Zaľúbená do zadaného muža
Mile konicky prosim poradte…
Clovek ani nevie ako a padne do “lasky” presne to sa stalo aj mne.
Bola som sama, slobodna, bezdetna po 30tke, ked do mojho zivota vstupil muz (nie nebol to vyslovene moj typ, ale nieco ma na nom pritahovalo a rajcovalo).
Hned siel s pravdou von, ze je zadany, naco som si povedala, dievca ruky pred mas svoje zasady. Ale hold, niekedy ani zasady a vsetka snaha nestaci, aby rozum bol silnejsi ako srdce.
Da sa povedat, ze sa hned aj priznal, ze ma dieta (3 rocne). Povedal, ze od rodiny neodide, kym je mala este mala.
A ja teraz neviem.
Uzivat si skvely milenecky pomer kym nepride ten moj vyvoleny, alebo ho poslat do certa a cakat sama.
Ano on je zalubeny, povedal ze ked mala bude starsia urcite odide od priatelky. Tisickrat povedal, ze kebyze nema dieta uz som jeho manzelka, ale viete ako, reci sa hovoria a chlieb sa je!
Prosim viem ze ste tu vsetky dokonale, ale ak sa tu najde nejaka nedokonala, ktora roesila nieco podobne, chcem pocut nazor.
Je mi z neho na 🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮
Ak by chcel odisiel by uz teraz..ocividne si pre neho dobra len na sex…prosim ta hladaj si nezadaneho.
Moralny pohlad?
Ja naozaj neviem,preco si toto ludia stale robia a musia kvoli egu ublizovat inym.
Nie,nie som za milenecky vztah.Moj moralny pohlad,moje hodnoty,moj postoj k zivotu mi to nedovoluju.(a to som stretla za zivot muzov,ktorí ma lamali,i ked vedeli ze som vydata a mam rodinu)
Nie,nebudem tu zastavat muza ani teba v pripade, aj keby mal vztah a manzelstvo rozvratene,jeho manzelka tyranka ,narcistka,alebo zena ,ktora absolutne nema muza na prvom mieste,neprejavuhe dostatocnu uctu,lasku,atd atd
Je povinny ak je jeho vztah/manzelstvo natolko rozvratene,tuto etapu najprv uzavriet a az potom sa rozhliadat a hladat dalsiu matku pre svoje decko....aj ked bol uprimny,to ho neospravedlnuje,nakolko podvadza svoju zenu,svoju rodinu ,a opat siri dalsie bachorky o zalubenosti ,bla bla
Ideme teraz hladat morlanost tam, kde je naprosto jasne,ze to moralne to nie je?
Ja verim v spravoslivost. Verim,ze ludia,ktori toto robia ,sa im to spocita a budu potrestani niekolkonasobne.....mozno v inom smere ,ale trest ich neminie
Ps: za zivot clovek stretne tucet ludi,s ktorymi aa moze zalubit,preskocit chemia,alebo stretne potencialnych parrtnerov,keby nestretol aktualneho...
Otazne je,ci clovek ,ktory sluboval uz bachorky jednej ,ma s nou vytvorenu rodinu,ci bol natolko vyzrety,ze to myslel ozaj vazne .....
Zalubena do neho si. Takze kym budes s nim, hoci iba ako milenka, tak budes ignorovat ine moznosti. Budes emociami verna tomuto vztahu. Darmo si hovoris, ze iba si budes uzivat, kym nepride "ten pravy".
Pises totiz jednym dychom o sebe, ze si zasadova. Takze ti najskor bude proti srsti tohto muza iba pouzivat, a najskor podlahnes pocitu, ako je do teba velmi zalubeny (zeby si ta hned bral za zenu, keby mohol).
Dalsia vec su tieto nejasne deathliny do buducna. Typu: ked dieta podrastie.
Pre neho je to vyhodny odklad na neurcito, ktory ho vlastne nezavazuje k nicomu. V pripade potreby to v buducnosti jednoducho odvola. Ked napriklad vztah zovsednie a uz sa nechce na teba viazat, lebo k tebe nema vlastne ziaden oficialny zavazok, ktory by musel zvazovat. Dal ti len ten neurcity prislub, o ktorom viete len vy dvaja.
Pre teba je to nevyhodne cakanie na nejasny termin. Lebo kedy nastane to "ked dieta podrastie"? Zavisi to od jeho rozhodnutia. Ty do toho nemozes nic povedat.
Alebo mozes, ale budes zniet necitlivo, pozadovacne a rozkazovacne.
Je to velmi manipulatiny termin, aj ked takto navonok znie velmi ohladuplne k dietatu. Je to len pouzivanie moralne znejucej povinnosti vo svoj prospech. Keby mu naozaj slo o dobro dietata, tak zachranuje vztah s jeho matkou, alebo aspon ten cas, kym podrastie, venuje teda iba jemu. Nie paralelne aj milenke.
A tretia vec je, ze sa toto moze stat aj tebe neskor, ked s nim oficialne budes. Ty budes zit vo viere, ze hoci mate krizu, tak on ostava a teda je sanca, ze to date s trpezlivostou dokopy. Vobec nebudes tusit, ze on je s tebou iba "do casu". Ze on sa nesnazi, ani nechce, iba vyckava.
Teraz totiz mozes obdivovat, ze je taky transparentne uprimny k tebe. Ale je tak uprimny k partnerke? Vie ona, ze je s nou len do casu, kym dieta podrastie, a potom ide od nej prec? Povedal jej to?
Ak nie, tak ani ty si vlastne nebudes nikdy ista, ze ty si vynimka a tebe by toto neurobil.
Vieš, ako sa hovorí: Kto chce kam, pomôžme mu tam.
Ak tebe nevadí deliť sa o muža, o jeho čas, žiť s pocitom, že berieš dieťaťu otca, že budeš vždy tá druhá, tretia, nech sa páči! Užívaj si krásny milenecký vzťah. Čakaj doma v negližé, kedy ho priateľka pustí, kedy pôjde on za tebou radšej než by bol s dcérou. Strácaj s ním roky života, kedy by si mohla budovať vzťah s niekým, kto by ťa skutočne miloval. Alebo si s týmto kľudne časom urob i dieťa, lebo však ty ho miluješ a možno raz hodiny zatikajú.
Možností máš veľa. Ak máš na to žalúdok, svedomie, žiadnu sebalásku a sebaúctu, hor sa do toho!
Pre mňa sú také ženy čo spávajú so zadaným štetky ☝️
Ublížiš aj sama sebe aj tej rodine. Už si namotaná a sám Ti povedal kde je Tvoje miesto. Dlhodobo na druhej koľaji. Ak Ti nezáleží na tej rodine, tak aspoň si váž samú seba. Určite máš na viac ako robiť madrac a čakať na zázrak.
Poznám prípad z práce.
Nastúpil do práce nový muž. Kolegyňa bola poverená zaškoliť ho. Veľa sa nasmiali, naučila ho za krátky čas veľa toho. Ona zadaná, on ženatý, jedno väčšie dieťa, druhé na ceste. Každý deň boli spolu. Žiadnemu oku to neuniklo, každý videl tú chémiu medzi nimi, bola taká silná, že okolie vedelo, že sa tam niečo deje. Sem tak dotyk atď. Ja ako nadriadená som to pozorovať musela, keďže bolo mojou povinnosťou dohliadať na chod firmy.
Jedného dňa utekal z práce do nemocnice, lebo jeho žena rodila. Vtedy sa to tá žena dozvedela, že má ženu aj deti. Boli obaja do seba zamilovaní. Kolegyňa sa mi zdôverila. Dozvedela sa to jeho žena, prišla do práce, zavolala si kolegyňu a narobila riadny ale riadny cirkus.
A čo spravil ten muž? Zastal sa kolegyni. Rozviedol sa, kolegyňa sa rozišla s jej partnerom (15 rokov boli spolu) a dodnes zijú šťastne a spokojne.
Ten nový kolega mi potom rozprával aké peklo mal doma, že už boli v štádiu rozvodu, keď zistili, že čakajú druhé dieťa, kebyže nespoznal kolegyňu, tak by asi žil naďalej v manželstve, ktoré ho nenaplňovalo. Rozprávala som sa aj s jeho ženou, keďže priletela do firmy a musela som to nejako riešiť. Podľa jej rozprávania to bola veľmi arogantná osoba. Všetko ja ja ja.
Kto vie, ako to bolo. Len som chcela napísať, že nie vždy je muž na vine.
Nesúdila by som len z toho, čo napísala autorka. Nepoznáme, nevidíme do vzťahu toho muža. A už v žiadnom prípade by som to nedávala za vinu autorke.
V živote sú situácie, ktoré sme možno my nezažili, ale mudrujeme o morálnom pohľade, ale ak sa ocitneme v tej istej situácii....kto vie ako by sme sa zachovali my, lebo vtedy ide úplne všetko bokom, aj tá vaša MORÁLKA.
Ano ako pises reci sa hovoria a chlieb sa je a uz mas po 30, tak neviem ci nechces mat rodinu a deti, lebo kym na neho budes cakat uz davno budes neplodna a za dalsie jasne ze to nemysli vazne, tak prestan snivat.
@pralinka25 netvrdim ze za vsetko moze ten druhy ale na zlyhani vztahu se vzdy podielaju dvaja a mnohi povrchni sudcovia na MK to odmietaju akceptovat. Ono je totiz ovela lahsie vnimat realitu ako vztah pachatela a obete. A este lakavejsie je presviedcat internet ze obet som ja.
@hugger Musím sa priznať, že si ma týmto názorom sklamal, mala som ťa v podvedomí, ako chlapa so správnymi názormi. Postavil si sa na stranu chlapa, čo je pochopiteľné, keď si tiež chlap, takže držíte spolu. Čiže on je vlastne chudáčik, obeť vlastných hlbokých citov, ktorý sa voči milenke zachoval čestne, lebo ju dopredu poinformoval, že s ňou bude len sexovať a nič viac od neho nemá očakávať, lebo on povýšil záujmy dieťaťa nad tie svoje. Prepáč, ale blbosť! Keby bolo preňho dieťa prioritou, bol by s dieťaťom. Neukrajoval by z času s ním, aby mohol preťahovať milenku. A ak je jeho vzťah s terajšou partnerskou zlý, rozchod prospeje aj dieťaťu. Aspoň nedostane do vienka nefunkčný model rodiny, ako normálny vzor. A on rozchodom otcom byť neprestane. Paradoxne, mnohí otcovia trávia viac aktívneho času s deťmi po rozvode/rozchode, keď majú deti povedzme každý druhý víkend, ale ten víkend sa im venujú na 100%, než keď zostávajú v spoločnej domácnosti pre zachovanie rodiny, ale každý voľný čas zdrhajú od rodiny, v ktorej nie sú šťastní, za milenkou, koníčkami, kamarátmi...
Okrem manželky/oficiálnej partnerky a dieťaťa je tento vzťah nefér aj voči milenke, ktorej nesľubuje žiadnu budúcnosť. Jediný, kto z tohoto vzťahu profituje, je ten chlap. Ak som kvôli tomuto názoru povrchná, tak spánombohom, nech sa páči, pokojne si to mysli. 🤷🏻♀️
Ked mala bude starsia... To si myslis, ze ked bude mat 6 rokov, tak bude pelasit za tebou? Alebo mozno 8 rokov? Jaaaj, ked bude mat mala 8 rokov, uz je ok odist od rodiny, ved uz je starsia...🙄
Uzivaj si skvely milenecky pomer, az kym ta zivot (pripadne jeho manzelka) neprefacka. V lepsom pripade sa na to pride, on zacne sekat dobrotu a na teba rychlo zabudne. V horsom pripade otehotnies a zostanes matka samozivitelka. A v najhorsom to budete spolu tahat roky, kym jeho deti nevyrastu, lenze medzitym uz obaja stratite reprodukcnu schopnost, takze rodinu si s nim uz nezalozis. Zelam ti, aby si sa rozhodla spravne, tak aby si sa aj o par rokov dokazala pozriet do zrkadla bez toho, aby si sa pogrcala.
@hugger ale napriklad v tomto vlakne nie je nikto nespravodlivo sudeny. ona si stava "stastie" na nestasti inych a tymi je male dieta a nic netusiaca partnerka. "stastie" v uvodzovkach pisem preto lebo v utajovanom vztahu bez perspektivy ked je ona zamilovana realne stastna nebude nikdy. sama sa o svoje stastie pripravuje a to je strasne smutne.
naozaj jediny kto si v tomto vtahu uziva a zneuziva je ten chlap. aj keby bol neviem ako nenaplneny a nestastny vzdy sa da zachovat ferovo. a to ze on jej narovinu nieco povedal nie je ferovost ale vychcanost.
ako pisem pravdepodobne sa v nom vidis a preto sa s nim stotoznujes ale ver mi existuju omnoho lepsie riesenia ako to co robi on.
Poslúžiš mu na sex, niekoľkokrát až po niekoľko rokov a potom prídeš nato, že akú úlohu hráš vo vašom vzťahu nevzťahu.
Nájdi si niekoho, kto bude mať záujem založiť si rodinu s Tebou a nenič život sebe ani tým dvom. Vieš, Božie mlyny melú pomaly, ale isto. Všetko sa Ti vráti, dobré aj zlé. Želám Ti, aby si raz nebola v úlohe tej manželky a matky malého dieťaťa, ktorej partner chodí k inej.
@tanyag to sa nejak vylucuje:"bol v case rozvodu, ked zistil,ze caka druhe dieta."
Takze kvoli milenke sa rozviedol,znicil aj tak rodinu,aj to dieta,kvoli ktoremu by ostal v nefunkcnom manzelstve, a trapil by sa( chudacik)...
Ta kolegyna je veru zachrankyna.Zachranovat muza,ktory nie je schopny si dat zivot dohromady,ale bol schopny najst si milenku a koketovat s inou.Nemal gule podat rozvod,ked aj jeho zena cakala dieta,a mali az tak rozvratene manzelstvo,ale mal gule zvadzat kolegyne a uzivat si s nimi,smiat sa a uzivat pritomnost.
Ak ju tak nemiloval,sice aspon intimne zili,alebo ta jeho manzelka bola az taka harpia,mal mat aspon uctu a jednu etapu si uzavriet,a neublizovat este viac,a az potom otvarat dalsiu..Ale on vlastne myslel aj tak na seba,na svoje ego,sice to zakryval uctou a laskou voci babatku.On si vlastne spravil este dieta,ktoremu hadzal vinu ,a kvoli koremu by ostal v nefunkcnom vztahu(ano,stava sa ,ze pride dieta neplanovane aj s muzom,s ktorym to nevyzera ruzovo ).pytam sa preco?
Nikto nevie vsak ako sa citila druha strana,jeho manzelka .Z jedneho rozpravania sa neda usudit charakter cloveka ,povaha a vztah,aky mali medzi sebou.ak bola arogantna, chapem ,ze nemusela byt na teba,okolie.Ale usmev na tvari,pohodovy vyraz,postoj,kludnu povahu po tom,co sa dozvedela o jej muzovi , to ze sa jej zosypal zivot pred ocami,s malym dietatom na rukach,necudujem sa(mozno naozaj bola harpia a len to hrala,a mozno bola v pozicii,ktorej bolo v manzelstve naozaj ublizene,citila sa nemilovana,nectil si ju atd atd.
Mozno pan kolega zahral chudaka,a mozno prave kvoli nemu aj manzelstvo stoskotavalo....
Ps: zazila som v svojom zivote ,kedy sa mi zosypal zivot,a malo to suvis s mazelstvom.
Viac sa nebudem rozpisovat.len nemala by som odvahu pisat a reagovat na nieco,co je dost citlive ,ak by som si nepresla tazkym obdobim.....
@hugger nesúhlasím,že za každým zlyhaním vzťahu stoja obaja. To je také klišé. Nájme od tých pôvodcov problému vo vzťahu.
Pretoze dôverne poznám zopár vzťahov,kde je jednoznačne jediný vinník.
Pokiaľ by sa autorkin nový vzťah rozhodol,osude od pôvodnej rodiny. Veď keď dobre čítam,nie sú zosobášení. Ale on to postavil na dcere.
Tak buď som zrelý chlap a viem,čo chcem alebo neviem,vo chcem.
A autorka si zbytočne komplikuje život.
@tanyag Fúha, ten chlap má doma peklo s manželkou, ktorá je hnusná arogantná sebecká fúria, ale v čase, keď už boli v štádiu rozvodu, zistili, že čakajú druhé dieťa?! To sa im stalo z nejakého posledného sexu na rozlúčku, alebo ako?! Keď niekoho neznášam a chcem sa s ním rozviesť, tak s ním asi sexovať nebudem. A ešte bez ochrany. 🤦🏻♀️
@fantaghiro21
Ja som len chcela poukázať na to, že nevidíme, nevieme, čo sa deje u nikoho doma.
Sama som bola podvedená a prešla som si tažkým obdobím, ale zachovala som si kludnú hlavu, nevyvádzala som, nerobila som cirkus, nehádala som sa. Je to aj o charaktere človeka. Pre niekoho je krik, plač, hystéria v ťažkej situácii normálna. Pre mňa nie. Lebo v tom nevidím zmysel, ničiť si svoje zdravie stresom atď.
Takže na jednej strane OK, každý je iný a každý rieši určité situácie ináč, ale človek sa nemusí ponížiť až tak, že vbehne do práce partnera a urobí tam cirkus.
Ja som s tým mužom pracovala ďalších 5 rokov, ako jeho nadriadená, niekedy sme sa rozprávali aj o súkromných veciach. Nechcela som to tu písať, ale neskôr zistil, že jeho prvorodené dieťa nie je jeho vlastné. Ale stará sa o deti do dnešného dňa, je super otec. Stretávam ich dosť často. A stretávam aj jeho bývalú manželku, ktorá si do dnešného dňa nevidí na koniec nosa a nesie sa ako páv.
To je v podstate jedno, osobne si myslím, že svet by bol oveľa krajší, ak by sa ostatní nestarali do života iných a boli by nestranní.
Ale tu na MK to je vždy o tom istom. Chúďa žena s deťmi, muž je magor (horšie slovo nepoužijem, lebo si to nedovolím), milenka je štetka ... stále to isté dookola.
Navážajú sa tu do @hugger, lebo vyjadril svoj názor ako muž, už sa podľa niektorých prikláňa na stranu muža, lebo je muž. Ale to, že všetky ženy ľutujú partnerku toho muža, o ktorom je reč, to už nie je prikláňanie sa na stranu ženy 🙂 Dvojaký meter ako vždy.
A ako som už spomínala, názor môze vyjadriť každý.
@tanyag Aký dvojaký meter?!!! Keby tu bol úplne presne rovnaký príspevok, len všetky ženy by v ňom boli mužmi a opačne, nemala by som iný názor, než mám teraz. Veď tú ženu ľutujú, lebo ju jej muž podvádza! Keby on bol verný a ona by ho podvádzala, bolo by mi ľúto jeho a odsúdila by som ju.
Autorke sa otvoria oci az ked partnerka jej milenca opat otehotnie. A mozno ani potom nie....ved ON chudak vlastne nechcel....
@pralinka25 nevidim sa v nom a nestotoznujem. V situacii v akej sa nachadza som nastastie nikdy nebol. A suhlasim ze najlepsi postup je najskor vyriesit jeden vztah a potom zacat dalsi.
Napriek tomu si myslim ze o tom muzovi vieme prilis malo na to aby sme ho mohli hodnotit.
Keď chlap - alebo kľudne žena - sa bude chcieť rozviesť len na základe toho že sa v manželstve už necíti dobre, necíti lásku, necíti porozumenie, tak všetci kričia to sú malichernosti, kvôli tomu čestný človek nerozbíja rodinu. Ak je neverný/neverná lebo niečo z toho našiel inde, tak všetci kričia prečo sa najprv čestne nerozviedol, ak nie je v manželstve spokojný.
@ckocka tu je to niekedy čistá schizofrénia. Ale ak nie je niekto vo vzťahu, manželstve spokojný, riešiť to treba. Či už sa posnažia obaja, alebo ak to nejde, tak rozvod. A potom si môže začať nový vzťah. Vzťahy sa časom menia, menia sa aj ľudia, tak neviem, prečo by dvaja mali byť spolu za každú cenu, ak to u nich už nefunguje.
Ak ostaneš náhodou tehotná potom sa preberieš. Už jeho odpovede vieš tak aby si potom neplakala. Viac hrdiniek tu bolo že miluje ma a podobne somariny sex zo zadaným a podobne reči. A nakoniec že bola tehotná ON nechce odisť od rodiny takže asi tak. Ak máš na to byť slobodna matka tak prečo v tom neostať. Myslím to ironický. Málo behá po Slovensku a v tvojom okolí slobodných .Nerozvracaj rodinu. A Aj ked ja by som po prevalení nevery sa rozviedla alebo odišla a nie sú manželia. Nevera je hnus protiví sa mi to .A ak to ukončíš nájdeš si slobodného môžeš TY byť tak oklamaná. Nerob to čo nechceš aby robili tebe. Skonči to. A že sa nebojíš s ním spať kto vie s koľkými ešte spí aj zo ženou.

Skor sa spytaj samej seba, ci by si takyto "charakter" chcela mat za manzela. Stracas cas a ty to dobre vies.
Nie si ty nasa suseda? Robi presne to iste co ty, akurat ze ona je este stale vydata a on ma o nieco starsie dieta spolu s manzelkou 😉 ze pozdravujem, ak ano. Ste na smiech v oboch obciach... Ked sa tu aj nahodou najde.