psychológ na nete, hodím link, ak ho nájdem, možno ti to pomôže. Preto ta otázka, ako dlho si s milenkou..?
Ak by si vzťah so ženou ukončil, bude ju to nesmierne bolieť, no ma šancu to pretrpieť, pochopiť, že je skratka medzi vami koniec a začať znovu žiť a možno si niekoho nájsť. Tým, že s nou ostávaš, je to pre ňu zbytočne trápenie i keď to ona určite nevidí. Ak chceš riešenie.. treba spraviť jednoznačnú bodku a vzťah ukončiť i v reáli na papieri.
A neda sa to takto tahat dalej?? Proste mat aj jedno aj druhe..pokial to Tvojej zene nevadi.. lebo srdcu proste nerozkazes🤷♀️ v tomto stave uz niet cesty spat bez toho aby boli obete
Že rodinu neopustíš? To je to najlepšie, čo pre ňu môžeš urobiť, chudáčik vydieraný. To je taký problém normálne sa rozviesť a dať žene možnosť, aby aj ona ešte stretla niekoho, kto jej dá zažiť lásku a motýle o ktorých sám točíš. Sa pýtaš či nie je láska sebecká, ale najväčší sebec si v tejto vašej divnej trojke práve ty. Veď podľa tvojej teórie a toho čo tvrdíš, ako veľmi miluješ svoju milenku, by si sa mal snažiť, aby bola šťastná. Ale ty sa miesto toho vraciaš ku svojej žene, ktorú nemiluješ a ani tej nechceš dať šancu na nový lepší život bez teba. Ty berieš všetky výhody z oboch "vzťahov", ale ich oberas o roky, ktoré mohli jedna aj druhá stráviť plnohodnotne s niekým normálnym
@isabella15 jasne ze sa mali o tom rozpravat od zaciatku. Ktovie ako to bolo, vieme len jeho pohlad. Ale tak pise ze jej pomaha v domacnosti tak zrejme nejaky povalac nebude. A to ze zena porodi neznamena ze pre nu sa vsetko skoncilo.. ze sa nemusi venovat muzovi, aspon si umyt vlasy a dat pekne oblecenie. Je 10 rokov po porode, to este stale ma chlap cakat a akceptovat ze s nim nespi? Dokedy?
Vecne sa tu obranuju zeny lebo porodila lebo ma na starosti domacnost lebo hormony... ano to sa da a musi chapat ale roky? V kazdom pripade robi on chybu ze ma dvojaky zivot. Ukoncit bud jedno alebo druhe.
Ja osobne, keby viem, ze moj muz miluje inu zenu, nechala by som ho ist... Nedrzala by som ho nasilu. Ale to som ja.
Myslim, si ze taky zivot ako zijes zmysel nema. Lebo to tvrdim vzdy. Reparat nebude mozny.... Mas len jednu sancu. Ked sa fakt vztahy ochladia, a nezane sa opat pracovat na tom z oboch stran, lebo to obaja chceme zachranit, tak to nie je tak ako to ma byt.
Vydierat ta nemoze...normalne sa porozpravajte, ale uvedom si este jedno, ze kazfy vztahcaslmzmeni strukturu... Kazdy jeden. Tak ze ci ta druha zena naozaj stoji za to.... To musis vediet ty.
Mily autor… tema na uvahu. Jedinec, osoba, kazdy jeden na svete je sebecky. Mozno Matka Tereza nebola, ale tu nepoznam. Kazdy clovek sa snazi hladat stastie pre seba, to vidno aj u vas, milenka je sebec, lebo asi jej nevadi, ze si vikendovy element, je mozno statsna a spokojna, ze si uzije ale realne ta nemusi mat na krku cele dni. Ty si sebec, lebo je ti pohodlne nic neriesit, vyprazdnis sa u milenky, dotrepes sa domov, nemusis nikam behat po deti na vykend, nemusis riesit, ze im mas pokupit veci, jedine co ti vadi, ze mas cas travit s rodinou asi aj vtedy ked ti zas milenka huci, ze by si mal prist, ale nemozes, lebo musis byt so zenou a detmi. V neposlednom rade je sebecka aj tvoja zena, lebo napriek tomu, ze mas milenku nemas na to, aby si podal ziadost o rozvod a odisiel. Je sebecka, lebo bud ta este stale miluje s chce fungovat ako rodina, alebo je tiez sebecka, lebo sa do istej miery boji, ako by to bolo po rozvode, alebo asi tusi, ze o deti by si sa netrhal.
Ak tvojim hlavnym problemom pred rokmi v manzelstve bolo, ze si nemal sex, tak si mal o tom hovorit, lebo zakladna funkcia huby je na rozpravanie a jedenie. To ze sa tvoja manzelka prestala o seba starat hoci ty si jej pomahal… ak si napriklad varil, ona bola s detmi? Ak si umyval zem, ona bola s detmi, ak si bol na nakupe, ona bola s detmi, ak si vesal pradlo ona bola s detmi?… mozno ti docvaklo.
Vas vysledok je taky, ze ty milujes inu, uz nechces tvoju manzelku. Manzelka miluje teba. Tak urob rozhodnutie, bude sebecke ale tak sa to robi, lebo niekedy proste niekto bude zraneny.
Moj druhy nazor, z ineho pohladu - vies vy dvaja ste to nechali zajst tak daleko... Vinny su vacsinou obaja... Ale nemusi to tak byt.muz sa moze snazit, moze robit aj nemozne. Zeny vedia byt niekedy pod natlakom povinnoati naozajnie tymi, ktore boli volakedy
Zene treba pomahat, byt jej partnerom, ci v starostlivoati o domacnost, ci o deti... Ci pri pri vareni.
Nemat ju za mamu, ze ona sa o vsetko postara.
To je podla mna najvacsi zabijak vztahov, kedy si chlap lahne na gauc a zena od rana do rana zabepecuje potreby druhych....a komunikacia. To co citis, to malo byt prvorade.
Myslim si, ze sebecke bolo z tvojej strany (aj ked vela faktorov nepozname, najma pohlad tvojej zeny) najst si naruc plnulasky inde.. Tam kde nie su povinnosti, ajelen zabava a relax. = to sa nerovna realite. To je len idylka. Ktora ver tomu, ze tiez casom zovsednie a anor mali by ste dieta zacnu tieiste poblemy... Atd. Ten isty kolobeh.
V prcom rade pre mna osobne je moje manzelstvo posvatne...tiez mame casy lahsie a tahsie.. Ale sme dvaja, nie sme v tom kazdy za seba... Kazdy problem ci moj ci manzelov riesime a prezivame spolu...manzelstco a laska je to, ze to chceme nabzajo..
Ine je, ked jedna strana uz nechce. To si teraz vlastne ty. B
Vtedy sa uz asi neda robit nic.
Ale ked tvoja zena splnala poziadavky staroslivosti o deti napr ty sibol na vylete s inou... Trosku porozmyslaj.
Odporúčam knihu Zviazaní, podobný príbeh ako opisujete vy. Nič hrubè, zvládnete za 3-4dni čítania.... možno vás inšpiruje.... je to retrospektívny pohľad na vzťah, podobný, ako máte teraz vy.... (žiadna romantika, žiadne motivačne blaboty a pod.) možno v nej nájdete odpovede na vaše otázky
Omg ty si na dobre dve zufalky narazil.. jedna ti da druha ta potom preblafne a su s tym obe v pohode a obe sa o teba staraju.. na mieste jednej aj druhej to skoncim.. nechapem ako si vobec mozes jednu, druhu aj seba vazit..! Milenku za to, ze v pohode pigluje zenateho chlapa s detmi a manzelku, ze ti toto toleruje.. akonahle som zistila, ze ma manzel nemiluje a ma milenky, zbalila som saky paky a odisla.. aj s dietatom.. na sud rozvod podaval on az o 3 roky a spisali sme dohodu, podpisali.. Bodka.. nikdy ziadne vycitky z mojej strany.. naco?
A to ja som sex po porode chcela, nechcel on...
V zivote by som nebola v zufalej pozicii milenky co 5 rokov zabije s chlapom, co od rodiny neodide.. a ani v pozicii manzelky ktorej chlap chodi omácať inde.. a este mu dopriavala ako si pisal ine aktivity..
Vztah kvoli detom je totalny nezmysel, deti vycitia divadlo.. ja radim sa rozviest, alebo minimalne odist so spolocnej domacnosti nech si obaja nanecisto skusite co bude po rozvode.. a byt sam... aj bez milenky.. dat sa dokopy a potom po rozvode si najst normalnu zenu a nie zufalku co caka 5 rokov na teba a ma charakter spavat so zenatym chlapom..
@kristiii presne tak.. a oni obe su tiez dobre zufale a hlupe ze si toto nechaju... na ich mieste ho kopnem do zadku a najdem si niekoho, kto vie co chce a dokaze sa k tomu postavit ako chlap a rozhodnut sa.. a prevziat za to dosledky.. a nie nejaku demoverziu chlapa co sa len lutuje... moj terajsi partner bol 4 roky sam a sex za ten cas nemal.. ja to iste.. proste da sa vydrzat isty cas aj bez sexu s inym clovekom.. zrely clovek si to poriesi.. a ked s tym mal problem mal jej to povedat, pripadne dat ultimatum ze to chce riesit so sexuologom inak odide.. a az po rozvode si hladat iny vztah..
čas: 1:58, je to take pragmatické, logické, štatistické.. ale hocičo od Jeronyma Klimesa, on sa rozpadom vzťahov dosť zaoberá
Skús pozrieť i Maca Kasparu, napr.
https://www.youtube.com/watch?v=WVH1JQB0F84@retep00 ja súhlasím možno žena tento vzťah chce udržať len kvôli rodine ani nie už tak kvôli sebe...no jednoznačne by som si sadla so ženou a vyložili karty na stôl a normálne sa vážne a slušne porozprávali.Ak je žena rozumná nebude udržiavať trojlístok a pánko si môže odísť za ďalšou, o ktorej si asi myslí, že po deťoch nebude ona unavená, nebude mať isto kila na vyše a bude nonstop nadržaná a bez poporodnej depky...

@adka176 Ja si myslím,že ho to baví.. ináč by už bol dávno rozvedený.