icon

Zaľúbený manžel

2. okt 2023

Ahojte. Po asi 4 mesačnom zmenenom správaní môjho muža som na neho pritlačila a priznal sa, že sa zaľúbil. Mame 11 ročne manželstvo a dve deti. Naozaj som si myslela, že sme šťastní a našu bublinu niic nemôže ohroziť. Zaľúbil sa do kolegyne,vraj spolu ešte nič nemali, vraj sa ani nebozkali. Par krát boli spolu na obed, dobre si rozumejú, vraj je to presne žena pre neho. Ale to som bola aj ja, len pred 11 rokmi. Co mam pre Boha robiť? On teraz sam so sebou bojuje, prehodnocuje pre a proti. Ale aký postoj mam zaujať ja? Tlačiť nechcem, tiez nechcem, aby ostal so mnou len kvôli deťom. Milujem ho najviac, ale som rozumná žena. Držať niekoho pri sebe na silu nechcem. Povedal, že mu mam dat týždeň. A potom co? Asi sa rozhodne podľa toho, ako sa vyjadrí ona. Vraj nemá dobré manželstvo a ma jedno dieťa. Ako ďalej?

zuzana9393
5. okt 2023

@aurora33 keby si ty vedela,čo všetko som ja odpustila svojmu už teraz exmanželovi 😃bola to chýba, ale ja už nemusím premýšľať, či by sa ozaj nezmenil, tak ako sľuboval.... či by to ozaj predsa len nevyšlo. Veď tam nejde len o ňu, ale aj o život detí, ktorý by sa veľmi zmenil. Z fungujúcej rodiny by boli odrazu medzi dvoma kameňmi, možno by menili bydlisko, školu, priateľov.... stojí za to to skúsiť. Si myslíš, že tie manželstva, ktoré trvali 20,40, 60 rokov neprekonali krízy? U niekoho to bol alkohol, u niekoho milenka, u iného hazard... .každý si niečo nesie.

aurora33
6. okt 2023

@zuzana9393 to je tvoj problém že si odpustila a vidis na čo to bolo dobre? Na nič. Nikde netvrdím, že su vzťahy úplne ružové úžasne bezproblémové, ale su veci ktoré su u mňa cez. A toto je jedno z toho.

maciatkolulu
6. okt 2023

@aurora33 prežila si to? Lebo tvrdiť niečo ,žeby si nie a pritom si v tej situácii nebola,je také nijaké. Ver tomu,že xy žien tvrdilo,že by muža nepodviedli a hento a tamto a bum... a kooopec reči,keď si v danej situácii,vidíš čo a ako,potom môžeš povedať výsledok. Po prežití,ale robiť závery bez prežitia,plus priam urážať ženy,čo riešia svojim spôsobom nie je moc pekne. Jedna rodina ustojí neveru,či s mužovej,či že inej strany a áno,neksichtime sa,že ženy sú len matky a otrokyne domácnosti😎,druhá nie. Ale pokiaľ sa dvaja ľudia vedia dohodnúť,riešia,nevidím dôvod sa tváriť ako hrdinka. Bola si niekedy sáma dvoma deťmi,na všetko? Rozvadzala si sa? 😉Opakujem,možno aj ten tvoj sofistikované prasi niekoho. Ale jasne,nieeeeee,tvoj by to neurobil a tu by si neurobila a a a a . Keď zazijes,budeš mať skúsenosť,potom sa podel a pouc. To je také ako keď ti dáva rady žena ohľadom deti,čo ich nemá a pod. Ona by robila všetko ináč. Pekný den

lienka.7
6. okt 2023

@maciatkolulu nechapem, co sa tu do každej, co ma co i len troska iný názor navazas?
Presne ako pise
@aurora33 sú veci, ktoré sú už cez. A tam (aspoň u mna) patrí aj to, keď mi muz povie, že miluje inu a odchádza za ňou. No tak nech si ide. Co mam teraz pred ním padať na kolená a prosiť ho nech to preboha nerobi?
Aj ti, co tu neveru ako tak ustáli, myslis, ze ich vzťah je potom ako predtým? Asi ťažko.
Za mna si ma každý, a je teraz jedno ci muz alebo žena, 10x rozmyslieť, kým niečo povie partnerovi.
Tu autorka evidentne otáča, najskôr pisala niečo úplne iné a teraz už iné. A ruku na srdce, keby teraz ty chceš odísť od muža, už mu to aj povieš, a milenec ta skratka pošle do prdele, mužovi povieš co? Ze si si vybrala predsa len jeho, lebo milenec ta poslal do riti a ty nemáš teda kam ísť? Asi ťažko, ze? Jasne, ze budeš klamat ze si si nakoniec uvedomila, co všetko by si stratila a bla bla bla... len podstatne je to, ze to, čo všetko by si stratila, na to si mala myslieť predtým, než si otvorila ústa a ublížila tej druhej osobe. Nie až potom.

zuzana9393
6. okt 2023

@aurora33 veď v poriadku. To si ty, ale respektuj aj to, že autorka chce svoje manželstvo zachrániť. V podstate ten chlap nič neurobil len sa zamiloval. Ja ani ty ich nepoznáme, čo ak ho ona zanedbala?alebo kvôli veľa povinnostiam nemali na.seba čas, odcudzili sa? Veď my o nich nevieme vôbec nič. Ak sa to dá zachrániť treba to skúsiť. Ak to nepôjde, tak to ukončia. Ja by som sa zachovala úplne presne ako ona.

number19
6. okt 2023

@lienka.7 @maciatkolulu ma pravdu. Veci nie su len cierne, alebo len biele.
Ja osobne som nastastie nezazila nieco podobne, ale bola som pasivnou ucastnickou (blizkej osobe sa to stalo). Su to 2 inteligentni ludia a ustali neveru. A poznam dalsi par, ktory to tiez dal.
Clovek sa meni, okolnosti sa menia. Ak si myslis, ze ti chlap zamrzne vo veku 25 rokov, ked ste sa brali tak si bud velmi mlada, alebo velmi naivna.

aurora33
6. okt 2023

@maciatkolulu koho ja urazam? Len som napísala svoj názor. Pre mňa je toto cez. Či je na tom niečo nepochopitelne? Ja by som nezachranovala niečo čo už niekto absolútne zničil. Rozumiem, že sú ženy, ktoré manžel mláti, je im neverný a oni ešte hľadajú chybu v sebe, ale ja taká nie som.
A rovnako aj v tomto prípade, kebyže mi manžel povie že miluje inú, tak dovidenia. Už by som ho pri sebe nezniesla, neverila by som mu.

aurora33
6. okt 2023

@zuzana9393 len sa zamiloval. Tak pre mňa to nie je LEN.

aurora33
6. okt 2023

@lienka.7 som rada, že su nájde aj jeden normálny názor. Normalne nerozumiem čo všetko su iné ženy schopné a ochotné odpustiť.

lienka.7
6. okt 2023

@aurora33 presne, aj mňa teraz skoro vyrazilo dekel... ze LEN SA ZAMILOVAL 🤦‍♀️ omg

sheila121
Odpoveď bola odstránená
elli333
6. okt 2023

@number19 naivita, ale je aj verit tomu co manzel teraz rozprava lebo v tomto ma podla mna
@lienka.7 100% pravdu, ze nedava zmysel aby teraz manzelke na rovinu povedal, ze milenka cuvla a preto sa on rozhodol k nej vratit. Je jasne, ze to povie trochu inak a zaobalene. Je takmer iste, ze presne takto to totiz bolo, dostal od dotycnej kosom, ale to zase neznamena, ze si pritom neuvedomil co by mohol stratit a ze cudzej zene asi na nom tazko bude zalezat tak velmi ako vlastnej manzelke pre ktoru je zaroven aj otcom jej deti. Snad si to uvedomil a mozu naozaj tu neveru ustat. Ale aj tak nieje na mieste nasadit si ruzove okuliare a mysliet si, ze vlastne o nic neslo, pretoze to bola riadna rana pod pas a minimalne by si mal uvedomit ze moze byt rad, ze mu odpustila, lebo neverim, ze nebolo co odpustit

zooeynka
6. okt 2023

@aurora33 zasadna otazka znie, ci si ulahcis zivot vyhodenim takeho chlapa....pokial autorkin zivot bude tazsi, pokial to bude financne narocnejsie pre nu, pokial ajtak zostane sama, plus sama na deti, atd tak nevidim dovod aby palila mosty za muzom, ktory urobil preslap a lutuje ho. Zbytocne bude za hrdu zenu ked v konecnom dosledku bude padat na hubu od zufalstva a unavy a panko(ktory od nej dostal slobodu lebo hrdost!) si bude uzivat milenku, volny cas a ine mile kratochvile. (A so striedavou starostlivostou suhlasit samozrejme nemusi a ani nebude, lebo nie ke trafeny....maloktory chlap zvlada striedavku vsakano). Vsetky sracky zostanu na zene(ale hrdej!) a on lazo plazo zivot gombicka - decka u seba 2x do mesiaca. Ale hlavne ze mala hrdost, ha ha

sheila121
Odpoveď bola odstránená
number19
6. okt 2023

@elli333 Ja som uz autorke napisla, ze chlap musi dokazat, ze navrat mysli vazne.
V oboch pripadoch ktore poznam chlap radikalne prerusil kontakt s milenkou. A doteraz sa nic podobne neopakovalo. Proste zaskratovali...

Ak ale autorkin manzel bude dotycnu dennodenne stretavat v praci...tak tam vela sanci nevidim...

zooeynka
6. okt 2023

@sheila121 samozrejme. Cela hrdost ide dokelu pokial je na tom zena horsie ked sa rozvedie, ako ked zostane s chlapom. O co lepsie to bude ked bude vediet ze on si uziva zivota a ona susi hubu, prip.pada od unavy?

sheila121
Odpoveď bola odstránená
lienka.7
6. okt 2023

@zooeynka zial, len v mnohých prípadoch to končí aj tak, ze presne pre toto co pises ty je žena "radsej" ticho, chlap si veselo a teda aj s jej "pozehnanim" beha za milenkou a ona je na všetko aj tak sama. Ma z toho iba to, ze každý večer ma v byte kurevnika, z ktorého je jej akurat tak zle. Ja poznám aj takéto prípady.

zooeynka
6. okt 2023

@sheila121 urcite ano. Ale pokial raz zena riesi vsetky OCRky za deti tak tazko si bude zriadovat financne rezervy, plus platit babysitterky atd, mi prezrad ako sa taka zena ma zabezpecit? Nie kazda do 30tky nasetri taku fin.rezervu aby bola v pohode aj bez muzovho prijmu.

zooeynka
6. okt 2023

@lienka.7 to uz je vzdy na konkretnej zene, co/kolko je ochotna tolerovat. Osobne som presvedcena ze aj autorkin manzel veselo prasil kolegynu, a ci s tym ozaj teraz kvoli manzelke prestane je otazne.....

mk22
6. okt 2023

@zooeynka samozrejme, že áno.. Užíval si ju so všetkým, čo k tomu patrí.
Už ho vidím ako púšťa 10r manželstvo iba preto, lebo mu s Majkou chutili obedy🙂🤔

h2
6. okt 2023

@zooeynka Napríklad tak, že nebude riešiť všetky OČR-ky.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
savasava
6. okt 2023

Ja by som na to išla inak. Povedala by som mu fajn, keď nechceš od rodiny odísť, hrajme sa na ňu a ja si tiež niekoho na spríjemnenie dlhej chvíle nájdem. Bola by som zvedavá akoby sa zatvaril🤭

zooeynka
6. okt 2023

@h2 poznas korporaty? Tam ani ocr nedostanes. Mas home office tak sa zariad. Ze mas chore dieta doma co vyzaduje pozornost nikoho v praci nezaujima, pozaduju vykony. A su aj prace kde fakt muz ocr neda....taki co maju milion sluzobiek do roka, taki co maju svoju firmu a utekaju im dzoby keby sedeli doma na ocr, atd.

zooeynka
6. okt 2023

@sheila121 to ti gratulujem, ale asi to nebolo jednoduche obdobie tvojho zivota a prilis si vyskakovat nemohla.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
h2
6. okt 2023

@zooeynka Ale niekto s tými deťmi zostať musí, tak prečo to má byť vždy žena? Ona nemôže mať prácu, kde "nemôže mať" OČR? Ona nemôže ísť na služobky? (Toto píšem preto, že som pred mesiacom bola na týždeň na služobnej ceste a teraz v nedeľu idem zase. Mohla by som v práci povedať, že ako matka dieťaťa do 15 rokov odmietam ísť, navyše môj muž má pracovnú dobu prevažne vo večerných až nočných hodinách. Ale neurobila som to, lebo si chcem tú prácu udržať. Takže muž sa musí prispôsobiť a tie dni sa o syna postarať. Ako sa ja bez rečí starám, keď je na služobke on.)

zooeynka
6. okt 2023

@h2 tak si predstav ze si na to uplne sama. Bez muza. Proste kazda ocr je na tebe, sluzobku musis aj na poslednu chvilu odmietnut, lebo deti....To autorke realne hrozi ked sa rozvedie. Ako kazdej samozivitelke. Preto zeny zvazuju pre a proti, nie zo srandy. Ved to je doslova o tom, ci si ma v robote nechaju aj dalsi rok, alebo ma pre "nadbytocnost"vydrbu.

h2
6. okt 2023

@zooeynka Prečo by jej to reálne hrozilo? Muž už potom nebude otcom tých detí? Nemá sa o nich postarať v prípade núdze? Keď ženu odvezie napríklad záchranka, tak deti pôjdu do decáku, hoci majú otca, lebo ten má súdom určené len 2 víkendy do mesiaca? Hádam je stále rodičom a má tu pre tie deti byť, keď je to potrebné.