Vzťah bez manželstva
Mamičky ako ste si zvykli na to, ze žijete s partnerom, s ktorým nie ste zosobaseni? Nevadilo vám to?
@veronika19895 no nechcem sa ta dotknut, ale on si ta nezoberie. Keby chcel, uz by sa bol ozenil. Presne takto dopadla kolegyna, furt vyhováračky, raz ze ked sa narodi dieta, potom ked bude vacsie dieta, na úrade nie, lebo chce velku svadbu, atd atd. Dieta pomaly končí strednú, kolegyna to vzdala, a vsetci sú spokojny😬
Mne by to vadilo, uz len to ze by som mala ine priezvisko ako muz a deti. Napr. oni traja sú Mrkvičkový a ty Kalerabová (vymýšlam,ale chápes co chcem) tak to je rodina Mrkvickova?
V rodine tiez takto ziju bez manzelstva, 2 deti, chlap mal dost vaznu nehodu. Jeho partnerka vlastne v takomto prípade bola "nikto". Uvazovali, vsak ani vdovske by nedostala.
A este napisem, vacsine zien to vadi...jasne, teraz tu pisali ze nie, ale co ja poznam, ano vadí. Len sú ticho, lebo čo už narobia a hadam nebudú vytrubocat do sveta ze im to vadí....
@malav a tiež sa bojím toho ze sa im budú za to vysmievať
@katarinakatka57 Ja s tebou súhlasim, ale aký má význam prinútiť muža k sobášu? vieš, že tým sa môže veľa pokaziť? Už tu písali ženy, ktoré dali mužom ultimátum buď svadba alebo rozchod...muži si ich vzali a hneď po svadbe sa z nich stali odmeraní, bez záujmu, ofrčaní atď. muži....lebo boli k svadbe "prinútení" ...takže tiež to nie je neviem aká výhra
@katarinakatka57 niektoré ženy si takto chcú udržať nezávislosť a slobodu,čiže im to vyhovuje.
Hoci,určite toto nie je niečo,čo by manželstvo ohrozilo.
No,každý sme iný.
@sheila121 no tak v čom je manželstvo negatívne? A prečo je lepšie sa nebrať?
@sheila121 prečo nevieš odpovedať na jednoduchú otázku?
@sheila121 už to tu bolo spomínané ale náhodou, človek nikdy nevie sa niečo stane. A vy budete v očiach štátu pre neho cudzia osoba.
@sheila121 ty obhajujes ze manželstvo je nič moc. Ok ja to beriem, ale v podstate hanis v komentároch manželstvo. Moja otázka je v čom je lepšie žiť na hromadke oproti manželstvu?
@sheila121 keby sa vášmu mužovi niečo stalo, nedostanete absolútne nič.
Ale v poriadku, keď vás štát nezaujíma, potom sa nesťažuje keď sa niečo nedajbože stane.
Nevadi. Sme spolu 20 rokov, máme dve deti, psa a každý polku bytu. Necítim sa ako slobodná matka, ani nemám pocit, ze sme len dvaja spolubývajúci. Sme partneri a vytvorili sme rodinu. To, že deti majú iné priezvisko mi nevadí, ani neriešim ak má oslovia v škole alebo u lekára tým priezviskom. Trošku ma vyrušuje, že keby sa dačo stalo, tak nededim. Ale budú dediť deti, takže to až taká tragédia nie je.
@tanyag podla mna, ak sa nechce zenit, neprinutis ho nijako. Volakedy ked dievca otehotnelo, automaticky sa zobrali, dnes uz veru nie. Ja hovorim, ze ked si chlap zenu nezoberie z lásky (bez tehotnosti), alebo si ju nezoberie hned po otehotnení, je malá šanca, ze si ju neskor zoberie.
My sme v kancli 8 zien, z toho sme 2 vydate - s detmi, 2 rozvedené, a ostatné maju partnerov - spolu byvajú (aj s detmi, sú aj bezdetný) a tam veru chlapi extra nechcú, a zeny sú ticho, ze vsak co s tymi chlapmi🙄
Už som mu aj povedala medzi rečou, že mu prsteň vrátim a ze nech mi ho dá, keď si ma bude chcieť zobrať.
Môj sa svadby bal. Jeho mama je dvakrát rozvedená. Ale nepovedal mi to na rovinu. Aj som svadbu v minulosti chcela, ale netlačila som na neho. Teraz by možno aj chcel on, ale mne už sa akosi nechce 😁.
A nikdy nezabudnem ze ako som sa znášala od radosti ze si ma chce zobrať aj keď ma poziadal medzi dverami o ruku pri gratulácii k meninam.
@veronika19895 a aká bola jeho reakcia ?
Mne svadba moc nechýbala,ale zobrali sme sa po jedenástich rokoch,na krst našej dcéry a to sme už mali päťročného syna a len preto,že syn sa na to pýtal a mne to bolo jedno,či som alebo není som manželka,ale nechcela som aby to synovi vadilo a keďže na krste sme mali celú našu najbližšiu rodinu,tak sme to dali dokopy. U mňa len formalita
@bessie12 ze co to mam za reči
@sheila121 ved ani pre mňa niesu peniaze dôvod na sobáš. My sa s mužom vezmeme preto, že sa ľúbime.
@veronika19895 bože co za blbec 🤦♀️ Tak nech si ta vezme za ženu a nie, ze co ty máš za reči.
@katarinakatka57 ja viem ze nie, ze už svadba nebude keď nebola doteraz tak uz nebude. Ťažko sa človek zmieri s tým ze nebude nevesta
@sheila121 no tak poviem ti že mnohe vdovy Alebo vdovci seniori vďaka tým ako to ty nazivas pár drobných môžu každý mesiac si kúpiť čo by si inák z dôchodku nedovilolili. Inak by si hovorila keby si mala deti a hypotéku a ostaneš bez chlapa. By si bola ráda aj za tých pár drobných. A druhá vec keď si taká hrdá že sa nechceš vydávať ok, ale prečo by si mala používať priezvisko tvojho partnera?
Mnohé sa oháňajú že je ok že deti majú partnerove priezvisko a im hrdinkam nevadí keď Ich tak oslovia ani ľudí neupozornia,, ho prrr,, ja sa volám inak.
Takže Mne to tak skôr vychádza že by aj radi sa rovnako volali ale sa ,dohodli,, že sa brať nebudú. Skôr on sa dohodol.
Ďalšia vec problém keď ideš na dofcu, vysvetľovať čia si keď máš iné priezvisko ako deti.
A to že sa chlap zmení svadbou? No na to môže každá zabudnúť, a myslia si to aj tie čo žijú na hromadke.

@malav No neviem v akej spoločnosti si sa pohybovala, ale ja mám iné priezvisko ako moja mama (mám po otcovi - neboli zobratí) a nikdy ale nikdy to nikto neriešil...dokonca ani ja...ani v škole, ani u lekára ani spolužiaci, proste nikto a to mám už 36 rokov...