1,5 ročné dieťa nechce jesť obed
Ahojte maminy, prosím o radu, malá má vyše rok a pol. Poslednú dobu ma ťažké noci a byva casto hore takže vstávame okolo 7.30 a ma na raňajky jeden chlebík s natierkou, zeleninou a podobne a pohár mlieka. Od 9 do 11 sme vonku pokiaľ sa dá, chodíme aj v miernom dažďi, zime, malá sa vybehá, je aktívna, skáče, veľa chodí. Vonku okolo 9.30 jej dám na desiatu jedno jabĺčko (nastruhane aby ho rychlejsie spapala). Problém je ze ked ma okolo 11.30 jest obed tak neskutočne vymýšľa. Najskôr sa teší papat, ale ked začneme tak ju zaujíma všetko iné, dobre aby som stojky na hlave nerobila aby sa najedla. Mám pocit, ze nieje hladná vôbec 🤷 o 12 ide na obedny spánok. Mali ste to niektora podobne? Mam jej vynechať desiatu aby bola viac hladná? Dakujem za kazdu radu.
Posunula by som obed aj o hodinu. Však to dieťa je napratane
Obed posunúť alebo vynechať desiatu … nemá jej ani kedy vyhladnut a už dostáva ďalšie 😅 ja by som si nestazovala keby sa takto o mna niekto stará ale na ňu je to veľa zjavne
Áno baby, viem presne toto si aj vravím, ze je toho veľa na doobedie. Lenže raňajky skor nebudú kedze v noci býva hore a potom je unavená, skúšali sme aj skôr vstať, ale potom bola celé doobedie unavená a nevrla, čo úplne chápem. Obed sa posunúť nedá o hodinu, pretože o 12 ide na obedny spánok a spí aj dve hodky takže som zas mala dilemu či obed o pol 3 cca (kým sa prebali a realbe zobudi a sadnr k jedlu) nieje neskoro. Teda skúsime zajtra vynechať desiatu, asi to mi vychádza najlepšie 🙏 dakujem 🙏
Desiatu vynechaj. Pred spankom polievku a po spanku druhe jedlo. Za 4h 3 jedla je vela aj namna
Ja by som jej k raňajkám nedávala to mlieko a jablka by som jej dala len polovicu.
hlavne klidek ,vsetko sa zmeni.. aj u nas bolo obdobie ked sa obedovalo kvoli spanku o 3, no co 🙂 prezili sme a teraz vsetci jeme o 12
Moj ma vzdy obed az ked sa vyspi, dnes o 15stej :D :D
Ja by som nic nemenila, ak papa ranajky, ak si da to jablcko s chutou na olovrant, Tak je spokojna, sama vie, kolko potrebuje. Deti nemusia jest podla tabuliek, nasi obaja malicky jedli skoro kazde dva tyzdne inak. Niekedy som sa cudovala, kde sa to do nich zmesti, niekedy si proste prosili menej. Ak ju nechate jest kedy ona sama potrebuje a co potrebuje (samozrejme ze nie blbosti a sladkosti) alebo co si vypyta (napr. ked ma Raz obdobie, ze sa nevie dojest polievky, Tak nech papa polievku) vytvori to velmi zdravy postoj k jedlu.
Ja som velkym zastancom pravideneho spanku ale co sa jedla tyka, tak tam zase verim ze jest treba ked je clovek hladny a nie vtedy ked je cas obeda.
My jeme obed (najvacsie jedlo dna) az ked sa vrati z poobednej prechadzky. Pred poludnajsim spankom nie je hladny lebo ma velke ranajky. Po spanku zase nie je hladny lebo pije vela mlieka pred spankom a tak mame az velku veceru, alebo casovo by to spadalo skor na olovrant.
Kludne vynechaj desiatu alebo ponukni obed po spanku.
tiež by som posunula spánok, veď ho nemusíš posúvať zo dňa na deň o hodinu, dnes pôjde spať o 12,10 o týždeň o 12,20....určite nie je vyhladnutá, prípadne by som jablko presunula na olovrant a medzi raňajkami a obedom len voda.
Ja som zas zastancom pravidelneho jedla. Je by som rano dala menej mlieka, na desiatu mensiu porciu jablcka a obed posunul na 12-tu. Nech jej zostanu tie navyky ake jej robis.
Moj nedesiatuje, uz davno som vypozorovala, ze tolko jedla za dopoludnie neda. Obcas sa stane, ze vyhladne a este je daleko do obeda, vtedy mu dam nieco male - par orieskov, kusok ovocia, maliicky keksik.

Uprimne by som ta s obedom poslala do tatam.... Keby do.mna o 8 natlacis ranajky, potom desiatu a o pol 12 chces, aby som jedla zas... Co jej davas na obed? Ja by som vyhodila desiatu a na obed dala polievku, potom spat a potom druhe jedlo...