Veriace ženy: Prečo sex pred svadbou?
Som veriaca a myslela som si, ze budem cakat do svadby. Avsak teraz (24 rokov) som si povedala, ze som cakala dost dlho, dlhsie ako vacsina veriacich zien, ktore poznam, a mala som sex s muzom, ktory sa mi paci. Pravdepodobne to nebude muz, ktoreho si raz vezmem, proste som mala sex, chcela som vidiet anatomiu muza nazivo a lakalo ma to vyskusat si to. Stratila som trpezlivost, za moje dlhorocne cakanie mi panbozko neposlal z neba ziadneho princa na bielom koni, a tak som si povedala, ze kaslem na to, zbytocne cakat. Veriace zeny, ako ste to mali vy? Preco ste sa rozhodli necakat do svadby? Ked som bola mlada, vsetky veriace kamaratky vraveli ze budu cakat, teraz väcsina z nich to ma za sebou,. Zaujima ma to, ze preco sa niekto zrazu rozhodne necakat?
@10zabka Gynekologička vie ako to je https://www.tiktok.com/@moje_gynpor/video/72151...
autorka, pocujem prvykrat, ze by knaz komentoval nejake rozjazdene devy. ehm
Boh ustanovil cistotu pred manzelstvom, aby ta uchranil pred citovym zranenim. O konsente pocula mozno desatina muzov, intenzivnejsie sa o tom rozprava po internetoch mozno rok-dva. Nie vsetci su galantni... to say the least.
Potom sa stava, ze niektore vztahy budu viac sexualne ako normalne prosperujuce. Mozno zistis, ze okrem sexu si nemate co povedat. Alebo ta zosnamkovy geroj s dvomi detmi a zenou po porode zlaka na vztah. Viac menej kazdy ma nejaku formu slutty phase v zivote, ale ja som zo seba bola este znechutenejsia nez predtym, doslova dosiahnute dno.
Okrem toho hrozi nechcene tehotenstvo... to tiez na vraskach neuberie.
A okrem toho sa mysli, ze ked verne nasluchas Duchu Svatemu, vyber spravneho partnera ta nemoze minut 🙂 takze ziadne skusky v posteli netreba
Tak ja som asi z inej cirkvi, alebo sa za 15r nieco zmenilo, lebo nikdy som nepocula slova, co pises...princ na bielom koni...stastne manzelstvo, nestastne manzelstvo...bud si zila v nejakej iluzii alebo niekto videl svet velmi ciernobielo, kto to hovoril. Mne zazracne Boh neposle manzela, nam hovorili, ze sa mame za buduceho manzela modlit a vybrat si takeho, pri ktorom si vieme predstavit, ze bude otcom nasich deti.
@markusrasford my sme sa s mojim o minulosti bavili, myslim, ze je to normalne a ako pisu, je to o dovere
Nečítala som celú diskusiu vyššie, ale odpoviem sama za seba. S mojim mužom som sa spoznala v 17 rokoch, on mal 22. Spoznali sme sa v kostole. Ano, z toho vyplyva, že sme obaja veriaci. Mala som pred tym vztah asi rok, v ktorom k sexu neprislo, on tiež. Prvy sex sme mali asi po 3 rokoch nášho vztahu (dnes sme spolu už takmer 15 rokov). Nechcela som už čakať dlhšie, pretože som si bola ista, že on je ten spravny, že on je ten s ktorym stravim zvyšok života a on je pre mňa ten jediny sexualny partner. Zobrali sme sa až po 8 rokoch chodenia, keď som ja skončila výšku a začala pracovať. Taká bola proste dohoda. A viem, že 8 rokov (do svadby), by som určite nečakala so sexom. Neviem, či nám za tie 3 roky chodenia bez sexu niečo ušlo, či nie (ja som s tým OK). Dokonale sme sa spoznali, fyzicky sme sa zbližovali inak, 100 % sme si dôverovali, som vdačná, že sme čakali takú dlhú dobu. Stálo to pre mňa všetko za to. A tiež by som asi nevedela vstúpiť do manželstva bez toho "vyskúšania". Obdivujem páry, ktoré to riskli a funguje im to.
Nedokážem sa zbaviť myšlienky, že páry, ktoré čakajú až do svadby sa dostatočne nepriťahuju. Za predpokladu, že ta svadba nie je hneď, samozrejme. Ale normálne roky rokúce čakať...no, ak by tam aj bola príťažlivosť zhasne skôr než sa stihne naštartovať. Človek je reálne zaľúbený prvé 2-3 roky a s tým sa spája najsilnejšia sexuálna príťažlivosť. Potom to už je o inom.. páry, ktoré čakajú až do svadby si nechávajú ujsť to najkrajšie zo vzťahu a potom rovno vhupnu do manželstva, kde už aj ten sex môže byť len taký typický manželský bez hromov a bleskov vďaka tej "premlcanej dobe". Snažiť sa rozdúchať vášeň s človekom, ktorý bol roky "kamarát", "platonicka láska".. asi by som mala voči nemu surodenecky komplex. Už to nie je ono. Práve začiatky sú v tomto rozhodujúce čo sa týka chémie a sexuálnej príťažlivosti. Potom si už na seba az príliš zvyknete a žiadna senzácia sa nekoná. Čaro neznámeho je kompletne preč. A o tom, že tam pritazlivost vôbec nikdy nemusela byť je tiez na zamyslenie..lebo ak tam je príťažlivosť, tak nikto nechce tak dlho čakať a tí ľudia šialene po sebe túžia. Každý zaľúbený človek je nadržaný človek. To je len zmes hormónov v mozgu, ktoré si my ľudia vysvetľujeme ako zalubenost, ale je to v skutočnosti sexuálne vzrušenie. Ak toto človek necíti a čisto racionálne čaká do manželstva...neviem neviem. Veď dvoch zaľúbených ľudí musia bičovať hormóny a túžba po vzájomnej blízkosti. Človek sa práveže nevie dočkať takých veci a sníva o každom dotyku. Tie vzťahy bez týchto zaciatkov na mňa pôsobia nezdravo a neprirodzene. Čím dlhšie človek si drží odstup tým väčšiu bariéru vytvára, ktoru moze byť problém potom prekonať. Žiadne sexuálne zázraky sa po svadbe nemusia konať a neviem si predstaviť sa zrazu vyzliecť pred niekým s kým sa roky poznám, keď to u nás nikdy nebolo zvykom a proste sme si držali odstup v intímnej rovine. Presne tak zhasina vášeň aj v manželstvách..čím dlhší celibát tým väčšie bariéry a neschopnosť ich prekonať. To aj jeden psychológ písal vo svojej knihe, že presne takto si vytvárame "surodenecky komplex" so všetkými naokolo..s kamaratmi, so súrodencami, s rodinou..a bohužiaľ podobným prístupom aj so svojím partnerom. Veci treba nechať prirodzene plynúť a nie mentálne vytvárať hranice a "deadliny". Keď sa ľudia vo vzťahu priťahujú, tak zbytočne rozumom pokazia krásne jedinečné momenty, keď to stopnu a odložia až po svadbe. A keď sa nepriťahuju, tak po svadbe po rokoch sa nebudú už vôbec.
Keby sa mám vydať za 1 sexuálneho partnera v mojom živote tak ma asi j*bne 😂…
@domkakvet Na základe čoho? Čo to vypovedá o človeku keď mal viac partnerov hlavne v dnešnej dobe keď málokto chce seriózny vzťah a práve tí muži čo súdia tak ženám klamú a popritom majú ďalšie 3.
Nevypovedá to o človeku nič keď sa raz zamiluje a nájde toho pravého.
Nie všetci ľudia majú viac partnerov pretože to tak chceli.
A ja som presvedčená,že opäť jedna vymyslená 😉
Ja si myslím, že vôbec nejde o to, či pred svadbou, alebo po nej. Ide o to, aby bol sex len vtedy, keď je človek presvedčený, že je vo vzťahu, ktorý má budúcnosť. A potom ide aj o to, aby tých partnerov na sex nebolo priveľa. Kto jezvyknutý mať sex na počkanie, po svadbe s tým neprestane. A tí čo majú len jedného partnera, môžu svoju sexualitu rozvíjať spoločne a v tom je asi to tajomstvo dobrých manželstiev čo začali až po.
👀 pobavili ma spomínané výrazy “rozjazdená” a “puknutá” 😂 tak pridám aj iný pre ženy: “ornitoložka”
(a napr.: https://www.kupma.sk/p/10616/vtipne-nohavicky-s...)
😂😂😂
@terry658 tak ale to nevies na 100% ci hovoria pravdu
“ za moje dlhorocne cakanie mi panbozko neposlal z neba ziadneho princa na bielom koni”
😂😂😂😂😂😂 Na tejto vete som sa poriadne zasmiala.
Viem, pretože som pri tom bola. Pre niektorých je čistota naozaj zásadná. Pre nich to bol cieľ,na ktorom obaja pracovali a nebolo to pre nich ľahké. Ale dá sa to.
V kostole vravia? Kto to vravi? Farar,ktory nikdy nemal zenu,rodinu? Ja som veriaca,lebo tak za mna rozhodli rodicia,ale je malo veci vo viere,ktore "uznavam". Najvacsi problem som mala s kazanim farara pri predmanzelskej nauke. To som si velmi hryzla do jazyka. Chlap,ktory prd vie o partnerskych problemoch ti ide kazat ako mas zit.
@terry658 "moja sestra si s manželom dali pusu až na svadbe. Majú 5 detí a nič im v sexe nechýba."
Priklad, ze sa niekto zoberie v 30tke, prechod a casto nechut k sexu pride po 40tke. To je ako keby si mala nejake oblubene jedlo, ci hobby a povedala si, ze 12 rokov ho naschval nebudes jest, ani sa mu venovat a tvrdit, ze zivot nadobudne odriekanim si oblubenych ci peknych veci vacsi zmysel, lebo potom si ich vraj viac vazis.

Neviem, ja som cakala do svadby do 26r.