icon

Zaľúbený manžel

2. okt 2023

Ahojte. Po asi 4 mesačnom zmenenom správaní môjho muža som na neho pritlačila a priznal sa, že sa zaľúbil. Mame 11 ročne manželstvo a dve deti. Naozaj som si myslela, že sme šťastní a našu bublinu niic nemôže ohroziť. Zaľúbil sa do kolegyne,vraj spolu ešte nič nemali, vraj sa ani nebozkali. Par krát boli spolu na obed, dobre si rozumejú, vraj je to presne žena pre neho. Ale to som bola aj ja, len pred 11 rokmi. Co mam pre Boha robiť? On teraz sam so sebou bojuje, prehodnocuje pre a proti. Ale aký postoj mam zaujať ja? Tlačiť nechcem, tiez nechcem, aby ostal so mnou len kvôli deťom. Milujem ho najviac, ale som rozumná žena. Držať niekoho pri sebe na silu nechcem. Povedal, že mu mam dat týždeň. A potom co? Asi sa rozhodne podľa toho, ako sa vyjadrí ona. Vraj nemá dobré manželstvo a ma jedno dieťa. Ako ďalej?

lienka.7
6. okt 2023

@zooeynka takí nemajú problém si zaplatit opatrovateľky, to je logické, že keď zarobí XYZ €, tak nebude doma s dietatom. Aj môj muž podniká, a už vopred som mu povedala, že neexistuje, ze všetko bude vylucne na mne. Deti sú aj jeho. Samozrejme, mam(e) v zálohe pomoc rodiny, cize aj teraz som bola doma 2 dní, pokým bolo najhoršie, potom uz nastúpila babka. Samozrejme som bola "v spojeni" s kolegyňami na telefóne a keď mala spala, vyriešila som co bolo potrebné v praci. Druhá vec je, že je na ňu zvyknutá od malého babatka, lebo som ju nikomu "nechcela dat" lebo som predsa matka. Detto aj ďalšia. Vždy sa dá nájsť rozumný kompromis, len treba chcieť.

h2
6. okt 2023

@zooeynka A keby to aj bolo tak, že potom už to bude len na tej žene. Má mu ona teraz úplne všetko tolerovať, lebo bez neho by to mala ťažké? Môže sa on potom kurviť kade tade a ona to má trpieť, len preto, že je od neho závislá?

aurora33
6. okt 2023

@zooeynka vsak ale dá sa rozviesť aj tak že bude mať striedavú starostlivosť. Akože ja by som naozaj neostala s chlapom ktorý lubi inu len kvôli tomuto čo ty píšeš.

kikaalex
6. okt 2023

Mne to je tak ľúto páči sa mi aká si kľudná ako uvažujem možno ten kľud pôsobí iba cez písmenká ja by som zistila, kričala, vrieskala....je to ťažké ale asi by ste sa mali začať o Tom rozprávať aj keď verím, že sa rozprávate....moja svokra toto riešila minulý rok a stále to trvá lebo on sa nevie rozhodnúť on ľúbi aj svokru ale tá druhá je podľa neho jeho osudová...moja svokra to zvláda kráľovsky. Ona už po roku vie čo chce a vie ako má vyzerať jej život len musí počkať na správnu príležitosť. A možno by to tak mala urobiť každá zamyslieť sa na to čo chce ona ako chce ďalej žiť a smerovať svoj život a podľa toho sa riadiť. Držím ti veľmi prsty aby sa to vyriešilo najlepšie ako sa to vyriešiť má

h2
6. okt 2023

@kikaalex A v čom to, prosím ťa, tvoja svokra zvláda kráľovsky, keď to trvá už rok a stále čaká, ako sa svokor rozhodne?

aurora33
6. okt 2023

@zooeynka no vieš čo, radšej budem hrdá a ukážem svojim deťom, že nebudem doma tolerovať nevernika a že som silná žena. Ako doma čušať a čakať, kedy si pánko nájde nejaku novú milenku.

w3ronika77
6. okt 2023

@autorka, tu je problem, ze ti odpovedaju hlavne zranene a podvedene ženy, ktoré už žiadnemu mužovi nedôverujú a v každom príbehu nájdu seba... zaľúbenie je chvíľkový ošiaľ, chémia, pocit bezstarostnosti, vybočenie zo stereotypu.... Máš skvelého muža, keď sa cítil vinný z týchto pocitov, a že to s tebou okamžite riešil. Urcite ste prisli na to, že ste sa málo venovali sami sebe..., na manželstve proste treba neustale pracovať a živiť aj vzrušenie, romantiku, zájsť si na rande, veľa sa rozpravať o pekných veciach, záľubach nie len problemoch a starostiach....stereotyp, nuda a sústredenosť na povinnosti a starosti sú zabíjakom lásky. Držím palce🌸

sheila121
Odpoveď bola odstránená
w3ronika77
6. okt 2023

@sheila121 neveríš, že inde to môže byť inak ako u teba?

sheila121
Odpoveď bola odstránená
lienka.7
6. okt 2023

@w3ronika77 samozrejme, a popri tom všetkom sa v praci bude dalej stretávať a obedovať so svojou milovanou Majkou. A diskutovať s nou o nesmrteľnosti chrusta, ze? Akože naivita ako vysita 👌

h2
6. okt 2023

@w3ronika77 Ja nie som ani zranená, ani podvedená žena (aspoň o ničom takom neviem). Neviem, či si si to v autorkiných príspevkoch nevšimla, ale ten jej "skvelý" manžel sa začal cítiť vinný a išiel to riešiť až po tom, čo na neho autorka pritlačila, lebo sa 4 mesiace (!!!) správal ináč. Keby to neurobila, on by s tým za ňou neprišiel. Tak nerobme z neho hrdinu, ktorý si sám od seba priznal chybu a utrápený z toho, čo sa mu úplne nechtiac prihodilo (že sa zaľúbil, chudáčik), sa išiel vyžalovať žene a prosiť ju o odpustenie a šancu. Lebo tak to nebolo.

aurora33
6. okt 2023

@w3ronika77 nie som ani zranená ani podvedená, ale podla mňa skvelý chlap sa sprava ináč ako autorkin.

mk22
6. okt 2023

@w3ronika77 on to s nou okamžite riešil?
Ona na manžela po 4mes pritlačila! Ak by nie, tak ďalej randickuje.
V čom je skvelý?

kikaalex
6. okt 2023

@h2 že nerobí scény, neponizuje sa stanovila si hranice a tie nedovolí aby prekročil nelamentuje a neintriguje neplače po nociach. Ako sa rozhodol tak sa rozhodol aj keď zo začiatku si prešla bolesťou ale tu casom spracovala. Dlhé nekonečné debaty spolu viedli. Rok to trvá, že on sa nevie rozhodnúť ale je jedno ako sa rozhodne on pretože ona je dávno rozhodnutá. Tu už ide iba o dom. A ten chlap, ktorý ešte pred rokom vyskakoval začína padať. Viac nebudem vysvetľovat.

zooeynka
6. okt 2023

@h2 ha ha pobavilo. Uz vidim muza ako sa trha aby zostal na ocr s detmi len aby exka mohla do prace 🙂 Si sa narodila vcera?;) A ak zenu odvezoe zachranka tak skor skoncia u jej rodicov ako u otca....bohuzial

zooeynka
6. okt 2023

@aurora33 striedavu ti muz odmietne a co urobis?

maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
h2
6. okt 2023

@zooeynka Prečo si myslíš, že každý muž má tento postoj? Že "aby exka mohla do práce". Veď hádam v prvom rade ide o deti, nie o to, aby exke, ktorej aj tak ublížil, ublížil teraz ešte viac. Predsa rozvodom on neprestáva byť rodičom a má za deti zodpovednosť.

moonlight1210
6. okt 2023

Baby, niekto zakopne v zivote len raz.
Niekto bude zakopavat s radostou aj viackrat. Ako ale viete, ze toto je urcite ten pripad, ked stale opakujete, ze je naivna, popripade hlupa?

tanyag
6. okt 2023

@maciatkolulu Ak by každá žena bola rozumná a nebola by odkázana na muža - po finančnej stránke, tak ver, alebo nie, zvládli by to mnohé. Ale to nie je "trend" v dnešnej dobe, preto si aj muži robia, čo chcú, lebo čo, veď žena nemá kam ísť, nemá financie (dokonca niektoré ani nikdy nepracovali), tak mi bude tolerovať úplne ale úplne všetko. Len raz by takáto žena skúsila podviesť muža, bez mihnutia oka by ju vyšmaril na ulicu a bolo by mu jedno, či má kam ísť alebo nie. A nenahovárajme si tu opak. To je realita. Muži neveru netolerujú a nikdy nebudú, tak prečo by to mali tolerovať ženy? Jaaaaj už viem...lebo sú od mužov závisle 👏👏👏

sheila121
Odpoveď bola odstránená
slovakboy
6. okt 2023

Zažil som niečo podobné, ale nechcem to tu rozoberať. Ak chceš napíš mi.

number19
6. okt 2023

@slovakboy Tvoju story som uz citala, ale napis to pre vsetky (nie len do spravy), nech sa zoper naivnych zienok zobudi...

aurora33
Odpoveď bola odstránená
aurora33
6. okt 2023

@zooeynka môj by neodmietol. To viem.

aurora33
6. okt 2023

@number19 ktore sú naivné?

joannita
6. okt 2023

@zooeynka tak zas zit s nevernikom lebo sama by som to nezvladla? Neviem no...ja urcite nie. Kazda sme ina samozrejme. Akoze ok, ked je zena hlupa a nepracuje na sebe, necha sa zivit muzom, nevdelava sa, nesetri si sama aby chlap o tom nevedel, nema vlastny byt, tak verim ze je to tazke, ale to je uz jej problem. V zivote sa treba spoliehat len sama na seba, nie na manzela. Ano je to take smutne, ale pravdive.
Ja by som sa dogrcala zit dalej s kurevnikom, zapla by som vsetky motory a rychlosti co v sebe mam a isla by som bomby len aby som to sama dala. Rozvedema zena s detmi ale nieje samozivitelka, deti maju stale otca ktory ich zivit musi tiez. Samozivizelka je mozno tak vdova.
A nie vsetci chlapi kaslu na deti po rozvode, vela so striedavkou suhlasi, alebo so spolocnou starostlivostou, poznam takych naozaj vela.

maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
aurora33
Odpoveď bola odstránená