icon

Zistila som, že som tehotná a muž mal milenku

21. jan 2023

Ahojte, som zúfalá, osobne tu nemám profil, píšem cez kamaratkin.
Pred 2 týždňami som zistila ze som tehotná, mame 2 uz veľké deti, mam 38 rokov a vôbec neviem co mam robit. Manžel sa mi po zistení tehotenstva priznal, že ma podvádza, už to trvá dlhu dobu pred par mesiacmi sme boli kvôli tomu na hrane rozvodu, ale všetko sme ustáli a myslela som si, že všetko je tak ako kedysi, staral sa, zaujímal sa atď. Ale teraz z neho vyliezlo ze stále v tom pokracoval s tou istou ženou
Teraz prisaha, že už nikdy to neurobí, že nás miluje, ale ja už neviem ci mu mam verit, zhnusil sa mi
Som taka sklamaná zo vsetkeho

ropucha6
23. jan 2023

@fem ja ta nezhadzujem, ja len vyjadrujem nesuhlas. Inak musis byt velmi tolerantna zena, ked by si toto dokazala prekusnut. Lebo ano, autorka moze na tom pracovat, ale neviem, ci je tam uprimna snaha aj z druhej strany (kedze uz bola oklamana minimalne dvakrat)

fem
23. jan 2023

@ropucha6 prepac, som to nepochopila, v tomto presne nemam skusenost.Ale raz som sa rozhodla v traumatickom pocite, nebolo to dobre, a nevezmem to uz spat.Clovek to nejako udzravi,to ano, mozno s pomocou Boha, kto je veriaci.Ale proste viem,ze ma to nejako poucilo , do konca zivota, to viem. Davam si na to pozor, ked som v traumatickych pocitoch nerobit zivotne rozhodnutia. Proste hlavne to ovplyvni ako domino vela ludi. Teraz dam ludom sancu velkrat a je niekedy neskutocne, ako sa napokon v dobre moze obratit,ze nakoniec v tom zivote zazijem aj tie zazracne momenty. a ziskame napokon viac, ako pri uteku zo situacie, lebo je to prilis tazke, co je prva reakcia. Ale skusenost je neprenosna.
Ani mnou by asi nic nepomohlo vtedy, ale aspon viac casu keby som si dala,mozno. Viac casu si dat. Niekedy sme k sebe neuprosni, chcme vsetko rychlo a hned mat. Chceme , aby problemy neboli hned.Ale ono to tak jednoducho nefunguje.Niekedy treba obetovat viac prace a mat dlhdoobejsi vysledok a dat sancu zivotu.
Clovek sa vyvija aj tak len cez tazke veci, nie cez lahke. A kazdy si to musi prezit sam.

liv1
23. jan 2023

@fem skladam klobuk

ropucha6
23. jan 2023

@fem v tom suhlasim, ze netreba robit zbrkle rozhodnutia. Len je tu aj ten aspekt tehotenstva, kde sa musi rozhodnut relativne rychlo, co spravi…jasne, manzela moze kopnut do riti aj neskor. Tazke, velmi. Nevycitaj si, urcite ti to prinieslo nejake poznanie, kazdy sme general az po boji…

bluka2
23. jan 2023

To je argument taký, že niekto na mňa ide strieľať, mám stres z toho, tak sa radšej nerozhodnem, čo urobím. Práveže naopak, v niektorých situáciách ostávať v pasivite je doslova sebanicenie. Niekedy, ako teraz, sa treba rozhodnúť, aby človek mohol povedať - bola som v ťažkej situácii a rozhodla som sa, ako mi to vtedy prišlo správne. A nie že hm, tak teda budem mať tretie dieťa, lebo som do 12tt nevedela spraviť žiadne rozhodnutie. Rozhodnúť sa a nepozerať sa dozadu. V živote na ňu čakajú ešte skvele veci, keď zatvorí staré a otvorí sa novému

aurora33
24. jan 2023

@fem snazis sa pekne pisat o odpustení, ale kebyže príde môj muž s tým, že miluje svoju milenku a páčila sa mu ešte predtým ako sme sa my spoznali a vždy po nej túžil napriek tomu že si mnou si urobil rodinu, tak toto by som neodpustila. Nečakala by som ako taká puťka kým si on rozmyslí čo vlastne chce. A v pohode by som sa dokázala pozrieť mojim deťom do oci. Videli by silnú ženu a matku, ktorá napriek blbemu otcovi sa dokáže postaviť na vlastne nohy. Nie uboziacku bez sebaucty, ktorá je tristokrát podvedená a napriek tomu dúfa že otca mozno niekedy milenka omrzí. To nie ona ničí rodinu, on ju už dávno zničil.

lienka.7
24. jan 2023

@aurora33 ja tu normalne čumím... akoze to co dana pani pise nemoze myslieť vážne.
Oni žiadnu rodinu pravdepodobne ani nikdy nemali, keďže odjakživa túžil po inej. Otázne je ci to autorka vedela a aj tak si ho vzala.
Myslím ze hanby uz mala po celej dedine dosť, bude sa ďalej na verejnosti hrat na rodinku a muz si užívať u milenky? Aj ten jeho zaujem o deti moze poľahky odpadnut, hned ako otehotnie aj milenka. Nepoznáme tu všetky okolnosti co a ako.
@fem prosim ta, prestaň tu už vypisovat tieto tvoje samaritanske kecy, to sa nedá ani čítať . Možno v tvojom svete funguje zena - puťka čakajúci v kúte ako sa "pánko nevernik" rozhodne, ale v reálnom svete by uz davno mal zbalené veci a suchal nohy u milenky. Kde aj pravdepodobne je.
Mne by stačilo uz len to, ze si so mnou urobi dieta a popri tom spava pravidelne s inou. Letel by ako 💩 trenky. A prečo? Lebo mam nejakú uctu v sebe a hrdosť pred deťmi. Chcem im dat pozitívny obraz do zivota, nie ze nevera je niečo úplne v pohode akceptovatelne, vies?

katkazocele
24. jan 2023

@aurora33 dnes výnimočne s tebou súhlasím...☝️😉 Vieš mať aj správne názory keď chceš.

autor
24. jan 2023

@lienka.7 mali sme podľa mňa normálnu rodinu, brali sme sa z lásky, milovali sme sa a cítila som ze ma miluje, prečo by to toľké roky predstieral. Nemusel si ma brat, nebola som tehotná.
To dievča sa mu len páčilo, pokukoval po nej, len bola ešte v podstate dieťa keď sme sa my 2 brali
Viem ze blizky kontakt spolu nemali, až pred tými 2 rokmi, len určite z času načas mu prebehla hlavou, aj do toho nešťastného obchodíku chodil najradšej na nakupy
Dnes ráno prišiel, zase sa kajal, sľuboval, plakal ze to už nikdy neurobí, že sa chce vrátiť, dohodli sme sa ze večer sa porozpravame

lienka.7
24. jan 2023

@autorka uz ta oklamal (minimalne) 2x, potrebujes to este do tretice? Urobil ti dieta a aj tak behal dalej za inou? Ako sorry ale toto je odpad. Uplne dno. Ked by sa mal s tebou tešiť na ďalší nový prírastok, on sa vytesuké s milenkou. Good👌👌👌
Je mi to veľmi ľúto, ale ty uz nemas žiadnu rodinu. Za nou lozil cielene, vzdy ju viac - menej chcel, nechapes to? To je proste ako keby posadnutost.
Čisto teoreticky teraz. Odpustis mu a co teraz? Nebude lozit do obchodíku? Odstahujete sa na druhy koniec republiky aby s ňou nebol v kontakte? Lebo každý jeden kontakt s nou ho k nej bude ťahať, to ti je snad jasne ... a po ďalšie dievcatko co na to? Nevadilo jej, ze rozbija rodinu? Lebo ak nie, tak mas po prdeli... ta sa nezastavi pred ničím, neviem ci to nechapes. Si klasicky podvadzanou manželkou, tvoj muz miluje a túži po inej. Ako tomu bolo vždy. Len ty si to nechceš pripustiť, že si bola len druha voľba. Je mi to ľúto, ale je to tak. A bude lepšie ak to com skor pochopíš, a zariadis sa podla toho.
Inak co na to vaša rodina, hm??? Ze si beha za inou a doma zena s detmi? Tiez su s tým ok?

aurora33
24. jan 2023

@katkazocele ja názory nemením vždy mám také, mozno ty máš dnes správne chápanie ;)

katkazocele
24. jan 2023

@aurora33 tak teraz tvoj názor je taký razantný z priamy ohľadom tohto problému, mám pocit že v minulosti si bola benevolentnejšia 🤔

lenkavalova
24. jan 2023

@autorka ale prd ju miluje. Ak by ju miloval, už dávno by bol preč. A ani deti by ho nezastavili.
To je len taký pocit, lebo je to nové, vzrušujúce.
Nič viac.

marfikchov
24. jan 2023

Autorka: Inak ja nechápem, že mu toleruješ aj teraz ten 'čas na premýšľanie ' mimo domu. To nemôže doma dumať?!?! Tak on rozbije rodinu, ty si tehotná a máš sa s tým vysporiadať popri starostlivosti o deti, ktoré už máte a on sa zoberie a ide rozmýšľať. Dám krk na to, že bol aj s danou slečnou. Obdivujem tvoju tolerantnosť.

ropucha6
24. jan 2023

No je to na tebe autorka. Ja by som mu uz nedokazala verit ani s nim mat nic fyzicke, je to proste hnus. Ale si tehotna, tak nerob naozaj zbrkle rozhodnutia, silne zeny dokazu velku veci, mozno by si to cele zvladla s detmi aj bez neho.

aurora33
24. jan 2023

@katkazocele ja? Ohľadom nevery? Nikdy 🙂 vravím asi si nepochopila moje odpovede.

katkazocele
24. jan 2023

@ropucha6 podľa mňa by to dala bez nebo celkom v pohode, keďže tie ostané deti sú väčšie a už nepotrebujú takú starostlivosť+ by pomohli aj oni jej+ chlap by tiež pomohol aj rodina

autor
24. jan 2023

@lenkavalova verím tomu, že ju naozaj miluje, že jju miluje viac než mňa, som o tom presvedčená, mnoho vecí tomu nasvedcuje
Je to klamár a manipulator ale vždy som vedela ze deti miluje nadovšetko na svete a potom na druhom mieste je ona

autor
24. jan 2023

@marfikchov ja som bola rada ze odišiel, pochop v tej chvíli kým sa mi to trochu rozlezalo v hlave som sa na neho nedokázala ani pozriet
A deti chvalabohu sú dosť samostatné, stačilo im povedať ze mi nie je dobre a zbytočne nerobili zle, dokonca upratali celý dom, syn(13rocny)uvaril špagety a fakt stekali dobrotu, konečne sa medzi sebou nehadali a nebili

lucka_ke
24. jan 2023

nestíham sa diviť ako farári dokážu vplývať na ľudí... autorka - myslím, že už si rozhodnutá, urob ako to sama cítiš

h2
24. jan 2023

@fem Prepáč, píšeš pekne, ale nemôžem súhlasiť, že by v tomto prípade bola milenka niečo chvíľkové a prchavé. Túži po nej 14 rokov, 2 roky majú vzťah. Po prvom prevalení nevery a jeho sľuboch sa k nej vrátil zase. Toto nie je nejaká jednorázovka v chvíľkovom pominutí zmyslov. Miluje ju a hneď tak neprestane. Teraz zase plače a prosí. A prejde pár mesiacov a povie žene, že ho to mrzí, že sa naozaj úprimne snažil, ale je to silnejšie, než on a odchádza za hlasom svojho srdca. A možno ešte pridá nejaké trápne klišé, ako že manželku bude mať navždy vo svojom srdci, ale teraz s ňou nedokáže ďalej žiť, hoci si veľmi želá, aby bol silný a dokázal to.

lenkavalova
Autor odpoveď zmazal
h2
24. jan 2023

Autorka, vidím, že si už viac menej rozhodnutá. Že čakáš, čo ti muž večer povie a keď povie tie správne slová, tak mu zase odpustíš a zoberieš ho späť. Tak mi zostáva len zaželať ti všetko dobré. Buď šťastná, nech už tvoja situácia dopadne akokoľvek.

katkazocele
24. jan 2023

@lenkavalova aj si ho teda zobrala naspäť? 🤔 Ako si sa to dozvedela?

mk22
24. jan 2023

Napísala si ze tvoj muž je klamár a manipulátor.
Takže určite vieš, že jeho ranný plač, slzy a sľuby sú len divadlo...
On presne vie co ti povedať, sľúbiť.. Je na tebe ci mu to uveris.
Nevernik sa nikdy nezmení, sama to vidíš na svojom mužovi.
Že miluje deti je krásne, rozvodom sa jeho rola otca nekončí ostáva stále milujúci otcom.
Tu ide skôr o to ci si ochotná zotrvať vo vzťahu, byt s človekom o ktorom vieš ze ti klame, miluje druhu.. Proste byt iba matkou vašich detí..

aurora33
24. jan 2023

@lienka.7 absolutne suhlasim s tebou

autor
24. jan 2023

@lenkavalova práveže ten môj sa vtedy prvýkrát priznal aj svojmu otcovi, svokor skoro skolaboval, poriadne mu do duše prehovoril ale aj tak to nepomohlo a z mojej rodiny o tom vie brat s rodinou ale nejak sa nechcú starať a aj sestra s mužom o tom vedia a sestra ma predtým presviedčala aby som mu skúsila odpustiť, kedysi si prešli niečím podobnym

autor
24. jan 2023

@h2 práve naopak, som skôr priklonena k tej druhej možnosti

denisa353
24. jan 2023

Ahoj autorka píšem ti svoj príbeh je podobný tomu tvojmu môj bývalý manžel má tiež podvádzal.Dozvedela som sa to, keď deti mali, dcérka 5 rokov a syn skoro 1rok, nepovedal mi to sám, videla som na ňom,že sa správa inak, bol ako vymenený. V mobile som mu našla smsky, tiež sľuboval mi aj kľačal na kolenách a prosil,že už to nezopakuje a po 2 mesiacoch zas podviedol, stále hral divadlo,že to ukončil, ale nie. Ako som prišla na neveru veľmi som sa trápila, vedela som,že sa cez to nedokážem preniesť, snažila som samú seba presvedčiť, že to zvládnem, nešlo to trápila som sa.Z jeho strany to bolo celé len divadlo stále sa stretávali.Po čase som si povedala dosť nechcem tak žiť, podala návrh na rozvod, sme rozvedení a mám pokoj.Ľutujem len to, že som mu dávala šance nezaslúžil si ich. Ako sme mali rozvod nevedela som,že jeho milenka s ním čaká dieťa, žili aj spolu aj s ich dieťaťom asi 2 roky a potom ona odišla od neho aj a dietatom.A teraz je sám, rozbil rodinu a vidíš ani jemu to nevyšlo, nie nadarmo sa hovorí,že karma je zdarma.

fem
24. jan 2023

autorka osobne by som sa ho opýtala , ako moze milovať človeka , pre ktorého jeho deti plaču , človeka , ktorý denne sa s ním stretne ho vytrháva od rodiny. Len či aj to jej vyvinovanie, nie je jeho ilúzia v jeho hlave. že ona za nič nemôže len on. Na vzťah treba 2 vždy . Fakt miluje človeka , ktorý dokáže posilňovať svoje ego tým , že odrezáva nejakého človeka od rodiny a kazí mu povesť a reputáciu . tote jeho reči , to sú ďalší jeho sebaklam , on sa len vezie na vlne svojich ilúzii . jej sa rozbila rodina, keď prišla o dieťa , tak asi nevedome potrebuje rozbíjať inú rodinu, či si ty uvedomuje alebo nie. Ano môže za to aj on, ale robiť z nej svätú, nie je nijak normálne . On musí uvedomiť realitu , či ma záujem o takého človeka reálne a morálne dokázal by s ňou fungovať . či len fici na tých svojich ilúziách . By ma fakt zaujímala jeho odpoved , či hrdo sa s ňou pohyboval niekde .
realita je taká , že ju reálne spoznať nemohol, hoci to , čo robí je znakom jej charakteru . ale každá milenka , keď ho chce dostať od rodiny, bude mu fúkať práškový cukor do tvare, mojkat a ľutovať , ofukovat jeho boliestky, pokiaľ neodíde od ženy a neukáže svoj pravý charakter a každodennú realitu . Čo môže milovať svoje ilúzie a predstavy , jej manipulácie , práškové cukry, alebo to ze je etalon morálky , ktorý sa neštíti ničoho . By som sa ho to spýtala , nech sa prebudí z tých svojich sebabludov, ze ona za nič nemôže , on je tak naivný . Držím palce vecer.