icon

Zaľúbený manžel

2. okt 2023

Ahojte. Po asi 4 mesačnom zmenenom správaní môjho muža som na neho pritlačila a priznal sa, že sa zaľúbil. Mame 11 ročne manželstvo a dve deti. Naozaj som si myslela, že sme šťastní a našu bublinu niic nemôže ohroziť. Zaľúbil sa do kolegyne,vraj spolu ešte nič nemali, vraj sa ani nebozkali. Par krát boli spolu na obed, dobre si rozumejú, vraj je to presne žena pre neho. Ale to som bola aj ja, len pred 11 rokmi. Co mam pre Boha robiť? On teraz sam so sebou bojuje, prehodnocuje pre a proti. Ale aký postoj mam zaujať ja? Tlačiť nechcem, tiez nechcem, aby ostal so mnou len kvôli deťom. Milujem ho najviac, ale som rozumná žena. Držať niekoho pri sebe na silu nechcem. Povedal, že mu mam dat týždeň. A potom co? Asi sa rozhodne podľa toho, ako sa vyjadrí ona. Vraj nemá dobré manželstvo a ma jedno dieťa. Ako ďalej?

indiankaindi
3. okt 2023

Možno by pomohlo, ak by si si ho posadila, keď budú deti spať a predostrela mu plán, ako si to predstavuješ, po jeho odchode. Ako podeliť majetok, ako zabezpečiť starostlivosť o deti, ako to bude fungovať v bežných dňoch. On teraz vidí to, že keby odišiel od vás, bude mať ženu, do ktorej je teraz slepo zalúbený a bude mať krásne dni naplnené jej prítomnosťou.... ružové okuliare mu treba dať dole. Treba mu trošku predstaviť to, ako by to mohlo a možno aj malo fungovať, aké budú jeho úlohy, že to nebude len ružový obláčik a na ňom on a ona. Realita pokračuje a jeho život bude mnohonásobne komplikovanejší. Nech pouvažuje, či mu to naozaj stojí za to. Plus by som to podčiarkla faktom, že v tie a tie dni sa bude starať o deti on, ak to deti ešte budú vôbec chcieť... Nie zákerne, alebo s hnevom, proste ho postaviť pred realitu. S vysvetlením, že ty sa potrebuješ pripraviť na situáciu, ak by sa zblbol a odišiel, potom je to neskoro riešiť a tiež ty sama nevieš, či ak sa rozhodne zostať, budeš to chcieť tiež. Rovnako budeš potrebovať čas na to, aby si to spracovala (že vôbec nad niečim takym uvažoval).

heartpain
3. okt 2023

@som_realistka kamarátky nemám, rodine by som nič také nepovedala. Rozprávala som sa o tom s babou ktorá prežívala podobnú situáciu, len to nebol kolega.
Teda ho nemá na očiach a ako sa hovorí zíde z očí zíde z mysle. Neviem co ďalej.

pralinka25
3. okt 2023

@heartpain tvoj kolega o tom vie? neda sa ani ze by si sa dala prelozit na inu poziciu aby si ho nemala denne na ociach?

elli333
3. okt 2023

@heartpain poznas princip 80 na 20? V ziadnom vztahu, manzelstve to nikdy nieje na 100% ,maximalne tak na 80% a nam tych 20% chyba a zrazu ich v niekom uvidime a ideme za tymi percentami co nam chybaju, ale casom mozme zrazu zistit, ze sme bohuzial vymenili 80% za 20% ,ale moze byt neskoro. Skus si polozit otazku co ta tak velmi a ocividne podvedome na tom kolegovi pritahuje. Bude to nieco co ti pri manzelovi velmi chyba. Co to je ? Je to pozornost ? Pekne slova ? Spolocne temy ? Poznas toho kolegu dost dobre? Co ta kedysi pritahovalo na tvojom manzelovi ? Preco si si ho zobrala? Pytaj sa, samej seba, dookola a velmi vela a nachadzaj odpovede na svoje otazky. Ukaz samej sebe co z tvojho podvedomia ta tak taha k tomu cudziemu chlapovi ,ak to zistis tak ta zazracna pritazlivost sa trosku otupi. Uz to prejde z podvedomia do vedomia. Ty to bohuzial vnimas ako lasku, ale pochybujem, ze je to nieco co by sa dalo nazvat laskou. Stavila by som sa s tebou, ze omnoho viac milujes v skutocnosti svojho manzela a otca svojho dietata, len uz nema to caro nepoznaneho. Kolegu si este vies postavit na piedestal, prisudit mu vlastnosti ktore mozno ani nema pretoze s nim nezazivas kazdodenne strasti.

pralinka25
3. okt 2023

@heartpain a este by mohlo pomoct presmerovat vsetku svoju energiu a pozornost domov. na manzela. zacat robit take tie veci ako na zaciatku. viac sa spolu smiat, viac niekam spolu chodit, viac sa vzajomne dotykat. aj ked zo zaciatku nasilu ale skus to.

pipistrel13
3. okt 2023

@2006_1211 ved ano,aj ja si to myslim

888elizabeth
3. okt 2023

Prečítaj si knihu "Když jde o muže" 🙂

heartpain
3. okt 2023

@pralinka25 nie nevie, ale ak nie je úplne slepý tak aspon tuší. Nepracujem s ním celý deň, ale ho vidím vždy. Pozeráme sa na seba, aj sa "náhodne" dotkneme keď stojíme pri sebe ci ideme okolo seba.
Včera som stála veľmi blízko. Och to bolo...😍
Neviem ci to je láska, ci co ale ja na neho myslím stále a je prvý na koho ráno pri vstavani myslím a večer posledný.
@elli333 áno, nedávno som to videla na TT tam to presne rozprávali 80 a 20 a dáva to zmysel. Kadečo som si uz nahovarala ,že mi už je ľahostajný, že končím a prídem do práce a iba ho hľadám. Dnes a zajtra mam voľno a ja chcem ísť do práce 🤦‍♀️
Vyzorovo je veľmi môjmu podobný, rovnako čierne vlasy, hnedé oči.....
Žiadne pekné slová ani spoločne témy. Keďže my spolu vlastne nič nemáme.

mk22
3. okt 2023

@heartpain neblázni, daj si sprchu, toto robia pubertacky.
Skus sa na to pozrieť opačne.. V čase voľná, by tvoj muž utekal do prace, len aby mohol byť s nejakou ženskou..

heartpain
3. okt 2023

@mk22 sprcha tiež nepomaha. Ja viem , preto plačem keď sa vraciam domov. Nie je to fer, ja to viem . Ale ako prestať keď mi to nejde?

mamutka
3. okt 2023

Keď chce začať vzťah s kolegyňou, nech sa najskôr rozvedie. Tipujem, že za ten týždeň chce stihnúť zistiť, či mu ona naozaj da a aka je v posteli, ak teda náhodou ešte nič nebolo. Tak to teda nie. Keď chce rozbiť rodinu, nech okamzite žiada o rozvod, potom sa odtrepe k svojej láske a deti naďalej vyzdvihuje zo školy, lebo deťmi ostanú. Kde si akože mysli, že by o týždeň s ňou žil? Akože jej muž odíde z domu, alebo čo? A treba mu vysvetliť, že o svoje deti sa bude starať v striedavej, nech mu je jasne, že mu ešte bude horúco. To je zas jeden čo si mysli, že ho čaká sloboda a konečne rozprestrie krídla….

moonlight1210
3. okt 2023

@zooeynka
@sheila121

Baby, teraz si predstavte, ze zlyhate (vynechajte pasaz, kde pisete vy isto nikdy nie. Este nie ste mrtve, stat sa v zivote moze kadeco.) a muza si podvediete. On na to pride. Vy to olutujete a vazne milenca hodite za hlavu, ako najhlupejsi omyl svojho zivota. Vas muz s vami ostane. Bez pripominania a vycitiek.

Je preto vo vasich ociach zufalec, co si mysli, ze vyhral? Ktory len zavrel oci nad pravdou? Bude na vas platit, ze “podviedli ste ho raz, podvediete ho zas”?
Budete si ho menej vazit? Vazili by ste si ho len v pripade, ak by vam zabuchol dvere pred nosom, este by ste ani nedopovedali vetu, ako vas to mrzi?

Nie vzdy je vyhra len v hrdom odpochodovani zo vztahu.

maciatkolulu
3. okt 2023

@moonlight1210 presne,úplne súhlasím. Ozývajú sa najmä tie,čo to nezažili ,ako manželky a matky deti po viac ročnom manželstve so spoločným majetkom. Plus láskou k mužovi... ja neviem ako to zopakovať,že okrem iného,ona ho nemôže vyhodiť z domu....
A pre ostatné,ktoré napevno tvrdia,že tá žena je ok,len muž je prúser....hovorili by ste aj kebyže sa to stane vám,že baba za nič nemôže? Priam by ste boli kamošky. Chlap ,nadržaný,mysliaci guľkami a žena mysliac vidinou plnej peňaženky....to len ako príklad. Vinni sú obaja. Ale žena je stvora vychcanejsia. Chlap nerozmýšľa. Ja len,že by sa mali vyjadrovať osoby,čo si tým prešli. A nie,že frajer nastorcny má podviedol na disco.alebo kamoskona suseda..... inak by ste spievali,alebo cusali. Nehovoriac o situácii naopak. Ako pise
@moonlight1210

majusik1304
3. okt 2023

@margolet perfektný postup 🤩🤩🤩👍👍👍

moonlight1210
3. okt 2023

@heartpain ono to postupne opadne, ak nebudes vyhladavat sance, ako to medzi vami prehlbit (zacat sa spolu bavit a spoznavat, snazit sa byt s nim osamote. Kavicky na kuchynke, nechavanie si drobnych sladkosti na stole, spolocne ritualy ako ist spolu napriklad na cigaretu, teda volat jeden druheho, ci ide, pockat sa po praci a odprevadzat sa kus cesty domov,… ).

Vztah je prirodzeny vyvoj, kde spociatku k uzasnym pocitom staci drobnost. Hoci milovanu osobu iba zazriet prejst okolo a zvysok dna si na ruzovom oblaciku. Casom ale toto nebude stacit, aby to vyvolalo rovnaky prilev hormonov.
Telo si zacne pytat viac. Viac kontaktu. Byt v blizkosti. Hovorit spolu. Atd.

Ked toto telo nedostava, nema ten spravny stimul a zacnu sa objavovat nahradne stimuly. Napr. domyslanie si z naznakov. Potreba hladat za vsetkym uistenie, ze aj on ta chce (lebo hentak na teba pozrel, tak sa na teba usmial, prave na tvojej vtipnej poznamke medzi kolegami sa zasmial,…), ale pre milion (tebou domyslenych) dovodov to neukazuje otvorene navonok. Nepride za tebou. Nevyhladava ta osamote. Nechce sa bavit specialne iba s tebou. (Co by zalubenec robil.)
Potom prestane stacit i toto a ruzove okuliare zacnu pomalicky miznut. Objavia sa vnutorne otazky: dobre, ale co ja? Co z toho mam, ze ho zboznujem? Nikam to nevedie. Preco vlastne investujem do tohto rojcenia? Ved pre neho nie som viac nez kolegyna. On ku mne nic neciti. Klamem samu seba. Mohla som tu energiu radsej investovat do rodiny. …
A zacnes si vsimat aj jeho chyby. Kludne zistis, ze ma aj vlastnosti, ktore by si nezniesla, keby si s nimi mala raz zit.

Pokojne tento zalubeny stav potrva dva, tri, styri roky, nez zacnes zase vnimat triezvo. A pridu otazky: Co sa mi to stalo? Co som to na nom videla? Ved vobec nie je taky, aky sa mi zdal.

Treba to len vydrzat.

elli333
3. okt 2023

@heartpain to naozaj nieje laska ,len ta pritahuje to je cele. To sa stava len to nenechaj zajst nejako dalej. Nestoji to zato. Mas silu ovladat svoje vlastne myslienky a tym aj pocity. Nie kazda myslienka co ta napadne musi byt pravdiva. Skus sa odosobnit ,pozriet nato s odstupom lebo toto je naozaj take skor pubertiacke 🙂 a tiez nieje dovod preto plakat, skus to skor otocit na srandu ,zasmiat sa na samej sebe a nerobit z toho tragediu. Kazdy tlak vyvolava protitlak. Mozno na seba aj prilis tlacis aby si ho nechcela. Tak ta pritahuje...este raz opakujem, okolo lasky taketo nieco ani nebehalo, s tym, ze ta pritahuje sa skus zmierit. Jojoj kolko takych co ta budu pritahovat este bude 😀

dajanek
3. okt 2023

Moja znama mala takyto pripad. Povedala ok, mame rodinu, pre nase deti bude lepsie ked budeme spolu...tak si dohodneme pravidla, ja si tiez niekoho najdem a budeme fungovat takto...U nej to dopadlo tak, ze chlap cuvol...zrazu sa zbadal, ze jeho zeny sa iny chlap dotykat nebude a bolo po zalubenosti... cca.13 r.dozadu..su spolu dodnes

sheila121
Odpoveď bola odstránená
heartpain
3. okt 2023

@moonlight1210 tak ako píšeš...ak nebudem vyhľadávať šance, no ja ich vyhladavam 😬 hrozne po ňom túžim. Túžim ho bozkávať . Trva to uz 3 mesiace, mala som 3t dovolenku trochu mi to pomohlo no ako som sa vratila do práce tak jasom tam kde som bola. Snáď ešte horšie. Keď si predstavím včerajšok ako sa na mňa pozeral. Ja viem viem som dospela a nie 15rocna. 🙄

Nemáme spoločne prestávky ani miestnosť a ani jeden z nás nefajčí, a bývame kazdy na inej strane .
Ale mas pravdu ,mozno raz pochopim že energiu radšej investovať do rodiny som mohla ako tam kde to nemá zmysel.

@elli333 vôbec to neviem otočiť na srandu.
Som s muzom 20r a toto je prvý ktorý má úplne dostal. Neviem sa ovládať. Presne tak sa cítim ako na ruzovom oblaciku keď sa mi pozrie do očí ci sa dotkneme

autor
3. okt 2023

@heartpain len vám chcem všetkým napísať, že ďakujem za rady, niečo z toho som si zobrala, chcem vám povedať, že sme sa veľa rozprávali, skúšali pochopiť jeden druhého, vyliať si srdcia a pocity.. Netrebalo týždeň, ukončil to. Skúsime si dat šancu, nášmu vzťahu a pracovať na ňom tam, kde sa to pokazilo. Viem, budete mi písať, že ma klame atď... Ale, aj keď to znie možno pre niekoho smiešne, ja svojho muža poznám. Budeme sa musieť snažiť obaja a ja chcem a verím tomu, že to zvládneme. Nás vzťah na úplnom začiatku prechádzal ťažkými skúškami (nešlo o nevery, nič podobné) a zvládli sme to, lebo sme chceli byť spolu. Tak nm držte palce, nech sa to podarí aj teraz. Vie, že ma druhu, poslednú šancu. Ja to viem tiež.
Ešte raz vám ďakujem a prajem vám všetkým len to krásne, čo vás v živote môže stretnúť ❤️

pipistrel13
3. okt 2023

😘drzte sa

matulka1981
3. okt 2023

držte sa ....nech Vám to vyjde 😉ja nechcem brať ilúzie ,ale tiež som takto dala šancu ,verila som že to máme šancu ustáť a že sa to nezopakuje ....bohužiaľ za cca 8 rokov sme to riešili znova ..momentálne som šťastne rozvedená ,nehovorím že je to s tromi deťmi jednoduché ale byť s niekým , kto si ma absolútne nevážil, ani mňa ako manželku a ani to čo sme spolu vybudovali ....bol to omyl a ľutujem že som sa nerozviedla pri tej prvej nevere ....úprimne Vám držím palce, nech to nie je Váš prípad a nech to ustojíte 🍀

mikadooo
3. okt 2023

Fúha... a myslíš, že aj keď ty "vyhráš" v jeho hlave (alebo odmietnutím zo strany kolegyne), bude váš vzťah aj naďalej ok? Ja by som mala v hlave asi permanentný hnev, akoby som bola koza na trhu a pánko si vybral, resp. teda bol nútený odísť so mnou, lebo tá druhá ho nechce... neviem. Asi by som hneď neušla od neho, ale neviem, či by som sa dokázala po takomto priznaní na neho pozerať rovnakými očami. Asi by som mu už jednoducho neverila a jednoducho bolo by tam isté pohŕdanie alebo hnev, neviem 🤷. Ale to by ukázal asi až čas...

hyta
3. okt 2023

Veľmi ti držím palce, aby si už nikdy nemusela riešiť obdobné problémy. Manžel by ťa mal teraz na rukách nosiť.

moonlight1210
3. okt 2023

Drzim palce nech to zvladnete. Su vztahy, ktore to daju a vydrzia bez dalsej nevery az do smrti. Pouceni a este viac zblizeni snahou o vzajomne pochopenie.

Ale napriek tomu, zacni mysliet na to, ze nemozes ostat tak zavisla ako doteraz. Ze sa nemozes napr. ani slobodne rozhodnut, co dalej.
Nejde iba o slobodu. Ale i o pripad, ze starost o vas vsetkych ostane pre nieco len na tebe.
Vytvaraj si “zadne vratka”. Financie, uspory, pracu. Je to dolezite.

heartpain
3. okt 2023

Držím vám obom palce . Zo srdca vám to želám

indiankaindi
3. okt 2023

to je úúúúúúúúúúúplne super. Držím vám všetky palce, vždy to stojí za to. A tým, že to je posledná šanca, bude do budúcna manžel určite opatrnejší a bude si ťa viac vážiť za to, že si podržala rodinu a nebola si ako hysterická krava, ktorá len kričí a plače a vyhráža sa rozvodom a zákazom priblíženia k deťom. Som strašne rada, že sú ešte aj rozumné ženy, ktoré veria, že nie všetko, čo sa pokazí, treba odhodiť a nahradiť novým. Niekedy to pokazené zlepíme a vydrží to dlhšie ako čokoľvek iné 🙂 Tvoj manžel je šťastný muž.

janamoto78
3. okt 2023

@maciatkolulu tak jasné, keďže si ona našla milenca, má úplne morálne právo ju k nemu poslať.. ty si si aj prečítala jej príspevok? Či len tak sa zastávaš niekoho, kto podvádza ženu? My to tu nevyriešime. Mne by bolo u riti či on má kam ísť. Druhá vec je, že ja už by som tam nebývala. Takže mňa by isto vyhadzovať nemusel. Keď mu však chce robiť slúžku, prosím. Nech sa trápi. Neverím, že ten chlap to spravil prvý alebo posledný raz.

katka700
3. okt 2023

@heartpain Nakoľko toho úžasného kolegu poznáš? Ľudia sa v práci správajú inak ako doma, podvedome či vedome hrajú rolu ideálneho zamestnanca a kolegu, najskôr si zaľúbená do predstavy čo si si o ňom vytvorila nie do skutočného človeka. To že si vydatá neznamená že ti nemôžu pripadať atraktívny iný muži alebo ženy, ale zamilovanosť rýchlo vyprchá keď tá osoba spraví alebo povie niečo čo ti ide na nervy.

heartpain
3. okt 2023

@katka700 nepoznám ho vôbec, okrem mena neviem nič . Často rozmýšľam, čo robí po práci, co ma rad....