Zaľúbený manžel
Ahojte. Po asi 4 mesačnom zmenenom správaní môjho muža som na neho pritlačila a priznal sa, že sa zaľúbil. Mame 11 ročne manželstvo a dve deti. Naozaj som si myslela, že sme šťastní a našu bublinu niic nemôže ohroziť. Zaľúbil sa do kolegyne,vraj spolu ešte nič nemali, vraj sa ani nebozkali. Par krát boli spolu na obed, dobre si rozumejú, vraj je to presne žena pre neho. Ale to som bola aj ja, len pred 11 rokmi. Co mam pre Boha robiť? On teraz sam so sebou bojuje, prehodnocuje pre a proti. Ale aký postoj mam zaujať ja? Tlačiť nechcem, tiez nechcem, aby ostal so mnou len kvôli deťom. Milujem ho najviac, ale som rozumná žena. Držať niekoho pri sebe na silu nechcem. Povedal, že mu mam dat týždeň. A potom co? Asi sa rozhodne podľa toho, ako sa vyjadrí ona. Vraj nemá dobré manželstvo a ma jedno dieťa. Ako ďalej?
Nečítala som celú diskusiu, ale keď dokáže byť taký krutý, že ťa nechá týždeň čakať a tváriť sa, že on je ten, ktorý rozhodne o Vašom ďalšom živote, samozrejme za asistencie tej druhej, tak v prípade, že by sa rozhodol zostať s rodinou, tak by som mu nastavila zrkadlo a povedala mu, že potrebuješ dva týždne na to, aby sa rozhodla, či s ním chceš zostať alebo nie.
To je zvlastne, ze tak prijal sympatie az z toho vzniklo zalubenie a dokonca ti to tak otvorene povedal. Je to take nezrele z jeho strany.
@sheila121 Ano. Zalezalo by na tom, preco to bolo a ako sa k tomu muz postavi, a ked by to bolo vsetko riesitelne, tak ano. Preco nie?
Hrozný pocit uzkosti mi z toho ide, ako píšeš že si nečakala že vašu bublinu môže niečo narušiť, presne viem ako to myslíš. Mimo tohto celého ešte viac nepríjemnejšie mi je z toho, keď si predstavím aké ľahké je nechať sa niekym zaujať a nemáme šancu ustrážiť to. Že doma môže byt všetko funkčne a dobre ale predsa len stačí iné prostredie hoci aj pracovné, ini ľudia iné rozhovory a Častá blízkosť inej ženy ( v prípade muža keďže sa bavíme o mužovi ) a potom mu stačí nejaký obed a príjemný rozhovor na to aby to s ním pohlo. Čo spolu prežili, zažili mimo toho aby sa takto namotal .. za mňa je toto asi to najhorsie čo vôbec môže nastat pretože vo vzťahu kde su problémy, kde je niečo zle môžeme počítať s hocičím ale Poznám dobre ten strach ked je niečo veľmi pekne Až sa bojim že sa to nejak pokazí. Toto mi príde tvoj prípad. Žiaľ nedá sa s tým robiť nič, už by som mu len nechala priestor na verdikt, ked je niekto zalubeny nepomôžu reči typu co všetko ste vy za tie roky spolu prežili lebo ten už je hlavou niekde tam, co prežije s inou, pravdepodobne.
Ešte ku tomu poviem asi toľko sama za seba ( ini to tak možno nemajú) že aj mne sa zapacia rôzni muži ale nemám s nimi nejaký kontakt a som za to vďačná že nepracujem v takom prostredí ( ani môj partner) pretože natrafit na niekoho atraktívneho koho budeme vidieť každý deň + ak je ten človek aj fajn tak tam to potom môže ísť veľmi rýchlo, minimálne myšlienkami v hlave.. viem že to nemôžeme brat tak že muži musia pracovať len s mužmi a opačne ale myslím si že práca a škola je najurodnejsou pôdou pre vzťahy. Pretože ked niekoho uvidíme vonku v restike, možno si ho v hlave okomentujeme že je pekný a potom zabudneme no na miesto kam sa vraciame každý deň a trávime tam času pomaly viac ako doma je to nieco celkom iné, zblizujeme sa automaticky a pre mna by nebolo výhrou ani to že by ma síce partner nezradil no vnútorne by bojoval s tým že veľmi chce niekoho mimo mna.
Tak to len tak pomimo, že vidím že z 80% prípadov ked si niekto nájde niekoho iného málokedy je to celkom cudzia osoba napr z internetu ale skôr takto, preto treba mat oči na stopkách
Ja som tu raz citala taky priebeh ako jedna baba pisala o tom ako sa jej manzel zamiloval do kolegyne a myslim ze bola zrovna tehotna. Opisovala ako sa jej zrutil svet a ako on sa nevedel rozhodnut. A potom sa porozpravala s nejakou zenou, ktora tu celu situaciu akoby pre nu zlahcila - uz si presne nepamatam co jej povedala, ale nieco v tom zmysle daj mu cas, moze sa to stat kazdemu, nepal mosty, nejde tu o zivot, myslim ze tej zene sa to stalo tiez - uz bola starsia, skusenejsia. A ono sa to naozaj vyriesilo a ta baba sem napisala prispevok za 10 rokov, ze uz maju tri deti a na to co sa stalo ked boli mladi manzelia tak uz vobec nemysli. Stalo sa, hruba ciara, pokial to olutoval a manzelka mu bola schopna odpustit, tak zivot ide dalej. Nehovorim tu o chronickom klamarovi a nevernikovi,tam je riesenie jasne, spominam tu pripad jednorazoveho pobluznenia mysle.
@bubuska úplne s vami súhlasím....dnes je na nástenke zodpovedaná podobná téma.... odpovedala terapeutka a absolútne sa mi nepáči jej názor...doslova tam píše, že chlapa treba v momente pobaliť a vyhodiť z bytu... pritom tá manželka sama píše, že k ničomu medzi ním a kolegyňou nedošlo....na terapeutku sa mi to zdá prehnaný názor.... že sa človek zamiluje to sa môže stať hocikomu....treba mu len ukázať cestu a aké sú možnosti a buď sa spamätá alebo so každý pôjde svojou cestou, ale vyhodiť ho z domu, lebo má v práci kolegyňu je prehnaný názor pani terapeutky.....k nej ako terapeutke by som teda nešla.... každý vzťah je jedinečný a nie každý vzťah sa rieši radikálnym pobalením kufrov.....
@adka176 podľa mna má terapeutka s týmto skúsenosti, počula už veľa podobnych prípadov a vie aj ako skončia. Ja sa tiez prikláňam k názoru, že sa zaľúbil na základe fyzickej nevery, takze nie je to len o jeho zaľúbeni. Terapeutka hlavne narazala na to, ze ako jej oznámil, ze potrebuje čas na premyslenie. Toto je na tom asi to najhoršie, akú chuderu z tej ženy urobil:(
@sheila121 Môže byť pekné, že je priama, ale ja by som radšej než priamosť preferoval dobré výsledky...
Iste, keď tá žena ihneď tresne dverami, tak jej hrdosť si zachová výšiny, ale v dlhodobom pohľade to často nebýva výhodné riešenie (samozrejme, pokiaľ muž nie je "neverný typ" a po odznení poblúznenia bude zase 10-20 rokov v pohode verný).
@sheila121 na stranke som nesla z coho ten titul ma. Pokojne to moze byt nieco ako sociologia, nieco humanitne, pedagogicke.. aj keby to bola rovno psychologia, moze poskytovat iba poradenstvo nie psychoterapiu.. spomina tam nejaku pseudo kvantovu terapiu , taky smer v psychologii nie je.
@sheila121 uz toto mi staci na to, ze viem ze sa tvari ako nieco co nie je. Je to nezodpovedne voci klientom aj ludom z MK