Úzkosť z toho, že už nebudete mať iného sexuálneho partnera
Pocítili ste niekedy v manželstve úzkosť/smútok z toho, že už nebudete mať iného sexuálneho partnera?
Ja som teda s mojím sexuálnym životom spokojná, ale iného partnera do konca života tiež nevylučujem (nie, nejdem muža podviesť, ale veď nikdy nehovor nikdy, že nebudem mať iného, nerozvedieme sa a pod, keď mám žiť ešte 50-60 rokov 🤔).
Ale už dvaja ľudia mi potvrdili (boli to muži, ale neviem či to s tým súvisí), že vstupom do manželstva ich tento pocit prepadol. Akoby stratili možnosti mať aj iné ženy týmto záväzkom a prišlo im to ľúto? Svoje ženy milujú, s nedostatkom lásky to nesúvisí 🙂
Stalo sa to niekomu?
@saxana000 ja len že môj manžel si vzal prvú do ktorej ho strčil (tvojimi slovami), aj to až po svadbe, a nemenili by sme ani jeden.
@autorka skôr radosť. Lebo pre nás sex nie je šport ale vyjadrenie hlbokej jednoty, splynutie na fyzickej úrovni len vyjadruje to vnutorne, psychické, duševné aj duchovné. A keďže toto vnútorné puto manželstvom dostali úplne nový rozmer - sloboda z darovania sa a prijatia daru - tak aj fyzicky sme čím ďalej vzácnejší práve jeden za druhého
Ja mám 25, môj manžel je môj prvý chlapec, verím že aj posledný,( ale tak toto sa nedá nikdy povedať s určitosťou, ale verím v to!) Vždy som mala myšlienky že chcem len jedneho muža (moji rodičia to tak mali a majú, mám pekný vzor) takže som to brala automaticky.. nikdy mi nebolo ľúto, že som neskúsila ani neskúsim, manžel si cení že je môj prvý ..
@any_soj krásne, stotožňujem sa s tým 🤍
@maranta_leuconeura ja som mala sex len so svojím terajším manželom, a teda za ničím mi nie je ľúto. Práveže som šťastná, že som v 18.rokoch stretla životnú lásku...
@maranta_leuconeura nie nemam, skor by som mala uzkost z toho zase niekoho hladat, kto bude ako ja a nebude na mna pozerat, ze co chcem
nie úzkosť ani smútok. ale iba také zamyslenie. môj manžel je môj prvý (ja jeho druhá). a pár krát ma napadne, že ktovie aké by to bolo s iným človekom (či už so ženou alebo s mužom). ale som mu verná, nikdy by ma nenapadlo takéto zamyslenia aj uskutočniť a verím že bude môj jediný už navždy.
@maranta_leuconeura 😳 absolútne.. som maximálne spokojná s manželom a teda anilen predstaviť si neviem a ani nechcem že by som mala mať ešte niekoho iného.
@maranta_leuconeura ja som sa pred piatimi rokmi rozviedla a počas manželstva má ani len nenapadla takato myšlienka,mala som úplne iné problémy,starosti a na krku tri deti.V júni tohoto roku som sa opäť vydala a tentoraz šťastne.Par krát som sa presne na túto tému bavila s terajším manželom,či mu nechýbajú iné ženy,sex s inými.Povedal,že nie.Vyburil sa za mlada,teda až do štyridsiatky,kým nestretol mňa.Sex s niekým iným mu už nechýba,dávam mu všetko,čo potrebuje,čo má rád a je to aj opačne.Absolutne si rozumieme.A tiež ako hovorí,je rád,že ešte vládze a jedna žena mu bohato stačí 😁
@maranta_leuconeura môj manžel je môj prvý a jediný...Sme spolu takmer 15 rokov,ľúbime sa a všetko funguje tak ako má,som spokojná a viac nepotrebujem😉
Áno môj ex mi toto presne vkuse opakoval (bolo sme spolu 15 rokov ) a akože už mi to maximálne liezlo na nervy nakolko ja som mala predtým pár vzťahov on tvrdil ,že len mňa a že nechce takto "zostarnúť " čiže si to kompenzoval hľadaním na pokeci ....už je exmanžel našťastie ...
@maranta_leuconeura mne ten druhy odstavec pride strasne vtipny ako uz teraz myslis na rozvod a trtkacku s inym :D
Mne neni luto, ze mam len jedneho muza, ani mi nikdy nebolo a dufam, ze nenastanu okolnosti ktore situaciu zmenia. Mna aj tak skor *ebne ako jeho🤣🤣🤣
Zatial sa mi to nestalo ale tak sme manzelia len 23 rokov tak uvidíme. 🤣
Ja poviem pravdu, že som sa nad tým už zamyslela. Ale v zmysle, motýle v bruchu zamilovanosť. To by som ešte raz chcela asi zažiť 🙃 samozrejme neplánujem nič ani netúžim. Ale rozmýšľala som o tom.
@zoeeoz ja na to nemyslim, len som realistka, ,,zili stastne az do smrti" je tak v rozpravkach, iste, zelam si to a snad my budeme ti, ktorym to vyjde... ale nikto toto nevie ;)
lol, dávať tu takúto promiskuitnú sračku. Na čo sa potom sobášite, keď už ani v mysli nedokážete byť verní niekomu komu ste to sľúbili na úrade, či pred oltárom. Lol
@maranta_leuconeura to nie je dobre keď pochybuješ
@maranta_leuconeura
Milujem svojho muža, dokonca aj po tých pomaly 15r. je mi s ním úžasne..... Ale teda, myšlienky uleteli už pár x(podotýkam par x za tých X rokov) , hlavne, keď si pozrieš taky seriál sex/life-fuuuu taky ten nepoznany divoký sex 🙈🙊 No a čo? Ved ako prebehlo mysľou-tak aj odišlo.O nič nejde a ani nepôjde 🤷♀️
Dokonca mi myšlienka uletela aj pri žene 😉
@abigail88 presne podobne ja v 16
@caladan prosim ta co je promiskuitne na tom, ze niekto pomysli na sex s niekym inym? 🤣 To akoze po svadbe treba vypichnut oci a spravit lobotomiu, aby sa to nestavalo?
Fuuha, tak to mi teda nikdy v takejto suvislosti nenapadlo. Prave naopak, sme manzelia 16 rokov, obaja sme si prvymi (a snad aj poslednymi) partnermi, a som stastna, ze to tak je. Absolutne nic mi nechyba a ked mam chut na sex, tak jedine s mojim muzom❤️
@maranta_leuconeura tak asi ich nemilujú tak akoby mali..nie žiadna úzkosť práve naopak, a aj manželovi to viac mužov závidí v dobrom (samozrejme tí normální).
To naozaj záleží od povahy a výchovy...vnútorného nastavenia. Sem tam sa na nejakého pekného muža pozriem a možno rada zažartujem...na tú tému....ale sex s iným mužom, to teda určite nie.
@abigail88 že? 😂keď pozerám aká je doba normálne som vďačná a rozmýšľam ako sa to podarilo vlastne mne pred 16 rokom
@maranta_leuconeura tiez som realista, preto som napisala ze mna *ebne skor lebo 3x hadaj z koho :D :D ale ne 🙂 ja som pochopila ako si to myslela, jasne ze to tak je ze clovek mieni osud meni ale uprimne mi je zle z predstavy riesit zas chlapa a cely kolobeh odznova (ak sa nebavime len o kamosovi s vyhodami :D)
@maranta_leuconeura nie, nelutovala. Nenapadlo ma to. No mam manxela, pre ktoreho som uplne prva. Nepovedal mi, ze by nad tym rozmyslali, skor ja som rozmyslala, ci taketo myslienky nema
Pripájam sa k tým, čo mali vzájomne iba 1 partnera.
Ak sa niekto rozhodne pre svadbu, tak by to mal brať ako záväzok. Ak to ako záväzok neberie, pokukuje po iných, nebodaj už rozmýšľa ako sa za xy rokov rozvedie, tak do manželstva ani nemal vstupovať.
@maranta_leuconeura halooo, nie som ziadny psycholog, ale myslim si ze Ty uz mas svoj plan (podviest chlapa a beres to ako ze ok)a od nas chces aby sme Ti to odsuhlasili ze je to ok(v ramci cisteho svedomia)fakt nerozumiem tomu, ze sa vydavas a slubujes mu vernost ked potom rozmyslas nad inymi(naco si sa viazala???) Hmmm dvaja muzi Ti potvrdili, ze vstupom do manzelstva stratili mat moznost mat ine zeny??? Asi preto ze u nas nie je oficialne povolene mnohozenstvo, ci?
Ja mám z toho úzkosť tiež a to ešte ani svadba nebola a ani nie sme spolu dlho. Ale ja som možno z tých nevhodných pre vzťah.

@maranta_leuconeura nie ,cosi,vobec by ma to nenapadlo 🤣🤣 mas sex a orgazmus, istotu bezpecia,ziadneho trapasu a choroby nedajbože fakt,naco 😁😁