22-mesačný syn nechce nič jesť

sonka2601
26. dec 2023

Ahojte mamulky. Potrebujem súrne pomoc! Už naozaj nevládzem. Mám synčeka 22 mesiacov. Tak krásne papal kým mu začali ísť prvé zuby a odvtedy akoby useklo. Chcela som nech jedáva samozrejme čo jedavame my s manželom, no čo vám poviem nebude to jesť ani za ten svet. Tak ponúknem to naše jedlo prvé a ak sa nenaje, tak po takej polhodine mu dám druhé jedlo čo som uvarila preňho osve. No bohužiaľ ani to nechce. Cítim sa už ako otrok v kuchyni. Aby ste boli v obraze nechce zemiaky v žiadnej varenej forme, ani ryžu, ani mäso, ani vajcia , žiadne omáčky ani polievky nechce, o zelenine ani nerozprávam. Našťastie mi ako tak jedáva ovocie, potom chlieb s medom/ lekvárom, niekedy cestoviny, vianočku, jogurty a to je asi tak všetko. Som na pokraji zrútenia. Všetci mi hovoria, že to je len fáza (trvá už skoro rok) a že on jesť začne. Potom že mám ho nechať, keď bude hladný sa naje aj toho čo nejedava. Nechala som ho teda nech zje čo chce a ak chce, a on? celý deň mi zjedol iba banán a krajec chleba. Ja už naozaj neviem čo mám robiť, kde robím chybu. Mali ste to niektorá z vás takto ? Za každú radu, milé slovo vám ďakujem!

majlo1234
26. dec 2023

Nerobis chybu, niektore deti su nejedaci. A je to frustrujuce. A prejde to casom. Ponukala by som mu nadalej

domireb
26. dec 2023

@sonka2601 moja je taká. Zje presne toto isté..a prečo? Lebo je to sladké. Naje sa iba v jasliach, dokonca si už dala aj dupľu, to robí kolektív. Doma len vymýšľa, mliečko jogurtík, proste nedám, vysvetľujem prečo a ponúkam to, čo máme navarené.

bluemoon24
26. dec 2023

@sonka2601 nemam zadnou radu, protoze aktualne (uz tak pul roku minimalne) je na tom syn (23m) uplne stejne. Vyvar, jablko, banan, suchy rozek, syrove tycinky a parky jsou jidla, ktere jedinne sni. Jinak i kdyby cely den nemel jist, tak nic jineho nesni. A neudelam nic.

niqua
26. dec 2023

@sonka2601 sice mam len 14 mesacnu dceru, ale presne ten isty pripad...ako zacali ist zubky, odvtedy maloco..
Ponukam a ponukam dookola...no nic sa nezlepsuje, je 85% stale kojena... :(

kp7333
26. dec 2023

Neboj, ked bude mat 222 mesiacov, nebudes mu stihat varit.