Vzťah s partnerom po dvoch rokoch

dominika2505
12. apr 2022

Ahojte,chcela by som sa spýtať na každého nestranný názor. Sme s partnerom 2 roky spolu a ja som sa pred 3 mesiacmi rozhodla riešiť niečo svoje (vlastný byt). O byte som mu hovorila už na začiatku vzťahu a že mám takéto predstavy a nebol proti. Teraz,keď prišlo k tomu a ide sa všetko riešiť ,on nemal ani raz snahu povedať,že to bude naša budúcnosť, a keď treba tak mi s tým pomôže proste absolútne žiaden záujem. Ja mám 26 rokov (on 27) a chcem sa zabezpečiť a myslím,že to nie je nič zle. Mrzí ma to veľmi,ale vďaka tomu sme sa dosť začali hádať a povedal mi,že ja sa s tým bytom ponáhľam a všetko chcem hneď. Tak sa pýtam,človek ktorý má 26rokov a plánuje si niečo do budúcna sa naozaj ponáhľa ,alebo to len on má na všetko odpoveď,ale bohužiaľ vždy opačnú ako ja?

thoughtfulweirdo
12. apr 2022

A čo od neho potrebuješ? Finančné podieľanie sa? Zrejme on si ešte kupovať byt nechce 🤷🏻‍♀️ keď chceš ty byt, kúp si taký na aký máš, sama, a bude len tvoj. Ak chceš kupovať byt spolu s ním, budeš musieť počkať, kým k tomu dozreje aj on.

muz26
12. apr 2022

S bytom sa len pekne ponáhľaj. Mne tiež vraveli, aby som sa neponáhľal..keby som ich počúvol, kúpil by som o 50 000e drahšie. A tie by mi moji radcovia nevrátili .. takže ak máš takú možnosť, choď do toho bez neho. Budeš mať svoje. A ak sa ku tebe nasťahuje, ľahšie sa ho zbavíš ak zistíš že je blb (čoho príznaky sa už začínajú postupne prejavovať)

tosomja
12. apr 2022

Ako svoje? Sama pre seba, zábezpeku do budúcna, ktorú budeš platiť sama, bez priateľa? Či chces aby ste byť kúpili spolu, spolu sa podieľali na financovaní?
Ak sama, tak by som do toho išla, ak budeš schopná utiahnuť všetko. Ak s ním, tak to je na rozhovor, keď raz nechce, tak asi ešte na to nemá a boji sa že to neutiahne.

dominika2505
autor
12. apr 2022

@thoughtfulweirdo ja si všetko zariadím sama,pýtala som sa na to,že či sa ponáhľam,keď chcem niečo v budúcnosti mať...

reanda
12. apr 2022

ked ma na vsetko opacnu odpoved, ako ty, nie je to partner, ale protivnik.. s takym je dobre nejst do spolocnej buducnosti

qwer2019
12. apr 2022

@dominika2505 ak si to chceš vziať sama, a vieš, že to zvládneš utiahnuť tak určite by som do toho išla. Ak to jemu vadí, tak mu skús nejak vysvetliť, prečo to riešiš už v tomto veku. Ja mám 23 rokov, mám mnoho kamosiek v mojom veku a veľa z nich ma svoje nehnutelnosti, poprípade z mužmi. 26 je ideálny vek na poriesenie nehnuteľnosti

janetinka27
12. apr 2022

@dominika2505 mozno by som sa zacala zaujimat o to, ci s tebou rata do buducnosti. chodite spolu len tak, aby ste neboli sami, alebo ste sa uz rozpravali o buducnosti, svadbe, detoch? po dvoch rokoch vztahu a v tomto veku mi to pride prirodzene. ak by som riesila byvanie do buducnosti, iste by som ho neriesila ako samostatna jednotka, ale by som zohladnila vsetky aspekty a teda aj pripadneho zivotneho partnera. ak s tebou do byvania ist nechce, tak asi ani po dvoch rokoch nema jasno, ci chce s tebou zostat. ja by som po takom case uz cakala aj nejaky krok a zivotne rozhodnutie od partnera a podla toho by som riesila aj byvanie.

bolarazjedna
12. apr 2022

Ja som kupovala byt keď som mala 25 rokov, a pracovala som necelý rok. Vtedy ešte boli hypotéky 100%né, nemusela som mať vlastné financie. Vtedy som vzťah nemala. Myslím si, že to bola veľmi dobrá investícia a určite to nebolo skoro. Iba zbytočne by som platila nájom.

Kebyže som s priateľom 2 roky, určite už za ten čas bola reč o tom, čo plánujeme do budúcna, či plánujeme byť spolu. Ak plánujete spoločnú budúcnosť, tak je mi veľmi čudné, že neidete kupovať spoločný byt, ale ty svoj. Ak ste sa rozprávali o budúcnosti, a on nevie, či vôbec chce s tebou plánovať (ako 26rocny po 2 rokoch vzťahu by to už mohol cítiť, čo chce), tak v tom prípade by som asi začala riešiť bývanie sama, predsa ceny neustále rastú.

dominika2505
autor
12. apr 2022

Je to zvláštne ,ale musím napísať ,že je to fakt super partner,vo všetkom si rozumieme....ako každý vzťah má svoje malé chyby to je jasné. Žiaľ tomuto jeho názoru neviem vôbec prísť na chuť a nerozumiem,prečo sa tak bráni. Byt chcem brat zatiaľ ako investíciu, pracujeme v zahraničí .

stanulienkat
12. apr 2022

Ja neviem....ste spolu len 2 roky a uz ho tlacis do hypo a vlastneho byvania? Ja by som sa zlakla, keby to chlap na mna vybalil. Ked chces, tak chod toho sama.

nairia
12. apr 2022

@dominika2505 neponahlas sa, preco by si mala? mas na to prostriedky, chod do toho, jednoduchsie to uz nebude, prave naopak. ak ta bude za to kritizovat, tak to nie je vhodny partner do buducna. mozno sa len citi menejcenne, kedze ty si mozes dovolit kupit byt a on nie(?). nemusi ta mrziet, ze nema zaujem sa podielat na tom, nie ste manzelia, zatial asi ani svadbu nechystate= bezproblemove riesenie pri rozchode. je to tvoje a nemusite potom riesit kto koho vyplati a kto tam kolko dal a podobne.

danica2711
12. apr 2022

nečakaj na jeho rozhodnutie, urob si podľa seba. Múdro rozmýšľaš, byt je investícia, to, že bude len tvoj, predsa neznamená koniec vášho vzťahu. Bude to len tvoja istota, zázemie, keď vám vzťah nevyjde, máš kde byť, keď vyjde, môžete tam predsa žiť spolu, finančné záležitosti si vyriešite. To, že si kúpiš byt sama, neznamená, že ho opúšťaš, rovnako ako to, že on sa zatiaľ nevie rozhodnúť, nemusí znamenať, že ťa nemiluje

lucia7933
12. apr 2022

my sme s priatelom kupovali vlastnú nehnutelnost po 2 rokoch vztahu..ja som mala v tom case len 24r a on este o rok mladsi odo mna 🙂 za nas oboch to bolo vtedy najlepsie rozhodnutie co sme mohli spravit🙂

mamkalentedkova
12. apr 2022

Určite sa nikam neponáhľaš a rozmýšľaš logicky a dosť despeli.Partner sa možno bojí,že po kúpe bytu budeš chcieť svadbu,deti ..možno na toto nie je pripravený ..ale určite do kúpy bytu choď.Navyse ak vravíš,že ste v zahraničí,byť vieš napríklad dočasne prenajímať ,bude udržiavaný a možno to hodí aj nejake euricko do rozpočtu navyše .Ak by chcel partner v budúcnosti kupovať niečo spoločné ,byť predsa môžeš kedykoľvek predať .Jeho hodnota bude do budúcna pravdepodobne rásť,takže peniažky,ktoré do toho teraz dáš ,sa zhodnotia .Veď od neho nič nechceš,nijako ho nezaťažiš.Skus mu to rozumné vyargumentovat ..Anka osobne ,by som do kúpy ,byť na tvojom mieste , šla,aj keby nebol priateľ nadšený.

denden77
12. apr 2022

aj ja som tak kupovala, nepomohol mi s nicim.. nemala som auto a ani len do poondiateho obchodu so mnou nesiel.. uz spolu nie sme 😁

zdenkastanka
12. apr 2022

@dominika2505 a teraz zijete kde? V podnajme?ak ano tak kolko chce este takto žiť? Veď ked su financie na vlastne byvanie, je len logicke si ho zaobstarat...skor mam pocit ze sa nechce este viazať a preto z toho kluckuje von..

thoughtfulweirdo
12. apr 2022

@dominika2505 Z môjho pohľadu sa vôbec neponáhľaš, ale je bežné, že niekto to vidí inak a má do blízkej budúcnosti iné predstavy 🤷🏻‍♀️ už len zistiť, aké sú tie jeho a spolu buď nájsť kompromis, alebo to vyriešiť každý po svojom

jaskolka
12. apr 2022

Ale on nechce tebe "dovoliť" si samej kúpiť vlastný byt, alebo nechce ísť do toho s tebou, akože kupovať spoločný byt?

zmrzlinka2021
12. apr 2022

@dominika2505
A vy dvaja neplanujete spolocnu buducnost? Nebavite sa o manzelstve, detoch, spolocnom byvani?
Podla mna po dvoch rokoch vztahu uz by ste mali byt zrelsi a hlavne vediet, co vobec od zivota chcete.

janickacrazy
12. apr 2022

@dominika2505 No tak on sa asi ešte nechce viazať, má čas, proste chlapi majú väčšinou času viac ako ženy, lebo oni môžu mať deti aj v 40-tke. Ty pokiaľ chces a máš nato peniaze, tak si byt kúp. Uvidíš, ako to celé dopadne.

mladena
13. apr 2022

A možno ho to vnútorne škrie, že ty si tá čo si zabezpečuješ byt, väčšinou ide pár do toho spolu, alebo aj chlap sa snaží niečo zabezpečiť, že si potom pripadá taký väčší hrdina pred tebou aj pred sebou, ale on sa možno na to ešte necíti zatiaľ finančne či inak.