icon

Úloha muža vo zväzku

15. máj 2023

Ahojte baby zaujimalo by ma ako to máte vy…
Vezmite si že máte muža ktorý zarobí dosť ma živobytie natoľko aby ste nemuseli pracovať (ale vy pracujete lebo chcete a robíte to rada)
Akým podielom sa ma on angažovať v domácnosti ?
Randím s mužom ,nezijeme spolu len sa navštevujeme ako ho tak sledujem tak má návyky asi take že on je ten čo zarobí a zvyšok ma robiť žena, v kuchyni ho neuvidíte, umývať podlahy nebude ani žehliť, max povysava aj to musia byt chuchvalce prachu okolo aby mu došlo, a max zapne prácu a dá vysušit postelne obliečky sám od seba neprezlečie …
Ako to máte teda tie z vás čo muži zarobia o dosť viac a starajú sa viac menej o celu reziu okolo bývania ?

Strana
z2
renab
15. máj 2023

@maialeo tak moj syn je potom vynimka potvrdzujuca pravidlo. Vacsieho detailistu na poriadok som este nevidela 😉

lenkakravcova
15. máj 2023

Záleží na tom, ako sa dohodnete. Dôležité je to, aby ste boli nakoniec spokojní obaja.
U nás zarába manžel, ja sa starám o domácnosť (on porobiť také tie mužské veci ako opravy veci a tak..), popritom si robím svoje hobby.

mikadooo
15. máj 2023

@opica_skorica 🤣👍👍👍 super.

maialeo
15. máj 2023

@renab záleží od celkového postavenia horoskopu. Ja som konštatovala, že raci sú najväčšie čuňatá horoskopu 😀 Ak má dobré konštelácie, môže to mať inak... alebo sa to prejaví časom... pri tranzitoch počas života.

renab
15. máj 2023

@maialeo uvidime 😊, za mna by mohol trochu polavit. 🤔

lvulik
15. máj 2023

@sheila121 mnohé tu na internete pod rúškom anonymity robia väčšie ramená, než v realite majú... 🙂

katka700
15. máj 2023

To že muž zarobí neznamená že je vhodný do vzťahu. Možno je lakomec keď ani upratovačku nezavola ved priateľka uprace zadarmo. Ste na začiatku vzťahu kedy by mu ešte málo záležať čo si o ňom myslíš a pred tvojou návštevou aspoň trochu upratať, takže asi pre neho bohvieaku hodnotu nemáš. Daj si dole ružové okuliare a nechaj ho nejakej nenáročnej masochistickej stvore.

duppka13
15. máj 2023

Ak by som chcela mohla by som zostat doma (nepracovat) ale som pracovala a momentalne som na RD. Manzel vela pracuje a bezne cez tyzden ani nie je doma, bežné domáce práce nerobí (riad, pracka, vysavac, upratovanie, varenie) ani to po nom neziadam momentalne. Ale ked je doma napriklad pokosi, urobi nejaku udrzbu na dome ktoru ja neviem atd. Neviem preco by som mala od neho chciet umyvat riad len kvoli tomu aby som sa citila rovnopravna. Viem ze si ma vazi a robi pre rodinu dost a vsetok volny cas je s nami. Tiez ked je to potrebne ma plnohodnotne zastupi (starostlivost o dieta aj domacnost).

vroni
16. máj 2023

Ja absolútne nechápem to slintanie po "zostani doma". Jasne, kým su deti malé, hlavne ak ich je viac, fajn. Ale potom? Akože budem drhlit domácnosť, pripadne záhradu a moja maximálna intelektuálna aktivita bude v pozeraní nejakej reality show? To skutočne nejaká pricetna zena vidí ako svoj ideálny stav? Mne to veľmi silno evokuje nočnú moru. Manžel zarobí. Dosť na to, aby som mohla sedieť doma. Ani by neprotestoval, keby som to tak chcela. Mne je nevoľno už len z tej predstavy. Milujem chodiť do práce v živote by som neostala dobrovoľne žienka domáca. Na druhej strane tiež nie som ochotná robiť chlapovi sluzku, nakupovať, upratovať a starať sa o neho ako ako paliativneho pacienta len preto, ze zarobí. Držím sa výroku istej (zabudla som meno) nemeckej spisovateľky, ktorá povedala: Nikdy sa nevydaj za muža, ktorý povie: "Vezmi si ma a už nikdy nemusíš ist do prace." On totiž hovori: "Vezmi si ma a už nikdy nedostanes za tvoju prácu zaplatené" Exemplár z úvodného príspevku by som nechcela. Ze zarobí nie je dostačujúce kritérium na použiteľnosť do života.

maciatkolulu
16. máj 2023

@sense však to je fajn, každá mame asi rozdielnych chlapov, len sa tu nejako škatuľkuje. Ja som narážal na niečo iné. A najmä, keď sa to autorke nepáči, nevidím jeden, ani najmenší dôvod na to, aby tvorili par.

maciatkolulu
16. máj 2023

@duppka13 to je také normálne podľa mňa....najma ak to vyhovuje vám dvom.

danica2711
16. máj 2023

nech sa dotyčný vráti do 19. storočia. Do jeho zahumuseného bytu by som druhýkrát nevkročila, nieže tam upratovala. A pravdu povediac by ma tieto jeho hlúpe názory vôbec nezaujímali, pretože by som s ním nebola

natty0987
16. máj 2023

Asi najväčšia hlúposť ktorú chlap povie žene je to že on zarába a ty sa staraj a on nemôže robiť domáce práce....Koľko veci robi žena pracuje stará sa o deti o domácnosti a nemá také hlúpe reči podľa mňa muž by mal pomáhať svojej žene už len k ucti k nej či už pracuje manželka alebo nie domácnosť je spoločná nehovorím aby robili zas všetko však aj tak žena utiahne všetko a správi to lepšie než chlap ale čo napríklad uložiť deti spať alebo pomyvať ich takato maličkosť...takže si myslim ak si manželia pred oltárom sľubujú že su budú pomáhať a atď tak by nato nemali zabudnúť hach

Strana
z2