icon

Zistila som, že som tehotná a muž mal milenku

21. jan 2023

Ahojte, som zúfalá, osobne tu nemám profil, píšem cez kamaratkin.
Pred 2 týždňami som zistila ze som tehotná, mame 2 uz veľké deti, mam 38 rokov a vôbec neviem co mam robit. Manžel sa mi po zistení tehotenstva priznal, že ma podvádza, už to trvá dlhu dobu pred par mesiacmi sme boli kvôli tomu na hrane rozvodu, ale všetko sme ustáli a myslela som si, že všetko je tak ako kedysi, staral sa, zaujímal sa atď. Ale teraz z neho vyliezlo ze stále v tom pokracoval s tou istou ženou
Teraz prisaha, že už nikdy to neurobí, že nás miluje, ale ja už neviem ci mu mam verit, zhnusil sa mi
Som taka sklamaná zo vsetkeho

liv1
23. jan 2023

Ak by si s nim ostala, nedaruj mu to len tak jednoducho. A odporucam psychologa. Ak nie spolu, tebe urcite.

bluka2
23. jan 2023

"pretoze si neviem predstaviť ostat aj s babatkom sama bez muža' - ani ja som si to nevedela predstaviť, ale zistila som, že sa to nielenže dá, ale je to aj o dosť lepšie než s debilom

autor
23. jan 2023

@bluka2 a mala si okrem toho babatka aj ine deti?

bluka2
23. jan 2023

Prvýkrát nie a druhýkrát áno...

joesvk
23. jan 2023

Nemusíš s ním ostať, ani keď bude dieťa na svete...A nemusíš riešiť ani rozvod teraz hneď...Ani mu nemusíš odpustiť ..aspoň nie hneď.
Budete rodičia všetkých vaších detí navždy.

kp7333
23. jan 2023

inak @autorka ty nenechavaj vsetko trapenie a este aj starostlivost o deti na svojich pleciach. zavolaj alebo napis tomu zmrdovi, nech ide deti strazit, ze ty si musis nieco vybavit (doktora, pravnika). a vybehni s kamaratkou von, vyrozpravaj sa, zrelaxuj. nech si nemysli, ze on si bude teraz v pokoji riesit svoje sracky s tou trubou a ty sa budes sama utapat v trapeni a este tahat starostlivost o deti a domacnost len na svojich pleciach.

bluka2
23. jan 2023

@kp7333 ušlo mi niečo, jej deti majú 13 a 10 rokov, nie? Tie ešte treba strážiť? Či som sa pomýlila v téme?

fem
23. jan 2023

Autorka , hlavne nebud ovplyvniteľná , pozri si čo ta čaká po potrate, čo sa tyka psychológie aké máš možnosti , je tu s lekárom článok a video z koníka priamo od lekára mimo vierovyznania . Hlavne v traume , sa nikdy nerozhoduje , z nejakých trauma pocitov nie je materiál k spravnemu rozhodovaniu . Ani z pomsty, keď myslíš na deti , tak psychicky rozbitú mamu by asi nechceli ešte viac. Či sa so svojim mužom rozídes alebo nie, tak potrebuješ sa dať hlavne dokopy emocionálne . Ani po rozchode nemôže človek mať zle vztahy s mužom . Či s ním ostaneš alebo nie , zdravé ľudské vztahy sú základ . Čiže niekedy máme pocit ze rozchod , nám akože dá menej problémov , a ze niečo ukončíme , ale to je len také rýchle zdanie, proste útek , aj po rozchode musíš pracovať s človekom na vzťahu , aj keď to vyzerá ako koniec . A takýto sa budeš emocionálne musieť s mnohými vecami potykat a ich riešiť aj to ako si sa dnes rozhodla. Nezmizne to kúzelník paličkou . Čiže tam neide uchovávať si zášť , ani skrivodlive pocity, ani krivdu a pod, ani sebaľútosť, urazenost a tým akože vyriešiť traumu . Ale triezve rozhodovanie aspoň z časti uzdravene, hlavne kvôli vašim deťom.
Čo sa týka interrupcie možno čakáš ľahšie rozhodovanie alebo pomstu . Treba si fakt prejsť v sebe, co sa v tebe deje naozaj , to nikto za teba nemôže urobiť . Či sama či s pomocou . Už nie sme malé deti , ale vyzreté psychické bytosti, to všetko nie je len tak, ze utečiem a ukončím, koniec. Nič. Také sa v reálnom živote nedeje. Život pokračuje ďalej, aj vztahy , aj emócie … Aby napokon si nemusela riešiť omnoho horšie veci ako teraz, hoci máš pocit, ze sa ti zlahci situácia po interrupcii.

Sú manželia , ktorí spolu ostanú aj po nevere, možno dozrejú osobnostne aj psychicky, ktovie , ale ostávajú to je fakt . Sú takí , aj nie sú . Prečo by si otehotnela , ak by vás vzťah bol úplne mŕtvy .

Nikto za teba nerozhodne, a nerozhoduje sa na základe zranených a trauma emócii . Každopádne sa drž , pripadne , či by ti niekto nepomohol . Pripadas mi taká sama v tom , aspoň počkaj na návrat muža aj tak sa s ním musíš rozprávať .

h2
23. jan 2023

@bluka2 Predpokladám, že pod pojmom "strážiť" bolo myslené, aby si ich otec zobral na starosti, aby im on urobil program. Napríklad na celú sobotu na lyžovačku, kým autorka by mala ten deň pre seba.

kp7333
23. jan 2023

@bluka2 ano, predstav si, ze deti v tomto veku si este sami nenavaria plnohodnotny obed, ani neoperu, obcas na ne treba dozriet, ci maju skolske povinnosti splnene a nemoze ich nechat cely den alebo noc napospas. nie su plnolete.

autor
23. jan 2023

@kp7333 mas pravdu, aj to tak urobim, zajtra idem ku kamoske čo je na materskej, zobrala som si volno v praci a dnes som mu len napisala ze rano o 6,30 ho očakavam doma aby nachystal deti do skoly a staral sa cely den, vratim sa až večer.

autor
23. jan 2023

@bluka2 stražiť netreba, vydrzia aj same, su zvyknute kedze obaja sme zamestnany, ale smeny mame prisposobene vzdy tak aby neboli napriklad cele poobedie same a tak, treba dohliadnuť na ulohy, inak su samostatne

autor
23. jan 2023

@fem musim to hlavne vyriesiť s muzom a podla toho sa rozhodnuť, aj ked už som ciastočne rozhodnuta
ja som sice veriaca ale nie tak ze nedokazem uznať iny nazor, a určite nie som uplny odporca interrupcie..
verim že boh existuje, ale určite to nie je tak ako kaze cirkev, priamo v našej farnosti sam pan farar v celibate splodil dieťa a sam boh dal aby sa ten chlapec podobal ako keby z oka vypadol otcovi

fem
23. jan 2023

Ale tu neide o nejakého farára , ale o teba a tvoje dieťa, tvoju rodinu a vedieť sa rozhodnúť a vedieť brat zodpovednosť za svoje rozhodnutia , je to otázka svedomia, veľa ľudí aj mimo náboženstva je odporcom inturrepcie. Prečo by nie.

A v konečnom dôsledku je jedno či si , alebo nie si odporcom inturrepcie. Tam neide o nejaké názory.
Pretože sa v živote budeš potykat práve s tou jednou konkrétnou tou svojou.

Duchovný a kresťansky pohľad môže byt plus pomoc pre iného , lebo viac korešponduje s reálnou a zdravou celistvou psychikou človeka .Preto tak veľa ľudí, odborníkov , psychológov sa venuje z kresťanov ľudom po inturrepcii aj bez odsudzovania.

katkazocele
23. jan 2023

@autorka takže si to zúžila na 2 možnosti potrat+ rozvod ,, alebo dieťa a zostávaš s ním? ☹

autor
23. jan 2023

@fem ano rozumiem, ale nikdy by som nebola povedala ze budem niekedy v tejto situacii
jedna vec je rozmyslat nad tym teoreticky a druha vec je ked sa ta to realne tyka

autor
23. jan 2023

@katkazocele bohuzial v podstate ano, pretoze zvazila som vsetko, rozpamatala som si ake tazke to bolo s detmi, ked boli malinke, koliky, kadejake ine problemy, mali sme čo robit dvaja aby sme to zvladli lebo obe nase deti boli naročne babatka
neviem si predstavit to teraz uz podstatne starsia zvladat sama
len este potrebujem rozhovor s nim a uvidim na čom sa zhodneme, stale som nazoru ze interrupcia by mala byt rozhodnutim oboch rodicov

katkazocele
23. jan 2023

@autorka áno, malo by to byť rozhodnutie oboch, kedže obaja ho splodili... ak môžem len takú otázku na zamyslenie, zdáš sa byť Silná žena, je tu veľa mamičiek ktoré defacto samé dokázali vychovať bábätko, ty by si ale predsa nebola sama , máš rodinu(aj deti by ti určite pomohli,sú dosť veľké), aj ten tvoj chlap by sa predsa staral, finančne si myslím, že by si na tom bola lepšie než 60% slobodných mamičiek.
Ja len, že to bábätko si myslím, že ho chceš podvedome, to že máš strach z rozvodu by nemalo ovplyvniť tvoj materinský cit.
Držím palce aby si sa správne rozhodla.

fem
23. jan 2023

Nechám tak . Vieš . Hlavne si najprv napísala , že si veriaca , tak potrat nepripadá do úvahy , a potom , ak to niekto v diskusi i nerešpektoval tvoj názor , tak už to problém, nie je možno . Že nie si úplne proti. Čo je divné proste . Mňa by nenapadlo núkať cudziemu zárodku života potrat a ešte , ak si vyjadrila ten názor na začiatku .
Možno ti pomôže si aj prečítať po sebe komenty. K tej sebareflexii , čo prežívaš .
Potom sa nečudujem , aj muži , po pár sladkých reči nejakej dievčiny sa menia ma milencov a menia svoje názory.
Skôr si zmätená a zranená . Drž sa.

katkazocele
23. jan 2023

@fem Tiež si myslím, že autorka nechcela potrat, ale až po tom čo jej sem nanúkali túto možnosť, tak je dali chrobáka do hlavy a už vážne nad tým premýšla... Ona je teraz zranená,má zlomené srdce. To človek ľahko urobí zlé rozhodnutie😢

autor
23. jan 2023

@katkazocele ano materinsky cit je silny aj u mna, ale zase nejaky zdravy usudok tiez hra svoju rolu, vsetko ma to hrozne boli, či urobim to alebo to , možno budem lutovat , hovorim zatial nie som rozhodnuta
len tym ze mam deti uz dost velke, zivot rozvedenej zeny by bol jednoduchsi s dvomi velkymi detmi ako s malym babatkom k tomu, ked aj tak viem ze som ho splodila s muzom ktory lasku sluboval aj inej zene

dadis
23. jan 2023

@katkazocele Prestan sa do vsetkych starat! Nechaj, nech si autorka vyriesi svoj zivot podla seba.

fem
23. jan 2023

aku lasku jej sluboval, chcel sa s tebou rozviest? prepac reci na zaklade chvilkovych emocii, nemaju taku vahu, smsky co si spominala a pod., ked si len pozries, co clovek pod tlakom akejsi chvilkovosti a emocii povie. Staci tato diskusia. Aj tak ludia reaguju tiez na ludi, ak mala nanho silny vplyv
aj alkohol nam dava krasne emocie chvilkove, ale zit sa s nim dennodenne neda. Je to skor len ventil.
Ktovie , ako to vlastne s nou mal, ci posilnit ego, ci prezit zaujimave emocie atd na spestrenie. Alebo dosiahol nieco , co dosiahnut nemohol a do toho ten pocit nekazdodennej nevsednej ne-starosti. No kto vie. To sa musi on na seba realne pozriet, kto vlastne je.
Lebo zit sa dlhodobo pod vplyvom alkoholu, uteku zo vsednosti, sa neda bez ujmy. Napokon clovek narazi, ked sa stretne realitou , hodnotami, na ktorych skutocne zalezi. No ktovie.
Vzdy pri krizach zivota by mal clovek vyzriet viac, dospiet.

katkazocele
23. jan 2023

@dadis Kto sa stará? normálne s ňou s rešpektom komunikujem ako ostatné mamičky, tak sa zkludni dievča a nečítaj moje príspevky , veď nie sú povinné 😇

dadis
23. jan 2023

@katkazocele Si manipulativna a zla. Bodka.

pralinka25
23. jan 2023

autorka hlavne si ujasni ci si schopna potom zvladnut aj tie emocie po potrate. totiz hormony hned nezmiznu. chvilu to potrva potrat je na psychiku dost narocny aj bez tvojej tazkej zivotnej situacie. v tomto naozaj netusim co by som robila. je to tazke. ale nemyslim si ze mas len dve moznosti. a ani si nemyslim ze aj keby ste prestali tvorit par ze by si mala na to zostat sama. ved on sa nevypari. stale moze denne chodit kocikovat, stale moze bravat deti. moznosti je vela. kazda ma svoje vyhody a nevyhody. kazdopadne urob take rozodnutie ktore je dobre pre teba.o ktorom budes presvedcena ze ti pomoze. ale pamataj deti o otca neprichadzaju. to je milna predstava. otcom zostava. neumiera takze kludne ta moze odbremenit.
kamoska takto zostala. odisiel od nej muz len tak z nicoho nic bez predoslych naznakov. bol to brutalny sok a trvalo teda dost dlho kym to ako tak spracovala. ale tatkom je stale. paradoxne to ma teraz s dietatom lahsie svojim sposobom.
ale tak kazdy clovek je iny. mali by ste sa o tomto porozpravat ako by to videl.
nechces aj teraz zajst za nejakym psychologom? mohlo by ti to dat iny rozmer. predsa len toto je traumatizujuca udalost

joesvk
23. jan 2023

Teraz nebudeš mat jednoduchší život tak či tak.Možno tým,že okolo bábätka je veľa roboty,ale aj veľa radosti, by si sa skôr dostala z trápenia.
Budeš to mať teraz ťažké,aj kvôli deťom. Idú pomaly do puberty, musia všetko spracovať, možno im malý súrodenec, o ktorého by sa tiež starali,nakoniec tiež pomohol prejsť cez to obdobie...
Myslím na teba celé dni teraz,hoci sa nepoznáme.
A mám na ňho strašné nervy. Fakt ma hnevá, že ti to vôbec teraz hovoril...Že sa "potreboval prave teraz "priznať".V čase, keď si najviac zraniteľná. 😔

pralinka25
23. jan 2023

@joesvk aj to svedci o tom ze je to prvotriedny chrapun. ved uz maju dve tehotenstva za sebou mohol vediet ake t opre zenu je. aj ze si nedaval pozor ked vedel za to hra na dve strany. on sa mal chranit a nedoviest ju do tejto situacie ked mal zajacie umysly. boze on je fakt idiot.

mira0611
23. jan 2023

Autorka, tvoja zivotna situacia ma mrzi, musis byt naozaj psychicky na dnes, mna by to bolelo aj fyzicky. Prajem ti vela sil a odvahy, nech sa uz na konec rozhodnes akokolvek..❤

autor
23. jan 2023

@fem zistila som ze tuzil po nej 14 rokov, padla mu do oka ked my dvaja sme planovali svadbu. nevravim ze o nej rozmyslal kazdy den, ale pačila sa mu, myslel na nu!
takze to nebolo nejake chvilkove vzplanutie
a ked sa pred takmer 2 rokmi zblizili , tak dosiahol svoje konečne, nebolo len tak bez citov, to je to čo nedokazem prekusnut