icon

Zostávate vo vzťahu z povinnosti alebo z lásky?

estriina2
1. dec 2024

Ahojte.skor ako ma odsudite, skúste to pochopiť.Aj ja som si vravela,to by sa mi nikdy nestalo,ale stalo.Mam už 41rokov. Partnera 20 rokov( nie sme manželia) a 2 deti.Uz veľké 21 a 16.Partnera som veľmi milovala až sa mi raz stalo,že som stretla muža a som s ním už 9 rokov!! Dobre čítate.9.Velmi veľa krát som chcela odísť z terajšieho vzťahu kvôli môjmu ,,milencovi,,.( Neberiem ho tak)ale veľmi som sa vždy bála.strasne.😭až ubehlo 9 rokov a môj ,,milenec,, si povedal dosť. Čakal na mňa tak strašne dlho.tolke roky.miluje ma stále rovnako,je bezdetný, rozvedený,ale vďaka mne mu ubehlo toľko rokov života.Moj terajší priateľ má ľúbil.je veľmi dobrý človek.ferovy.ALE. zažili sme si veľa zlého.Z jeho strany alkohol, kamaráti,flakanie sa. Všetko sme prešli ale ja som to nezvládla.A roky mu bola neverná.Nemilujem ho. Len si ho vážim.Zijeme ako kamaráti. Spíme oddelene.k oded chce sex,príde za mnou, občas.a pre mňa je to utrpenie.nic k nemu necitim.ale nechcem mu ublížiť.strašne sa bojím ,keby od neho odídem.Nieje zdravotné na Tom dobre.roky sa starám o neho,deti,ale už nevládzem.Staci sa zamyslieť,že za tie roky si nič nevsimol.NIC. To je strašné 😭Možno sa pýtate ,načo som v takom vzťahu a neodídem za mojou láskou.ktora na mňa trpezlivo čaká toľko rokov.Vzdy niečo bolo.deti boli malé,partner chorý,bol na mňa dobrý, atď..A teraz.. keď už sú deti veľké..Partner robí plány,ako si budeme užívať ,, dôchodok,, pôjdeme na výlety,.Ale ja už nechcem.Ale ani ublížiť jemu, deťom.😭Ale, môžem si povedať,že som zažila lásku ako niekto nezažije za celý život. A teraz sa jej mám vzdať.😭 Začínam mať psychiku v ..... Neviem ako by ste to riešili vy. Obetovať sa pre rodinu alebo ??? 😭😭😭
A teraz Poďte do mňa. Ale... NIKDY nehovor NIKDY.

bruno1
1. dec 2024

@damian85 Já si myslím žeBystrozraky sa na tieto keci ,snaží tu na MK zbaliť vydaja chtivú zúfalku.

sasa1310
1. dec 2024

@estriina2 vykašli sa na obidvoch a neubližuj obom. Čo ty musíš byť za človeka....

kiki68
1. dec 2024

Tak nema to tam koho boliet, podla mna jej muz to musi vediet, len sa tvari, ze je blby ( ako kopec inych ludi) a ten druhy tiez vedel do coho ide. Mlada dama ani nehovorim. Tam nech zacnu is chodit na vylety vsetci traja spolu, ved v tom ziju 9 rokov

katariinam
1. dec 2024

Rozved sa
Treba len raz sa do toho pustit.
O rok ani si nebudes pamatat.
A budes moct zit stastny zivot.

marca12
1. dec 2024

@estriina2 Ja tomu nerozumiem. Lubite sa a nie ste spolu? Boze maj rozum a chod za svojim stastim. Deti su velke,vyletia z hniezda a co budes robit doma s muzom,ktoreho nelubis? Vazit si ho mozes aj nadalej. Preto s nim nemusis ostavat len z nejakej lutosti. Ja by som sa rozisla. Nemusis mu hovorit,ze ho 9 rokov podvadzas. Jednoducho ti uz nevyhovuje zivot,aky vediete a hotovo.

tundra
1. dec 2024

@katariinam nie su manzelia,môze odist kedykolvek, len s jej vecami...

damian85
1. dec 2024

@bruno1 On bude jeden z tých čo vnímajú energiu z počítača ktorú ľudia sálajú.A tu cítil prúd 400V , 8000 W....... Hviezdy mu to tak ukazujú , karty ktoré vyložil neklamú. Zatiaľ sme sa na to chytili iba my muži , ale čo ty vieš , či nechce ohúriť nás😝

bruno1
1. dec 2024

@damian85 No šak keby chcel ísť na pivo ,alebo footbal ja by som ho aj zobral keď zaplatí rundu ,ale mosí prindzyt do Trnavy 🥴😁🍻🍻

mihula
1. dec 2024

@kvietok2012 Ktorý chlap je chudák ?Ten čo jej urobil dve deti a za 20 rokov si ju nevzal?

katariinam
1. dec 2024

@tundra aha
...tak to by som ze neváhala

mihula
1. dec 2024

@lenuska9999 a s kým sa ma rozviesť?Nikdy nebola vydatá

kvietok2012
1. dec 2024

@mihula ano ten...

estriina2
autor
1. dec 2024

@bystrozraky ďakujem veľmi pekne za názor 🙏ja viem že je to hrozné, strašne to znie.vsetci ma tu ,,hania,, ..ale nikto nechodí v mojich topánkach.Nikto nevie ako sa ku mne správal môj partner prvých 10 rokov.ako mi nechal v mojich 22 rokoch jeho dve pubertálne deti z predošlého manželstva,ako som sa o ne starala napriek tomu že ich proti mne roky huckala ich mama. Nikto nevie ako sa koľkokrát opil a nebolo ho 4 - 5 dní a ja som sa doma triasla od strachu aj žiarlivosti, kde asi a s kým je. Napriek všetkému som mu všetko tolerovala a nechcela nič meniť.lebo som ho ľúbila ale hlavne mu bola vďačná za veľa vecí.Ale proste sa mi stalo toto. Prišiel mi do života človek.spriaxnena duša. A tým že som si už toľko zažila vo vzťahu,mám akýsi blok a neviem sa rozhýbať a urobiť rozhodnutie. Namiesto toho ničím seba aj môjho milovaného.a to doslova lebo nemôžme byť spolu.A nemôžem zničiť aj môjho partnera.a moje deti.😭čo oči nevidia, to srdce nebolí. A úprimne.myskin si že naozaj netuší že milujem iného.Staral sa o nás roky,a ja mu nemôžem teraz ublížiť a nechať ho v 55ke samého. 😭😭Achchc. Myslím že už trpím dosť za svoje hriechy,preto Vám veľmi ďakujem za Váš komentár.Jediny.normalny . Ale chápem aj ostatných,lebo znie to strašne 😓😓. Trpí moja psychika,a tým moja duša.a to je môj trest za všetko čo som spôsobila. ďakujem Vám 🙏🙏

damian85
1. dec 2024

@estriina2 On sa ožieral , nechal ti 2 deti a ty si s ním ďalšie 2 urobila. A potom ťa zasiahol šíp spravodlivosti o ďalších 12 rokov a rozhodla si sa že mu to všetko spočítaš , tak si ohrievala posteľ 9 rokov na 2 miestach. Odhliadnúc od nezrovnalostí v nadpise je napísané nemilujem manžela , neskôr pišeš že to manžel nie je , potom že ste spolu 20 rokov a dieťa ma 21 rokov , to tak nejak nevychádza , hráš to síce na veľmi veľmi empatickú osobu , ale prezradím ti nikomu s dušou na správnom mieste nedovolí svedomie ľahať vedľa jedného keď cítiš zo seba spermie iného..........

suptdi
1. dec 2024

Teraz ubližuješ dvom chlapom, keď odídeš od otca svojich detí, ublížiš svojim deťom bez ohľadu na vek, ale viac tomu 16 ročnému dieťaťu, ak budeš chcieť odísť, odíď,až keď bude mať mladšie dieťa 18 rokov, aby sa mohlo samo rozhodnúť kde bude bez riešenie kurátorkou, súdom a podobne... Ušetríš aspoň svoje dieťa, bude mať menšiu traumu...

slovakboy
1. dec 2024

@estriina2 keď tvoj partner bude o teba bojovať, daj mu šancu a rozhodni sa neskôr. Teraz miluješ milenca a s partnerom si z povinnosti a z ľútosti. Ale niekedy si ho milovala. Keď mu teraz povieš pravdu rok bude sa z toho spamätávať a bude najprv zúriť, potom plakať a ty vtedy by si ho nemala odmietať. Nemusíš ho milovať ale daj mu šancu. Mala by si mu dať šancu získať tvoje srdce späť. Aj on bude musieť preto niečo urobiť. Urobila si nie chybu s milencom, ale že si nepracovala na vzťahu svojom. Milenec je len výsledok neriešenia problémov aj na jeho strane aj na tvojej. On ti ubližoval, ty si to dopustila. Keď ťa ale nezíska späť potom čo mu dáš šancu, až potom ho môžeš opustiť. Rozidete sa pokojnejšie. Tvoj milenec bude musieť tiež počkať. Len ti povedať že rozveď sa nestačí. Si si istá, že je lepší ako ten tvoj truľko? Je asi mladší. Váš vekový rozdiel je dosť veľký 14 rokov.

slovakboy
1. dec 2024

@suptdi áno. A dovtedy ešte sa pokúsiť zachrániť nefungujúci vzťah. Až keď vyčerpe autorka a jej muž možnosti, až potom môže za milencom.

suptdi
1. dec 2024

@slovakboy to či sa ho bude, alebo nebude pokúšať zachraňovať je jej vec, ale keď tento model milencovi viac menej vyhovoval 9 rokov, už dva, respektíve necelé dva vydrží, aj ju naozaj miluje...

suptdi
1. dec 2024

@tundra zabúdaš, že mladšie spoločné dieťa má len 16 rokov, muselo by sa riešiť prinajmenšom opatrovníctvo...

tundra
1. dec 2024

@slovakboy som sa zasmial,po deviatich rokoch ma milenec, este pockat😂.Ved, o to predsa v teme ide,bud opusti doterajsieho partnera a ide k milencovi alebo je koniec.Keby nedostala ultimatum,tak v tejto parodii na rodinu, pokracuju dalej.
@estriina2 zivot pise aj horsie scenare.
Jednej znamej sestra sa rozvadza po 40 rokoch.Ma, pred sestdesiatkou a jej manzel si narazil mladsiu.Zdôvodnil to tym,ze chce este zit.
Mali uspesnu firmu,deti dospele.Teraz delia majetok,miesto pokoja,riesi byvanie a stava sa na vlastne nohy.
Dalsi znamy rozvod po 20 rokoch.Zena ma tolko co ty,jej muz o 11 viac.V case rozvodu mali deti 7 a 15.Deti sa vzdala...
Nech spravis,akekolvek rozhodnutie,len cas ukaze,ci bolo spravne.Neviem kolko vydrzis v nefunkcnom vztahu,ked prides o milenca...

romiada
1. dec 2024

@damian85 som Colombova manželka 😉 ako vravim....autorka to sama napisala neskor. Starala sa mu o deti z 1.manzelstva, on sem tam 4-5 dni nebol doma. Bola mlada ,zalubena a naivna. Typek mal postarane o deti, vyburil sa asi aj popri tom a teraz ponukne aspon chodenie po vyletoch ako naplasť, kedze ma uz 55 a vlastne si uvedomil ako miluje ženu, ktora pri ňom vydržala 👍 iba potrebuje aby sa na starobu niekto onho postaral....stavim sa ze keby mu povedala o milencovi , tak jej to aj prepači len aby ostala

estriina2
autor
1. dec 2024

@damian85 hovno o tom vieš a ja som neni povinná ti niečo vysvetľovať. Debilom ako ty určite nie.

damian85
1. dec 2024

@romiada takže podľa teba samaritánka ohrieva posteľ 9 rokov na dvoch miestach ? Skus použiť slovník cudzích slov.

damian85
1. dec 2024

@estriina2 no očividne v tom máš trošku bordel aj ty , alebo si zázrak prírody , ktorý má 21 ročné dieťa v 20 ročnom vzťahu 😂. A maš možno úplnú pravdu o debilovi , len ten debil 9 rokov nesúložil jedného a potom neprišiel domov a nehral sa na ideálneho rodiča či nenastavoval prdel otcovi svojich deti s pripomienkou , na posluž si ....

romiada
1. dec 2024

@damian85 aj niektorí chlapi su "samaritani" , ktori maju doma manželku aj milenku 😉 A aj ten jej bol ked sa vytratil na 4-5 dní , predpokladam že šiel robiť nejaku charitativnu činnosť ako "samaritan". Vieš sem-tam sa vy/zne-uživaní ľudia aj "zobudia" a vyliečia.

estriina2
autor
1. dec 2024

@romiada presne tak😓. A má 55.

damian85
1. dec 2024

@romiada ak nazveš kurevníka samaritánom , tak v skutku treba viac použivať významový slovník. Nie je to hanba.......tak jedine že si jedna z tých obetí bola ty ak presne vieš čo on robil....a inak čisla na eurojacpot v utorok nevieš ? Ona sa vyliečila tak , že začala spávať s dvoma ? Kde to tak liečia 😂 ?

damian85
1. dec 2024

@estriina2 super ! Gratulujem mu ku krásne dožitému veku a k parohom čo mu narástli....

oli18
1. dec 2024

Autorka, posledne dni tu boli 2 temy ohladom vekoveho rozdielu partnerov. Mohla by si napisat, ako vas viacrocny vekovy rozdiel ovplyvnil vase spoluzitie? Lebo ja si myslim, ze aj ten zohral vo veci znacnu rolu. Pomohlo by to tym zenam, ktore vahali, ci do podobneho vztahu ist. Dakujem.

romiada
1. dec 2024

@damian85 to bolo naschval ironicky napisane. Ale niekto kto je tak apriori zaujaty od začiatku proti autorke , tak to asi može len ťažko pochopiť. A možno že aj Ty si možno jeden z tych ktorych žena nechala tak preto sa tu vyjadruješ k žene ktora si dovoli podviesť a odísť. Pekny večer Ti želam aj tak 😉