icon

Čo môže papať 6 mesačné dieťa?

lucia006
11. apr 2013

Ahojte,co este okrem zeleninky,ovocia a kasicky davate svojim drobcom ? Okolo toho 6mesiaca? 😉

Strana
z3
soldi
11. apr 2013

@lucia006 podla mna je aj na ovocie este skoro, kedze ma len 5,5 mesiaca 😅

myslim, ze mu toho davas viac nez dost. nie je sa kam ponahlat 🙂

lucia006
autor
11. apr 2013

No na poslednej poradni co sme boli 4 aprila mi sestricka vravela ze mam dat ovocie varene alebo vyzivy a masko biele plus vyvar,a od 6mes,detsku krupicu.zatial so vyvar mako nekusala ale asi od buduceho tyzdna mu spravim

aliza
11. apr 2013

@lucia006 za prve, tvoje dieta este nema 6 mesiacov a za druhe, to, co ti odporucila sestricka, by som urcite nedavala. Nechapem, kam sa ponahlat, predpokladam, ze ste s prikrmami len zacali, takze nevidim dovod ladovat do dietata vsetko mozne. To nie je zavod, ze co vsetko dieta moze jest. V tomto veku mu staci jedno varene jedlo na obed, cize zemiak s mrkvou alebo s brokolicou a pod. Kupovane vyzivy urcite nie a krupicu by som tiez nedavala. Podla man na 5 mesacne dieta ti uz toho papa viac ako je treba.

lucia006
autor
11. apr 2013

No ja nevravim ze ma 6mes.len ze mi sestricka povedala ze od 6mes.krupicu,ktoru som samozrejme este nedala .prikrmujem od 4mesiaca ,prene ako pisete aliza davam mu na obed mrkvu so zemiakom plus trosku kalerabu bokolici alebo karfiolu. A doobeda mu dam uvarene jablcko rozmixovane s rozmrvenimi bejby keksikm.a chystam sa na to masko,neviem ci sa ponhlam sprikrmami ale idem pola toho ako ma vedie na poradni.a co vycitam v brozurkach ktore dostavam.no rada sa poradim aj na MK. 😉

sisaha
11. apr 2013

@lucia006 tu mas link http://babetko.rodinka.sk/vyziva/zaciname-papat... a mozes postupovat podla neho... o kašičkach tam reč nie je..

katieg85
11. apr 2013

@lucia006 take dieta moze raz denne zeleninu alebo ovocie jablko abo hruska.a za mesiac mu uz mozes ku zelenine davat kuracie maso.a krupicu uz vobec ne. mozno od roka sa moze,ale moje deti ju mali asi ked mali dva roky.od 9 mesiaca sa moze puding ale iba zlaty klas.

aliza
11. apr 2013

@lucia006 pochybujem, ze v brozurkach je odporucany rozmrveny bejby keksik 😕. Ako naco? dieta nepozna sladku chut, kym im ju my nezavedieme. Aby si tu o par tyzdnov nepisala, ze ti nechce nic varene jest. lebo to sa bezne stava, ak si dieta prilis skoro zvykne na sladku chut. keksik nema predsa ziadnu vyzivovu hodnotu, akurat cukor, ktory narusa imunitu a celkovo kazi zdrave stravovacie navyky.

lucia006
autor
11. apr 2013

@sisaha naco potom tie kasicky vyrabaju ? 😖

lucia006
autor
11. apr 2013

@katieg85 no zeleninku papa uz cca mesiac preto chcem buduci tyzden zacat zmaskom.neviem preco potom hovoria ze od pol roka krupicku...

lucia006
autor
11. apr 2013

@aliza no cukor vajicka to vobec neobsahuju tie keksiky zelezo vitaminy a pod,to su pre deticky od 5mesiaca.tak by tam nedavali to co nemozu .aspon si myslim .kupila som to v dm od nestle

sisaha
11. apr 2013

@lucia006 nemas sa kam ponahlat..tvoje dieta este nedovrsilo ani siesty mesiac...nic mu neujde, vsetky podstatne ziviny dostava.., rozhodne ziadne keksiky...tie tak od 8-9 mesiaca..

katieg85
11. apr 2013

@lucia006 no ked uz chces zacat z masom tak zas nie kazdy den.a krupicov som sa vobec nezaoberala ani tymi susenymi kasickami,sama umelina radcej zelenina a ovocie.a nekupujem vo flastickach ale si kupim mrazenu decku mrkvicku,brokolicu,karfiol,spenat a ked idem varit mu tak stale trochu vyberem kolko spapa zo zemiakom a ked robim kuracinu tak aj to mu dam.

lucia006
autor
11. apr 2013

Ja sa len pytam pretoze som prvorodicka ,neviem vsetko dopodrobna a kazda mamicka ma stale iny nazor na to a kazda inak robi ,takze je to asi individualne jak vidim,.a keby som davala na rady mojej mamky svokrii a pod.papa uz dobre ze ne vsetko .

katieg85
11. apr 2013

a ked uz chces neco do rucky sladke pre dieta tak to som davala iba kukuricne chrumky ale to musis pozerat na zlozenie aby bolo iba kukurica a voda,bo dakde je aj sol a to nie.a to tiez ne kazdy den.
@lucia006

lucia006
autor
11. apr 2013

Ale ja mu praveze nechcem davat sladke to je uplne neutralna chut tych keksikov ,hne idem precitat co to je zac 😉

katieg85
11. apr 2013

@lucia006 riad sa co hovoria mlady a ne stary,to poznam co by vsetko oni dali.ale vtedy bolo vsetko domace a nie jak teraz vsade sama chemia a alergeny tak nato si daj pozor 🙂

lucia006
autor
11. apr 2013

@katieg85 su to nestle baby susienky od ukon.5mes,urcene re kojencov,su obohatene o vitaminy,min.latky,ktore su vtomtoobdobi klucove pre spravny vyvoj detskeho organizmu,su lahko stravitelne,a maju prijemnu mliecnu chut,vyrabaju sa zo starostlivo vybranych surovin za najprisnejsich hygien.podmienok,neobsahuju vajcia.zlozenie susene mlieko ps mucka ,vitaminy,b1,b2,b6,vapnik,zelezo, nevidim na to nic zle. 😖

lucia006
autor
11. apr 2013

No ano snazim sa preo komunikuje u na forach ,ale aj rovesnicok mojich sa vypitujem atd,ale predtym aspon vsetci boli zdravy a nepoznali alergie ekzemy a pod.dnes uz to je bezna vec,no nastastie mame doma bio vajcia bio masko aj bio mlieko a pred letom bude aj zeleninka ,lebo zminuleho roka ostali len zemiacky a jablka.ostatne uz musime kupovat. 😒

reanda
11. apr 2013

@lucia006 keksiky predavaju, aby zarobili prachy.. cim menej budes dietatu davat kupovanych hotovych veci a polotovarov a roznych hovadin, tym lepsie.. najlepsie je ovocie, zelenina, obilniny a podobne veci v prirodzenom stave, nijak neupravene.. az zacnes varit kasicky, tiez su lepsie napr. z ovsenych vlociek , kukuricnej muky, uvarenej ryze ako tie instantne a biela krupica je dietatu nanic, tam nie su ziadne ziviny, moja dcera mala krupicnu kasu zatial tak dvakrat a to len preto, lebo ja som mala na nu v tehu chut 😝 🙂

katieg85
11. apr 2013

@lucia006 tak tie susienky su potom ok

katieg85
11. apr 2013

@lucia006 ja malo kedy dam neco sladke radcej dam ovocie

lucia006
autor
11. apr 2013

@reanda no nieco som mu chcela kupit nech si zuzle aj ked to mal len raz,inak davam do sietky na ovocie mesiacik jablcka a ten cmula 😉

lucia006
autor
11. apr 2013

@katieg85 stym suhlasim,ja tiez doroka sa nehystam solit cukrit nic

kattrin5
11. apr 2013

Wow moja ma pol roka a zatial ame papali len bio ryzovu kasicku pri nej ostavame az do konca 6 mesiaca potom zaciname so zeleninkou...cim skor clovek zacne prikrmovat tym vacsie riziko je cukrovky, obezity, srdcovi cievnych ochoreni u deti..mna doktor zdzubal ked som dala malej v 5 a pol mesiaci cukinu. Keksiky nic sladke ani nehrozi...a s ovocim zacnem tak v 7-8 mesiaci...predstav si ze v Afrike su deti iba kojene do 2-3 rokov zivota...a uplne I'm ti staci, mliecko ma vsetko ci babatko potrebuje

xlucia
11. apr 2013

@lucia006 myslis si velmi zle. na trhu su aj vyzivy napr. s jahodami, kedy vyrobca uvadza ze od 4 mesiaca. pritom jahody uz az po roku.
tak isto su na trhu vyzivy s tvarohom, podla vyrobcu od 6 mesiaca, tvaroh sa nesmie davat skor ako v roku
mala by si si aspon trochu nastudovat stravovanie deti a zavadzanie prikrmov.

katieg85
11. apr 2013

@kattrin5 zalezi ci aj matka koji ta co nekoji moze davat od piateho zeleninu a ta koji moze prikmovat od 6.a namiesto tej kasicky by som radcej dala zeleninku 🙂

lucia006
autor
11. apr 2013

@kattrin5 a vas syn je plne kojeny ? Alebo je na um,?

lucia006
autor
11. apr 2013

@xlucia no vsade pisu inak,stale ked najdem clanok o prikrmovani je rozlisny,ale vjednom sa zhoduju ze na um moze s zacat v 4tom mes,a kojene deticky od6mes.a ze sa zacina zeleninou.pod.a toho idem .a viem ze mu mliecko uz nestaci ,

xlucia
11. apr 2013

@lucia006 ako vies ze mu nestaci?

lucia006
autor
11. apr 2013

@xlucia pretoze bol stale nespokojny a ked som mu dala flasku smliekom vkuse pila a potom ho bolelo brusko.tak mi dr povedala ze mam zacat sprikrmami ,kedze je n svoj vek vacsi silejsi potrebuje viac papat.a mala pravdu odkedy papa n obed varenu stravu .ma medzi mlieckom odstupy 4hodiny a nie 2 ako mal.

Strana
z3