Vydala som sa za narcistu
Vydala som sa za zubného narcist, aj vám sa to stalo? Ako ste vyviazli z toho?
Urobila som neuvazeny krok ktorý má bude stáť asi veľa. Zaľúbila som sa kvôli lovevombingu do zubného narcist. Uplne ma opantal charizmou a ze je romantický. Houby. Ja som nemala skúsenosti s chlapmi. Len fakt jeden vzťah som predtým ma. Počas vzťahu už však začal byť divný. Nechápala som jeho spôsobu ne komunikácie.
Ziarlivost e scény bez príčiny, klamstvá pretvárka. Na chytala som ho velakrat že klame uplne banálne veci. Nasla som mu XY účtov na zoznamkach fejk účty ako balil baby. Zosypala som sa a zrútil sa mi svet. Keď som na to prisla bol agresivny a Hystericky rozbil telefón a mňa chytil pod krk.
Ja som mu dala facku. On mi ju vrátil trojnásobne. Neskôr ma počas hadok ťahal za vlasy, zhodil z postele zapal na mna nadavky, kopal do skrine, A takto to pokračovalo. Chcela som sa rozísť. Odišla som na par mesiacov k mame. Vypisoval vyvolával. Tieto scény sa opakovali. Vrátila som sa ale späť. Nemala som nikoho bola som sama bolo to cez covid. Žiaľ cez covid som si zavrela živnosť zrušila. Takže bez peňazí som bola. Milovala som ho stále. Bola som. Na ňom emocionálne závislá.
Neskôr sa kajal a sypal popol na hlavu. Ze sa zmenil a miluje ma najviac na svete. Sekal dobrotu asi pol roka. Vraj chápe svojim chybam.
@svetlonos nechapem tomu co si napísala. Je tam taky myšlienkový chaos a preklepy že neviem fakt
@anonym_autor
uz bolo neskoro a telefon si prepisuje. Pointa je ake jednoducha. Zazila som podobny vztah tiez mimo Sk s cudzincom, v EU.
Mal inu poruchu a vzhladom na zranenie trpel chronickymi bolestami. Dostal take kombo liekov, ue hruza! Este mu dr predpisala 2 lieky, ktore sa vyslovene nesmu spolu brat.
Vedlajsie ucinky oi, rozdvojena osobnost a podobne smakotinky, paranoja, "videnia" bkudov. Mali sme pekny den, bavili sme sa v pohode a on siel na vc. Ked sa po chvili vratil, uplne vymeneny - ze co tam robim, kto mi otvoril ako uz davno sme rozideni. A ze aj ked nas spaja to jedno, nech sa vratim k mizovi a on odchadza (zo svojho bytu!) aby nebolo zle ze sme spolu. 🫣 A to zmena za par minut z 0 na 500...
V tych svojich stavoch byval hodne agresivny, pdychoteror hlavne. Zdrapil ma, modrinu som mala. Ked sme boli na wellnes, vsetko super romantika, po veceri na izbe zacal vyrývať ako sa nejaky chlap na mna pozeral a uz to islo. On ho detailne popisal a ja som fakt vzdy mala oxi len pre neho. Vtedy mi dal koleno na krk. Na paradu!
Taketo zachvaty maval pravidelne v noci a psychoslovny teror do 3-4 rana. A vies co urobil ked vstal? Isiel do pekarne kupit ranajky, Do postele mi doniesol vsetko naservirovane a k tomu kvety, s usmevom akoby sa nic nestalo...
Az po 3 rokoch pocas jedneho rozhovpru vyslo najavo, ze on maval iplné bleckouty pocas tych psychozachvatov! On si to fakt nepamätal, nic z toho...
Ja som to pripisovala vsetko tym liekom dlho. On bol skutocne ako 2 osoby anjel a sam satanaš. Ale bebol narcis. On ma skutocne velmi miloval a aj ja jeho. Ale pre mna to nebolo ok. Odisla som asi na stvrty krat. A to tak, ze prisiel ku mne na Sk na par dni a ked odisiel, na druhy den so odisla aj ja. Sice do "jeho" krajiny ale netusil kde som. Napisala som mu ze je koniec. Potom sme sa este raz stretli a naposkedy.
Maily som po tyzdni uz prestala otvarat a rovno mazala. Telefon nedvihala.
A znova opakujem bez nahovarania si a skraslovania situacie - viem ze ma uprimne miloval!
No porucha borderline plus opiaty plus psychofarmaka boli sialena konbinacia, mna by to polozilo.
Napriek tomu, ze som vztah ukoncila ja, mi ROK! trvalo, kym som sa od neho psychicky odputala. Hrozne mi chybal. Ale blokla som ho, bol tam nulovy kontakt a hlavne, odisla som a on nevedel kde som!
Keby mi raz dal facku alebo ma slahol, zle by to skoncilo, vedela ny som sa branit - mozno.
Ale uz by som ani milisekundu s nim neostala potom!
Raz ma obvinil dokonca za pocasie - ja som privolala dážď! V zl9m pocasi maval este vacsie bolesti.
A reci ze ako ho mozem opustit, ked je na tom tak zle adt... Zije, ma vztah a ja som tiez v pohode, bez neho 🙂.
Pokial je ten tvoj narcis, robi zo cielene a vedome! Ten moj to robil zo 60% koli liekom a 30% koli tej Bordeline poruche - a napriek tomu je vysledok rovnaky! Ublizuju partnerovi, ktoreho by mali len milovať a nie blízit mu!
Ty vypni srdce, sexualny pud a zapni len rozum a logyku! Citat mozes aj v bezpeci, ked budes od neho na míle vzdialená. Pokial uz teraz hovoris, ze by si skoncila na áre keby ta chytil, mas najsamvyssi cas.
Pozri na youtube - Poznej svého psychopata! Jan Dvořák sa mysl8m vola ten pán. Vysveluje tam ten vselico o narcisoch aj inych poruchach. Dokonca robi aj konzultacie, on sam si takym vztahom presiel.
Odid cim skor a zrus kontakt! Nedvihat telefon, neodposovat! Na letenku máš, zvysok poriesis z sk. A neboj, aj robotu najdes a byvat budes.
@kiki68 ty si tiež bola v zahranici a on bol. Co slovak ci a dovolkval si na teba aj fyzicky ci?
@anonym_autor slovak, ako sme isli do zahranicia bolo to horsie. Ja som totiz bola izolovanejsia a on mal prevahu. Ako boli aj tie super obdobia, ale aj tie hrozne a tych bolo velmi vela. All on bol velmi fajn, ja by som do neho nepovedala, ze je taky. No ku koncu to uz boli aj fyzicke utoky. Cize preto viem co radim, lebo to nema zmysel. Akokolvek he ten chlap inak fajn, tak nema zmysel uhnat si nejaku diagnozu, alebo ine nestastie skrz ten permanentny stres. Povedz, ze nie si stale v strese, ze kedy mu rupne a zacne ta hroza.
@anonym_autor pozri si film Dosť s Jennifer Lopez. Snáď Ti to trochu pomôže. Skus si čo najviac pozerať materiály o takýchto ľuďoch a príbehy. Nerob si s ním hlavne dieťa lebo už neodídeš vôbec.
Vyliečiť musíš hlavne samu seba. Prečo? Lebo máš v sebe nejaký chybný vzorec ,ktorý Ta drží pri mužovi ktorý Ta bije kope a ešte stále si nezdrhla. Prečo? Lebo prachy, pohodlný život, klietka sú lepšie?
@anonym_autor Autorka, nie si prva ani posledna zena, ktora je partnerom tyrana.
Netreba sa za to hanbit, nemohla si to tusit, urcite si to tak nechcela.
Vsetky tyrane zeny maju ale jedno spolocne... neexistuje ani jedna, ktora by to mala inak.
Vies, co to je?🙂
Vsetkym sa ulavi, ked od tyrana odidu a vsetky lutuju iba, ze neodisli skor.
Jemu nemusis nic oznamovat. Priprav sa na odchod, najdi si pracu niekde, napr.v hoteli, kde ponukaju aj ubytovanie. Cim dalej tym lepsie. A problem je vyrieseny.
A este osvedcena hlaska... ked nevies, ako nieco spravit, nerozmyslaj nad tym, ako to spravit alebo preco to nevies spravit, jednoducho zacni to robit a ono sa to spravi "samo".
Nediskutuj na mk, chod hladat zamestnavatela s ubytkom. Potom podas ziadost o rozvod.
@anonym_autor
uz bolo neskoro a telefon si prepisuje. Pointa je ake jednoducha. Zazila som podobny vztah tiez mimo Sk s cudzincom, v EU.
Mal inu poruchu a vzhladom na zranenie trpel chronickymi bolestami. Dostal take kombo liekov, ue hruza! Este mu dr predpisala 2 lieky, ktore sa vyslovene nesmu spolu brat.
Vedlajsie ucinky oi, rozdvojena osobnost a podobne smakotinky, paranoja, "videnia" bkudov. Mali sme pekny den, bavili sme sa v pohode a on siel na vc. Ked sa po chvili vratil, uplne vymeneny - ze co tam robim, kto mi otvoril ako uz davno sme rozideni. A ze aj ked nas spaja to jedno, nech sa vratim k mizovi a on odchadza (zo svojho bytu!) aby nebolo zle ze sme spolu. 🫣 A to zmena za par minut z 0 na 500...
V tych svojich stavoch byval hodne agresivny, pdychoteror hlavne. Zdrapil ma, modrinu som mala. Ked sme boli na wellnes, vsetko super romantika, po veceri na izbe zacal vyrývať ako sa nejaky chlap na mna pozeral a uz to islo. On ho detailne popisal a ja som fakt vzdy mala oxi len pre neho. Vtedy mi dal koleno na krk. Na paradu!
Taketo zachvaty maval pravidelne v noci a psychoslovny teror do 3-4 rana. A vies co urobil ked vstal? Isiel do pekarne kupit ranajky, Do postele mi doniesol vsetko naservirovane a k tomu kvety, s usmevom akoby sa nic nestalo...
Az po 3 rokoch pocas jedneho rozhovpru vyslo najavo, ze on maval iplné bleckouty pocas tych psychozachvatov! On si to fakt nepamätal, nic z toho...
Ja som to pripisovala vsetko tym liekom dlho. On bol skutocne ako 2 osoby anjel a sam satanaš. Ale bebol narcis. On ma skutocne velmi miloval a aj ja jeho. Ale pre mna to nebolo ok. Odisla som asi na stvrty krat. A to tak, ze prisiel ku mne na Sk na par dni a ked odisiel, na druhy den so odisla aj ja. Sice do "jeho" krajiny ale netusil kde som. Napisala som mu ze je koniec. Potom sme sa este raz stretli a naposkedy.
A znova opakujem bez nahovarania si a skraslovania situacie - viem ze ma uprimne miloval!
No porucha borderline plus opiaty plus psychofarmaka boli sialena konbinacia, mna by to polozilo.
Napriek tomu, ze som vztah ukoncila ja, mi ROK! trvalo, kym som sa od neho psychicky odputala. Hrozne mi chybal. Ale blokla som ho, bol tam nulovy kontakt a hlavne, odisla som a on nevedel kde som!
Keby mi raz dal facku alebo ma slahol, zle by to skoncilo, vedela ny som sa branit - mozno.
Raz ma obvinil dokonca za pocasie - ja som privolala dážď! V zl9m pocasi maval este vacsie bolesti.
A reci ze ako ho mozem opustit, ked je na tom tak zle adt... Zije, ma vztah a ja som tiez v pohode, bez neho 🙂.
Pokial je ten tvoj narcis, robi zo cielene a vedome! Ten moj to robil zo 60% koli liekom a 30% koli tej Bordeline poruche - a napriek tomu je vysledok rovnaky! Ublizuju partnerovi, ktoreho by mali len milovať a nie blízit mu!
Ty vypni srdce, sexualny pud a zapni len rozum a logyku! Citat mozes aj v bezpeci, ked budes od neho na míle vzdialená. Pokial uz teraz hovoris, ze by si skoncila na áre keby ta chytil, mas najsamvyssi cas.
Pozri na youtube - Poznej svého psychopata! Jan Dvořák sa mysl8m vola ten pán. Vysveluje tam ten vselico o narcisoch aj inych poruchach. Dokonca robi aj konzultacie, on sam si takym vztahom presiel.
Odid cim skor a zrus kontakt! Nedvihat telefon, neodposovat! Na letenku máš, zvysok poriesis z sk. A neboj, aj robotu najdes a byvat budes.
@svetlonos no myslim, ze svojho ex prehnane obhajujes.
aj keby nejaka kombinacia liekov sposobovala stavz paranoje a nasilia, tak o tom milujuci partner, ktory sa miminalne od partnerky dozvie co stvaral a ako jej ublizoval /ak by aj mal zakazdym totalne okno/ isiel k lekarke a ziadal o zmenu liekov.
a ak by lekar nechcel zmenu liekov, tak by zmenil lekara.
Myslim, ze on ti urcite nehovoril celu pravdu. Najlepsie vsetko zvalit na zlu zlu lekarku, co mu predpisala tu hroznu kombinaciu a preto on sa sprava ako psychopat a kolenom ti zaklakne hrdlo...
Skor si myslim, ze on uz bol skrze chronickych bolesti zavisly na nejakych latkach, a mohol si ich obstaravat na ciernom trhu vo vacsom mnoztve, alebo lieky ktore by mu lekar odmietol predpisat. Tiez mohol ficat aj napr. na mariske, tu casto vyuzivaju ludia s bolestami, a ta moze vyvolavat schizofreniu, co naznacuju tie paranoicke prejavy.
akratka on nebol az taka obet lekarov a chorob, ako prezentujes. Inak by zmienil lekarom svoje stavy a riesil ich.
Ja som tiež v takomto pekle žila, žiadnu organizáciu by som nekontaktovala, neobťažovala mojou sprostosťou, aj som sa hambila, aj som si myslela že to nie je také zlé.
Takmer vytrepal zo mňa dušu, na to mi kúpil zlatú retiazku, normálne to začalo fungovať tak, že už som si plánovala čo budem chcieť, keď ma zasa vytrepe a tak sme fungovali.
Keby mi nebol neverný tak možno aj zostanem😱
Bola som odolná proti fyzickej bolesti.
On si nepamatal čo všetko mi pokúpil, tie veci som popredala, aby som mala peniaze, ešte som si hovorila, že ma zbije 2x a potom odídem. Kúpil mi aj staré auto( to hovoril on, všetko bolo jeho, aj keď sme podnikali spolu)
Potom že mi kúpi nové auto, tak som ešte zostala, po 13rokoch som si povedala stačí.
Bola som vytrénovaná, mne to nejak psychicky neubližovalo, lebo som mala svoj vychcaný plán.
Brala som si ho z lásky, keď nemal nič, ani zimnú bundu, chodil v mikine celú zimu, to len pre obraz, s peniazmi čo boli ,,jeho,, sa z neho stal chuj, čo všetko može.
Tak sa zrovnaj, vieš, že s ním nebudeš, neskáč mu na lep, ale maj cieľ.
Držím palce, nech to urobíš čo najskor
@simona20201309 veď to nie je ona, čo písala, že sa má vydávať,ale cíti,že sa nechce vydať, že s ním nechce byť do konca života?
@anonym_c583c4 ona tu už písala, že si musí vypiť lebo to nedáva s nervami
Ten istý štýl písania.
Bud troll alebo ....
Táto žena tu píše už roky pravidelne, podľa všetkého už je s nervami v koncoch tak to rieši alkoholom.Ale odísť, neodíde nikdy, vždy sa vypíše, životide ďalej, opäť založí diskusiu… až buď skončí na psychiatrii alebo..
@anonym_autor stale ta manipuluje, lebo mu vyhovujes, ktoru inu by dotiahol do zahranicia, ak si s nim spravis decko uz nikdy odtial neodides.
@anonym_9e27f0 to sa ti vraví ľahké odísť. Keď si nebola tyrana nevieš nič o tom
@anonym_autor podla mna ta malo bije ked ti to nestačí na odchod. Este chvilu počkaj a prides do ba strbava. Vydala si sa za neho po tom ako ta zbil, ja ti tlieskam za vyber manzela
@negymama nechápeš ma? Tieto veci rozumiem. Ale napr ako mam na to nabrať odvahu emocne napr? Ako žiť potom keď je 10 rokov iba on v mojom živote ako zemeguľa sa točí kolo slnka. Chápeš to? Nemám alternatívu po ňom zialbohu. Neviem ako mam zit sama a tak dalej. Co budem robiť kde pôjdem l. Bojím sa, že ma znova opanta keď odidem je to ťažké pre mňa veľmi. Lebo ja nemám vlastne nikoho iného. Už toľké roky... Ako mám zozbierať odvahu. Vieš je ľahké akoze objednať letenku odísť do ba a pokoj a rozvod co co ďalej ja netuším ako mam zit on ma asi bude otravovať t aj po rozvode. Neviem proste citim zmätok je tam veľký otáznik. On ma nado mnou stále moc proste. Ty mi asi nerozumieš lebo si v takom niečom toľké roky nežila ale je to neskutočne ťažké pri manipulatorovi lebo on dokáže byť aj mily zlatý úsmevný dobrý a milujúci.
@anonym_autor typické znaky moslima
@anonym_b34f48 netrep sprostosti 🤣
Nerozumiem typom týchto žien. On ju dobije a ona dokonca povie,že som ho vyprovokovala,ale "ľúbi ma veľmi" 🙄. O to horšie,keď sú tam aj deti. No budiš,niekomu sa proste nedajú "otvoriť oči" a pomôcť...
@zuzanita1609 Ja viem presne o co ide. Stokholmsky syndrom sa to nazyva. A nie je nic horsie nez kombinacia takeho chlapa + ziadna rodina + ziadne kamaratky na pomoc + ina krajina a este ked pise mimo EU s panom bohom. Keby aspon uviedla krajinu v ktorej sa nachadza, hned by som sa jej snazila pomoct, nasla organizacie kam by mohla ujst. Ak sa vyslovene boji toho, ze ju chyti a zabije, tu chodime po tenkom lade. Rozvazne, opatrne. Vela zien z MK ked je s chlapom zle, utekaju domov k rodine, treba si uvedomit, ze vela ich ale takuto moznost nema a ak su tam pridruzene stavy ako uzkosti, depresie, PTSD (co uz autorka 100% ma) nedajboh fyzicke ochorenie kde je odkazana na inych kedze si nevie sama zarobit a postarat sa o seba, tak amen. Tu pomoze len jedine, kontakt na organizaciu na pomoc zenam
@anonym_autor
@svetlonos Boze, riadne som sa spoznala v tvojom pribehu. Ked ma ex obvinoval 'za pocasie'. Napriklad aj za to, ze doma nasiel pavuka. Vraj som nechavala naschval otvorene dvere. Nedajboh aby mi nieco spadlo, hned som bola neschopna. On chcel chudsiu, ambicioznejsiu a potom plakal, kvety nosil. Sam so sebou mal problem, nedokazal vyslovit jedno pismeno a naucit sa poriadne anglicky, a z toho mal denne brutalny stres, po case vidim, ze si to kompenzoval na mne. A to pisem len zlomok
@zuzanita1609 Ja viem presne o co ide. Stokholmsky syndrom sa to nazyva. A nie je nic horsie nez kombinacia takeho chlapa + ziadna rodina + ziadne kamaratky na pomoc + ina krajina a este ked pise mimo EU s panom bohom. Keby aspon uviedla krajinu v ktorej sa nachadza, hned by som sa jej snazila pomoct, nasla organizacie kam by mohla ujst. Ak sa vyslovene boji toho, ze ju chyti a zabije, tu chodime po tenkom lade. Rozvazne, opatrne. Vela zien z MK ked je s chlapom zle, utekaju domov k rodine, treba si uvedomit, ze vela ich ale takuto moznost nema a ak su tam pridruzene stavy ako uzkosti, depresie, PTSD (co uz autorka 100% ma) nedajboh fyzicke ochorenie kde je odkazana na inych kedze si nevie sama zarobit a postarat sa o seba, tak amen. Tu pomoze len jedine, kontakt na organizaciu na pomoc zenam
@anonym_c0c7f2 mimo eu... ona je pravdepodobne v UK . Organizacii na pomoc zenam v takychto situaciach tu mame xy. Autorka sa vsak jasne vyjadrila, ze ziadnu pomoc a kontakty na organizacie nechce. Tym padom tu vsetky placete na nespravnom hrobe. Niektori ludia sa nechcu zo svojich problemov dostat...
Ako komunikovat a riešit veci s narcisom:
1. Odísť
2. Odísť
3. Odísť a úplne ignorovat
Nič iné nepomáha. Narcisovia nech sa daju dokopy a žiju štastne toxicky spolu.
@anonym_b34f48 jasne ze áno.. Typické prejavy
Ty aj vieš slovensky?
@anonym_3220e8 Ja si osobne myslím že je to nejaká poviedka len skopírovaná. ako bývajú tie príbehy preložené googlom kade tade.
@anonym_autor Pozri ak je tento príbeh pravda a nemáte spolu nič okrem manželstva, tak rozviesť sa je proste najľahšia vec na svete. Choď a podaj žiadosť o rozvod a odsťahuj sa preč. Budeš argumentovať, on bude argumentovať a nakoniec Vás aj tak rozvedú ak samozrejme nebudeš blbá a nebudeš zase veriť jeho rečiam. Nehnevaj sa na mňa ale aj 3 ročne dieťa ak ho na nejakej veci oklamem 3 krát tak na 4 krát už mi roste nebude veriť.
A ak to nedokážeš tak nepíš trápne témy, keď nepijmeš žiadnu radu a budeš si tvrdiť len svoje že sa to nedá.