icon

6 mesačné dieťa nechce piť žiadne mlieko

31majka12
6. feb 2012

Ahojte mamicky ktore mate s tymto skusenosti?
Od 5 mesiaca sme zacali prikrmami...zeleninka,masko,uz aj ovocie...
Obcas dostane pozuzlat aj rozok,kukuricnu chrumku.
Rano dostava kasu..uz 4 den.
Ale dnes mi uz mliecko nechcel,ani na obed,ani teraz na vecer..V noci este dostava materske,ale sa bojim ze uz ani to nebude chciet... ☹
Chce len jest...ked vidi ze mu nesiem obednajsi prikrm v jeho misticke...ide sa doslova potrhat...
Aj kasa je cislo 1.
lenze ja uz neviem co mu mam dat,kedze len jeden prikrm dennne sa ma davat.
Poradite?

beastie
23. jan 2014

@gilmorka čaju vypije dost a taky ji delam polevky....neboj, az bude met hlad tak si vypta 🙂 hlavne aby ti neubyvala na vaze!

gilmorka
23. jan 2014

@beastie ja sa bojim hlavne o tekutiny, z naustku cajik nechce a cumel jej asi pripomina ze jej tak davam aj mlieko a preto mimo jedalenskej stolicky (pri papani prikrmu ) mi da len par glgov maximalne a vypluje flasu.Teraz vecer odmietla flasu s mliekom a tolko sa jedovala ked som skusala tu flasu, ze skoro ani prsnik nechcela. A ked sa po 20 min. mrvila tak som zas skusila flasu a len zacitila cumel a rozjedovala sa. Ona mi z flase ani v spanku asi nevypije. Cize uz mi ostava len cez den odsavat aby sa mi neznizila produkcia nech v noci ma co pit. Psycho.☹ Uvidim.za par dni ze co sa zmeni. Od narodenia len mlieko riesim, jaj ☹

sense
23. jan 2014

@gilmorka pred par tyzdnami sme mali to iste nechcela nic po par dnoch sa to polepsilo zacala pit ale mlieko nie a uz pije aj mlieko ale len v noci, inak mi nan kasle z vysoka.... 😒

beastie
23. jan 2014

@gilmoka zkus ji dat normalne z poharu, myslim si, ze z toho ti neco vypije, je to pro nu zajimavejsi 🙂 moja uz pta jen z poharu 🙂

kikuleenka
23. jan 2014

@gilmorka a nemavala koliky? nasa Hanka mavala, v 4. mesiacoch sme zistili, ze ma intoleranciu laktozy, preto zrejme aj tolko nechuti k mlieku (tiez stale strajkovala, laktacnu som mala pomaly kazdy druhy den doma, furt chcela zvysovat tvorbu, pritom ked som odsala, bolo toho aj 150 ml a Hanka z toho dala tak polovicu, cize mlieka bolo dost, len ju z toho bolelo brusko a preto asi nechcela chudinka). Od 4. mesiacov je teda na bezlaktozovom UM. Ako vsak pisem, po zavedeni prikrmov o mlieko zaujem stratila a teraz pomaly zase nabiehame, len opat skusat, co bude vyhovovat, teraz napr. fungujeme s naustkom, zachvilu asi bude chciet normalny poharik a chlipkat sama. Proste kym sa nenauci povedat, co chce, treba len skusat formou pokus-omyl, pokus-uspech. Vela zdaru 😉

betunka39
23. jan 2014

Ahoj.nerobsi z toho tazku hlavu.Moj najstarsi .ked dom ho prestala kojit mal tri mesiace a odmietal akekolvek mlieko.Jrdol len polievky kase a mlieko zacal pit az v druhom roku a dnes je z neho chlap.Aj mala teraz nechce ziadne ine mlieko.ked ju kojim.Aj na tvojhomsleho pride cqs ze bude chciet mliecko.jednoducho zistil.co ho dkor zasyti.je to pren nieco novr.Neboj krm ho postupnr pridavaj aj ine jedla a zacne casom pit aj mliecko.

gilmorka
23. jan 2014

@kikuleenka dakujem za radu. Nie, koliky urcite nema, hned ako nedavam flasu, usmieva sa, je spokojna. No ved uvidim ako budeme na to za par tyzdnov.

gilmorka
23. jan 2014

@beastie skusim zajtra, dakujem

gilmorka
23. jan 2014

@sense kolko ti vypije v noci mliecka? a cez den caju? dakujem

beastie
24. jan 2014

@gilmoka daj vedet 🙂

sense
24. jan 2014

@gilmorkan teraz cez den vypije cca 100-250ml vody resp nesladeneho caju.....a vecer zje 120ml kase a 150ml mlieka a v noci 210 mlieka ked dam menej chce este o 3 hodiny zas.....

bubakova85
24. jan 2014

@gilmorka .ja mu robím na večeru krupicu z mlieka. Sús jej to tak dať aj ty, ona ani nebude vedieť že papá krupicu z mlieka 🙂

gilmorka
24. jan 2014

@sense to ste na tom este celkom dobre s tym pitim. My vody len 50-60 max. Sak uvidime ako.to zvladneme. Nejak musime. Ale vcera mi ani rozospata vecer nechcela flasu ked sa zobudila po pol.hodke od uspatia. Tak som len kojila. A ona dudlala a nieco aj popila Hm. Davaju nam zabrat drobci jedni

gilmorka
24. jan 2014

@bubakova85 kasu rozrobenu v mm mi nastastie papa, tomu som strasne rada 🙂

sense
24. jan 2014

@gilmorka no teraz uz je ot lepsie ale boli dni ked nevypila takmer vobec nic ani nezjedla a ked sme jej po dvoch dnoch chceli dat normolytoral na dehydrataciu tak nechcela ani to...no ved veru.....ale aj tak ju milujem najviac na svete....ono sa to zrejme aj u vas popravi....a mozno aj popila z materskeho...aspon predne od smadu...

gilmorka
24. jan 2014

@sense ale hej, popila. Vecer som.si ju zo zvedavosti odvazila a aj ked je to total nepresne,.tak rozdiel na vahe 210 g 🙂 neviem kolko stihla pocas noci spalit 😀

gilmorka
24. jan 2014

@sense jasne ze ich lubime 🙂ale v puberte ked nebude dodrziavat vecierky jej toto vsetko pripomeniem 😀 :+D

sense
25. jan 2014

@gilmorka no ja som povedala ze ked moja nebude v puberte posluchat tak jej predlozim vsetky blocky a faktury z jej veci aby videla kolko ma stala....hahahah (to bol vtip). No moja dnes v noci zas nic, vecer 120ml, a rano 50 ale mala aj teplotu mierne zvysenu 37.6 takuvidime poobede,....dufam ze je to len zo zubov....lebo je to akurat mesiac co mala teploty a vtedy jej vysiel prvy zub

gilmorka
25. jan 2014

@sense aj nasa dnes bieda. Cez den 80 ml mliecka a 40 ml caju, teraz vecer dala 110 ml mliecka( s malou dusickou som jej davala lebo aj tuto davku mi uz odmietava ale bola asi moc unavena tak vypila.) Teraz ju este dokojim a v noci snad popije nieco. Este ma aj soplik a ide treti zub von a zvysena teplota. Juj ☹

sense
26. jan 2014

@gilmorka no u nas este len druhy lebo tiez zvysena teplota sople, nervozne, to je, jest nechce lllaj vcera vecer kasa nic, mlieko trochu , v noci 150ml mlieka rano nic, jeden maly suchar , obed nic....

gilmorka
26. jan 2014

@sense no pekne. Mne desiatu a obed zjedla ale teraz nasleduje mlieko na olovrant o pol 5, tak som som vazne zvedava co bude 😒 Ale aspon dnes zatial 70 ml vodym uspech. Boze clovek jej sleduje kazdy mililiterv 😖

evuliceeek
26. jan 2014

ahojte, chcem sa opýtať koľko príkrmov na deň sa má dávať? ja dávam 2-3, niektoré tu píšete, že jeden stačí.......môj tiež cez deň nechce veľmi mlieko, iba v noci

evuliceeek
26. jan 2014

od koľkých mesiacov sa môžu dávať tie kukuričné chrumky tie dlhé?

sense
26. jan 2014

@gilmorka napodobne, vecer zjedla od hladu 120ml kase a 50ml mlieka uz sa tesim ze nebude ani polnoc a bude mat hlad a vypila asi 80ml caju

sense
26. jan 2014

@evuliceeek a kolko ma tvoje dieta, moja ma 9 mesiacov a ma v podstate 3 i ked by som to nazvala skor hranie s jedlom ako jedenie

gilmorka
26. jan 2014

@sense no dnes ju musim pochvalit, poobede 90 ml mlieka, sice asi 6 krat vytlacila flasku ale zas sa nacucla. Potom neskor 60 ml kase a teraz 110ml mlieka . Takze dnes uplne super 🙂 A celkovo dnes 90 ml vodicky. To je maly zazrak. Bodajby jej to vydrzalo Mne nevadi ked sa v noci budi papat , samozrejme s mierou. Pokial kojim je to v pohode . Ale ak by som musela zarabat um tak to teda ozaj nech sa napapa cez den.

gilmorka
26. jan 2014

@evuliceeek ja by som zacala s chrumkamia az ked zacnete s prikrmami. Malej som dala asi az v 8.m Ja da neponahlam.

evuliceeek
27. jan 2014

@gilmorka môj má 6 mesiacov

evuliceeek
27. jan 2014

@sense ja prikŕmujem už od 4-tého mesiaca, malý bol na nutrilone a veľmi rýchlo rastie, zajtra má 6 mesiacov a meria 74 cm, lekárka povedala, že potrebuje už aj iné výživné látky okrem mlieka, nabehli sme na to bez problémov, teraz chce mlieko síce už iba viac-menej v noci, ale bude to riadna chlapina 🙂.....chrumky som zatiaľ neskúšala, nemáme ešte zúbky, bojím sa, že ju rozcvúľa celú a ostane mu to nalepené v ústach

lullu86
27. jan 2014

Ja som si tymto problemom presla tiez kocky a bolo to presne ked mal moj syn 5 mes. Ako sme zacali papat s lyzickou chcel s nou jest uplne vsetko,cumlik aj flasku mi vyplul. Podotykam,ze som nekojila,takze veskery pitny rezim bolo mlieko a trocha caju...Berte ako obrovsku vyhodu,ze vase dieta odmietlo cumel aj flasu,ine deti s tym bojuju aj do 4 rokov 🙂 Tiez som s placom utekala k lekarovi,ze skoncime na infuziach v nemocnici kvoli dehydratacii. Lekar ma vsak vyviedol z omylu,ze voda je aj v polievke,presnidavke,ci kasi. Caj som mu najprv davala po lyzickach,potom zo striekacky a nakoniec zacal krasne pit z hrnceka s plastovym naustkom,lebo silikonovy nechcel. Doteraz z neho pije,vypije denne len 400 ml caju,ci vody a plus to,co ma v jedle a je to zdravy,krasny 14 mesacny chlapec. Takze ziaden strach... Mlieko som mu nahradila kasami 3x denne a v 8. mes. sme pridali jogurt,takze prisun mliecneho mal. Mlieko mi nepije doteraz,ale verim,ze jeho cas pride...🙂Tak drzkam palce a ziadne obavy