Žiadny vzťah za život
ahojte, taka zvlastna otazka,ale ste niektora sama dajme tomu 35+,fakt ze cely zivot? ziadne deti,muzi,partneri,myslim dlhodoby vztah nik oficialny nikdy,a nejako ani cielene nikoho nehladate, lebo uz vas to ani nebavi,mate ine zaujmy a pod. a nejako ste si nie,ze zvykli ale,ze zijete si normalne svoj zivot,a uz vas aj vsetci maju tak zafixovanych ako,ze ste sama a mate pocit,ze ludi vas je luto? aj ked nemyslim,ze vsetky zeny su zufale,narocne a mimo, len tak,ze fakt nestretli nikoho s kym by to vyslo z oboch stran.
@kornelies nesuhlasim. Ja sama som clovek, co od 16-17 som mala neustale nejaky vztah, povedzme ze aj dost bujare mladi, ale nikdy som nesudila, preco niekto nema v 40 alebo 50+ partnera. Poznam ludi, burlive a zle povahy, ktore si nasli podobneho partnera, po roku bol koniec a odvtedy na vztahy zanevreli a su to dodnes zatrpknuti ludia. Ale poznam tiez konkretneho cloveka, 50+, ktory proste v zivote nemal stastie stretnut idealneho partnera do zivota aj napriek tomu, ze je to slusny, mily a pracovity clovek, taka ta "dobra dusa", no stale je sam a uz si v zivote na to tak zvykol, ma surodencov, ktori maju svoje deti a uz aj vnucata, o tie sa rad stara, venuje sa im a to mu istym sposobom vynahradilo nestastie v laske. A potom su ludia, ktori vyslovene partnera nepotrebuju, maju svoje zazemie, nieco co ich bavi a naplna im zivot, ci je to uz remeslo alebo ina praca, sport, hudba, cestovanie. Kazdy ma ine priority v zivote a myslim ze netreba za tym hladat nieco viac, ak je clovek stastny
mám také 2-3 kamarátky. Jedna má depky. Pribrala tak má depky aj z toho. má 40+, druhá žije v pohode ssama. Venuje sa rodine - bratovi, neteriam, rodičom, kamarátkam, chodí po výletoch. má kopu kamarátov, známych. Myslím, že trošku ju to aj škrie ale našla si svoj spôsob fungovania. A tretia podobne. Teraz sa stará o chorú mamu, pomáha bratovi, sestre. Všetky majú 40-50 r. Hovoria, že si našli svoj spôsob fungovania
Podľa mňa dosť smutné, že stále starý mládenec/dievka rovná sa škaredý človek a nepoužiteľný pre život so zlou povahou podľa mnohých. Pričom často práve škaredý, zlý ľudia majú vzťah kde toho druhého trápia a dobrák čo normálne vyzerá je sám. Proste tam sú dôvody rôzne, niekto je taký že ľahko nájde polovičku a od strednej nebol dlhšie sám ako 2 týždne, niekto hľadá ťažšie niekoho kto nie je zadaný a sadne tam chémia a nevie si nájsť vzťah. Potom sú tam často sklamania takých práve dobrákov čo vzťah mali, ale ten druhý ich využil a jednoducho sa už boja ísť do vzťahu. Netreba súdiť, lebo nikto nekráča v topánkach toho druhého.
a ešte mám jedného kolegu. Mal niekoľkoročný vzťah. Ale po rozchode zistil že jeho ex to ťahala ešte s dalším, s ktorým zostala tehotná, tak povedal že už nikdy viac. Venuje sa práci a je sám. No, či je v skutočnosti spokojný, neviem. Tvári sa že mu to tak vyhovuje.
@kornelies Ja netvrdim, ze muzi po 30-tke nenahanaju sukne, ale u niektorych je ta intenzita nizsia. Je to rastucim vekom, ale hladina testosteronu tiez moze zohravat rolu.
Kolko mas manzelstiev alebo parov kde sa ti uz zeny alebo muzi postazuju, ze nemaju tolko sexu ako kedysi. Mnoho....
Nuz nemaju pretoze nie je tolko casu a skrz povinnosti a unavu je ta chut tiez mensia.
"Prepac, mne to nepride zdrave."
Co ti pride nezdrave? Zit zivot podla vlastneho uvazenia alebo co konkretne? Mne tiez nepridu pravidelne navstevy Mcdonalds ci excesivny konzum sladenych napojov ako zdrave, ale nesudim ludi skrz ich volbu pretoze v konecnom dosledku je to ich zivot a ich rozhodnutie.
"Netreba menit zeny ako ponozky, ale zo starych mladencov sa stavaju podiviny po 50ke."
Sorry, ale to je blbost. Takto vsetkych hadzat do jedneho vreca je minimalne kratkozrake. Mam starsich rodinnych prislusnikov ktori su slobodni / slobodne a vobec to nie su podiviny a to uz maju davno po 50-tke. Vsetkych pat pokope, uplna pohoda.
"Tak isto zeny, ktore nemali vztah, dieta do 40ky. Preco? Evidentne bude v nich problem. V mentalnom nastaveni."
Je mi luto, ze to takto beries, ale respektujem tvoj nazor.
@hopsadobrandejsa Inac sa clovek pozera na svet, ked ma 20, 30, 40, 50 rokov. Podla toho, co si napisal, si muz od 30 do 40 rokov. Ja som v kategorii vyssej a vidim to, co som 5 rokov dozadu prehliadala alebo nerozumela som tomu. Prirovnavat sexualny apetit s jedlom, nie je podla mna adekvatne. Ludia mozu mat naplneny zivot pracou, volnocasovymi aktivitami, ale sex patri prirodzenie k nasemu bytiu, tak isto zdielanie svojim radosti a starosti s partnerom.
Este si treba uvedomit, ze my ostatni vidime len jednu stranku slobodneho, bezdentneho cloveka. To, co citia cez Vianoce, vedia iba oni. Krasny dnik prajem
Bola som dlho sama, zvykla som si. Vytvorila svoju rutinu. Bolo mi dobre. Ale keď máte niekoho s kým tu vašu rutinu zdieľajte, je to lepšie.
@mandzula ja mam muza a tiez mi nema, kto caj uvarit 🤣, lebo ked uvari, tak zabudne, ze do ovocneho cukor, do kamilkoveho med, bez lyzicky atd... nemyslim si, ze partnerstvo by nemalo byt o zabijani samoty.
Ale presne ako vravis ty, ja som taky partnerky typ, nikdy som nebola sama od 16, a ked aj po smrti manzela, tak na antidepresivach...
A tiez sa musim snazit, aby som nepchala ine zeny do mojich vzorcov spokojnosti a stastia, ale mozno su tak spokojne...
@kornelies Úplne všetko má svoje pozitíva i negatíva. Väčšinou iba ľudia, ktorí v tom svojom živote naozaj nie sú spokojní, sa snažia u tých z druhého brehu vzbudiť dojem, ze to vlastne ti druhí žijú zle. Človek, ktorý je aspoň spokojný ak aj nie šťastný, nemá potrebu o tom presviedčať seba a inych... Pravda je, ze každý chce to, čo nemá. Ten co ma dlhodobo vzťah, chce byť single a ten, čo je single, chce vzťah... V oboch prípadoch nie sú len krásne dni, ale aj dní smutne, plne nešťastia, frustrácie hnevu, odporui. No tvrdiť, ze toto je správne a tamto nesprávne a vytvárať uzávery iba na základe svojho skostnateho presvedčenia už samo o človeku veľa vypovedá... Pozor na to ☝️☝️☝️

@slovakboy ako môj švagor 🤣🤣🤣 tá má veľké ruky, tá nohy, tá nos a také blbosti si všíma 🙈už ťahá na 50,je sám a myslím že to tak aj ostane