Aké jogurty dávate 6 mesačným deťom?
doktor my povedal ze mozem malemu davat jogurty aku znacku mu mozem dat,smotanove este nie.Viete odporucit daky 😀
baby popísali všetko
ja len poznámku: ak niekto robí tam,kde sa vyrába Activia, vidí do toho-povie pravdu. nevidel by-nevedel by.
tak ako nevieme,ako sa vyrábajú ostatné jogurty.
takže - čo sa značky týka-nikdy by som si nedovolila tvrdiť, že ten alebo onen je určite najlepšie spracovaný a najzdravší.
mne osobne chutia odjakživa zvolenské-a teda neviem, či sú najsuper vyrábané oproti iným značkám 😉
biely smotanový a určite slovenský 🙂
jogurt ešte nie,nemáš sa kde ponáhľať 🙂 😉
Ja by som ešte nedávala, my sme dali až v 9.mesiaci a nič nám neušlo. Veď ešte si len zvyká na stravu, netreba všetko naraz skúšať.
ziadny. mate este cas. moja bude mat rok a vyskusala len raz jogurt a vobec jej nechutil. 😉
v 6 mesiaci ziaden. jogurty az ta od 9 mesiaca. biely neochuteny a a neskor aj nejaky vynilkovy bananovy ale urcite nie pribinacik a podobne(to neni jogurt) to je skoro 100%tny tvaroh.. a ani ziadna aktivia .. samy bordel pre male deti. aktivia obsahuje mikrofloru ktora narusa tu zdravu miktofloru v crievkach babatka.. a jofurty davat aspom s 10%tnym obsahom tukov. urcite nie nizkotucne
JA som este zvesela v 6. mes. kojila, starsiu som prikrmovala od 6. mes. (mladsiu od7.mes.) ale zacali sme zeleninkou a neskor ovocim - na jogurty sme nabehli postupne tusim az okolo 9.mes (mozno mini-ochutnavkove porcie okolo 8.mes.) ale v 6mes. jogurty sa mi zdaju skoro a zbytocne a zatazuje sa tym traviaci trakt, ktory sa este len pripravuje na spracovanie "jogurtov, smotanovych a bielkovinovych zalezitosti atd"... naco ked ma mlieko z kojenia? okrem toho v smotane je dost tuku, ten tuk ma v potrebnej miere z MM...
Ja som dávala malej Nestle baby yogo,a ked som nevedela kúpiť,lebo je to dosť drahá zábava tak som zmiešala kvalitný biely jogurt s roztlačeným banánom a baby sušienkamy,mňamky 🙂,ale tiež od 8.mesiaca.
Jogurty najskor od 8 mesiacov a aj to smotanove, nic mu neujde. Jogurt s co najvyssim podielom tuku, ten je prave pre rozvoj mozgu a nervovych prepojeni v tomto veku velmi dolezity. Nizkotucne jogurty a jogurty z zivymi kulturami sa do troch rokov vobec neodporucaju. Dokonca aj tak omielana aktivia ma na svojej webke, ze je vhodna od troch rokov - teda dietatu neuskodi ani skor - ale prinos zivych kultur nastava az neskor, ked je travenie uz pomalsie a maju sancu tie zive kultury zaucinkovat, mladsie dieta ma proste prilis kratky traviaci system, aby mohol nastat nejaky pozitivny efekt.
Nas 21 mesacny chlap jogurty neda do ust a nikdy nedal, mame smolu.
mne povedala doktorka uz pred 3 tyznami, ze mozem davat jogurty... no ja som mama a chcem este mesiac ci dva urcite pockat
my papame activiu aj bielu aj sladku aj ovocnu 😀
neni trosku este priskoro na jogurty? Odkedy ste na prikrmoch? A jest sa maju plnotucne jogurty, cize smotanovy je lepsia volba ako tukovo redukovane aktivie. Dieta do isteho veku potrebuje pre vyvin svojho mozgu prave tuky! Aj pre dospelaka su tzv. fit jogurty nezdrave. Navyse, napr. taka aktivia, aj ta biela, je prisladzovana. Vhodny jogurt smotanovy je napr. Zvolensky. Ten je fajn. Ale isto najdes aj ine jemu podobne.
no v 6 mesiacoch urcite ziadne ja som davala od tych 8 a aj to ma teraz dr zdrbala lebo sa synovi vyhodil na chrbatiku daky ekzem tak asi tak, no ale co uz s tyn uz nespravim nic. Ale obe moje ratolesti miluju jogurty ale nedavm im ziadne activie to su len tak brecky, ale poriadne smotanove aspon kde je 8.5 percenta tuku, ked uz dat tak nieco poriadne
To je na jogurty skoro, tak od 8. mesiacov....ale inak Hollandia, Activia, Zvolensky. Teraz uz aj ochutene, ale vtedy sme jedli len biele s detskymi susienkami alebo cerstvym ovocim. Ale na jogurty v 6.mesiacoch ma cas....
JA som začala mrkvovou šťavou po lyžičkách potom strúhanou na jemno , mrkva jablko ,,, až neskôr jogurt.
my sme zacali s bielym jogurtom u kubka az vo 8 mesiaci. smotanovy banovecky. popravde mam taky pocit, ze ten smotanovy je mu tazko stravitelny, preto uvazujem, ze by som dala aj nejaky "lajtovejsi". co vy na to? dakujem
v 6 mesiacoch som nedavala ziadny 😉
v 6. mesiacoch ešte asi nie ...jogurty, aj tie smotanové, obsahujú živé kultúry...tučný smotanový jogurt tiež neobsahuje v zásade viac vápnika ako obyčajný, lebo vápnik je viazaný na bielkoviny, a keď má jogurt viac tuku ako bielkovín, vápnika je menej ...nízkotučné vôbec nie sú vhodné pre deti...a "farebné" (ovocné a pod), obsahujú veľa éčok...takže, naozaj, ako píšu mamičky vyššie, má ešte času dosť na jogurt... 😉
6mesacnym jogurty? 😕 no, ziadny, zacala som s jogurtom cca. v 8om mesiaci, najprv smotanovy biely, pridavala som ovocne...vsetko zvolensky smotanovy
my sme davali od 7.mesiaca, kedze Drobec ignoroval mlieko. a striedame dokola - zvolensky smotanovy, banovecky, Tami, sem tam aj Activiu a Hollandiu. Vsetko biele bez prichute
ja dávala smotanové - zvolenský
No moja dcerka zacala akceptovat jogurt az asi v 18 mesiacoch. Tiez sme zacali bielymi, s pridanim bananu, alebo do ovocnej presnidavky par lyziciek. Teraz uz zje aj ovocny, obvykle jahodovy, lesne ovocie alebo cucoriedkovy, kupujeme smotanove, obvykle Zvolensky, ale aj Olmu. Ale tiez som o jogurte citala, ze az od 8. mesiaca sa moze. Myslim, ze Zvolensky mal najvyssie podiel ovocia (30%) z tych, co som videla. Ale nie som si ista, ci to bol ten alebo ta Olma teraz... jeden z nich.
Ja som dávala (ale až v 7-8-mesiaci) a dávam smotanový. Sestre doktorka odporučila nízkotučné mliečne výrobky, aby nevznikla intolerancia na mliečnu bielkovinu!
to je ale riadne skoro na jogurty my sme az od 9mesiaca activiu
no 6 mes dietatka a jogurty to fakt je uz rarita -nechcem byt ironicka ale mozno aj kornflakersy ci? 🙄
Hoci aký, najčastejšie ovocné alebo kostíkov a pribináčika. Len ja to nedávam hneď z chladničky, lebo sa bojím že mi z toho zachrípnu. Ako zo studenej coly. Raz...ahojte
môj nazor, ale kupuj mo probiotické, tie su najlepšie aj tak 😀 😀 😀 😀 😕 😕 😕 😵 😵 😵 🤐 🤐
žiadne,v 6 mes sa ešte neodporúča dávať jogurty
my sme začali až v 8.mes a to dokonca o mesiac skorej na podnet doktorky,pretože malý bol vždy akoby o mesiac popredu vo všetkom
ziadne, ked je dojceny, tak staci od 10m. A UM staci tiez polrocnemu. A ked uz velmi chces, tak biely strednotucny, ziadny nizkotucny ani sladky ovocny a vobec nie Pribinacika ci podobne, kde je tvaroh 50percent a ten do roka by menali, lebo zatazuje traviaci system. Ja mam susedu, co v 4m pchala do maleho Pribinacika a navrhovala to aj mne...kojila do 7m, maly mal rocny 15kg, my kojime este stale. Polrocne babo zacina estelen jest a nic mu neujde, tak si myslim, ze ani s pridavanim jedal to netreba prehanat a zatazovat rychlo organizmus.

v siestom mesiaci ziadny, naco?