17 mesačný syn dlhodobo odmieta jedlo
S prikramami sme zacali po 6 mesiacoch dojcenia. 3 mesiace mi krasne papal, nestihala som mu davat do pusinky, zacali sme klasicky: 1. mesiac zeleninka, 2. mesiac ovocie sme pridali, 3. mesiac lepok. Potom prisli 4 mesiace nejedenia, nic nechcel okrem ovsenej kase (doma som mu robila na vode bez cukru). Potom mi zacal papat ale trvalo to zasa len 2,5 mesiaca a to papal tak ze musel sledovat telku alebo mat nejaku zabavku pritom no a teraz uz je to zasa mesiac co mi neje ☹ p
Zacalo to tym ze bol chory a vysli mu aj 2 ocne zubky. Povedala som si ze uz to tak nemozem nechat a tak uz treti den fungujeme tak ze mu idem dat do ust bud caj alebo jogurt (lebo len pritom neprotestuje) a ked otvori usta tak ja mu dam lyzicku niecoho ineho (rano kasu, desiata ovocie, obed polievka atd). Ale uz prisiel na to ze ho tak klamem tak uz aj pritom vymysla. Inak mi usta neotvori! Ani ked sleduje telku alebo sa hraje nic nezje! Iba pritom klamani s lyzickou. Viem ze to nie je dobre alr co robit??? Poradte som uz zufala z toho vecneho nahanania aby nieco zjedol. Vazi 12,5 kg, doteraz je kojeny (v noci 2x, cez den ho kojim len raz pred spanim a potom pred vecernym spankom takze z toho najedeny byt nemoze). Ma malo zeleza, berieme maltofer uz 2. mesiac. Ak vas nieco napadne napiste mi! Dakujem pekne!
@anjelik87 ja to nechavam na neho...ranajky som az tak neriesila, to papa pri telke, lebo v stolicke zje malo, tak mu to dame na tanierik do obyvacky a zobka..ale tie obedy uz boli zle. Jedol len tie rozmixovane kupene a ked som mu zamiesala ryzu, tak hysak, kusky nedal do ust no hroza...Povedala som si dost. Naberiem mu, dam mu lyzicku, aj ja si naberiem jest a papame. Niekedy nechce vobec, tak mu tanierik vezmem a dostane az olovrant (za cca 2 hodiny - banan miluje), ale uz sa chyta, krmim ho ja a aj on sa snazi. Spapa tak 10 lyziciek, ale je to pre mna obrovsky uspech...ked nechce, nedostanem to do neho nasilu, takze ho nenutim. Ale este mame vela roboty - nechce maso a natrety roztek s niecim, takze chce to cas a nukat aj 15 krat kym to zje, niektore deti sa musia s danou potravinou stretnut viackrat, kym ochutnaju, ci zjedia. Podla mna zaludok nema stiahnuty.
Deti (vacsinou) vedia kolko toho maju jest. Vola sa to intuitivne jedenie. Ja sa uz kvoli jedlu nestresujem! Nebolo to dobre ani pre mna a duplom nie pre neho. A neporovnavam s inymi!

@miskaska to mam nechat ako na neho kolko toho zje? Keby som to tak nechala tak by mi nezjedol nic! Tyzden, dva a uz je zcvrknuty zaludok a co potom?