16-mesačný syn má záchvat hnevu pri jedle

miskamisiq
4. apr 2024

Ahojte, prosím vás o radu, lebo v našom prípade si neviem dať už rady.

15 mesačný syn, nie veľký jedák ale papa po menších porciách. Bol chorý a do toho mu išli 3 očné zuby plus sa mu tlačia dolne stoličky.

Cez deň fungujeme normálne ale keď príde k tomu, že má ísť papať, už začne aj mna brucho bolieť, čo ideme mať za výstup.

Papa jogurt, začne pekne a zrazu z ničoho nič začne plakať ako keby som ho bila. To isté obed. Najviac sa trápime doobeda, desiata a obed. Poobede keď mu dám polievku alebo nakrájam chlebík na kocky tak sa naje pekne.

Desiata a obed je strašný krik a výstup. Z ničoho nič. Netuším čo je príčina. Zuby? Vymýšľa? Skúša má? Naozaj netuším ako mu spraviť z jedla radosť. Nechám ho papať aj samého aj ja mu dávam ale vždy to dopadne rovnako. Nechcem ho nechať nervacit, lebo on sa rýchlo zahlieni a vyvráti ešte viac ako zje.
Ak ste mali niečo podobné, prosím o radu ako z tohto kruhu vyjsť. Obedy máme od začiatku prikrmovania problém. Ďakujem.

jaass
4. apr 2024

@miskamisiq určite to budú zubky. My prechádzame podobným, preto sa snažím synčekovi vyhovieť, viem, že olovrant by plakal kvôli bolestiam tak mu dávam v postieľke. Aj keď to veľa mám neuznáva, tak ja si robím po svojom. Radšej kľudne dieťa a najedene ako hladné, ubolene a ešte aby ja som z toho bola nervózna 🙄 nie nie. Treba sa prispôsobiť a čo najviac “pomôcť” zubkovemu obdobiu aby to bolo co najviac fajn 🙂 ale to je môj názor 💪🙂

danka808
4. apr 2024

Ano, sedelo by to na tie zubky. Jednoznacne by som mu vyhovela, ved ani toto obdobie prdsa nebude trvat vecne. 🙂

miskamisiq
autor
4. apr 2024

Ďakujem baby za reakciu 🙂 snažím sa mu vyhovieť ako to len ide. Skúšame papať pri telke, pri hraní, v stoličke sám a priebeh rovnaky. Tak verím, že to budú tie zuby a prejde to. Lebo mi bolo divné, že začne vystrájat aj pri veciach ktoré má naozaj rád ako je večerná kaša alebo jogurt.