icon

Začala som žiarliť na môjho muža

31. júl 2022

Ahojte, potrebujem poradiť. V poslednej dobe som začala žiarliť na môjho muža. Počas manželstva sme nikdy nemali nejaký vážnejší problem. Nedávno začal chodiť pomáhať našej známej (je rozvedená,bezdetná). Sama som bola za to, aby pomohol čo treba, no už mi to začína vadiť. Zdá sa mi, že tam chodí už príliš často. Keď som sa ho priamo spýtala, či ma podvádza, povedal, že nie. No cítim, že je iný. Častejsie je mimo domu ako zvykol už vo všeobecnosti. Nás vzťah je momentálne horší a neviem čo mám robiť. Prosim poraďte ☹

juliet86
1. aug 2022

moj otec takto pomahal vdove rodinnej kamaratke.... s mamou ss rozviedli a je s nou uz 14rokov. na zaklade tejto skusenosti moj muz nebude pomahat nikomu. radsej ja

marzuz89
1. aug 2022

Velmi sa mi paci ten napad, zazvonit s buchtami pod pazuchou a usmevom na tvari. Jasne uvidis, ci pracuje, alebo.. Nepracuje.

Ale ja nerozumiem, preco zeny sa k muzom spravaju vybusne, agresivne atd, a potom sa cuduju, ze muz hlada porozumenie inde. Nezastavam sa nevery, v ziadnom pripade 🤮. Ale z tvojho pisania hned v uvode - ze mu nevadi, ked sa nahnevas a uz sa nesnazi vztah urovnavat - mi bolo jasne, kto vo vztahu taha za kratsi koniec. A potom si to aj potvrdila - ze si vybusna, taka, onaka. A ze ona je opak - mila, dobra. Ja neviem, vnimam, ze zeny sa tu dokonca aj v jednej diskusii predbiehali, ktora "kam" poslala svojho muza, dokonca ktora bola "najagresivnejsia" v tehotenstve atd. A este si medzi sebou tlieskali. Ja sa na to pozeram ocami muza. Partneri by mali byt rovnocenni, podporovat sa, spravat sa k sebe s respektom. Vzajomne. Taky neujde. Ani muz, ani zena. No ak ma doma dusno, necudujem sa, ze unika. Ze vyhladava pritomnost niekoho, kto mu "rozumie". Mohli si totiz ako osoby sadnut, rozumiet. Mozno s nou nic nema, "len" si rozumeju. Co je pruser rovnaky. Mozno aj vacsi. Ale kedze raz ta uz podviedol.. Za mna by to bol koniec vztahu. A mozno len (asi nerealne) ak ma kluce a ona tam naozaj casto nie je, je tam sam, ma klud, unika zo vztahu s tebou, kde sa uz neciti dobre.

Inak technicka stranka veci - prerabka jadra ani balkonu nesmie trvat dlho, to nie je stavba plotu alebo coho. Ved ty musis mat pocas prerabky kupelne zabezpecene fungovanie inde. To 4 mesiace cika u susedov? A balkon. Ved ten sa vybura a nahodi za jeden den, ci 4 mesiace jej fuka do bytu? Som sice stavbarsky laik ale toto by som mu neverila ani omylom. Ze to nie je hotove stale.

Chces recept na buchty? Mam perfektny 🤭

autor
1. aug 2022

Ďakujem všetkým za rady, sama neviem čo by bolo najlepšie. Včera som to nevydržala, vytiahla som to a skončilo to hádkou ☹ viem, že tu píšete, že v klude a nenapadne, ale ako mám byt kludna, keď sa toto všetko deje? Všetko poprel. Nakoniec odišiel z domu, že už nevie, čo ku mne cíti a nevie, čo bude ďalej 😢

autor
1. aug 2022

Ale myslím si, že ma naozaj podvádza, nemá argumenty a odmieta so mnou už aj spať. Teda včera odmietol 😞

nika_17
1. aug 2022

Ved ked ste sa pohadali,tak sa necudujem

bronik89
1. aug 2022

hmmm ale zas vies ak po sebe stekate, nie kazdy to vie len tak zahodit za hlavu a tvarit sa, ze sa nic nedeje

zahrahmama
1. aug 2022

Možno to len prehanas...
Možno to všetko je len v tvojej hlave fantázia a vymyslas si niečo čo sa vôbec asi nedeje.

thoughtfulweirdo
1. aug 2022

Prečítala som to celé, neviem hodnotiť bližšie váš vzťah, keďže mám k dispozícii len pár riadkov, ale z tých pár riadkov viem, že môj manžel by od teba ušiel. Nič ho neodhana viac než moja nervozita a prskanie a keby k tomu pridám aj žiarlivosť, tak po ňom zostane len prach, ako rýchlo by bežal. Čím nervóznejšia a výbušnejšia ja som, tým viac sa chodí zašívať, on nie je stavebne zručný, chodí na bicykel. Aj okolo toho by sa dala vybájiť hocijaká nevera, keby som chcela, že áno. Ale ja nechcem, radšej na sebe pracujem a učím sa zvládať svoje emócie bez nevhodných prejavov. A keď sa mi darí, hneď je manžel viac doma a milší, prítulnejší ;) takže ak je tvoj manžel aspoň z časti ako môj, vôbec sa nečudujem, že radšej ide inde, keď je doma žena nervózna a nahnevaná. Nie je fér myknúť plecom "ja som taká, zvykni si". Keď niekoho milujeme, predsa chceme pre neho byť tou najlepšou verziou. Či ťa tvoj manžel podvádza netuším, možno áno, ale ja by som v tvojej situácii začala od seba.

martul
1. aug 2022

Cudujes sa?! Pohádali ste sa, čo si čakala že sa vrhne na teba nahaty?!
Prepáč, neobhajujem ho, možno je neverný ale to čo robíš ty je cele zle. Ako zúfalá stíhačka a včera zase.
Veď skús trošku sofistikovanejsie, rafinovane, premysli si to. Baby ti dobre radili, odíde, počkaj hodinku a choď za nim,,zlato prepáč nie je mi dobre môžem tu byť s tebou aby sa mi niečo nestalo... proste si vymysli nejaký dôvod.
Ale rozmýšľaj, lebo takto len zhadzujes a ponizujes samu seba a jemu dávaš dôvod aby sa s tebou rozišiel. Aby to nakoniec neskončilo že sa rozidete nie kvôli jeho nevere ale kovli tvojmu zúfalému správaniu a on bude ,, čistý" a pôjde za ňou ofici

lenkadenisa
1. aug 2022

No toto som zvedavá ako dopadne 😔 Nemám z toho dobrý pocit, ale držím palce, @autor

ankare
1. aug 2022

Aj ja poznám taký príbeh, že muž pomáhal osamelej kolegyni a veru je s ňou dosial. 😐

emily_666
1. aug 2022

Ty nanho nahucis, cakas priznania....on nema argumenty... no a este cakas, ze bude vecer nieco intimne? Ak si mu vybalila podozrenie, ani sa necudujem, ze zduchol to predychat
Tvoje nalady a to ze po nom casto hucis,to je odraz vasho vztahu. Kto by sa citil byt milovany a chceny v takej atmosfere?
Neobhajujem ziadnu stranu, no tiez mas podiel viny na tom celom

martul
1. aug 2022

@ankare veď hej tam je kľudný, pohoday, nikto naňho nestriehne jak na supa, nesleduje, nepodozrieva, nehada sa v nedeľu, má sex...... neobhajujem a netvrdím že je to správne, len proste aj autorka tomu výrazne pomáha

banderaska29
1. aug 2022

bože nezastávajte sa ho všetky jak keby bol Zeus z popola vzídený dpc.
samozrejme že sa pohádali - ale prečo ? keby to bolo celé nevinné tak ju obijme a povie vieš čo tak pod somnou, pomožeš mi aj ty a budeme to mať rychlelšie, pomiluje ju aby citila že je iba jej ... nie, on jej povie že nevie čo k nej cíti, odíde preč a odmieta jju v posteli. vy by ste akože všetky boli kludné hej ? fakt sa zobudte, toto ona prežíva dlhodobo ziadna z vás by to inak nedala. ň

autorka, chod tam na blink, už sa s ním na tu temu nebav vôbec. chod tam na blink keď tam bude aj on a sama uvidíš. len bud pripravena psychicky na to čo môžeš vidieť. aspon budeš vediet na čomsi,a možeš sa v živote posunut dalej.

daniela1911
1. aug 2022

@banderaska29 odmieta ju? Veď jej to stačí 1x mesačne, plus nervozita, neustále vypytovačky…. Šak sám jej povedal, nech sa príde pozrieť. Tak čo nešla ale zas sa ho včera vypytovala a konfrontovala…ja sa ho nezastávam a neveru by som neodpustila (lebo by má vnútorne zožierala), ale možno naozaj sa chodí “len” ulievať (či už k známej, alebo inde) pre svoj kľud.

marzuz89
1. aug 2022

@banderaska29 my sa mame zobudit? Ze ziadna z nas by to inak nedala? Nuz, my by sme sa viacere nedostali do situacie, ze by sme po muzovi stekali, prskali, spravali sa k nemu tak, aby mal dovod unikat a hladat klud a pokoj inde. Ako pise, nezastavam si neveru, a taky chlap by u mna koncil obratom, ale autorka vztah medti nimi dostatocne rozbija aj sama. Mala by zacat od seba. A este sa cuduje, ze po tom vcerajsku nebol sex? Akoze.. To musi byt zase vymyslena tema na komentare. Taka do seba zahladena osoba snad nemoze byt, neviem. Ale podla tvojich a podobnych komentarov asi ano.. Som stastna, ze sme s muzom rozumni a mame vyrovnany vztah, do ktoreho prinasame obidvaja "rovanko".. Tolko asi k tomu 🤔

luczach
1. aug 2022

Aj toto je podozrive, ze odchadza z domu, namiesto toho, aby riesil problemy. Toto na chlapoch milujem... no nemas to jednoduche, velmi Ti drzim palce ❤

katarinka89
1. aug 2022

Keby ta ľúbil a noc s nou nemal nepovedal by ti tie vety.....zmier sa s tým...hadkou to z neho nevytiahnes....

rodinka
1. aug 2022

Odmietol s tebou spať pred tou hádkou alebo po nej?

autor
1. aug 2022

@luczach Dakujem pekne, od rana plačem …

autor
1. aug 2022

@rodinka po nej

moonlight1210
1. aug 2022

@daniela1911 ano, aj toto moze byt. S tou babou sa mu moze dobre rozpravat. Alebo aj dokonca nemusi. Pokojne nemusia mat ziadne spolocne temy okrem par reci prehodenych len tak, aby rec nestala.
Ale hlavne je tam klud od manzelky.

Naozaj nemusi s dotycnou nic chciet, len tam byt mimo manzelky. Utekat pred nou.
Podobne, ako ked chlap radsej robi nadcasy v praci, len aby prisiel az vecer a mohol ist hned spat, ako zje veceru a vyhovorit sa, ze je unaveny ako pes. Aby s manzelkou nemusel hovorit, lebo cokolvek zacnu, skonci hadkou.

autorka by mala zacat pracovat na sebe. Je take jednoduche si povedat: A co on?!
Lenze niekto zacat musi. On nechce, ona bude hladat dovody hucat a robit sceny - tak kde to skonci?

Navyse, tym ze sa bude ucit ovladat, robi dobre hlavne pre seba. Je naivne sa domnievat, ze ked odide do ineho vztahu, tak tato jej povaha nepojde s nou. Pokazi jej kazdy dalsi vztah po case.

Takze - ona by mala zatat zuby a zacat sa snazit.

Lebo ona chce zachranovat, nie on. Bud ho k tomu postupne privedie tiez, alebo moze po nom hucat a citit sa opravnene, ale najskor potom skoncia rozvedeni.
Minimale urobi aspon vsetko pre zachranu a nebude si nic vycitat, ze sa mohla radsej chovat takto a vtedy neurobit tamto (co vsetci po rozchode tak velmi dobre poznaju. Tie myslienky, ze mohli veci riesit inak, kym bola vtedy prilezitost.).

rodinka
1. aug 2022

Možno odmietol preto ze ste sa predtým pohádali čiže nemal chuť po tej hádke s tebou spať... Od rána ti niečo povedal? Opýtaj sa ho, ako to myslel že nevie co cíti

nika_17
1. aug 2022

A podla mna ta nepodvadza.Keby ano,tak by sa ti davno priznal,aby mal od teba pokoj

autor
1. aug 2022

@moonlight1210 ja si to uvedomujem, aj sa snažím. Je pravda, že dva krat milá som včera nebola, lebo už nie raz sme mali podobný rozhovor. A mám pocit, že k ničomu to neviedlo. Zasa ja nehucim stále, nám ho rada, som k nemu mila. Len teraz na to nemám náladu po tom všetkom.

autor
1. aug 2022

@rodinka povedal mi, že ma už asi nelubi 😞

emma022
1. aug 2022

Skúsila by som vyhľadať pomoc nejakého partnerského terapeuta. Samozrejme ak manžel bude mať záujem. Toto už podľa mňa sami nevyriešite. Ale každá kríza vás môže ako partnerov posilniť a viac spojiť, ak ju prekonáte ❤️.

daniela1911
1. aug 2022

Nechaj ho vychladnúť, prišiel domov? Ak nie, nevolaj mu, nepíš, aspoň 2-3 dni… možno príde sám a porozprávate sa

autor
1. aug 2022

@emma022 Ach, dúfam že to pomôže 😔

autor
1. aug 2022

@daniela1911 áno prišiel domov normálne. Len je to medzi nami napäté, take o ničom. Poriadne sa ani nerozprávame