icon

Ženy po 40tke - nový vzťah

7. okt 2022

Ahojte žienky, možno len potrebujem povzbudiť, alebo si vypočuť vaše skúsenosti a príbehy, najmä tie s happy endom. Mám 43r. som bezdetná, slobodná a čerstvo po rozchode. Problém bol v tom, že som bola dlho sama a zľavila z nárokov až natoľko, že som v tom vzťahu nebola spokojná a šťastná, tak som ho po 2 rokoch ukončila. Chcem uviesť, že som samostatná žena, mám vlastné bývanie, fajn robotu a kopec záujmov, ktorým sa aktívne venujem, viem spokojne fungovať aj sama. Je ale ešte možné nájsť človeka s ktorým prežijem lásku, šťastný život? Vaše osobné skúsenosti, ďakujem.

liljana
8. okt 2022

@kornelies A ako koncia stare, kedysi pekne zeny? Vacsinou stare, chudobne a osamele. Lebo nadvazovali vztah s peniazmi, nie s ludmi. Casto sa nedopracovali ani k detom, lebo aj na to boli prilis sebecke, aby sa o niekoho starali.

autor
8. okt 2022

@liljana
@kornelies ach ženy, keby to také jednoduché všetko bolo, že stačí kytica, reštaurácia a auto 20tisíc+, i keď také vlastním aj sama a tým samozrejme nechcem naznačiť, že by mal mať auto 40tisíc plus. Skôr ide o rovnocenného partnera, inteligentného gentlemana s ktorým by som vedela zdieľať niektorý môj koníček. Sťahovať si niekoho k sebe, alebo ja k niekomu by som sa určite nechcela, to by musela byť už naozaj veľká láska a vzájomné porozumenie. Deti nemám a som s tým zmierená, že je to tak ako to je. Vždy som veľmi pragmaticky brala vzťahy a pokiaľ som nebola presvedčená o tom, že ten chlap by bol skvelým otcom a manželom, tak som si ich len kvôli materinskému pudu a citu nerobila a ten vlak s deťmi mi už ušiel...

blondie333
8. okt 2022

Môj ocino sa druhý krát oženil, keď mal 43 - jeho manželka tiež 43 ročná bola bezdetná, slobodná 🙂 poznali sa rok, hneď svadba a dieťa 🙂 rodila síce dosť neskoro ale našťastie bez komplikácií. Sú spolu už 18 rokov 🙂

stanulienkat
8. okt 2022

@liljana Sorry, ale tento tvoj opis ma pobavil🤣😁 Kde si takú koninu nabrala? Ze kedysi pekné ženy končia same lebo boli náročné?? Ja vidím osamotené ženy skôr staršie, rozkysnute, s mastnými vlasmi, čo sa o seba nestarajú. Nezabúdaj, že prvý kontakt je vždy s očami, keď je žena pekná, štíhla, stará sa o seba, nie je zanedbaná, má skôr šancu nájsť chlapa. To, či si inteligentná a rozhľadená, to sa chlap dozvie až po pár rozhovoroch, alebo po urcitom čase. Ale prvé záujme tvár a postava a bohužiaľ my ľudia sme zameraní tak, že najprv nám jedia oči a potom duša. Je to holý fakt.

oneinamillion
8. okt 2022

@athom po tom, čo si zo seba vypustil v prvom svojom príspevku v tejto diskusii, ti odporúčam ďalej sa (tu) ani nesnažiť, je to strata času.
V očiach žien, ktoré majú čo ponúknuť, si sa tým spoľahlivo zdiskreditoval.

ninka297
Autor odpoveď zmazal
athom
Odpoveď bola odstránená
ninka297
Odpoveď bola odstránená
mircalla
8. okt 2022

Uprimne, sanca je mala. Ak mas urcite vyssie naroky na vzhlad aj intelekt ci osobnost (tie mam aj ja), tak prakticky ziadna. To dobre je zadane....Pre mna je velke minus aj to, ako sa vacsina muzov u nas po 40 o seba nestara....Niet z coho vyberat. A ti, co za nieco stoja maju zaujem vacsinou o mladsie rocniky, nech si akokolvek sarmantna, vek nepusti.

athom
Odpoveď bola odstránená
autor
8. okt 2022

@ninka297 samozrejme každému imponuje niečo iné, pokiaľ niekto hľadá prispôsobivú a submisívnu ženu, tak taká nie som. Ja som názoru, môj dom, moje pravidlá, tvoj dom tvoje pravidlá, spoločný domov rovná sa kompromis. Je pravda, že čím je človek starší tým lepšie vie, čo chce a čo nie. Čo dokáže tolerovať a čo nie. Ja mám vo vzťahoch problém ten, že každý muž ma chce ovládať, hovoriť mi čo môžem a čo nie a popritom nerobím nič zlé. Venujem sa svojim koníčkom, kamarátkam, práci a domácnosti, všetko s mierou. Ale, aby mi niekto určoval, či môžem ísť na víkend niekam s kamarátkami, alebo kedy pojdem cvičiť?🤦‍♀️🤦‍♀️

dusankomoj
8. okt 2022

Už som to tu písala, ja som ovdovela ako 36r a o 3r som stretla muža, o ďalšie 2r som si porodila ďalšieho ,,muža" a ver,že štandardy mám stále rovnako vysoké. Niekedy nemusíš urobiť nič (mňa zbalil jeho pes) a ono to príde.

ludmila73
8. okt 2022

Ano je! Práve to prežívam , aktuálne vzťah trvá rok a mám 49. Som šťastná 🍀❤️☀️🤗
Držím palce 🙏

autor
8. okt 2022

@mircalla podobne to vidím aj ja, len takisto sa niekto môže aj nado mnou pozastaviť, že prečo som ešte slobodná a nemám deti. Rátam s tým, že nejaký zrelý rozvedený fajn muž by sa mohol nájsť. Pre mňa nie je prekážkou ani keby mal deti, som s tým ok.

mircalla
8. okt 2022

@anonym Najst sa moze, ale vacsina hlada mladsie zeny, realita. Cize pre muzov 40+ si skratka vascinou stara. No je dost rozdiel par rokov pred 40 ako dost po. Som starsia ako ty, takze to neber ako provokaciu. Naviac je nas u dost malo muzov, co maju co ponuknut. Skor v zahranici. Ak nahodou maju, vacsinou si nehladaju rovesnicky. Samozrejme, nie je to uplne nerealne, ale treba byt realista. Opakujem, zalezi od narokov, priemerny muz ano, ak mas vysoke naroky, ozaj nemyslim. Slebodni muzi po 40 su bud suknickari alebo mamickari....Skor rozvedeni, ale tam zase plati, co som napisala vyssie.
Celkovo tiez plati, cim je clovek starsi, tym tazsie mu niekto sadne..

zeldia
8. okt 2022

Mne sa zdá podľa toho ako sa prezentuješ že nikoho nechces. Vzdy a za všetko treba zaplatiť. Nefunguje to tak že ty povies niekomu sorry ale zaplatila som si víkend s kamarátkami (slobodne bezdetné?) hm tak nie košeľu nežehlím idem cvičiť, hm tak takto nie budeme jesť kedy ja poviem môžeš zaplatiť. V skratke ak chceš byt s niekým treba ho brat ako človeka a partnera nie len ako doplnok jednoducho sa dohodnúť a komunikovať. Ti čo su sami väčšinou naozaj chcu byt sami a iných ľudí k životu nechcú schválne nepíšem ze nepotrebujú. Väčšinou platí to ze s milou ženou sa chce baviť každý na chlapa každý kašle. Ženy su vo výhode celý život.

lajka16
8. okt 2022

.

autor
8. okt 2022

@zeldia neviem teda ako to myslíš, ale každý človek má nejaký svoj režim a ja rešpektujem ten partnerov a on ten môj, sme dve rôzne individuálne osobnosti a nie siamské dvojčatá. Ty by si povedala partnerovi, že prepáč nepôjdeš cvičiť, lebo ja potrebujem ožehliť košeľu? No ja nie. Samozrejme, že veľa vecí je aj o dohode. Ale ak by môj partner povedzme večeral najneskôr o 18.00 tak to rešpektujem a nebudem ho nútiť jesť o 20.00. Ja dokážem plne akceptovať individualitu iného človeka, ale nech ju akceptuje aj on u mňa.

maria1989
8. okt 2022

Mozes mat aj mladsieho partnera..

zeldia
8. okt 2022

Samozrejme že by som pre osobu ktorú milujem žehlila košeľu…

elizabet173
8. okt 2022

@autorka možno odradíš mužov práve tou sebestačnosťou, ale to neznamená že si nikdy partnera nenájdeš. Je dosť takých mužov, ktorým vyhovuje takýto model, on si býva vo svojom byte, ona vo svojom, prespia raz u jedného, raz u druhého, trávia spolu voľný čas, výlety, dovolenky, koncerty, kino, divadlo, turistika...pomáhajú si, ak to jeden alebo druhý potrebuje. Mám takého kamaráta, je tak trošku workoholik, jeho priateľka podniká. Obaja sú časovo dosť zaneprázdnení, takto im to vyhovuje. Oni už ale majú deti dospelé, ale na tom nezáleží. Kde sa spoznali, netuším, možno nejaký koncert, obidvaja milujú hudbu. Dnes už predsa nie je žiadnym problémom pre muža, aby existoval sám - pračka, umývačka, sušička, robotický vysávač, pani na upratovanie, obedy v práci, sem tam donáška, jednoduchšie jedlá zvládne sám. Nie každý muž hľadá ženu, ktorá mu bude skákať okolo zadku a vrcholom blaha pre neho budú jej parené buchty.
@zeldia môžeš ju milovať rovnako a mať pani na žehlenie, ale chápem. ako si to myslela

zeldia
8. okt 2022

Zle som prečítala tvoj príspevok. Doplním áno povedala by som partnerovi potrebujem ta aby si mi pomohol v sobotu, nestíham prosim ozehli mi saty, dakujem láska. Tomu sa hovori partnerstvo jednoducho že sú dvaja spolu aby si aj pomohli aj sa podporili aj sa milovali aj boli spolu. Si sebestačná a nikoho nepotrebuješ tým pádom s takým postojom si nikoho nenájdeš, keď nikoho nechces.

ivankalaco
8. okt 2022

Vydávala som sa v deň svojich 45 narodenín za muža o 7 rokov mladšieho (po dvoch rokoch známosti) a v necelých 46 rokoch som porodila dcéru, postavili sme si dom a momentálne študujem na vysokej škole ( jednu som si urobila v mladosti). Ak mám zhodnotiť svoj život, tak ten krásny prišiel až po 40-ke.Minulý týždeň som mala 49 rokov😉

lunademonica
8. okt 2022

Poznam par zien, kt.si aj v neskorsom veku nasli lasku ;)

veverickav
8. okt 2022

Jasne, ze mas . Moj svagor 42 r je na tom uplne rovnako ako ty 🙂 len s tym rozdielom, ze on tu pravu resp. este ziadnu doteraz nenasiel

iv007
8. okt 2022

@ivankalaco krasny zivotny pribeh😍 drzim palce

ivankalaco
8. okt 2022

@iv007 Ďakujem😘

daja0760
8. okt 2022

Môžeš a určite sa ti to podarí.
Mňa v 38r opustil manžel. Po 3 rokoch, čiže som mala 41, som stretla úžasného a šikovného muža a dokonca sa mi s ním v 42 rokoch narodila dcérka.
Takže zázraky sa dejú, šťastie existuje a tak isto aj šikovný a milujúci muži. Držím Ti palce

autor
8. okt 2022

@ivankalaco to je krásne, teším sa úprimne s tebou🙂

jablcko1982
8. okt 2022

Ahoj a kamošku nechces? 🙃 Ja mám po 40, manželstvo v troskách, muž ma už nemiluje, trvá to už dllllho... Tiež premýšľam, či má normálna, pekná, vzdelaná zena nejakú šancu po 40tke najst ešte pekný vzťah, zažiť lásku, nájsť porozumenie, oporu, parťáka na zábavu, ale aj na starosti... Asi skôr naozaj treba počítať s tým, že ak niekto do tvojho života príde, pravdepodobne už bude mať deti, ale je dosť možné, že už budú veľké, na prahu dospelosti, prípadne dospelé. Každopádne držím palce 🤗🙏