Ako naučiť drobca aby papal všetko?
ahojte maminky..idem si k vam po radu..mam velky problem so samkovim jedenim...papa dookola 3 jedla, jedine s cim nevymysla su polievocky..ale neviem do neho dostat ziadne masko-okrem maska z polievky a kasou..jeho strava su zemiaky, ryza-aj to musi byt feest vyhladovany, jablka, banany, mandarinky, syr, sunka, maslo a uvarene masko z vyvaru a aj to ho nesmie citit.a mne to pride strasne malo.on odmieta ochutnat cokolvek ine a ja si myslim, ze mu nemoze stacit jest uvarenu kuracinu s ryzou, alebo zemiakmi..on ani jahodu, ani puding, hrozno,omacky, privarky proste nic...ani kolacik, ani pomazanky..krupica a mlieko u nas nehrozi, ale to pripisujem tomu ze stale pije dojcenske mlieko...skusala som kakao, dala som mu do nepriesvitneho pohara, napil sa ale hned ako zistil ze to nie je cajik drzal to v ustach..a tak je to zo vsetkym..aj ked cez slzy aspon do pusy zoberie ani nepozuje, ani nema sancu citit chut, len zacne plakat a kym nenastavim ruku na vyplutie, bude to tam drzat..ja nechcem maleho ani nutit, ani kricat, ale uz zacinam byt naozaj zufala..pomaly ma zacne prepadavat pocit ze som ako matka sklamala.ako na neho, mate podobne skusenosti?skusala som aj uplatky, aj som mu kinderko slubila, aj kadejak podplacala, proste nie..prosim poradte mi, kazda rada nad zlato..dakujem vam..moc
ja tiež nejem všetko a som tu 😀 a čo je to fest vyhladovaný ? Ja malej nedávam desiatu,lebo inak by ani obed nepapala.
a ja by som mu nedala ani to mliečko,keď bude hladný tak zje všetko-aspoň pri Patrikovi to tak fungovalo.Inak ti papať nebude,lebo sa zasýti mliekom alebo sladkým čajom
hlad je najlepší kuchár 😉
podla mna to prejde časom...to maju všetke deti také obdobie...moj mal tiež,boli dni ked mi nespapal VôBEC NIč okrem jogurtov 😖 dodnes ma jedla kt.nemusi,mäso mechce vôbec,žiadne,tak papa len omačky 😒
doma ked mu dam ryžovy nakyp alebo niečo podobne,normalne sa pogrcka ked to vidi,v škôlke to bez problemov zje...takže sa nestresuj,ono to prejde 😉
z osobnej skusenosti viem, ze dieta (teda aspon to moje) sa ukecat neda.
my sme mali strasne problemy s jedenim, boli dni ked som do nej dostala len jogurt aj to bol tazky boj.
Teraz to uz neberiem tak tragicky.
Natalka nezje ziadne ovocie a ani surovu zeleninu, skusala som vsetko, krajat, struhat, ovocne polievky, vyzivky, cele kusy do ruky - proste si dvakrat ohryzne a je to - ani jedenie s detmi v tomto nepomaha. Proste ovocie velmi rada odovzda dalej. Tak to riesim tak, ze jej davam hipp-kove dzusiky - tie celkom vypije, ked ma naladu.
a este ma napadlo, kolko ti vypije UM? ak pije viac ako 500 ml - tak je to vela. To fakt plati. My sme po dvoch rokoch presli na obycajne mlieko.
Inak my sme boli na par dni u svokrovcov, tam totalne odmietala jest, tak som ju zo zufalstva zacala krmit pred TV - a tento zlozvyk uz mame vyse dvoch mesiacov 😒
ale aspon ako tak je.
tiez by som si tazku hlavu nerobila. Ked papa aspon nieco, tak ako si pisala, tak to chce len cas. Aj moja mala mala rozne obdobia, jeden cas (cca 2 mesiace) nebola ochotna jest nic ine na obed len flastickovu stravu. No a preslo ju to samo. Teraz spapa vsetko co navarim (okrem sladkych hlavnych jedal). Doteraz mam problem s ovocim, v podstate vsetko okrem hrozna ignoruje. Obcas zje nakrajane ovocie - ako napr. hrusky - ale to musi mat naladu.
Takze podla mna si udrz chladnu hlavu a daj tomu cas.
my sme boli na tom podobne....a az ked som mu prestala davat UM a presli sme na kravske mlieko tak zacal vsetko papat a uz sa odvtedy nezastavil...doktorka mi vravela aby som kvoli tomu nestresovala ze v UM ma vsetko co potrebuje tak aj preto nemusi papat vsetko co navarim...a vyzera to tak ze mala pravdu...a to som mu to mlieko davala rano a na jedno sa zobudil v noci...takze chce to len pevne nervy 😉

ahoj, podla mna vobec nemusis byt zufala. je viac takych deti co maju len niektore jedla oblubene a ine nedaju do ust. Moj syn ma 4 roky a dodnes nejedava ziadnu zeleninu ani ovocie okrem jablka, malin, surovej mrkvy, uhorky a mladeho hrasku (nie uvareneho). Maso jedava dobrovolne asi tak 1x za tyzden aj to len kuracie... ma normalnu vysku aj vahu a vobec to na nom nie je vidno. jedava vela syrov, jogurtov a takych veci takze asi vitaminy ziskava odtial. A este jedna vec - velmi dolezita - takto jedava DOMA. V skolke nema problem s rajcinovou polievkou, spenatom ani masom, davova psychoza tam robi svoje - vidi ze ostatne deti jedia, tak je aj on BEZ PROBLEMOV. Jedine co aj tam odmieta je kysla kapusta a fazula a take veci... Takze sa netrap, isto ma tvoj syncek dost vitaminov a vsetkeho. on casom zacne jest, pstupne prejde rozne fazy - raz mu bude chutit zelenina, potom ju odmietne a bude chciet len maso... uvidis.