icon

Vzťah s Egypťanom

laura2468
26. máj 2022

Zdravím vás, chcela by som sa opýtať aký máte názor na vzťah s Egypťanom.
O ňom: Jedného som nedávno spoznala, je z Kahiri, končiaci študent na Univerzite. Jeho rodinná je na to finančne priemerne dobre. On žil celý život v Kuvajte a až na vysokú prišiel do Egypta späť. Spoznali sme sa online a už niekoľko mesiacov si píšeme. Z jeho rečí má človek pocit, že je viac liberálny a otvorení zmenám, proste už taký prispôsobený modernej dobe. Aj keď je muslim, ani sa nemodli 5krat denne. Pýtala som sa ho na viacero názor o právach žien, o fungovanie domácností a iných veciach a jeho názory sú úplne normálne. Naozaj sa mi zdá byť úplne v poriadku.
Problém: Viem, ze veľa žien končí zle v takýchto vzťahoch, že ju len využije na financie, či visa do Európy. On má o peniaze nikdy nepožiadal a práve naopak nemá problém za mnou prísť do Európy na dovolenku na pár týždňov za svoje vlastné peniaze. Aj čo sa týka víz, tak má dom zdedeny po rodine v Kahire, čiže až tak po Európe netúži. No po čítaní tých zlých skúseností, ktoré ženy mali mám trocha obavy. Veľa píše, že aj 5 rokov ich Egypťan bol normálny a po svadbe sa zmenil alebo ich zadlžil a podobne.
Vedeli by ste mi dať nejaké rady a vlasnre skúsenosti? Viem, že vzťah s ním bude iný ako vzťah so Slovákom. Viem, že sú tam kultúrne rozdiely. Ide o to, že ak by bol naozaj taký ako hovorí a tvári sa tak by to bol pre mňa ideálny partner. On už mal jeden vzťah a nevyšiel mu, žiadne manželstvo len priateľku Egypťanku a ja som tiež už jeden mala ale to mu nevadí.

laura2468
autor
26. máj 2022

@lenkakravcova Na tieto otázky som sa ho pýtala a oveľa viac. Nepodporuje bitie žien a prácu by dovolil. Aj v rodine má ženy čo pracujú. Ono, čo sa týka názorov a bežných vecí, tak ma zmýšľanie úplne normálne. Jasné, človek nemôže začať chodiť s Egypťanom a očakávať že sa bude správať ako Slovák. Keď spomenul, že by to som mnou myslel vážne aj že by ma chcel zoznámiť s rodinou poriadne, tak ja som mu povedala priamo o týchto prípadoch a obavách a tiež som spomenula, že sa to rieši rôznymi predmanželskými zmluvami, povedal, s čím nemal problém. Len je ťažké posúdiť slová a skutky neskôr povedzme si úprimne

laura2468
autor
26. máj 2022

@stanulienkat Nejdem s ním do vzťahu po pár mailoch. Ako vravíš bez stretnutia človek nikdy nevie. Všetko riešim a rozumom a kľudom. Píšeme si a premýšľam nad stretnutím, aj po tom stretnutí by som nešla priamo do manželstva alebo niečo. Tak ako s bežným Slovákom by to chcelo roky vzťahu pred samotným manželstvom.

laura2468
autor
26. máj 2022

@kittykat22 Preto som opatrná. Ako vravím nejdem sa za neho vydať po pár mesiacoch písania alebo niečo. Ale ak máš osobné skúsenosti a nevadilo by ti ich trocha popísať tak by som bola vďačná.

melonik7
26. máj 2022

@laura2468 uplne mi staci tvoja posledna veta "....ale to mu nevadi" ??preco by mu to malo vadit? ..uz teraz sa mu podvolujes.
Ruky prec..dobre ti tu radia

stanulienkat
26. máj 2022

@laura2468 neriskuj. Drviva vacsina tychto vztahov kpnci zle. Neviem kolko mas rokov, ale si naozaj naivna . Ty si sa ho pytala, ci podporuje bitie zien??? A on ti co mal povedat? Ze hej??

laura2468
autor
26. máj 2022

@stanulienkat Verím, že naivná by som bola ak by som slepo skočila do vzťahu. Tu som proste našla človeka, ktorý mi vyhovuje máme na veci rovnaké názory a podobne. A nechcem súdiť ľudí na základe toho odkiaľ sú. Do vzťahu som slepo neskončila, snažím sa si zistiť informácie o nom, o ich krajine zákonoch a pod. Viac ako správy o tom , že som naivná od osôb ktoré nemajú osobnú skúsenosť by som uvítala niekoho kto niečo také zažil má alebo v minulosti mal takého partnera.

zooeynka
26. máj 2022

@laura2468 urob si fejkovy nick/mail a napis mu. Skus ho namotat. Budu sa ti oci otvarat ake sladke reci bude viest aj s "dalsou" europankou, aj tuto novu bude chciet ist navstivit atd. Aspon zlozis ruzove okuliare a pochopis ako tito muzi funguju....pisu si s mnozstvom zien, cakaju ktora sa chyti, ktora co ponukne, na tisic percent nie si jedina s ktorou si pise, vola a ktoru predstavil svojej"rodine"online...ved si ho takto prever a urob si nazor sama.

laura2468
autor
26. máj 2022

@zooeynka To je jeden z nápadov, ktoré plánujem skúsiť. Samozrejme, ak by začal aj s tou "druhou" hneď by som nad tým prestala uvažovať. Ak si nezačne? Ja by som naozaj skor uvítala niekoho s konkrétnymi skúsenosťami.

mikadooo
26. máj 2022

@laura2468 ja len toľko, že ak ho nepoznáš naživo, de facto NIČ o ňom nevieš. Absolútne nič. Môže to byť úplne normálny fajn chlap a takisto to môže byť odrb ako sviňa. Počkaj ešte, aby sa ti neozval "z cesty", že mu zabavili doklady a treba zaplatiť len malú zálohu a bla bla bla...

zooeynka
26. máj 2022

@laura2468 naco su ti konkretne skusenosti? Ved co jednej vyjde tak druhej nemusi a naopak. Je malo prikladov zien ktore si dovrzali zivot s muzmi konkretne z egypta? Gugli Katarina Azab....

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
laura2468
autor
26. máj 2022

@mikadooo To si úplne uvedomujem. Ak by ma požiadal len o cent, šiel by kade ľahšie :D. Ľudia ja mu neplánujem nič platiť, neplánujem sa s ním vydať po mesiaci písania. Len ako väčšina Vás píše, bez stretnutia človek nikdy nič nezistí. Stretnutie navrhol, sám by si ho zaplatil, ja sa s ním ani len neplánujem vyspať na tom prvom stretku, čiže ak by mu šlo o sex hneď by zistil že nemá šancu. Naozaj by som do toho seriózne šla až po rokoch písania, veľa stretnutiach a podobne.

nikdenikto
26. máj 2022

@laura2468 najprv by som skúsila to s tým falošným nickom a až potom ak sa ukáže ako správny, pristúpila by som na stretko tu na Slovensku a vždy len na verejnom mieste.

zooeynka
26. máj 2022

@laura2468 vies co, urob si tie fejkove profily aspon 2 alebo 3, daj tam nejake hot fotky a napis mu. Proste urychlis toto tvoje premyslanie nad potencialnym zenichom. Rychlejsie precitnes do reality ked uvidis ze si mu v skutocnosti uplne ukradnuta a bude balit aj dalsiu a dalsiu....smelo do toho a naucis sa daco do buducnosti.

laura2468
autor
26. máj 2022

@elizabet173 Študuje na medzinárodnej univerzite. Keďže som sama na Univerzite učila, hneď v tej chvíli som ho požiadala aby mi ukázal doklady a ID ohľadom jeho štúdií s čím nemal problém a ja som si potvrdila, že tam naozaj študuje. Ako vravím som opatrná a čo sa týka žitia, tak ďalšia možnosť ako si overiť, že naozaj nejde po mojich vízach je presvedčiť ho nech si zoženie pracovné víza. Po pár rokoch práce v EU by podľa zákona dostal trvalé víza, čiže by ma na to nepotreboval. Ďalšia vec, čo mi napadla je skúsiť mu zohnať Erasmus na rok tu, to by som ho mohla vidieť v každodenných situáciách. Uvažujem nad tým, lebo sa mi zdá ako normálny človek so slušným pozadím ale ako vravím, jasne si ho preverujem.

estrella5
26. máj 2022

@yoo_saerom Ja si nemyslím, že je to nejak rasistické. Ja nemám v podstate nič proti žiadnej farbe pleti, ani proti žiadnemu vierovyznaniu. Islam ma celkom fascinuje a rada si o tom čítam. Dokonca na dovolenke som viedla zaujímavé rozhovory s moslimským černochom... Ale doma by som to proste nechcela nikdy. Nestotožňujem sa s ich vnímaním. S postavením ženy v ich náboženstve (a tým nemyslím drastické mlátenie ženy, ktoré v podstate nemá s pravým islamom nič spoločné)...

martinka13
26. máj 2022

Ja osobne nikdy ani náhodou. Výnimka môže potvrdzovať pravidlo, ale ja by som to neriskovala. Ženy sú pre nich menejcenné. Tak by som sa nechcela cítiť.

petamich
26. máj 2022

nechcem ich hadzat do jedneho vreca ale ja osobne urcite nie - na to som prilis samostatna, prilis emancipovana, prilis hlucna, asertivna...tam by som ja nesedela 🙂 mne vzdy imponovali "obycajni" slovenski chlapi, ktori maju rovnaku vychovu (viac ci menej), zena je pre nich rovnocenny partner (aj ked aj tu sa najdu vynimky) a ziadne - dovolil mi, nevadi mu, co som pes?

a ked vtacka lapaju pekne mu spievaju - kamoska sla par rokov dozadu do GB, stretla tam krasneho araba, laska jak tram, kym ju prvykrat udrel, lebo sa udajne smiala s cudzim chlapom, nemal problem ju udriet aj tehotnu a ked zacal organizovat prichod otca do GB, lebo do x rokov vraj vnuka vychovava dedko, vzala nohy na plecia a v 8. mesiaci letela domov, museli si zmenit cislo a cela jej rodina, lebo zrazu bola flandra, dieta nie je jeho atd. a zostala pekne doma ako slobodna matka

lindusss2016
26. máj 2022

@laura2468 ja som mala trojročný vzťah s moslimom a radim ti, vykasli sa na to 😁 nie v zlom, moj ex bol super, mam na neho pekne spomienky, bol to skvely chalan, super kamarat, ale ako partner uz potom ku koncu naozaj nie. Tie rozdiely boli tak obrovske, ze sa to nedalo znasat. A presne ti to tu uz jedna baba napisala, ak sa ty nepodvolis uplne vo vsetkom, tak bude mega problem. Mam aj znamu cesku, ktora je vydata za moslima uz cca. 13 rokov a stastne, ale to je jedna z mnohych. Moj ex uz ma zenu, moslimku zo svojej krajiny a verim, ze jej je skvelym manzelom, ale ja by som toto uz nikdy nechcela 😁 mnohe banality pre neho znamenali obrovsky problem a to bol fakt liberalny...

zooeynka
26. máj 2022

@lindusss2016 nemozes napisat co boli tie banality co mu vadili?

kitycat
26. máj 2022

@stanulienkat ona tvrdi, ze nie je naivna ale sklonuje tu slovo "svadba" po 6 mesiacoch online callov a zoznamenia s jeho rodinou 🙄
@laura2468 on ti povie co chces pocut, ale mozno na to musis prist sama.. Keby bol aspon "poeuropceny" poznala som jedneho Egyptana, on odisiel do Polska.. Bol tam tak dlho, ze aj rec sa naucil. Mlady 25 rocny chalan.. Mozno taky by pripadal u mna do uvahy... Ale ta mentalita je priepastna..

7lenka11
26. máj 2022

Prosim ta, len neuver internetovym reciam. Kazdy, kto chce zbalit Eutopanku, tak sa hra na priatelskeho, otvoreneho, moderneho cloveka. Zazila som to v Tunisku.. A casom vysvitlo, ze chalan to skusal na niekolko dalsich Europaniek - s jednou mal naplanovanu svadbu, s druhou bol dohodnuty, ze mu vybavi viza do Europy, tretiu balil na hoteli, stvrej vypisoval romany na socialnej sieti a presne rovnako sa hral na moderneho a rozhladeneho cloveka...

dilino
26. máj 2022

Aj Slováci sú niektorý na ženy zlí bijú ich týrajú .Tak ako muslim, arab, poliak, rus, madar, ukrajinec,ako natrafiš.

miamaria
26. máj 2022

@laura2468 Z blizkeho okolia poznam 3 Slovenky vydate za Egyptanov, z toho 1 par super rodinka, poznam osobne, maju pekny vztah, deti atd, druhy par sa rozviedol bezdetny, dovodom bol keho nazor na zeny z Europy... zevraj nezhody atd a posledny par zosobaseni na urade, zena si vzala x poziciek kvoli nemu, nevazi si ju, vyzera ako troska, on mpze vsetko atd.... takze tak, 2 : 1 v tom negativnom zmysle

vevesh
26. máj 2022

@elizabet173 ale to je normalne medzi moslimami spominat svadbu uz po kratkej dobe. Ja som si s manzelom vyjasnovala veci uz na prvom rande a svadbu sme planovali po troch mesiacoch, z toho sme sa 6 tyzdnov nevideli......🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

zuzinka888
26. máj 2022

@dilino no hej ale slovak ti neodvlecie deti do moslimskej krajiny kde deti patria otcovi alebo jeho rodine a matka nema ziadne pravo na dieta. A sudnym rozhodnutim si vytrie vies co. Vsetko bude ok kym nepridu deti. Budu z nich moslimovia ziadne vianoce ani tradicie nic ... Hadam si nemyslis ze ti povie ze ta bude bit, ze su zeny iba sluzky,.... Ked vtacka lapaju pekne mu spievaju.

radiah
26. máj 2022

@laura2468 a koľko to máš rokov?

laura2468
autor
26. máj 2022

@laura2468 Čo sa týka tých reči, tak samotným rečiam neverím preto hľadám informácie, zisťujem ako to je a do Ničoho sa nehrniem. U nich je bežné spomínať svadbu po krátkej dobe, to neznamená, že na ňu dopustim po krátkej dobe. Skúšam ten falošný profil, uvidím ako zareaguje. A čo sa týka tradícií, tak na Vianoce som sa ho pýtala, majú už v rodine jednu ženu, ktorá nie je z Egypta a ktorá si tam presadila aj Vianoce aspoň v podobe stromčeka, ešte má pod ním aj fotku. Samozrejme všetko môžu byť len reči a verte že sa do toho slepo nehrniem. Niekto sa tu pýtal na môj vek , tak mám 26.

dilino
26. máj 2022

@zuzinka888 no áno máš pravdu ale myslela som to tak že to je jedno akeho chlapa si vezme akej narodnosti že to nielen egypťania a ine arabske krajiny sú zlý aj obyčajný slováci ked si vypijú tak tiež sú sprosty.A ako jej pišu nech si zariadi falošný profil a nech mu začne pisať a tam sa to uvidi.

vevesh
26. máj 2022

@zuzinka888 tak ale akykolvek cezpolny urobi to iste, ze ti deti odvlece a zena moze tak akurat mat oci pre plac...dokonca poznam aj dvoch slovakov, kde sa toto prihodilo, i ked je to velka vynimka. Ale v zahranici dost normalna situacia...